ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПIДПРИЄМНИЦТВА
ДЕПАРТАМЕНТ СПЕЦIАЛЬНИХ ТЕЛЕКОМУНIКАЦIЙНИХ СИСТЕМ ТА ЗАХИСТУ IНФОРМАЦIЇ СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 12.12.2001 N 151/72


Про затвердження Порядку контролю за додержанням лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з розроблення, виробництва, використання, експлуатацiї, сертифiкацiйних випробувань, тематичних дослiджень, експертизи, ввезення, вивезення криптосистем i засобiв криптографiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi криптографiчного захисту iнформацiї, торгiвлi криптосистемами i засобами криптографiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, впровадження, обслуговування, дослiдження ефективностi систем i засобiв технiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi технiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, сертифiкацiйних випробувань

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 14.10.2003р. N 111/422, враховуючи змiни, внесенi наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 13.07.2007р. N 97/525)
 
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
27 грудня 2001 р. за N 1085/6276

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва,
Служби безпеки України
вiд 14 жовтня 2003 року N 111/422
(враховуючи змiни, внесенi наказом Державного комiтету України з
питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 13 липня 2007 року N 97/525)


     На виконання вимог статтi 8 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi", вiдповiдно до Указу Президента України вiд 25 травня 2000 року N 721 "Питання Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва" i постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 листопада 2000 року N 1698 "Про затвердження перелiку органiв лiцензування" наказуємо:

     1. Затвердити Порядок контролю за додержанням лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з розроблення, виробництва, використання, експлуатацiї, сертифiкацiйних випробувань, тематичних дослiджень, експертизи, ввезення, вивезення криптосистем i засобiв криптографiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi криптографiчного захисту iнформацiї, торгiвлi криптосистемами i засобами криптографiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, впровадження, обслуговування, дослiдження ефективностi систем i засобiв технiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi технiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, сертифiкацiйних випробувань, що додається.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 14.10.2003р. N 111/422, враховуючи змiни, внесенi наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 13.07.2007р. N 97/525)

     2. Головному управлiнню контролю та реформування процедур легалiзацiї суб'єктiв господарювання Держпiдприємництва України (Апатенко О.П.), Головному управлiнню технiчного захисту iнформацiї Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї Служби безпеки України (Котельчук I.А.) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Головному управлiнню технiчного захисту iнформацiї Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї Служби безпеки України (Котельчук I.А.) забезпечити публiкацiю цього наказу в засобах масової iнформацiї.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держпiдприємництва України Третьякова С.I. та першого заступника начальника Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї Служби безпеки України Барлабанова В.В.

Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О.В.Кужель
Начальник Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї СБ України О.П.Скриник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї Служби безпеки України
вiд 12 грудня 2001р. N 151/72
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
27 грудня 2001 р. за N 1085/6276

Порядок
контролю за додержанням лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з розроблення, виробництва, використання, експлуатацiї, сертифiкацiйних випробувань, тематичних дослiджень, експертизи, ввезення, вивезення криптосистем i засобiв криптографiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi криптографiчного захисту iнформацiї, торгiвлi криптосистемами i засобами криптографiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, впровадження, обслуговування, дослiдження ефективностi систем i засобiв технiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi технiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, сертифiкацiйних випробувань

(У назвi i текстi Порядку та додатках до нього слова "впровадження, ввезення, вивезення голографiчних захисних елементiв", а також "та з голографiчного захисту" виключено згiдно з наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 14 жовтня 2003 року N 111/422, враховуючи змiни, внесенi наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 13 липня 2007 року N 97/525)

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi", а також нормативно-правових актiв:

     З питань криптографiчного захисту iнформацiї (далi - КЗI):

     Положення про порядок здiйснення криптографiчного захисту iнформацiї в Українi, затвердженого Указом Президента України вiд 22.05.98 N 505, Лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з розроблення, виробництва, використання, експлуатацiї, сертифiкацiйних випробувань, тематичних дослiджень, експертизи, ввезення, вивезення криптосистем i засобiв криптографiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi криптографiчного захисту iнформацiї, торгiвлi криптосистемами i засобами криптографiчного захисту iнформацiї (далi - Лiцензiйнi умови в галузi КЗI), затверджених наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї СБ України вiд 29.12.2000 N 88/66 i зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 20.01.2001 за N 49/5240.

     З питань технiчного захисту iнформацiї (далi - ТЗI):

     Положення про технiчний захист iнформацiї в Українi, затвердженого Указом Президента України вiд 27.09.99 N 1229, Лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi, пов'язаної з розробленням, виробництвом, впровадженням, обслуговуванням, дослiдженням ефективностi систем i засобiв технiчного захисту iнформацiї, наданням послуг в галузi технiчного захисту iнформацiї (далi - Лiцензiйнi умови в галузi ТЗI), затверджених наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї СБ України вiд 29.12.2000 N 89/67 та зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 20.01.2001 за N 50/5241.

    Абзац пункту 1.1 виключено

(згiдно з наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 14.10.2003р. N 111/422)

     1.2. Цей документ установлює єдиний порядок здiйснення контролю за додержанням лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi в галузях КЗI, ТЗI.

     1.3. Контроль за додержанням лiцензiатами лiцензiйних умов у галузях КЗI, ТЗI здiйснюють Департамент спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї СБ України (далi - Департамент) як орган лiцензування, Державний комiтет України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва i його територiальнi органи (далi - Держпiдприємництво) як спецiально уповноважений орган з питань лiцензування (далi - органи контролю) у межах своїх повноважень шляхом проведення планових i позапланових перевiрок.

2. Органiзацiя перевiрок

     2.1. Плановi перевiрки додержання лiцензiатом лiцензiйних умов проводяться органом контролю не частiше одного разу на рiк.

     2.2. Позаплановi перевiрки здiйснюються органами контролю за наявностi обставин, передбачених законодавством України.

     2.3. Для проведення перевiрки органом контролю видається розпорядчий документ про призначення голови та членiв комiсiї i припис на проведення перевiрки (додаток 1).

     2.4. У разi проведення перевiрок додержання лiцензiатами лiцензiйних умов у галузях КЗI, ТЗI Держпiдприємництвом до складу комiсiй обов'язково залучаються фахiвцi Департаменту.

     2.5. До складу комiсiї можуть залучатися фахiвцi стороннiх пiдприємств, установ i органiзацiй (за згодою).

     2.6. Орган контролю повiдомляє лiцензiата про проведення планової перевiрки не пiзнiше нiж за п'ять робочих днiв до проведення зазначеної перевiрки.

3. Права голови та членiв комiсiї, їх обов'язки та вiдповiдальнiсть

     3.1. Голова та члени комiсiї мають право:

     доступу на територiю, у виробничi та iншi примiщення лiцензiата для їх обстеження i з'ясування питань, безпосередньо пов'язаних з перевiркою;

     ознайомлюватися з необхiдними для проведення перевiрки документами лiцензiата;

     отримувати в лiцензiата копiї (ксерокопiї) необхiдних документiв та письмовi пояснення (довiдки, тощо) з питань, що виникають пiд час перевiрки.

     3.2. Голова та члени комiсiї зобов'язанi:

     керуватись у своїй роботi нормами законодавства;

     об'єктивно вiдображати стан щодо додержання лiцензiатом лiцензiйних умов, а також усунення порушень лiцензiйних умов;

     забезпечувати збереження iнформацiї з обмеженим доступом, яка стала вiдома пiд час перевiрки;

     давати роз'яснення з питань господарської дiяльностi в галузях КЗI, ТЗI (при потребi).

     3.3. Голова та члени комiсiї несуть вiдповiдальнiсть згiдно iз чинним законодавством за необ'єктивне вiдображення в актi перевiрки даних про дiяльнiсть лiцензiата.

     3.4. За виконання у встановленi строки дорученої комiсiї перевiрки вiдповiдає голова комiсiї.

4. Порядок проведення перевiрки

     Для проведення перевiрки голова комiсiї повинен пред'явити керiвнику лiцензiата (юридичної особи) або його уповноваженому представнику, лiцензiату (фiзичнiй особi - суб'єкту пiдприємницької дiяльностi) припис на право перевiрки та документи, якi засвiдчують особи голови та членiв комiсiї.

     Лiцензiат пiд час перевiрки надає всi необхiднi для проведення перевiрки документи та забезпечує умови для її проведення.

     Комiсiєю перевiряється:

     4.1. Достовiрнiсть вiдомостей, наведених у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання лiцензiї.

     4.2. Наявнiсть оригiналу лiцензiї (довiдки про прийняття заяви про переоформлення лiцензiї на провадження господарської дiяльностi в галузях КЗI, ТЗI або про прийняття заяви про видачу дублiката лiцензiї тощо).

     4.3. Наявнiсть у фiлiй, iнших вiдокремлених пiдроздiлах лiцензiата, якi проводять господарську дiяльнiсть у галузях КЗI, ТЗI, копiй лiцензiй, що пiдтверджують їх право на провадження цiєї дiяльностi на пiдставi отриманої лiцензiї.

     4.4. Своєчаснiсть повiдомлення Департаменту про змiни даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу лiцензiї (про змiну мiсцезнаходження, форми власностi, найменування тощо).

     4.5. Виконання розпоряджень про усунення порушень лiцензiйних умов (у разi якщо такi розпорядження видавались).

     Крiм того, перевiрцi пiдлягають такi питання щодо додержання лiцензiатом лiцензiйних умов:

     4.6. З питань ТЗI:

     4.6.1. Наявнiсть штатних або найманих за договором спецiалiстiв, якi мають повну вищу освiту вiдповiдного професiйного спрямування або пройшли перепiдготовку та пiдвищення квалiфiкацiї у галузi iнформацiйної безпеки, або мають стаж роботи вiдповiдного професiйного спрямування не менше 3 рокiв.

     4.6.2. Практичнi навички спецiалiстiв з виконання видiв робiт, якi вказанi в лiцензiї.

     4.6.3. Наявнiсть нормативно-правових актiв з ТЗI, що забезпечують проведення видiв робiт, якi вказанi в лiцензiї.

     4.6.4. Наявнiсть власних або орендованих засобiв вимiрювань i контролю, перелiк яких визначається нормативними документами з питань ТЗI, та (або) засобiв електронно-обчислювальної технiки в обсязi, що забезпечують проведення видiв робiт, якi вказанi в лiцензiї.

     4.6.5. Наявнiсть власної або створеної на договiрнiй основi виробничої бази, яка дає змогу виробляти засоби забезпечення ТЗI згiдно з вимогами нормативних документiв з питань ТЗI (для видiв робiт, визначених у пунктах 3.5 та 3.6 Лiцензiйних умов в галузi ТЗI.

     4.6.6. Наявнiсть технiчних умов на засоби ТЗI, що виробляються, погоджених з Департаментом та зареєстрованих у Державному комiтетi по стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї України.

     4.6.7. Наявнiсть Методики виявлення витоку мовної або видової iнформацiї через закладнi пристрої на об'єктах iнформацiйної дiяльностi (власної розробки з урахуванням апаратурного забезпечення, узгодженої з Департаментом) (для виду роботи, визначеного в пунктi 3.4 Лiцензiйних умов у галузi ТЗI ( z0050-01 ).

     4.6.8. Наявнiсть дозволу на здiйснення дiяльностi, пов'язаної з державною таємницею (за потреби).

     4.6.9. Наявнiсть оформлених у встановленому порядку допускiв до державної таємницi на спецiалiстiв, що залучаються до виконання робiт, пов'язаних з державною таємницею (за потреби).

     4.6.10. Наявнiсть матерiалiв, якi вiдповiдно до компетенцiї, державних завдань, програм, замовлень, договорiв (контрактiв), пiдтверджують, що лiцензiат провадить господарську дiяльнiсть у галузi ТЗI, що мiстить вiдомостi, якi становлять державну таємницю (за потреби).

     4.6.11. Наявнiсть примiщень та (або) об'єктiв електронно-обчислювальної технiки, атестованих на вiдповiднiсть вимогам нормативних документiв з питань ТЗI (за потреби).

     4.6.12. Надання послуг з ТЗI лише за письмово укладеними господарськими договорами.

     4.6.13. Виконання вимог нормативних документiв з ТЗI.

     4.6.14. Використання засобiв забезпечення ТЗI вiдповiдно до рекомендованого Департаментом перелiку.

     4.6.15. Використання метрологiчно перевiреної контрольно-вимiрювальної апаратури. Наявнiсть документiв на засоби вимiрювань, якi пiдтверджують проходження ними метрологiчної перевiрки.

     4.6.16. Виконання робiт iз ТЗI, що становить державну таємницю, в межах термiну дiї вiдповiдного дозволу на здiйснення дiяльностi, пов'язаної з державною таємницею.

     4.6.17. Своєчаснiсть iнформування Департаменту про виконанi роботи на об'єктах iнформацiйної дiяльностi, на яких циркулює iнформацiя, що мiстить вiдомостi, якi становлять державну таємницю, а також у державних органах та установах.

     4.7. З питань КЗI:

     4.7.1. Виконання вимог, установлених лiцензiйними умовами в галузi КЗI для окремих робiт, якi вказанi в лiцензiї, у тому числi:

     квалiфiкацiйних вимог;

     органiзацiйних вимог;

     технологiчних та iнших вимог.

     4.7.2. Виконання особливих вимог, а саме:

     забезпечення встановленого режиму секретностi, наявнiсть матерiалiв, якi вiдповiдно до завдань, програм та замовлень державних органiв пiдтверджують залучення заявника до їх виконання, а також провадження цих робiт у межах термiну дiї дозволу (лiцензiї) на здiйснення дiяльностi, пов'язаної з державною таємницею (у разi провадження лiцензiатом робiт у галузi криптографiчного захисту iнформацiї, що належить до державної таємницi);

     забезпечення встановленого режиму безпеки (у разi провадження лiцензiатом робiт у галузi криптографiчного захисту конфiденцiйної iнформацiї, у тому числi тiєї, що є власнiстю держави);

     своєчасне подання до Департаменту вiдомостей про виконанi роботи в галузi КЗI, у тому числi науково-дослiднi та дослiдно-конструкторськi роботи (при наявностi вiдповiдного запиту).

     4.8. Пункт 4.8 виключено

(згiдно з наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, Служби безпеки України вiд 14.10.2003р. N 111/422)

     4.9. За результатами перевiрки складається акт перевiрки додержання лiцензiатом лiцензiйних умов.

5. Оформлення акта перевiрки

     5.1. Акт перевiрки складається у двох примiрниках за встановленою формою (додаток 2). Один примiрник акта перевiрки видається керiвниковi (уповноваженому представнику) лiцензiата (юридичної особi) або самому лiцензiату (суб'єкту пiдприємницької дiяльностi - фiзичнiй особi), який перевiрявся, другий зберiгається органом контролю, який здiйснив перевiрку.

     5.2. Усi примiрники акта пiдписуються особами, якi проводили перевiрку. Факт ознайомлення з актом перевiрки та отримання належного йому примiрника засвiдчують iз зазначенням дати:

     керiвник лiцензiата (юридичної особи) або його уповноважений представник - особистим пiдписом та печаткою суб'єкта господарювання;

     лiцензiат (суб'єкт пiдприємницької дiяльностi - фiзична особа) - особистим пiдписом та печаткою (у разi її наявностi).

     5.3. У разi вiдмови лiцензiата (уповноваженого представника) вiд пiдписання акта перевiрки голова комiсiї робить вiдповiдний запис.

     Керiвник лiцензiата (юридичної особи) або його уповноважений представник, лiцензiат (суб'єкт пiдприємницької дiяльностi - фiзична особа) має право дати пояснення та викласти зауваження щодо змiсту акта та проведення перевiрки. Цi документи є невiд'ємною частиною акта.

     5.4. Порушення, викладенi в актi перевiрки, повиннi мати посилання на конкретнi пункти, статтi, роздiли нормативно-правових актiв, що порушуються. Довiльне викладення або трактування вимог нормативно-правових актiв не допускаються.

     5.5. Забороняється включати до акта перевiрки вiдомостi i твердження, якi не пiдтвердженi документально.

     Якщо здiйснення господарської дiяльностi в галузях КЗI, ТЗI з порушеннями може завдати шкоди правам, законним iнтересам громадян та безпецi держави, окремим пунктом акта можуть бути викладенi вимоги щодо негайного припинення лiцензiатом здiйснення цього виду дiяльностi до прийняття вiдповiдного рiшення Департаментом.

     5.6. У разi створення перешкод з боку лiцензiата щодо проведення перевiрки складається вiдповiдний акт.

6. Документи, якi видаються за результатами перевiрки

     6.1. Орган контролю, що здiйснив перевiрку, у разi виявлення порушень лiцензiйних умов, не пiзнiше десяти робочих днiв з дати складання акта перевiрки видає розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов, або Департамент приймає рiшення про анулювання лiцензiї.

     6.2. У разi усунення виявлених перевiркою порушень лiцензiйних умов протягом десяти робочих днiв, якщо це пiдтверджено документально i не потребує додаткової перевiрки, зазначене у п.6.1 розпорядження не видається.

     6.3. Якщо лiцензiатом документально пiдтверджене усунення порушення лiцензiйних умов, то перевiрка виконання розпорядження про усунення порушення лiцензiйних умов може не проводитись.

     6.4. Лiцензiат, який одержав розпорядження про усунення ним порушень лiцензiйних умов, зобов'язаний в установлений у розпорядженнi строк подати органу контролю, який видав це розпорядження, iнформацiю про усунення порушень.

     6.5. Якщо лiцензiат не виконав розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов та не надав iнформацiю про усунення порушень, Департамент складає акт про невиконання розпорядження про усунення порушення лiцензiйних умов, що є пiдставою для анулювання лiцензiї.

     У разi складання Держпiдприємництвом акта про невиконання розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов, його копiя з пропозицiєю щодо анулювання лiцензiї направляється до Департаменту.

     У разi складання територiальним органом Держпiдприємництва акта про невиконання розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов, його копiя направляється до Держпiдприємництва, який звертається до Департаменту з пропозицiєю щодо анулювання лiцензiї.

7. Анулювання лiцензiї

     7.1. Рiшення про анулювання лiцензiї приймається Департаментом протягом десяти робочих днiв з дати встановлення пiдстав для анулювання лiцензiї i вручається (надсилається) лiцензiату iз зазначенням пiдстав анулювання не пiзнiше трьох робочих днiв з дати його прийняття.

     7.2. Питання про анулювання лiцензiї на пiдставi акта про встановлення факту неподання в установлений строк повiдомлення про змiну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу лiцензiї; акта про виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання лiцензiї; акта про встановлення факту передачi лiцензiї iншiй юридичнiй або фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi; акта про невиконання розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов - розглядається Департаментом з обов'язковим письмовим запрошенням лiцензiата.

     7.3. У разi неявки лiцензiата або його представникiв розгляд питань про анулювання лiцензiї може здiйснюватися без їх участi.

     7.4. Питання про анулювання лiцензiї в разi повторного порушення лiцензiатом лiцензiйних умов розглядається за наявностi таких документiв:

     акта перевiрки про повторне порушення лiцензiатом лiцензiйних умов;

     акта попередньої перевiрки про порушення лiцензiатом лiцензiйних умов;

     розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов;

     розпоряджень, на пiдставi яких здiйснювались перевiрки.

     7.5. У разi анулювання лiцензiї на пiдставi акта про повторне порушення лiцензiатом лiцензiйних умов, акта про встановлення факту неподання в установлений строк повiдомлення про змiну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу лiцензiї, акта про виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання лiцензiї, акта про встановлення факту передачi лiцензiї iншiй юридичнiй або фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi, акта про невиконання розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов суб'єкт господарювання може одержати нову лiцензiю на право провадження вiдповiдного виду господарської дiяльностi не ранiше нiж через рiк з дати прийняття рiшення Департаментом про анулювання попередньої лiцензiї.

     7.6. Рiшення про анулювання лiцензiї набирає чинностi через десять днiв з дня його прийняття.

8. Оскарження рiшення про анулювання лiцензiї

     8.1. Скарги суб'єктiв господарювання на рiшення Департаменту щодо порушення ним законодавства у сферi лiцензування розглядаються у встановленому законодавством порядку.

     8.2. Експертно-апеляцiйна рада iнформує Департамент про отримання такої скарги.

     8.3. Розгляд скарг лiцензiатiв здiйснюється експертно-апеляцiйною радою при Держпiдприємництвi з запрошенням представника Департаменту.

Начальник Головного управлiння контролю та реформування процедур легалiзацiї суб'єктiв господарювання Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О.П.Апатенко
Заступник начальника Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї Служби безпеки України I.А.Котельчук

 

Додаток 1
до пункту 2.3 Порядку контролю за додержанням лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з розроблення, виробництва, використання, експлуатацiї, сертифiкацiйних випробувань, тематичних дослiджень, експертизи, ввезення, вивезення криптосистем i засобiв криптографiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi криптографiчного захисту iнформацiї, торгiвлi криптосистемами i засобами криптографiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, впровадження, обслуговування, дослiдження ефективностi систем i засобiв технiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi технiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, сертифiкацiйних випробувань
 

ПРИПИС

Посадовим особам   ,
(прiзвище, iм'я та побатьковi)
приписується в термiн з "___" до "___" ________ 200_ року
провести перевiрку  
(дотримання лiцензiйних умов,
 
виконання розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов)
у  
(найменування лiцензiата)
* Посадовi особи  
(прiзвище, iм'я та по батьковi)

мають допуск до здiйснення робiт, пов'язаних з державною таємницею, за формою _______ .

Пiдстави:  
(посилання на нормативно-правовий акт, номер розпорядження, наказу)
Припис дiйсний до "___" _________ 200__ року.

     МП

 
(посада керiвника, пiдпис, прiзвище)

     * Заповнюється у разi потреби

Начальник Головного управлiння контролю та реформування процедур легалiзацiї суб'єктiв господарювання Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О.П.Апатенко
Заступник начальника Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї Служби безпеки України I.А.Котельчук

 

Додаток 2
до пункту 5.1 Порядку контролю за додержанням лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з розроблення, виробництва, використання, експлуатацiї, сертифiкацiйних випробувань, тематичних дослiджень, експертизи, ввезення, вивезення криптосистем i засобiв криптографiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi криптографiчного захисту iнформацiї, торгiвлi криптосистемами i засобами криптографiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, впровадження, обслуговування, дослiдження ефективностi систем i засобiв технiчного захисту iнформацiї, надання послуг в галузi технiчного захисту iнформацiї; розроблення, виробництва, сертифiкацiйних випробувань
 

А К Т
перевiрки додержання лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi
(у галузях криптографiчного, технiчного захисту iнформацiї)

"____"_________ 200 р. N ____________
 
(назва населеного пункту, де проводиться перевiрка)
 
(прiзвище, iнiцiали голови та членiв комiсiї)
* За участю представника (кiв)  
(посада, прiзвище, iнiцiали)
з "___"____________ 200 р. до "___"___________ 200 р.
у  
(найменування суб'єкта господарювання, мiсцезнаходження, мiсце здiйснення дiяльностi)
 
(номер та дата видачi лiцензiї ДСТСЗI СБ України; перелiк зазначених в лiцензiї робiт, якi здiйснюються
у  
межах господарської дiяльностi)
у присутностi представника  
(посада, прiзвище, iнiцiали представника суб'єкта господарювання)
проведено перевiрку додержання лiцензiатом Лiцензiйних умов провадження
господарської дiяльностi  
(найменування певного виду господарської дiяльностi)

     Перевiркою ВСТАНОВЛЕНО:

1.  
2.  
3.  

     Висновок:

 
 
  .
    Голова комiсiї  
пiдпис (прiзвище, iнiцiали)
    Члени комiсiї:  
 

      З актом ознайомлений:

Керiвник або уповноважений представник лiцензiата (юридична особа), лiцензiат (суб'єкт пiдприємницької дiяльностi - фiзична особа), у присутностi якого проведено перевiрку  
пiдпис (прiзвище, iнiцiали)

     * Заповнюється у разi залучення фахiвцiв стороннiх пiдприємств, установ i органiзацiй.

Начальник Головного управлiння контролю та реформування процедур легалiзацiї суб'єктiв господарювання Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О.П.Апатенко
Заступник начальника Департаменту спецiальних телекомунiкацiйних систем та захисту iнформацiї Служби безпеки України I.А.Котельчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.