Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1066 від 09.10.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

12.12.2003 N 865


Про внесення змiн та доповнень до деяких наказiв Держмитслужби України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
24 грудня 2003 р. за N 1232/8553


     Вiдповiдно до Положення про Державну митну службу України, затвердженого Указом Президента України вiд 24.08.2000 N 1022/2000, i з метою приведення нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть до законодавства наказую:

     1. Абзац третiй пункту 4.3 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.98 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335, викласти в такiй редакцiї:

     "Для здiйснення контролю за доставкою товарiв, що ввозяться на митну територiю України (напрямок перемiщення - IМ), перемiщуються цiєю територiєю з будь-якою метою, крiм транзиту, i на якi не складається ПД, використовуються попереднє повiдомлення (далi - ПП) або внутрiшнiй транзитний документ (далi - ВТД) та їх електроннi копiї. Порядок заповнення та використання ПП i ВТД установлюється Держмитслужбою України. У цьому випадку гарантiї не потрiбнi".

     2. У преамбулi наказу Держмитслужби України вiд 12.04.2000 N 206 "Про затвердження Порядку заповнення внутрiшнього транзитного документа для його використання при здiйсненнi контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються мiж митницями в межах митної територiї України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05.05.2000 за N 261/4482, слова й цифри "Керуючись статтями 9 i 25 Митного кодексу України" вилучити.

     3. Унести такi змiни й доповнення до Порядку заповнення внутрiшнього транзитного документа для його використання при здiйсненнi контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються мiж митницями в межах митної територiї України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 12.04.2000 N 206 (далi - Порядок):

     в абзацi першому пункту 1.3 слова "попередньої вантажної митної декларацiї на пiдакцизнi товари (далi - АД)" вилучити;

     в абзацi другому пункту 1.3 абревiатуру "АД" замiнити абревiатурою "ВТД";

     доповнити Порядок роздiлом 4 такого змiсту:

     "4. Особливостi заповнення граф ВТД при ввезеннi товарiв залiзничним транспортом

     На товар, прийнятий до перевезення вiд одного вiдправника на однiй станцiї вiдправлення на адресу одного одержувача на одну станцiю призначення, складається один ВТД. У разi перемiщення товару в контейнерi на кожен контейнер складається окремий ВТД.

     ВТД заповнюється декларантом у трьох примiрниках, один з яких подається прикордоннiй залiзничнiй станцiї вiдправлення, другий залишається в справах митницi вiдправлення для здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, третiй долучається до перевiзних i товаросупровiдних документiв та прямує разом iз товаром у митницю призначення.

     4.1. Декларантом заповнюються такi графи ВТД:

     1, 2, 3, 5, 6, 8, 14, 18, 19, 22, 26, 29, 31, 33, 35, 44, 50, 53, 54.

     4.2. Графи 7 i D заповнюються iнспектором митницi.

     Iншi графи не заповнюються.

     4.3. Строк доставки товару в митницю призначення встановлюється на пiдставi календарного штемпеля залiзничної станцiї вiдправлення, проставленого в перевiзних документах i в графi 50 ВТД, з 24-ї години дати прийняття залiзничною станцiєю товару до перевезення.

     4.4. У разi виявлення митницею призначення невiдповiдностi зазначених в електроннiй копiї ВТД даних про номери вагонiв (контейнерiв) i номери залiзничних накладних даним, зазначеним у товаросупровiдних документах, вона повинна звернутися до митницi вiдправлення iз заявою про внесення змiн до електронної копiї цього ВТД. Заява оформлюється в довiльнiй формi й пiдписується начальником вiддiлу контролю за доставкою вантажiв.

     4.5. Особливостi заповнення окремих граф ВТД при ввезеннi товарiв залiзничним транспортом

     Графа 1 "Тип декларацiї"

     У першому пiдроздiлi проставляється лiтерний код напрямку перемiщення товарiв "ТР", у другому - двозначний цифровий код "80", у третьому - двозначний лiтерний код "ЗТ".

     Графа 8 "Одержувач/Iмпортер"

     У графi наводяться вiдомостi про одержувача товарiв: найменування та мiсцезнаходження юридичної особи або прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи, її мiсце проживання й вiдомостi про документ, що посвiдчує особу.

     Графа 18 "Транспортний засiб при вiдправленнi"

     Наводяться данi про номери залiзничних вагонiв або контейнера, якими здiйснюється перевезення товарiв у митницю призначення.

     За браком мiсця на лицьовому боцi ВТД вiдомостi наводяться на зворотному боцi з посиланням на вiдповiдну графу ВТД. Такий запис засвiдчується декларантом i посадовою особою митницi вiдправлення, а в графi 18 робиться вiдмiтка "Див. на зворотi". Цi вiдомостi обов'язково вносяться до вiдповiдної графи електронної копiї ВТД.

     Графа 22 "Валюта та загальна фактурна вартiсть"

     У лiвому пiдроздiлi наводиться згiдно iз загальнодержавним Класифiкатором валют цифровий код валюти, зазначеної в товаросупровiдних документах на товар.

     У правому пiдроздiлi графи наводиться загальна вартiсть товару, зазначена в товаросупровiдних документах.

     Графа 31 "Опис товару"

     Наводиться опис товару на рiвнi групи з урахуванням зазначених у цьому Порядку особливостей заповнення графи 33 "Код товару".

     Графа 33 "Код товару"

     У першому пiдроздiлi зазначається чотиризначний код товару згiдно з УКТЗЕД . Структурно код записується без пропускiв та iнших розподiлювальних знакiв.

     Графа 44 "Додаткова iнформацiя/поданi документи"

     Зазначаються тiльки номери залiзничних накладних, поданих при митному оформленнi.

     Графа 50 "Довiритель"

     До графи 50 усiх примiрникiв ВТД декларантом уносяться повнi вiдомостi про залiзничну станцiю, що приймає заявленi товари до перевезення та бере зобов'язання щодо доставки цих товарiв у митницю призначення в строк вiдповiдно до Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.98 N 771.

     Зобов'язання щодо доставки цих товарiв у митницю призначення завiряється вiдбитком штемпеля вантажного касира залiзничної станцiї вiдправлення, що є пiдтвердженням узятого зобов'язання, та вiдбитком особистої номерної печатки iнспектора митницi вiдправлення.

     4.6. Печатки й штампи державних органiв, що здiйснюють фiтосанiтарний, ветеринарний, екологiчний, радiологiчний та iншi види контролю, проставляються в разi потреби на залiзничних накладних".

     4. Управлiнню технологiй митного контролю (Сьомка С.М.) i Управлiнню правової роботи (Будаков А.Ю.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     5. Iнформацiйно-аналiтичному митному управлiнню (Шуляк В.П.) допрацювати вiдповiдне програмне забезпечення з урахуванням змiн, унесених цим наказом.

     6. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi.

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Коновченка Ю.М.

В.о. Голови Служби В.Я.Лозко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.