ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

30.01.2004 р. N 11/4-10-985-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про митне оформлення давальницької сировини та готової продукцiї, що перемiщується через митний кордон України

     У зв'язку iз запитами, що надходять на адресу Держмитслужби щодо застосування вимог Митного кодексу України при митному оформленнi давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з неї, повiдомляємо.

     Вiдповiдно до статтi 231 Митного кодексу України митне оформлення давальницької сировини, що ввозиться на митну територiю України для вироблення готової продукцiї, здiйснюється у митному режимi переробки.

     Порядок застосування митних режимiв переробки на митнiй територiї України та переробки за межами митної територiї України затверджено наказом Держмитслужби вiд 13.09.03 N 609. Згiдно з пунктом 3.5 цього Порядку, оподаткування давальницької сировини, що перемiщується через митний кордон України, здiйснюється вiдповiдно до вимог Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах". Вiдповiдно до п. 4.1.2 Порядку, вивезення за межi митної територiї України продуктiв переробки, вироблених з давальницької сировини, здiйснюється вiдповiдно до Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах".

     Порядок застосування окремої митної декларацiї затверджено наказом Держмитслужби вiд 24.12.03 N 909. Вiдповiдно до п.2.2 цього Порядку, при вивезеннi за межi митної територiї України продуктiв переробки (тобто готової продукцiї), отриманих у процесi виконання операцiй з переробки давальницької сировини iноземного замовника вiдповiдно до Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", ОМД не подається.

     Регулювання операцiй з давальницькою сировиною здiйснюється вiдповiдно до Закону України вiд 15.09.95 N 327/95-ВР "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах".

     Вiдповiдно до статтi 1 цього Закону, давальницька сировина - сировина, матерiали, напiвфабрикати, комплектуючi вироби, енергоносiї, ввезенi на митну територiю України iноземним замовником для використання у виробленнi готової продукцiї.

     Готова продукцiя - продукцiя (товар), вироблена з використанням давальницької сировини (крiм тiєї частини, що використовується для проведення розрахункiв за її переробку) i визначена як кiнцева у контрактi мiж замовником i виконавцем.

     Класифiкацiя товарiв для цiлей митного оформлення здiйснюється згiдно з вимогами УКТЗЕД, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.2001 N 2371-III.

     Враховуючи вищезазначене, повiдомляємо, що митне оформлення сировини, матерiалiв, комплектуючих виробiв (вiшалок, пакетiв, обтяжок для вiшалок, ярликiв тощо), що надходять в Україну в межах виконання договорiв на переробку давальницької сировини, має здiйснюватись вiдповiдно до Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах".

Заступник Голови Служби Д.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.