ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДНIПРОВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
КРИВОРIЗЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 5 квiтня 2004 року N 64


Про затвердження Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митницею

Зареєстровано
в Днiпропетровському обласному управлiннi юстицiї
21 травня 2004 р. за N 34/1252


     Вiдповiдно до статей 99 - 109 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV та Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.2003 за N 1061/8382, для встановлення єдиного порядку розмiщення суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, благодiйними органiзацiями товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем на складах тимчасового зберiгання у зонi дiяльностi Криворiзької митницi, видачi їх пiсля проведення митного оформлення наказую:

     1. Затвердити Порядок розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митницею (далi - Порядок), що додається.

     2. Начальникам митних постiв, вантажного вiддiлу, вiддiлу митних платежiв:

     2.1. Забезпечити дотримання особовим складом вимог цього Порядку.

     2.2. Призначити осiб, вiдповiдальних за облiк товарiв i транспортних засобiв, якi тимчасово зберiгаються пiд митним контролем на СТЗ.

     2.3. Забезпечити iнформування суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про затверджений Порядок.

     3. Начальнику юридичного сектору Порошкiнiй А. О. забезпечити подання нього наказу на державну реєстрацiю до Днiпропетровського обласного управлiння юстицiї.

     4. Загальному вiддiлу (Кращенко Л. В.) забезпечити ознайомлення з цим наказом причетних осiб.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Чернiкова Д. В., першого заступника начальника Криворiзької митницi.

Начальник Криворiзької митницi В. Г. Василенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Криворiзької митницi
вiд 5 квiтня 2004 р. N 64
Зареєстровано
в Днiпропетровському обласному управлiннi юстицiї
21 травня 2004 р. за N 34/1252

Порядок
розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання  й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митницею

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання (далi - СТЗ) й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митницею (далi - Митниця) розроблено вiдповiдно до статей 99 - 109 Митного кодексу України та Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.2003 за N 1061/8382.

     1.2. Товари i транспортнi засоби з моменту пред'явлення Митницi i до їх випуску вiдповiдно до обраного митного режиму можуть перебувати на тимчасовому зберiганнi пiд митним контролем.

     Такi товари i транспортнi засоби до завершення митного оформлення з дозволу Митницi розмiщуються на складах тимчасового зберiгання.

     1.3. У межах СТЗ створюються зони митного контролю, вiдповiдно до ст. ст. 45 - 52 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV, пункту 1.6 Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.2003 за N 1061/8382 (далi - Положення), Порядку створення зон митного контролю та їх функцiонування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1947.

     1.4. Митний режим щодо зазначених товарiв i транспортних засобiв обирається пiд час передачi цих товарiв i транспортних засобiв на тимчасове зберiгання i не може змiнюватися їх власником або уповноваженою ним особою без погодження з Митницею до закiнчення строку тимчасового зберiгання.

     1.5. На СТЗ забороняється розмiщувати товари i транспортнi засоби:

     - до яких застосованi обмеження щодо розмiщення на СТЗ вiдповiдно до статтi 106 Митного кодексу України;

     - що ввозяться на митну територiю України за договорами консигнацiї (такi товари в обов'язковому порядку заявляються до митного режиму "митний склад").

     1.6. Строк зберiгання товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем на СТЗ починається з дня їх фактичного розмiщення на СТЗ i закiнчується днем завершення митного оформлення вiдповiдно до заявленого митного режиму (або днем передання їх на склад Митницi).

     1.7. Товари i транспортнi засоби розмiщуються на СТЗ та випускаються з нього у присутностi посадових осiб Митницi. Всi операцiї на СТЗ проводяться з дозволу Митницi та за рахунок власника СТЗ у випадках, передбачених чинним законодавством України.

2. Розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ для зберiгання пiд митним контролем

     2.1. При рiшеннi суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - Пiдприємства) розмiстити товари i транспортнi засоби для зберiгання на СТЗ, Пiдприємство подає на iм'я начальника оперативного пiдроздiлу за мiсцем реєстрацiї пiдприємства письмову заяву (далi - Заява) за пiдписами керiвника та головного бухгалтера (у разi наявностi) цього Пiдприємства. Формою Заяви (додаток 1) передбачено надання Пiдприємством зобов'язання щодо виконання вимог статей 85, 88, 108 Митного кодексу України та обрання митного режиму щодо товарiв i транспортних засобiв, якi передаються на тимчасове зберiгання.

     2.2. До Заяви додаються документи, що дають змогу iдентифiкувати товари i транспортнi засоби, якi розмiщуються на тимчасове зберiгання та пiдтверджують законнi пiдстави знаходження цих товарiв i транспортних засобiв у особи, яка бажає користуватися послугами СТЗ, а саме:

     - копiя зовнiшньоекономiчного контракту (крiм випадкiв надходження вантажiв благодiйної допомоги);

     - копiя договору комiсiї (у разi передання товару на зберiгання комiтентом) або iншi види договорiв;

     - облiкова картка суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (подання облiкової картки комiтентом у разi надходження товарiв на його адресу не є обов'язковим);

     - товаросупровiднi документи;

     - попередня декларацiя, попереднє повiдомлення або iншi документи контролю доставки вантажiв;

     - копiя Дозволу Митницi на використання примiщення, резервуару, майданчика як СТЗ (для розмiщення на СТЗ закритого типу);

     - iншi документи, необхiднi для митного оформлення, вiдповiдно до чинного законодавства.

     При цьому, в разi залишення у справах Митницi копiй окремих документiв й вони засвiдчуються надписом "Копiя. Згiдно з оригiналом", пiдписом та печаткою Пiдприємства або нотарiально.

     2.3. При розмiщеннi товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, у разi виконання Пiдприємством вимог, установлених пунктами 2.1, 2.2 цього Порядку, начальник оперативного пiдроздiлу або iнша посадова особа цього ж пiдроздiлу, визначена начальником Митницi, дає дозвiл (вiдповiдною резолюцiєю) на розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ.

     2.4. Якщо Пiдприємство є порушником митних правил при здiйсненнi зовнiшньоекономiчних операцiй або допускало порушення вимог статей 85, 88, 109, 340 Митного кодексу України, то начальник оперативного пiдроздiлу або iнша посадова особа цього ж пiдроздiлу, визначена начальником Митницi, має право вiдмовити у розмiщеннi на зберiгання товарiв на СТЗ. У цьому випадку Пiдприємство письмово iнформується про причини вiдмови.

     2.5. Начальник оперативного пiдроздiлу або iнша посадова особа цього ж пiдроздiлу, визначена начальником Митницi, в резолюцiї про проведення певних митних процедур на Заявi визначає виконавця з числа посадових осiб оперативного пiдроздiлу.

     2.6. Оперативний пiдроздiл реєструє Заяву в Журналi облiку товарiв, якi передаються на СТЗ для зберiгання пiд митним контролем (додаток 2).

     2.7. Передання товарiв i транспортних засобiв, якi перемiщуються через митний кордон України i якi визнано такими, що пiдлягають фiтосанiтарному, ветеринарному, екологiчному, радiологiчному чи iншим видам контролю на територiї України, для тимчасового зберiгання пiд митним контролем на СТЗ, проводиться при наявностi на товаросупровiдних документах вiдповiдних вiдмiток (у виглядi штампiв, печаток тощо) служб фiтосанiтарного, ветеринарного, екологiчного, радiологiчного чи iнших видiв контролю вiдповiдно до п. 7 Типової технологiчної схеми пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, затвердженої постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.12.2003 N 1989.

     2.8. Передання товарiв i транспортних засобiв для зберiгання на СТЗ здiйснюється у присутностi посадової особи оперативного пiдроздiлу (при необхiдностi посадових осiб iнших пiдроздiлiв Митницi), уповноваженої особи Пiдприємства та уповноваженої особи власника СТЗ.

     Факт такого передання обов'язково фiксується в актi про прийняття товарiв i транспортних засобiв на СТЗ для зберiгання пiд митним контролем (далi - Акт), який виготовляється за допомогою комп'ютера або друкарським способом (за зразками, наведеними в додатках 3, 4).

     Технологiю присвоєння реєстрацiйних номерiв та облiку Актiв начальник оперативного пiдроздiлу визначає та затверджує самостiйно.

     Акт заповнюється:

     - у трьох примiрниках: для СТЗ вiдкритого типу (додаток 3);

     - у двох примiрниках для СТЗ закритого типу (додаток 4).

     Примiрники Акта розподiляються наступним чином:

     - перший примiрник залишається у справах митного пiдроздiлу;

     - другий примiрник призначається для власника СТЗ;

     - третiй примiрник призначається для Пiдприємства.

     Одержувачi другого та третього примiрникiв Акта розписуються про факт отримання в першому примiрнику.

     2.9. Посадова особа оперативного пiдроздiлу, у разi виявлення пiд час передання товарiв на зберiгання пiд митним контролем порушення митних правил (далi - ПМП), складає протокол про ПМП.

     2.10. Посадова особа оперативного пiдроздiлу, за вiдсутностi ознак контрабанди або ПМП, здiйснює контроль за вивантаженням товарiв на СТЗ, опломбовує мiсце зберiгання. Разом з митним забезпеченням в обов'язковому порядку накладається забезпечення власника СТЗ.

     2.11. Посадова особа оперативного пiдроздiлу, пiсля закiнчення розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, проводить iншi необхiднi митнi процедури, а саме, проставляє вiдтиски штампа "Пiд митнiм контролем" на всiх документах, необхiдних для митного оформлення, вносить до них вiдомостi про накладене митне забезпечення, вiдповiдним чином оформлює документи контролю доставки тощо.

     2.12. Взаємовiдносини власника СТЗ з Пiдприємствами, якi розмiщують товари i транспортнi засоби на складi, визначаються договором зберiгання вiдповiдно до норм цивiльного та господарського законодавства України.

     2.13. Заява, Акт i один примiрник документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення (або їх ксерокопiї, завiренi нотарiально або печаткою Пiдприємства), перебувають на контролi в оперативному пiдроздiлi Митницi та зберiгаються в окремiй тецi "Товари розмiщенi на СТЗ на контролi".

     2.14. У разi передання товарiв на тимчасове зберiгання пiд митним контролем у присутностi представникiв iнших органiв виконавчої влади вiдомостi про цих осiб (прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце роботи, посада) заносяться посадовою особою Митницi до Акта.

     2.15. Власник СТЗ не може вiдмовити в розмiщеннi на СТЗ товарiв i транспортних засобiв, що перебувають пiд митним контролем, пiсля прийняття посадовою особою Митницi рiшення про таке розмiщення.

3. Зберiгання товарiв i транспортних засобiв, якi перебувають пiд митним контролем на СТЗ

     3.1. Зберiгання товарiв i транспортних засобiв, розмiщених Пiдприємством на СТЗ, здiйснюється у межах термiну, встановленого ст. 108 Митного кодексу України, та за умови виконання вимог, що забезпечують здiйснення митного контролю в повному обсязi.

     3.2. Власник СТЗ зобов'язаний забезпечити:

     - виконання вимог пункту 2.2 Положення;

     - виконання вимог статтi 104 Митного кодексу України;

     - органiзацiю роботи СТЗ таким чином, щоб ввезення та вивезення зi складу товарiв i транспортних засобiв здiйснювалось вiдповiдно до вимог митного законодавства, а порядок зберiгання товарiв гарантував їх постiйне перебування пiд митним контролем та виключав можливiсть вилучення товарiв поза митним контролем;

     - окреме зберiгання партiй товарiв, що знаходяться пiд митним контролем, в межах СТЗ або його окремих секцiй;

     - здiйснення пропускного режиму за власний рахунок.

     3.3. Критий чи вiдкритий майданчик використовується як СТЗ вiдповiдно до вимог пункту 2.1 Положення.

     3.4. Товари, що перебувають на СТЗ, можуть бути з дозволу Митницi пiдданi операцiям вiдповiдно до статей 63, 109 Митного кодексу України.

     3.5. СТЗ закритого типу, в разi вiдсутностi на ньому товарiв i транспортних засобiв, що перебувають пiд митним контролем, може використовуватись власником СТЗ, за погодженням з Митницею, для розмiщення та зберiгання на ньому iнших товарiв.

     3.6. З дозволу Митницi можуть братися проби та зразки товарiв, що зберiгаються на складах тимчасового зберiгання.

     Для проведення вiдбору проб та зразкiв товарiв, якi перебувають пiд митним контролем, з метою проведення сертифiкацiї або виконання iнших робiт, пов'язаних з отриманням власником товарiв дозвiльних документiв iнших державних контролюючих органiв, необхiдних для проведення митного оформлення, Пiдприємство письмово звертається на iм'я начальника Митницi або його заступника iз заявою про надання дозволу на видачу зразкiв або проб.

     Пiдставою для прийняття рiшення про видачу зразкiв (проб) є договiр на проведення робiт iз сертифiкацiї (iнших вiдповiдних робiт), укладений Пiдприємством з органом сертифiкацiї (iншим державним контролюючим органом) або довiдки цього органу про укладення такого договору iз зазначенням номера договору, дати його пiдписання, строку виконання робiт i необхiдної мiнiмальної кiлькостi проб (зразкiв), яка забезпечує можливiсть проведення їх дослiдження.

     Для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв за вмотивованим письмовим розпорядженням начальника Митницi або його заступника можуть братися проби та зразки товарiв для дослiдження (аналiзу, експертизи) в Центральному митному управлiннi лабораторних дослiджень та експертної роботи.

     Норми взяття проб i зразкiв установлюються наказом ДМСУ вiд 23.12.2002 N 719 "Про затвердження Нормативiв вiдбору проб i зразкiв товарiв для проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) митними лабораторiями", зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України вiд 30.01.2003 за N 79/7400.

     Окрема вантажна митна декларацiя (далi - ВМД) на проби та зразки товарiв не подається за умови, що вiдомостi про них будуть наведенi в митнiй декларацiї, яка подається щодо всiх (всього обсягу) товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України. Пiд час митного оформлення партiї товару у вiльне використання на митнiй територiї України, такi товари враховуються в повному обсязi, зi сплатою всiх належних митних платежiв.

     Взяття проб чи зразкiв проводиться на пiдставi та вiдповiдно до вимог статей 75, 314 Митного кодексу України i Порядку взяття (надання) проб i зразкiв товарiв, проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) з метою їх митного оформлення, а також розпорядження зразками, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 N 1862.

     Про взяття проб та зразкiв товарiв, що перебувають пiд митним контролем, складається акт за формою, встановленою наказом Держмитслужби вiд 28.12.2002 N 741 "Про затвердження форми акта про взяття проб i зразкiв товарiв для митного оформлення", та у вiдповiдностi з вимогами пункту 6 Порядку взяття (надання) проб i зразкiв товарiв, проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) з метою їх митного оформлення, а також розпорядження зразками, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 N 1862.

     3.7. У випадках зберiгання Пiдприємством пiд митним контролем товару, що ввозиться незiбраним (комплектний об'єкт), чи товару, який для здiйснення сертифiкацiї потребує виконання монтажних робiт, оперативному пiдроздiлу Митницi подається вантажна митна декларацiя зi сплатою всiх належних платежiв, передбачених при митному оформленнi таких товарiв (продукцiї) у вiльне використання на митнiй територiї України.

     Оформлення зазначеної ВМД проводиться з урахуванням вимог пункту 5 Порядку митного оформлення iмпортних товарiв (продукцiї), що пiдлягають обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.11.97 N 1211.

     3.8. Товари, що зберiгаються на СТЗ та на якi Пiдприємством не отримано сертифiкат вiдповiдностi або свiдоцтво про визнання iноземного сертифiката (iншого дозвiльного документа контролюючих органiв), за погодженням з Митницею вiдповiдно до пункту 6 Порядку митного оформлення iмпортних товарiв (продукцiї), що пiдлягають обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.11.97 N 1211, повиннi бути перемiщенi на митний лiцензiйний склад або вивезенi за межi митної територiї України.

     3.9. До закiнчення строкiв зберiгання товари i транспортнi засоби, що тимчасово зберiгаються пiд митним контролем на СТЗ, мають бути переданi Пiдприємством для зберiгання Митницi або задекларованi ним до обраного митного режиму.

     3.10. Строк тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв, за мотивованою заявою Пiдприємства, погодженою з власником СТЗ та начальником Митницi або особою, яка його замiщує, може бути продовжений начальником Днiпровської регiональної митницi, але не бiльше нiж на один мiсяць.

     3.11. Вiдповiдальнiсть за недекларування товарiв i транспортних засобiв зi сплатою всiх належних платежiв несе Пiдприємство, що розмiстило товари i транспортнi засоби на СТЗ для зберiгання пiд митним контролем.

4. Завершення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв та їх видача з СТЗ

     4.1. Термiн перебування товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем на СТЗ закiнчується на пiдставi оформленої вантажної митної декларацiї пiсля сплати всiх належних платежiв.

     4.2. Митне оформлення товарiв i транспортних засобiв, що розмiщенi на СТЗ, проводиться пiсля перевiрки фактичної наявностi товарiв i транспортних засобiв, щодо яких надано дозвiл на зберiгання пiд митним контролем i у точнiй вiдповiдностi з чинним порядком здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, який встановлено Держмитслужбою України.

     4.3. Заява, примiрник Акта та документи, на пiдставi яких товари i транспортнi засоби було розмiщено на СТЗ, додаються до вантажної митної декларацiї i зберiгаються спiльно в справах Митницi.

     4.4. Пiсля повного завершення митного оформлення вантажу, що зберiгався на СТЗ, вiн видається їх власнику для його використання без митного контролю. При цьому, у випадках, коли цей товар єдиний на СТЗ або в окремiй секцiї складу, присутнiсть при його видачi посадової особи оперативного пiдроздiлу Митницi, що проводила митний огляд i закiнчила митне оформлення, не обов'язкова. Митне забезпечення на СТЗ (або його окрему секцiю), в якому (якiй) вiдсутнi товари, що знаходяться пiд митним контролем, не накладається. В iнших випадках СТЗ або його окрема секцiя обов'язково опломбовується посадовою особою оперативного пiдроздiлу Митницi.

     4.5. Перевезення товарiв з СТЗ, де вони зберiгалися пiд митним контролем, на iнший СТЗ у зонi дiяльностi Митницi, здiйснюється у виключному випадку з дозволу начальника Митницi або особи, яка його замiщує, за письмовою заявою Пiдприємства, погодженою з начальником оперативного пiдроздiлу, в зонi дiяльностi якого знаходяться цi СТЗ (начальниками оперативних пiдроздiлiв, якщо СТЗ знаходяться у зонах дiяльностi рiзних пiдроздiлiв Митницi). При цьому, беруться до уваги обставини, що унеможливлюють подальше зберiгання пiд митним контролем товарiв i транспортних засобiв на попередньому складi.

     Заява, зареєстрована Митницею, додається до документiв, на пiдставi яких товар i транспортний засiб було розмiщено на СТЗ i передається разом з товаром в пiдроздiл митного оформлення, в зонi дiяльностi якого знаходиться цей СТЗ. Товар i транспортний засiб знiмається з контролю пiдроздiлом митного оформлення, в зонi дiяльностi якого вiн знаходився, про що робиться вiдмiтка в Журналi облiку товарiв, що розмiщенi на СТЗ.

     Перевезення товарiв i транспортних засобiв з СТЗ, де вони зберiгалися пiд митним контролем, на iнший СТЗ або митний лiцензiйний склад у зонi дiяльностi Митницi, здiйснюється у супроводi посадових осiб оперативного пiдроздiлу, в зонi якого знаходиться СТЗ або митний лiцензiйний склад, та в присутностi представника Пiдприємства.

     Розмiщення товарiв i транспортних засобiв на iнших СТЗ, їх зберiгання та видача проводяться у вiдповiдностi з вимогами Порядку.

     4.6. Перевезення товарiв i транспортних засобiв з СТЗ, де вони зберiгалися пiд митним контролем, в iншi митницi для митного оформлення здiйснюється на пiдставi оформленого вiдповiдним чином листа-узгодження на перевезення вантажiв мiж митницями iз заповненням вантажної митної декларацiї, яка є документом контролю за доставкою товарiв в митницю призначення. При цьому в графi "D" цiєї ватажної митної декларацiї проставляється напис "Пiд митним контролем з <дд-мм-рр>" (дата початку перебiгу строку перебування товарiв пiд митним контролем).

     Товар i транспортний засiб знiмається з контролю (документом контролю доставки) оперативним пiдроздiлом, в зонi дiяльностi якого вiн знаходився, про що робиться вiдмiтка в Журналi облiку товарiв, якi розмiщеннi на СТЗ для зберiгання пiд митним контролем.

     4.7. Строк зберiгання товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем, якi були розмiщенi на СТЗ, та строк знаходження цих товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем, не переривається при перевезеннi та розмiщеннi їх на СТЗ в зонi дiяльностi Митницi.

     При перевезеннi товарiв i транспортних засобiв з СТЗ, де вони зберiгалися пiд митним контролем, на митний лiцензiйний склад у зонi дiяльностi Митницi або iншої митницi строк зберiгання товарiв i транспортних засобiв та строк перебування товарiв пiд митним контролем закiнчується на момент оформлення вантажної митної декларацiї вiдповiдно до статей 43, 108 Митного кодексу України.

5. Облiк i звiтнiсть про зберiгання товарiв на СТЗ

     5.1. Власник СТЗ здiйснює облiк товарiв i транспортних засобiв, що зберiгаються на СТЗ, шляхом унесення до власного журналу облiку товарiв вiдповiдних вiдомостей.

     5.2. Власник СТЗ повинен до 10 числа мiсяця, наступного за звiтним, подати до оперативного пiдроздiлу Митницi за мiсцем реєстрацiї звiт про товари, що зберiгаються на СТЗ, за вiдповiдною формою (додаток 4 до Положення).

     Звiт повинен забезпечувати якiсть контролю та облiку товарiв, що зберiгаються на конкретному СТЗ.

     5.3. Власник СТЗ несе вiдповiдальнiсть перед Митницею за неподання звiтностi щодо товарiв, якi перебувають пiд митним контролем, передбачену ст. 343 Митного кодексу України.

     5.4. Митниця, за наявностi достатнiх пiдстав, може зобов'язати власника СТЗ надати позачерговий звiт за формою та в строки, встановленi Митницею.

     5.5. Звiти зберiгаються в справах пiдроздiлу митного оформлення в окремiй тецi "Звiти про товари, що зберiгаються на СТЗ".

     5.6. Митниця має право проводити плановi (1 раз на рiк) i раптовi iнвентаризацiйнi перевiрки дiяльностi СТЗ.

6. Митнi збори, що нараховуються пiд час розмiщення, зберiгання або видачi з СТЗ товарiв

     6.1. Митний збiр за митне оформлення товарiв i транспортних засобiв у зонах митного контролю на територiях i в примiщеннях пiдприємств, що зберiгають такi товари, чи поза робочим часом, встановленим для Митницi (далi - Збiр), у разi передання товарiв i транспортних засобiв на зберiгання пiд митним контролем на СТЗ, нараховується та сплачується вiдповiдно до чинного законодавства.

     6.2. Справляння Збору здiйснюється за ВМД, за винятком випадкiв проведення операцiй митного оформлення, якi не передбачають заповнення ВМД вiдповiдно до Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574.

     У випадках проведення операцiй митного оформлення, якi не передбачають заповнення ВМД, справляння Збору здiйснюється за унiфiкованою митною квитанцiєю МД-1 в порядку, визначеному Держмитслужбою України вiдповiдно до розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.10.2003 N 605-р "Про делегування Держмитслужбi права на визначення форми та порядку застосування унiфiкованої митної квитанцiї МД-1".

     6.3. Збiр за перебування товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем, при зберiганнi товарiв на СТЗ, нараховується i зазначається у графi 47 ВМД та сплачується вiдповiдно до чинного законодавства.

     6.4. Перiоди часу, якi вiдповiдно до вимог чинного законодавства щодо справляння митних зборiв, не включаються до строку перебування товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем при нарахуваннi за це зборiв, не є пiдставою подовження строку зберiгання товарiв i транспортних засобiв на СТЗ.

     6.5. При перевезеннi товарiв з СТЗ, де вони зберiгалися пiд митним контролем, на митний лiцензiйний склад, в зонi дiяльностi Митницi або iншої митницi, строк перебування товарiв пiд митним контролем закiнчується датою митного оформлення ВМД вiдповiдно до митного режиму "митний склад". При цьому сума митного збору за перебування товарiв пiд митним контролем зазначається у графi 47 цiєї ВМД.

     6.6. Збори сплачуються на депозитний рахунок Митницi у розмiрах, що встановлюються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

7. Заключнi положення

     7.1. У разi невиконання Пiдприємством вимог пункту 3.9 Порядку посадова особа оперативного пiдроздiлу Митницi складає протокол про ПМП за вiдповiдною статтею Митного кодексу України.

     7.2. При порушеннi митних правил власником СТЗ, з дати складання протоколу про ПМП до дати винесення постанови по справi про ПМП розмiщення нових партiй товарiв на СТЗ не дозволяється (окрiм тих, на розмiщення яких вже мається отриманий до скоєння порушення дозвiл посадової особи Митницi, зазначеної в п. 2.1 Порядку). За дозволом начальника Митницi у зазначений перiод може проводитися випуск товарiв.

     7.3. СТЗ лiквiдується:

     - при скасуваннi Дозволу;

     - при анулюваннi Дозволу.

     Рiшення про лiквiдацiю СТЗ приймається начальником Митницi, при наявностi пiдстав, якi зазначенi в роздiлi 4 Положення, i оформлюється у формi наказу начальника Митницi про скасування або анулювання Дозволу.

     7.4. Власник СТЗ зобов'язаний у разi анулювання або скасування Дозволу забезпечити належне зберiгання товарiв i транспортних засобiв пiд митним контролем до остаточного випуску всiх товарiв i транспортних засобiв зi складу.

     7.5. Власник СТЗ вiдкритого типу повинен у тижневий термiн пiсля ознайомлення з наказом Митницi про скасування або анулювання Дозволу подати повний звiт про товари i транспортнi засоби, якi зберiгаються на складi згiдно п. 5.2 Порядку, а також сповiстити про це осiб, якi розмiстили товари i транспортнi засоби на СТЗ.

     7.6. Розмiщення нових партiй товарiв на СТЗ з дати пiдписання наказу Митницi про скасування або анулювання Дозволу, не допускається.

Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю О. В. Гаркуша

 

Додаток 1
до Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митницею
Начальнику  
(назва оперативного пiдроздiлу митницi)

ЗАЯВА

Пiдприємство  
(повна назва пiдприємства)
код за ЄДРПОУ  
адреса:  
тел.  
Банкiвськi вiдомостi:
Банк  
(назва банку, адреса)
р/р   МФО  
в/р   МФО  

Облiкова картка суб'єкта ЗЕД N ___ вiд "___" ____________ 200_ р. просить Вашого дозволу па оформлення товару

  ,
(назва товару)
що надiйшов на нашу адресу за:
документом контролю доставки  
контрактом  
товаросупровiдними документами   ,

для зберiгання пiд митним контролем на СТЗ закритого/вiдкритого (непотрiбне закреслити) типу

 
(назва пiдприємства)
за адресою:   , у зв'язку з
 
  .

З правилами зберiгання вантажiв пiд митним контролем та, зокрема, статтями 108, 329 - 331, 336 - 338, 340, 342, 344 Митного кодексу України ознайомленi. Вiдповiдно до статей 85, 88 цього Кодексу зобов'язуємося надати вантажну митну декларацiю в режимi:

 
(назва обраного митного режиму)

та всi необхiднi документи для здiйснення митного оформлення, в повному обсязi, в термiн до "___" ____________ 200_ р.

Примiтки:  
 
 
 
 
Керiвник пiдприємства _________________ М. П.
Головний бухгалтер _________________
Розмiщення товару на СТЗ для зберiгання пiд митним контролем дозволено
"___" ____________ 200_ р.
___________________________
(посада, пiдпис, прiзвище, iнiцiали посадової особи митницi)

 

Додаток 2
до Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митнице

ЖУРНАЛ
облiку товарiв, якi передаються на СТЗ для зберiгання пiд митним контролем

Заява (вх. реєстр. N) N Акта про прийняття товарiв на зберiгання, дата Назва пiдпри-
ємства, що зберiгає товари
Власник складу Дата розмi-
щення на складi
N ТТН Найме-
нування товару
Кiлькiсть Сума Пiдлягає митному оформленню у термiн до Пiдпис, прiзвище iнспектора митницi, що провiв розмiщення на СТЗ Iнформацiя про документи, на основi яких знято митний контроль за товарами на цьому складi Пiдпис, прiзвище iнспектора митного органу, що здiйснив операцiї вiдповiдно до гр. 12 Примiтки
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
                           
                           
                           

 

Додаток 3
до Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митницею

АКТ
про прийняття товарiв i транспортних засобiв на СТЗ вiдкритого типу для зберiгання пiд митним контролем

N ____ вiд "___" ____________ 200_ р.
Представником пiдприємства  
(назва пiдприємства)
переданi на зберiгання пiд митним контролем,
  ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
а представником пiдприємства (власником СТЗ)   ,
(назва пiдприємства)
  ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
прийнято на зберiгання пiд митним контролем наступнi товари:
N
з/п
Назва товару (особливi ознаки) Кiлькiсть (вага)
1 2 3
     
     

Нижчеперелiченi товари прийнято на зберiгання пiд митним контролем на СТЗ за адресою: _______________________________ на строк до "___" ____________ 200_ р.

Примiтки:  
 
 
 
Представнику пiдприємства  
(назва пiдприємства)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, вiдповiдальної за зберiгання товарiв)

роз'яснено положення митного законодавства, що регламентують питання зберiгання товарiв пiдприємством пiд митним контролем i вiдповiдальнiсть за порушення цих положень (статтi 329 - 331, 336 - 338, 341, 342, 344 Митного кодексу України).

На СТЗ накладено митне забезпечення N ___ та пломба власника складу N ____.
Товари на зберiгання пiд митним контролем передав  
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Товари на зберiгання пiд митним контролем прийняв  
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Посадова особа митного органу  
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Вiдтиск штампа
"Пiд митним контролем"
Копiю акта отримав: ___________
(пiдпис)
"___" ____________ 200_ р.
___________
(пiдпис)
"___" ____________ 200_ р.

 

Додаток 4
до Порядку розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання й видачi їх пiсля проведення митного оформлення Криворiзькою митницею

Акт
про прийняття товарiв i транспортних засобiв на СТЗ закритого типу для зберiгання пiд митним контролем

N ____ вiд "___" ____________ 200_ р.
Представником пiдприємства (власника СТЗ)  
(назва пiдприємства)
  ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
прийнято на зберiгання пiд митним контролем наступнi товари:
N
з/п
Назва товару (особливi ознаки) Кiлькiсть (вага)
1 2 3
     
     

Нижчеперелiченi товари прийнято на зберiгання пiд митним контролем на СТЗ за адресою: _______________________________ на строк до "___" ____________ 200_ р.

Примiтки:  
 
 
 
Представнику пiдприємства  
(назва пiдприємства)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, вiдповiдальної за зберiгання товарiв)

роз'яснено положення митного законодавства, що регламентують питання зберiгання товарiв пiдприємством пiд митним контролем i вiдповiдальнiсть за порушення цих положень (статтi 329 - 331, 336 - 338, 340, 342, 344 Митного кодексу України).

На СТЗ накладено митне забезпечення N ___ та пломба власника складу N ____.
Товари на зберiгання пiд митним контролем прийняв  
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Посадова особа митного органу  
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Вiдтиск штампа
"Пiд митним контролем"
Копiю акта отримав: ____________
(пiдпис)
"___" ____________ 200_ р.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.