Документ скасований: Наказ КРМ № 950 від 10.06.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Н А К А З
м. Київ

02 сiчня 2002 р. N 1


Про затвердження Технологiї щодо митного оформлення та контролю за облiком товарi, що пiдпадають пiд лiцензування та квотування, а також за контрактами, що пiдлягають реєстрацiї в Мiнiстерствi економiки з питань європейської iнтеграцiї

     З метою посилення контролю та застосування єдиного порядку дiй iнспекторського складу оперативних пiдроздiлiв митницi пiд час митного оформлення товарiв, що пiдпадають пiд лiцензування та квотування, а також за контрактами, що пiдлягають реєстрацiї в Мiнiстерствi економiки з питань європейської iнтеграцiї,

     наказую:

     1.Затвердити Технологiю митного оформлення товарiв, що пiдпадають пiд лiцензування та квотування, а також за контрактами, що пiдлягають реєстрацiї в Мiнiстерствi економiки з питань європейської iнтеграцiї, (додається).

     2.Начальникам оперативних пiдроздiлiв митницi ознайомити особовий склад iз наказом та забезпечити виконання його вимог.

     2.1. Надати перелiк iнспекторiв якi будуть здiйснювати митне оформлення та контроль зазначених товарiв.

     2.2. До функцiональних обов'язкiв iнспекторського складу внести змiни згiдно з вимогами даного наказу.

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на начальникiв оперативних пiдроздiлiв митницi.

     4.Загальний контроль за виконанням наказу покладаю на заступника начальника митницi Ольховика О.М.

Начальник митницi О. СИМОНОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Київської регiональної митницi
вiд 02 сiчня 2002 р. N 1

ТЕХНОЛОГIЯ
здiйснення митного оформлення товарiв, якi пiдлягають лiцензуванню та квотуванню, а також за контрактами, що пiдлягають реєстрацiї в Мiнiстерствi економiки та з питань європейської iнтеграцiї

     1. Загальнi положення

     Ця технологiя митного оформлення товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню та квотуванню (далi Технологiя), розроблена у вiдповiдностi з Законом України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" вiд 16.04.91 N 959-XII, з Указом Президента України вiд 07.11.94 N 659/94 iз змiнами та доповненнями "Про облiк окремих видiв зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) в Українi", Декретом Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.93 N 6-93 iз змiнами та доповненнями "Про квотування i лiцензування експорту товарiв (робiт, послуг)", наказом Мiнiстерства економiки України вiд 29.06.2000 N 136 "Про порядок реєстрацiї та облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)".

     Оригiнал лiцензiї або картки реєстрацiї контракту, виданi суб'єкту ЗЕД Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї (далi за текстом - Мiнекономiки) вилучаються разом з погодженням, виданим вiдповiдним мiнiстерством чи вiдомством, та залишаються у транзитно-вантажному вiддiлi чи митному постi, вiддiлi по оформленню кур'єрських служб, поштовому вiддiлi митницi (далi за текстом - оперативнi пiдроздiли) де зберiгаються в окремiй тецi.

     Оригiнали лiцензiй або картки реєстрацiї контракту, облiковуються у оперативному пiдроздiлi за мiсцем акредитацiї суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     В журналi облiку лiцензiй (додаток N1) або журналi облiку карток реєстрацiї (додаток 2) зазначена лiцензiя чи картка реєстрацiї контракту реєструються вiдповiдно до вимог дiловодства митницi.

     Реєстрацiю, облiк та контроль залишкiв квоти а також реєстрацiю та облiк залишку товару за картками реєстрацiї веде головний iнспектор оперативного пiдроздiлу, визначений наказом по Київськiй регiональнiй митницi.

     Iнспектор не має права приймати до митного оформлення копiї лiцензiй або картки реєстрацiї без вiдмiток про попереднi оформлення.

     1.8. Вiдповiдальнiсть за облiком квоти, зазначеної в лiцензiї, а також залишком товару за картками реєстрацiї покладається на головного iнспектора оперативного пiдроздiлу.

     Головний iнспектор в кiнцi робочої змiни здiйснює контроль за правильнiстю зроблених вiдмiток на лiцензiях, з занесеними даними у "Журнал облiку лiцензiй".

I. Порядок митного оформлення товарiв, якi пiдлягають лiцензуванню та квотуванню

     1.1. При здiйсненнi митного оформлення товарiв, що пiдлягають лiцензуванню та квотуванню, iнспектор оперативного пiдроздiлу згiдно з п.2.1.7. наказу Київської регiональної митницi вiд 19.01.2001 р. N 26 на 2-му етапi митного оформлення товарiв у суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi проводить перевiрку наявних документiв ( а саме: вантажної митної декларацiї, оригiналу лiцензiї /у разi здiйснення першого митного оформлення товару за даною лiцензiєю/ та її копiї.

     У гр. 39 та гр. 44 ВМД, у вiдповiдностi з п.2 наказу Держмитслужби України вiд 30.06.98 р. N 380 декларантом повиннi бути внесенi вiдомостi про залишок квоти та номер лiцензiї.

     1.5. Пiсля здiйснення митного оформлення товарiв, що пiдлягають лiцензуванню та квотуванню, iнспектор який проводив митне оформлення, завiряє копiю лiцензiї своєю особистою номерною печаткою при цьому на її зворотному боцi робить наступний запис : "Оригiнал лiцензiї знаходиться у ТВВ /митному посту, вiддiлi, що здiйснював митне оформлення/, зареєстрований у журналi облiку лiцензiй за N ___".

     Потiм, копiя лiцензiї повертається суб'єкту ЗЕД, для пред'явлення її до митницi, у разi наступних митних оформлень товару за цiєю же лiцензiєю.

     1.6. Пiсля вичерпання квоти на товар на лицьовiй сторонi оригiналу лiцензiї iнспектор, який здiйснював митне оформлення, в обов'язковому порядку робить запис: "Квоту вичерпано", потiм завiряє цей запис своїм пiдписом та вiдтиском особистої номерної печатки.

     По закiнченню встановленого строку дiї лiцензiї, або вичерпаннi квоти всi оригiнали лiцензiї пiдлягають передачi до архiву, вiдповiдно з вимогами дiловодства митницi.

     1.7. У разi надання суб'єктом ЗЕД листа-узгодження для проведення митного оформлення товарiв, якi пiдлягають лiцензуванню та квотуванню поза мiсцем облiку, до пакету документiв обов'язково надається копiя лiцензiї (2 примiрники).

     В лiцензiї повинно бути указана та митниця до якої робиться вiдкрiплення.

     На копiях iнспектор який проводить митне оформлення робить запис: "З оригiналом вiрно. Враховано для оформлення в ___________ митницi товару за кодом ТН ЗЕД _____, у кiлькостi ________на суму ____".

     Запис завiряється особистим пiдписом та вiдтиском особистої номерної печатки, iнспектором який здiйснював оформлення листа-узгодження.

     Оригiнал лiцензiї реєструється в журналi реєстрацiї лiцензiй та залишається в оперативному пiдроздiлi з вiдмiткою уповноваженого iнспектора: "Наданий лист узгодження вiд "_____"______200___р. N_____ на ___________ митницю по товару за кодом ТН ЗЕД _______ на суму__________". Залишок по лiцензiї ________".

II. Митне оформлення вантажiв за контрактами, що пiдлягають реєстрацiї в Мiнiстерствi економiки та з питань Європейської iнтеграцiї

     2.1. При здiйсненнi митного оформлення товарiв, що пiдлягають реєстрацiї в Мiнекономiки, iнспектор оперативного пiдроздiлу згiдно з п. 2.1.7. наказу Київської регiональної митницi вiд 19.01.2001 р. N 26 на 2-му етапi митного оформлення товарiв проводить перевiрку наявних документiв у суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (а саме: вантажної митної декларацiї, оригiнал картки-реєстрацiї контракту /2 примiрника у оригiналi/, що суб'єкт ЗЕД отримав в Мiнiстерствi економiки та з питань Європейської iнтеграцiї.

     У гр. 44 ВМД декларантом повиннi бути внесенi данi про номер картки-реєстрацiї контракту.

     2.2. Iнспектор митницi перевiряє наданi документи суб'єктом ЗЕД та приймає рiшення про подальше митне оформлення товарiв вiдповiдно до дiючих в Київськiй регiональнiй митницi технологiчних схем митного оформлення товарiв.

     2.3. Перший примiрник оригiналу картки-реєстрацiї контракту вилучається iнспектором оперативного пiдроздiлу, реєструється в журналi облiку карток реєстрацiї до вимог дiловодства (додаток N 2). В подальшому залучається до вiдповiдної теки з метою контролю.

     На зворотному боцi обох примiрникiв зазначеної картки - реєстрацiї проводиться облiк залишкiв товарiв пiсля їх митного оформлення за ВМД або за наданими листами - узгодження, у разi митного оформлення вантажiв в iнших митницях.

     2.4. На другому примiрнику картки-реєстрацiї iнспектор оперативного пiдроздiлу проставляє особисту номерну печатку та робить запис: "Зареєстровано у оперативному пiдроздiлi за N________."

     Другий примiрник картки-реєстрацiї повертається суб'єкту ЗЕД для пред'явлення до митницi у разi подальших оформлень товарiв. При цьому суб'єктом ЗЕД разом з другим примiрником картки-реєстрацiї надається її ксерокопiя.

     2.5. Пiсля закiнчення встановленого строку дiї картки-реєстрацiї або закiнчення наданого за карткою-реєстрацiєю обсягу товару на картках реєстрацiї iнспектор робить запис: "Квоту вичерпано", завiряє пiдписом та вiдтиском особистої номерної печатки.

     Потiм картки - реєстрацiї пiдлягають передачi до архiву, згiдно з вимогами дiловодства митницi.

     2.6. У разi надання суб'єктом ЗЕД листа-узгодження для проведення митного оформлення поза мiсцем облiку, до пакету документiв обов'язково надається копiя картки-реєстрацiї (2 примiрника), на якiй iнспектором робиться запис:

     "Дiйсно для митного оформлення в ____ митницi вiдповiдно до листа-вiдкрiплення N _____ вiд "__"_________" у кiлькостi ___ на суму ____". Запис завiряється пiдписом та вiдтиском особистої номерної печатки iнспектора, який здiйснює оформлення листа-узгодження.

     В оригiналi картки-реєстрацiї, що знаходиться у оперативному пiдроздiлi, робиться запис про надання листа-узгодження та розраховується залишок товару.

     2.7. Вiдповiдальнiсть за дотриманням обсягу товару, зазначеному в контрактi, несе iнспектор оперативного пiдроздiлу, який здiйснював митне оформлення товару за даною карткою реєстрацiї.

     Недотримання вимог даної технологiї є грубим порушенням трудових обов'язкiв.

 

Додаток 1

Журнал реєстрацiї лiцензiй

N
п/п
N
лiцензiї
Дата
видачi
лiцензiї
Сума
(кiлькiсть)
N
ВМД
ОНП
Iнспектора
Примiтка
1 2 3 4 5 6 7

 

Журнал реєстрацiї карток-реєстрацiї

N
п/п
N
картки-
реєстрацiї
Дата
видачi
картки-
реєстрацiї
Сума
(кiлькiсть)
N
ВМД
ОНП
iнспектора
Примiтка
1 2 3 4 5 6 7
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.