Документ скасований: Постанова НБУ № 148 від 27.05.2008

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
м.Київ

вiд 11.03.2002 N 92


Про затвердження Змiн до Iнструкцiї про перемiщення валюти України, iноземної валюти, банкiвських металiв, платiжних документiв, iнших банкiвських документiв i платiжних карток через митний кордон України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 березня 2002 р. за N 310/6598


     Вiдповiдно до вимог статей 7, 44 Закону України "Про Нацiональний банк України", статей 5, 11, 13 Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.02.93 N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю" Правлiння Нацiонального банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     1. Дозволити уповноваженим банкам України здiйснювати продаж карток Visa Travel Money через каси за таких умов:

     1.1. Фiзичнi особи-резиденти при поданнi ними паспорта громадянина України для виїзду за кордон можуть оплачувати такi картки готiвковою iноземною валютою та безготiвковою iноземною валютою з поточного рахунку в уповноваженому банку або валютою України в готiвковiй чи безготiвковiй формi - на суму, що не перевищує 5000 доларiв США, або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком України на день здiйснення операцiї, з одночасним зазначенням цiєї суми та номера картки Visa Travel Money в довiдцi уповноваженого банку на вивезення за межi України iноземної валюти та чекiв, виражених в iноземнiй валютi.

     При продажу карток Visa Travel Money за валюту України використовується курс гривнi до iноземних валют, установлений уповноваженим банком на день здiйснення операцiй. Уповноважений банк покриває зобов'язання в iноземнiй валютi перед мiжнародною платiжною системою карток Visa Travel Money за рахунок iноземної валюти, що куплена через касу та пункти обмiну iноземної валюти.

     1.2. Фiзичнi особи-нерезиденти можуть оплачувати такi картки готiвковою iноземною валютою на пiдставi пiдтвердного документа про джерело її походження та безготiвковою iноземною валютою з поточного рахунку в уповноваженому банку - на суму, що не перевищує 5000 доларiв США, або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком України на день здiйснення операцiї, з одночасним зазначенням цiєї суми та номера картки Visa Travel Money в довiдцi уповноваженого банку на вивезення за межi України iноземної валюти та чекiв, виражених в iноземнiй валютi.

     2. Затвердити Змiни до Iнструкцiї про перемiщення валюти України, iноземної валюти, банкiвських металiв, платiжних документiв, iнших банкiвських документiв i платiжних карток через митний кордон України, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 12.07.2000 N 283 i зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 28.07.2000 за N 452/4673, що додаються.

     3. Департаменту валютного регулювання (С.О.Яременко) довести змiст цiєї постанови пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України до вiдома територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв для керiвництва й використання в роботi.

     4. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на Департамент валютного контролю та лiцензування (С.О.Брагiн).

     5. Постанова набирає чинностi через 10 днiв пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

Голова В.С.Стельмах

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Правлiння Нацiонального банку України
11.03.2002 N 92
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 березня 2002 р. за N 310/6598

Змiни до Iнструкцiї про перемiщення валюти України, iноземної валюти, банкiвських металiв, платiжних документiв, iнших банкiвських документiв i платiжних карток через митний кордон України

     1. У текстi Iнструкцiї слова "за офiцiйним обмiнним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком" замiнити словами "за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком".

     2. У пунктi 6.1 роздiлу III, пунктi 3 роздiлу IV слова "Правил користування послугами поштового зв'язку" замiнити словами "Правил надання послуг поштового зв'язку".

     3. У пунктi 7.1 роздiлу III слова "Правил користування послугами поштового зв'язку" замiнити словами "положень актiв Всесвiтнього поштового союзу".

     4. У роздiлi I:

     4.1. Визначення термiна "Платiжнi картки" доповнити абзацом такого змiсту:

     "корпоративна банкiвська платiжна картка, емiтована банками України та iноземними банками, за допомогою якої власник картки має змогу розпоряджатися картрахунком юридичної особи".

     4.2. Роздiл пiсля визначення термiна "Платiжнi картки" доповнити термiном "Картка Visa Travel Money" такого змiсту:

     "Картка Visa Travel Money - захищена персональним iдентифiкованим кодом наперед оплачена пластикова картка, емiтована компанiєю Interpayment Services Limited, яка дозволяє фiзичним особам отримувати готiвковi кошти в нацiональнiй валютi будь-якої країни в банкоматах VISA в сумi, що не перевищує розмiр наперед оплаченого внеску".

     5. У роздiлi II:

     5.1. Пункт 1.1 глави 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1.1. Дозволяється вивезення за межi України:

     а) за умови усного декларування митному органу фiзичними особами-резидентами на одну особу (незалежно вiд вiку) коштiв у сумi, що не перевищує 1000 гривень, - з урахуванням ювiлейних i пам'ятних монет iз недорогоцiнних металiв, номiнал яких виражено в гривнях;

     б) з обов'язковим зазначенням у митнiй декларацiї фiзичними особами - резидентами та нерезидентами на одну особу (незалежно вiд вiку) коштiв у сумi, що не перевищує 10000 гривень, у тому числi:

     коштiв у сумi, що не перевищує 5000 гривень (за номiнальною вартiстю), - з урахуванням ювiлейних i пам'ятних монет iз недорогоцiнних металiв, номiнал яких виражено в гривнях;

     коштiв у виглядi ювiлейних i пам'ятних монет iз золота та срiбла, номiнал яких виражено в гривнях, загальна сума яких за номiнальною вартiстю не перевищує 5000 гривень".

     5.2. Пiдпункт "а" пункту 2.1 глави 2 викласти в такiй редакцiї:

     "а) за умови усного декларування митному органу фiзичними особами-резидентами на одну особу (незалежно вiд вiку) коштiв у сумi, що не перевищує 1000 гривень, - з урахуванням ювiлейних i пам'ятних монет iз недорогоцiнних металiв, номiнал яких виражено в гривнях".

     Виноску 2 виключити. У зв'язку з цим виноски 3 та 4 уважати вiдповiдно виносками 2 та 3.

     5.3. Пункт 5.1 глави 5 викласти в такiй редакцiї:

     "5.1. Дозволяється пересилання фiзичними особами - резидентами та нерезидентами в мiжнародних поштових вiдправленнях з оголошеною цiннiстю за межi України як нумiзматичної (бонiстичної) продукцiї з дотриманням Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22.12.97 N 1446 (у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.10.2000 N 1515 банкнот, розмiнних монет, номiнал яких виражено в гривнях, не бiльше нiж один примiрник кожного номiналу та монет iз недорогоцiнних металiв, номiнал яких виражено в гривнях, не бiльше нiж один примiрник кожного найменування".

     6. У роздiлi III:

     6.1. Назву роздiлу III викласти в такiй редакцiї:

     "Перемiщення iноземної валюти, чекiв, банкiвських металiв через митний кордон України".

     6.2. Назву глави 1 викласти в такiй редакцiї:

     "Вивезення iноземної валюти, чекiв, банкiвських металiв за межi України фiзичними особами, якi виїжджають з туристичною метою або в приватних справах".

     6.3. Пункти 1.1 i 1.2 глави 1 замiнити пунктом 1.1 такого змiсту:

     "1.1. Дозволяється вивезення за межi України:

     а) за умови усного декларування митному органу фiзичними особами - резидентами та нерезидентами iноземної валюти готiвкою2 та/або дорожнiми чеками3 на суму до 1000 доларiв США або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день перетинання митного кордону;

_________________
     2 Готiвкова iноземна валюта вивозиться фiзичними особами незалежно вiд вiку.
     3 Фiзичними особами вивозяться дорожнi чеки, купленi на пiдставi паспорта громадянина для виїзду за кордон або проїзного документа особи без громадянства для виїзду за кордон.

     б) з обов'язковим зазначенням у митнiй декларацiї фiзичними особами - резидентами та нерезидентами:

     iноземної валюти, чекiв, банкiвських металiв, що ввезенi ранiше в Україну на законних пiдставах (за наявностi митної декларацiї на їх увезення);

     коштiв у загальнiй сумi до 5000 доларiв США або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день оформлення митної декларацiї, готiвкою, що знята з власного рахунку в iноземнiй валютi в уповноваженому банку України (далi - уповноважений банк) чи куплена через касу уповноваженого банку (тiльки для фiзичних осiб-резидентiв), та/або дорожнiми чеками3, купленими через касу уповноваженого банку, та/або карткою Visa Travel Money за довiдкою уповноваженого банку на вивезення iноземної валюти та чекiв, виражених в iноземнiй валютi, за формою 01 (додаток 3). У довiдцi обов'язково зазначаються номер картки Visa Travel Money та сума, що наперед оплачена фiзичною особою на цю картку;

     банкiвських металiв у виглядi зливкiв загальною вагою до 100 г на одну особу незалежно вiд вiку;

     фiзичними особами-нерезидентами - чекiв, емiтованих iноземними банками та небанкiвськими установами, що були надiсланi в Україну з дотриманням вимог законодавства України.

     Фiзичнi особи-нерезиденти - вiйськовослужбовцi, робiтники та службовцi росiйських вiйськ, якi дислокуються на територiї України i виїжджають до Росiйської Федерацiї у вiдпустку або до нового мiсця служби, роботи, а також вiйськовослужбовцi, що звiльненi в запас iз лав росiйських вiйськ, можуть вивозити за довiдкою вiйськової частини, засвiдченою пiдписом її командира, головного бухгалтера та вiдбитком печатки, валюту Росiйської Федерацiї, одержану у виглядi заробiтної плати на територiї України, на суму, що зазначена в абзацi третьому цього пiдпункту".

     6.4. Доповнити главу 1 новими пунктами 1.2 та 1.3 такого змiсту:

     "1.2. Дозволяється вивезення за межi України членами екiпажу (при здiйсненнi їх репатрiацiї4) судна, що належить або зафрахтоване нерезидентом, iноземної валюти готiвкою та/або дорожнiми чеками у виглядi оплати працi в межах суми, визначеної судновласником-нерезидентом i отриманої вiд юридичної особи-резидента - морського агента, що знята з його рахунку, за довiдкою уповноваженого банку на вивезення iноземної валюти та чекiв, виражених в iноземнiй валютi, за формою 01м (додаток 9).

_________________
     4 Вiдповiдно до Кодексу торговельного мореплавства.

     1.3. Дозволяється вивезення за межi України фiзичними особами, якi прямують через територiю України транзитом, увезених в Україну коштiв, у сумi до 30000 доларiв США або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день оформлення митної декларацiї, чекiв, емiтованих iноземними банками та небанкiвськими установами в сумi до 30000 доларiв США, банкiвських металiв у виглядi зливкiв загальною вагою до 1000 г за наявностi в них транзитної української вiзи, вiзи країни призначення, проїзних квиткiв або iнших документiв, що пiдтверджують транзитний характер поїздки5".

_________________
     5 Вiдповiдно до Правил в'їзду iноземцiв в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.95 N 1074 (iз змiнами).

     У зв'язку з цим пункт 1.3 уважати пунктом 1.4.

     6.5. Пункт 1.4 глави 1 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Вивезення чекiв, банкiвських металiв фiзичними особами - резидентами i нерезидентами в сумi, що перевищує встановленi цiєю Iнструкцiєю норми, а також у випадках, не передбачених цiєю Iнструкцiєю, дозволяється на пiдставi iндивiдуальної лiцензiї Нацiонального банку за формою 03 (додаток 1)".

     6.6. Назву глави 2 викласти в такiй редакцiї:

     "Вивезення iноземної валюти, чекiв за межi України фiзичними особами, якi виїжджають у службовi вiдрядження".

     6.7. Пункти 2.1, 2.2, 2.3 глави 2 замiнити пунктами 2.1, 2.2, виклавши їх в такiй редакцiї:

     "2.1. Дозволяється вивезення за межi України:

     а) за умови усного декларування митному органу фiзичними особами - резидентами та нерезидентами iноземної валюти готiвкою та/або дорожнiми чеками4 на суму до 1000 доларiв США або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день перетинання митного кордону;

     б) з обов'язковим зазначенням у митнiй декларацiї фiзичними особами - резидентами та нерезидентами:

     iноземної валюти, чекiв, що ввезенi ранiше в Україну на законних пiдставах (за наявностi митної декларацiї на їх увезення);

     коштiв загальною сумою до 10000 доларiв США або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день оформлення митної декларацiї, готiвкою та/або дорожнiми чеками4 за довiдкою уповноваженого банку на вивезення iноземної валюти та чекiв, виражених в iноземнiй валютi, при виїздi в службове вiдрядження за межi України за формою 01с (додаток 4);

     фiзичними особами-нерезидентами - чекiв, що були надiсланi в Україну з дотриманням вимог законодавства України.

     2.2. При виїздi делегацiї за межi України за однiєю довiдкою на вивезення iноземної валюти за формою 01с (додаток 4) дозволяється вивезення з України через пiдзвiтну фiзичну особу iноземної валюти тiльки для членiв делегацiї, якi фактично перетинають митний кордон України i прiзвища яких зазначенi в копiї наказу про склад делегацiї".

     6.8. Назву глави 3 викласти в такiй редакцiї:

     "Увезення iноземної валюти, чекiв, банкiвських металiв в Україну фiзичними особами".

     6.9. Пункт 3.2 глави 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3.2. Готiвкова iноземна валюта, яка ввозиться фiзичними особами - резидентами та нерезидентами, у сумi, що перевищує норму, визначену в пунктi 3.1 цiєї глави, приймається митним органом на зберiгання. Зазначена валюта пiдлягає переказуванню митним органом на поточний рахунок в iноземнiй валютi, вiдкритий на iм'я фiзичної особи - резидента або нерезидента (оплата банкiвських послуг здiйснюється за рахунок коштiв фiзичної особи), при поданнi цiєю особою документiв, що засвiдчують наявнiсть рахунку в уповноваженому банку (копiя зазначених документiв залишається на митницi), або повертається власнику для ввезення її в Україну при поданнi спецiального дозволу Нацiонального банку за формою 05 (додаток 5), копiя якого надсилається вiдповiдним структурним пiдроздiлом Нацiонального банку Державнiй митнiй службi або повертається власнику (фiзичнiй особi-нерезиденту) при виїздi його з України".

     6.10. Главу 3 доповнити новим пунктом 3.3 такого змiсту:

     "3.3. Дозволяється ввезення в Україну фiзичними особами - резидентами i нерезидентами за наявностi повноважень юридичної особи-нерезидента (крiм сум, зазначених у пунктi 3.1 цiєї глави) готiвкової вiльно конвертованої валюти в сумi до 10000 доларiв США включно або еквiвалент цiєї суми в iншiй вiльно конвертованiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день оформлення митної декларацiї, для оплати експортованих з України продукцiї, виконаних робiт, отриманих послуг з додержанням вимог законодавства України6.

_________________
     6 Вiдповiдно до Правил використання готiвкової iноземної валюти на територiї України, затверджених постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 26.03.98 N 119 i зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 15.04.98 за N 245/2685.

     Зазначена iноземна валюта, що ввозиться в Україну, пiдлягає декларуванню вiдповiдному митному органу уповноваженою фiзичною особою, яка має повноваження юридичної особи-нерезидента на ввезення в Україну iноземної валюти (додаток 8). У митнiй декларацiї зазначаються повна назва юридичної особи, її мiсцезнаходження та реквiзити документа, що засвiдчує повноваження юридичної особи, копiя якого залишається на митницi".

     У зв'язку з цим пункт 3.3 уважати пунктом 3.4.

     6.11. Доповнити главу 3 пунктом 3.5 такого змiсту:

     "3.5. Дозволяється ввезення в Україну фiзичними особами, якi прямують через територiю України транзитом, коштiв у сумi до 30000 доларiв США або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день оформлення митної декларацiї, чекiв, емiтованих iноземними банками та небанкiвськими установами, у сумi до 30000 доларiв США, банкiвських металiв у виглядi зливкiв загальною вагою до 1000 г за наявностi в них транзитної української вiзи, вiзи країни призначення, проїзних квиткiв або iнших документiв, що пiдтверджують транзитний характер поїздки6".

     6.12. Назву глави 4 викласти в такiй редакцiї:

     "Вивезення iноземної валюти, чекiв за межi України юридичними особами на транспортних засобах".

     6.13. Доповнити главу 4 пунктами 4.5 i 4.6 такого змiсту:

     "4.5. Дозволяється вивезення за межi України капiтаном судна, що належить або зафрахтоване нерезидентом, iноземної валюти готiвкою та дорожнiми чеками на експлуатацiйнi витрати, оплату працi членам екiпажу в межах суми, визначеної судновласником-нерезидентом i отриманої вiд юридичної особи-резидента - морського агента, що знята з його рахунку, за довiдкою уповноваженого банку на вивезення iноземної валюти та чекiв, виражених в iноземнiй валютi, за формою 01м (додаток 9).

     4.6. Дозволяється вивезення за межi України юридичними особами-нерезидентами через уповноважену особу коштiв, що ввезенi ранiше в Україну на законних пiдставах (за наявностi митної декларацiї на ввезення) на транспортних засобах, що їм належать (орендованi, зафрахтованi), через уповноважену фiзичну особу.

     На транспортних засобах, що здiйснюють пасажирськi рейси в Україну, на яких надавалися послуги та/або реалiзовувався товар на територiї України, дозволяється вивезення також одержаної виручки в iноземнiй валютi, що пiдтверджено вiдповiдними касовими документами".

     6.14. Доповнити главу 5 пунктом 5.4 такого змiсту:

     "5.4. Дозволяється ввезення в Україну юридичними особами-нерезидентами, яким належать (орендованi, зафрахтованi) транспортнi засоби, через уповноважену фiзичну особу коштiв у сумi до 50000 доларiв США або еквiвалент цiєї суми в iншiй iноземнiй валютi за офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день оформлення митної декларацiї".

     6.15. У пунктi 7.1 глави 7:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "7.1. Дозволяється пересилання iноземної валюти та чекiв у мiжнародних поштових вiдправленнях з оголошеною цiннiстю з дотриманням Правил надання послуг поштового зв'язку (у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.10.2000 N 1515";

     пункт доповнити новим абзацом п'ятим такого змiсту:

     "Сума оголошеної цiнностi вiдправлень з оголошеною цiннiстю з вкладенням iменних чекiв, зазначених у пiдпунктах "б" i "в", не повинна перевищувати 5000 доларiв США".

     У зв'язку з цим абзац п'ятий уважати абзацом шостим.

     7. У роздiлi IV:

     7.1. Пiдпункт "а" пункту 1 доповнити новими абзацами четвертим та п'ятим такого змiсту:

     "фiзичними особами-резидентами, якi працюють в iноземних представництвах юридичних осiб-нерезидентiв, що зареєстрованi в Українi, - корпоративних платiжних карток, емiтованих iноземними банками, на пiдставi документiв, що пiдтверджують факт роботи цих фiзичних осiб у зазначених представництвах i органiзацiях (якi засвiдченi пiдписом керiвника, головного бухгалтера та вiдбитком печатки представництв i органiзацiй), або посвiдки про вiдрядження за межi України, виданого представництвом юридичної особи-нерезидента або мiжнародною органiзацiєю в Українi;

     фiзичними особами-резидентами - платiжних карток, емiтованих небанкiвською установою "American Express", що уклала угоду з уповноваженим банком, на пiдставi довiдки цього банку про наявнiсть у ньому картрахунку фiзичних осiб".

     У зв'язку з цим абзаци четвертий i п'ятий уважати абзацами шостим i сьомим.

     7.2. Абзац другий пiдпункту "а" пункту 2 доповнити словами "а також карток Visa Travel Money".

     7.3. Пункти 4 та 6 викласти в такiй редакцiї:

     "4. Дозволяється пересилання в Україну в мiжнародних поштових вiдправленнях з оголошеною цiннiстю з дотриманням положень актiв Всесвiтнього поштового союзу платiжних карток мiжнародних платiжних систем, емiтованих iноземними банками та небанкiвськими установами, що належать фiзичним особам - резидентам та нерезидентам, в яких вiдсутнiй пiдпис власника картки".

     "6. Дозволяється перевезення в Україну пiдприємствами повiтряних перевезень (юридичними особами-резидентами) вiдповiдно до вимог Конвенцiї щодо унiфiкацiї деяких правил, що стосуються мiжнародних повiтряних перевезень, платiжних карток мiжнародних платiжних систем, емiтованих iноземними банками та небанкiвськими установами, що належать фiзичним особам - резидентам та нерезидентам, в яких вiдсутнiй пiдпис власника картки".

     7.4. Пункт 9 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Якщо протягом одного мiсяця з дня видачi фiзичним особам довiдок уповноваженого банку на вивезення iноземної валюти та чекiв, виражених в iноземнiй валютi, за формами 01, 01с, 02с (додатки 3, 4, 6) змiнився крос-курс iноземних валют щодо долара США i сума iноземної валюти, що зазначена в цих довiдках перевищує 5000 доларiв США, то дозволяється вивезення коштiв за вищезазначеними довiдками".

     7.5. У текстi пункту 11 слова "банкiвських металiв" виключити.

     7.6. Пiдпункт "б" пункту 13 викласти в такiй редакцiї:

     "б) юридичними особами-резидентами (крiм уповноважених банкiв) та нерезидентами - один мiсяць".

     8. Доповнити Iнструкцiю додатком 9 такого змiсту (додається).

Директор Департаменту валютного регулювання С.О.Яременко
Виконавець:
Провiдний економiст Департаменту валютного регулювання
О.О.Нiкiшаєва
ПОГОДЖЕНО
Перший заступник Голови Нацiонального банку України
А.В.Шаповалов

 

"Додаток 9
до Iнструкцiї про перемiщення валюти України, iноземної валюти, банкiвських металiв, платiжних документiв, iнших банкiвських документiв i платiжних карток через митний кордон України
Форма 01м/Form 01m
(дiйсна протягом одного мiсяця без права передавання/valid during a month, non-transferable)
 
(повна назва банку/full name of the bank)
 
(адреса банку/address of the bank)
 
(юридична адреса, N телефону, факсу/ legal address of the bank, phone and fax)
 

ДОВIДКА N
на вивезення за межi України iноземної валюти та чекiв, що вираженi в iноземнiй валютi

CERTIFICATE N
of Exporting Foreign Currencies and Foreign Currency Cheques from Ukraine

Видана  
Given to (прiзвище, iм'я капiтана або члена екiпажу судна/
  ,
surname, first name, second name)
повна назва судна   ,
паспорт, серiя ____, N ____, виданий  
passport issued
(документ, що його замiнює/or a substituting document)
  ,
на вивезення
for export of
iноземної валюти, знятої з рахунку юридичної особи-резидента  
foreign currency
 
(повна назва юридичної особи - морського агента)
  ,
(назва iноземної валюти, сума цифрами та словами/
  ,
foreign currency name, amount in figures and words)
чекiв, що вираженi в iноземнiй валютi,   ,
cheques denominated in foreign currency (назва iноземної валюти,
 
сума цифрами та словами/foreign currency name,
 
amount in figures and words)

Ця довiдка пiдлягає здаванню вiдповiдному митному органу.
The certificate shall be left at the custom house.
М.П. Пiдпис керiвника банку
Signature of the bank manager
Дата видачi довiдки
Date of issue".

 

Директор Департаменту валютного регулювання С.О.Яременко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.