ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

11.01.2002 р. N 11/3-14-286-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     В зв'язку з запитами, що надходять вiд митних установ щодо деяких питань митного оформлення та визначення митної вартостi окремих товарiв, роз'яснюємо наступне.

     Щодо митного оформлення експорту зерна за цiнами, визначеними за результатами бiржових торгiв. Цiни, якi вказанi в бюлетенi "Огляд цiн українського та свiтового товарних ринкiв", є орiєнтовними i не завжди можуть бути вирiшальними при визначеннi митної вартостi товарiв. Що стосується коригування цiн за контрактами, якi укладенi та зареєстрованi на бiржi, зокрема контракти на експорт зерна, повiдомляємо, що коригувати цiну у таких контрактах не завжди є доцiльним, оскiльки торгiвля через бiржу є найбiльш прозорою та здiйснюється згiдно з вимогами чинного законодавства.

     При цьому звертаємо увагу на те, що зазначенi контракти повиннi вiдповiдати вимогам наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 11.08.2000 N 139, який розроблено на виконання Указу Президента України вiд 29.06.2000 N 832 "Про невiдкладнi заходи щодо стимулювання виробництва та розвитку зерна" та постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.07.01 N 1148 "Про заходи щодо вдосконалення регулювання ринку зерна".

     Щодо визначення митної вартостi товарiв, при митному оформленнi яких надається разовий дозвiл Державної служби експортного контролю України повiдомляємо, що згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 03.08.98 N 163 разовий дозвiл, який видається зазначеною Службою, - це документ установленого зразка, що пiдтверджує право суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi на здiйснення мiжнародних передач товарiв iз визначенням їх кiлькостi (графа 17) та вартостi (графи 13 та 13.1), особливих умов поставки, iноземного суб'єкта господарської дiяльностi, держави призначення або походження товарiв i є дiйсним протягом установленого строку, але не бiльше одного року. У графi 13 зазначеного дозволу вказується загальна вартiсть товару, у графi 13.1 - вартiсть кожного найменування товару. Якщо у разовому дозволi заповненi вартiснi графи, то зазначену вартiсть можливо розглянути як фактурну вартiсть, вiд якої розраховується митна вартiсть виходячи з умов поставки цих товарiв.

Заступник Голови Служби О.Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.