Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1235 від 28.11.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

06.04.2004 N 243


Про затвердження Порядку видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 квiтня 2004 р. за N 458/9057


     Вiдповiдно до статей 182-184 Митного кодексу України, Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" i постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.11.2000 N 1719 "Про запровадження лiцензiї єдиного зразка для певних видiв господарської дiяльностi", вiд 14.11.2000 N 1698 "Про затвердження перелiку органiв лiцензування", вiд 04.07.2001 N 756 "Про затвердження перелiку документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi", вiд 08.11.2000 N 1658 "Про затвердження Порядку формування, ведення i користування вiдомостями лiцензiйного реєстру та подання їх до Єдиного лiцензiйного реєстру", вiд 29.11.2000 N 1755 "Про термiн дiї лiцензiї на провадження певних видiв господарської дiяльностi, розмiри i порядок зарахування плати за її видачу" наказую:

     1. Затвердити Порядок видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника (далi - Порядок), що додається.

     2. Порядок набирає чинностi з моменту набрання чинностi Лiцензiйними умовами провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника, затвердженими наказом Держпiдприємництва України та Держмитслужби України вiд 25.03.2004 N 34/212 (зi змiнами) i зареєстрованими в Мiнiстерствi юстицiї України 26.03.2004 за N 375/8974.

     3. Управлiнню iнформацiйного забезпечення та митної статистики (Макаренко А.В.) до 25.04.2004 розробити й затвердити програмно-iнформацiйний комплекс для формування лiцензiйного реєстру вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.11.2000 N 1658 i забезпечити його ведення та подання вiдомостей до Єдиного лiцензiйного реєстру.

     4. Департаменту органiзацiї митного контролю (Сьомка С.М.) i Департаменту правового забезпечення (Очич Ю.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     5. Скасувати наказ Державної митної служби України вiд 11.12.2003 N 862 "Про затвердження Порядку видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного брокера та митного перевiзника".

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Iванюка М.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
06.04.2004 N 243
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 квiтня 2004 р. за N 458/9057

ПОРЯДОК
видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника

     Цей Порядок розроблено вiдповiдно до Митного кодексу України, Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi".

1. Загальнi положення

     1.1. Лiцензiї на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника (далi - лiцензiї) видаються Держмитслужбою України зареєстрованим на територiї України суб'єктам господарської дiяльностi всiх форм власностi незалежно вiд мiсця державної реєстрацiї.

     1.2. У лiцензiї зазначається вид господарської дiяльностi - посередницька дiяльнiсть митного перевiзника.

     1.3. Лiцензiї оформлюються на бланках єдиного зразка, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.11.2000 N 1719 "Про запровадження лiцензiї єдиного зразка для певних видiв господарської дiяльностi".

2. Порядок видачi лiцензiй

     2.1. Для одержання лiцензiї суб'єкт пiдприємницької дiяльностi разом iз заявою про видачу лiцензiї (додаток 1) подає Держмитслужбi України документи, перелiк яких визначено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.07.2001 N 756 "Про перелiк документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi".

     2.2. Суб'єкти господарської дiяльностi України несуть вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть даних, зазначених у поданих документах.

     2.3. Документи, потрiбнi для одержання лiцензiї (далi - документи), подаються Держмитслужбi України й приймаються за описом (додаток 2), копiя якого видається заявниковi за пiдписом вiдповiдальної особи Держмитслужби України з проставленням дати прийняття документiв.

     2.4. Пiд час приймання документiв здiйснюються перевiрка їх комплектностi й реєстрацiя. На документах проставляється вiдбиток спецiальної номерної печатки "Для реєстрацiї" iз зазначенням дати прийняття документiв i номера реєстрацiї та вноситься вiдповiдний запис до журналу облiку заяв i виданих лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника (далi - журнал облiку) (додаток 3). Цей журнал облiку прошнуровується, аркушi його нумеруються й запис про їх кiлькiсть у журналi облiку скрiплюється печаткою загального вiддiлу Держмитслужби України.

     2.5. Заява залишається без розгляду, якщо:

     її подано (пiдписано) особою, що не має на це повноважень;

     подано неповний комплект документiв або документи не вiдповiдають вимогам статтi 10 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" i пункту 34 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.07.2001 N 756.

     2.6. Розгляд заяви про видачу лiцензiї здiйснює Держмитслужба України в такому порядку:

     розглядає вiдповiднiсть документiв законодавству України;

     приймає рiшення про видачу лiцензiї (її копiї, дублiката) або готує мотивовану вiдмову у видачi лiцензiї;

     забезпечує перевiрку фактичного надходження коштiв за видачу лiцензiї (її копiї, дублiката) на вiдповiдний рахунок згiдно з пунктом 5 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.11.2000 N 1755"Про термiн дiї лiцензiї на провадження певних видiв господарської дiяльностi, розмiри i порядок зарахування плати за її видачу" (далi - вiдповiдний рахунок);

     проводить видачу лiцензiї, її копiї або дублiката;

     уносить вiдповiднi данi до лiцензiйного реєстру й направляє вiдомостi до Єдиного лiцензiйного реєстру.

     2.7. Держмитслужбою України приймається рiшення про видачу або вiдмову у видачi лiцензiї в строк, що не перевищує десяти робочих днiв з дати реєстрацiї заяви про видачу лiцензiї. Протягом трьох робочих днiв з дати прийняття рiшення заявник повiдомляється про це в письмовiй формi на офiцiйному бланку Держмитслужби України.

     У рiшеннi про вiдмову у видачi лiцензiї зазначаються пiдстави для такої вiдмови.

     2.8. Пiдставами для прийняття рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї є:

     недостовiрнiсть даних у поданих заявником документах;

     невiдповiднiсть заявника згiдно з поданими документами Лiцензiйним умовам провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника (далi - Лiцензiйнi умови).

     2.9. Якщо пiдставою для вiдмови у видачi лiцензiї є виявлення недостовiрних даних у поданих документах, то нова заява про видачу лiцензiї може бути прийнята не ранiше нiж через три мiсяцi пiсля прийняття рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї.

     Якщо пiдставою для вiдмови у видачi лiцензiї є невiдповiднiсть заявника Лiцензiйним умовам, то нова заява про видачу лiцензiї може бути прийнята пiсля усунення причин, що стали пiдставою для такої вiдмови.

     Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї може бути оскаржене в установленому законодавством порядку.

     2.10. За видачу лiцензiї справляється плата в розмiрi, установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України, унесена заявником на вiдповiдний рахунок.

     При прийняттi платiжного доручення Держмитслужба України перевiряє наявнiсть вiдбитка штампа банку, iнформацiю про призначення платежу та правильнiсть номера рахунку банку. Дата прийняття платiжного доручення зазначається в копiї опису прийнятих вiд заявника документiв.

     2.11. Лiцензiя видається не пiзнiше трьох робочих днiв з дати фактичного надходження коштiв на вiдповiдний рахунок.

     Якщо заявник протягом тридцяти календарних днiв з дня направлення йому повiдомлення про прийняття рiшення про видачу лiцензiї не подав документ, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї, та не звернувся для отримання лiцензiї, то Держмитслужба України має право скасувати рiшення про видачу лiцензiї або прийняти рiшення про визнання такої лiцензiї недiйсною.

     2.12. Право пiдпису лiцензiй має заступник Голови Держмитслужби України, пiдпис якого засвiдчується гербовою печаткою Держмитслужби України.

     2.13. Видача вповноваженiй лiцензiатом особi лiцензiї здiйснюється за наявностi належним чином оформленої довiреностi (доручення) на її отримання та документа, що посвiдчує особу.

     Факт видачi лiцензiї реєструється в журналi облiку й вiдображається в лiцензiйному реєстрi.

     2.14. Якщо заявник передбачає провадження господарської дiяльностi згiдно з виданою лiцензiєю також фiлiями й вiдокремленими пiдроздiлами, то вiн подає Держмитслужбi України заяву про видачу вiдповiдної кiлькостi копiй лiцензiй. До заяви додаються документи, перелiк яких визначено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.07.2001 N 756.

     2.15. За видачу копiї лiцензiї справляється плата в розмiрi одного неоподатковуваного мiнiмуму доходiв громадян, яка вноситься заявником на вiдповiдний рахунок.

     2.16. Для кожної фiлiї чи вiдокремленого пiдроздiлу, якi провадитимуть господарську дiяльнiсть на пiдставi лiцензiї та мiсцезнаходження яких зазначено в поданiй заявi, видаються засвiдченi копiї лiцензiї.

     2.17. У разi створення в лiцензiата нової фiлiї, нового вiдокремленого пiдроздiлу, якi провадитимуть господарську дiяльнiсть згiдно з отриманою лiцензiєю, лiцензiат повинен подати Держмитслужбi України заяву вiдповiдно до пункту 2.14 цього Порядку.

3. Порядок переоформлення, анулювання лiцензiї та видачi дублiката лiцензiї

     3.1. Лiцензiї видаються строком на 3 роки та є пiдставою для здiйснення господарської дiяльностi, пов'язаної з провадженням посередницької дiяльностi митного перевiзника на всiй територiї України.

     Лiцензiат не може передавати лiцензiю або її копiю iншiй юридичнiй або фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi.

     3.2. У разi лiквiдацiї фiлiї, вiдокремленого пiдроздiлу лiцензiата, якi провадили господарську дiяльнiсть згiдно з лiцензiєю, або в разi припинення провадження фiлiєю, вiдокремленим пiдроздiлом лiцензiата господарської дiяльностi згiдно з лiцензiєю лiцензiат зобов'язаний протягом семи робочих днiв з дати лiквiдацiї такої фiлiї чи вiдокремленого пiдроздiлу або з дати припинення ними дiяльностi згiдно з лiцензiєю надiслати до Держмитслужби України вiдповiдне повiдомлення в письмовiй формi. Про це вносяться вiдповiднi змiни до журналу облiку й до лiцензiйного реєстру.

     3.3. Якщо лiцензiат має намiр провадити зазначений у лiцензiї вид господарської дiяльностi пiсля закiнчення строку її дiї, то вiн повинен отримати нову лiцензiю в установленому порядку.

     Нова лiцензiя видається Держмитслужбою України не ранiше останнього дня дiї попередньої лiцензiї.

     3.4. Пiдставами для переоформлення лiцензiї є:

     змiна найменування юридичної особи (якщо така змiна не пов'язана з реорганiзацiєю юридичної особи) або прiзвища, iменi, по батьковi фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     змiна мiсцезнаходження юридичної особи або мiсця проживання фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     змiни, пов'язанi з провадженням лiцензiатом певного виду господарської дiяльностi, зазначеного в статтi 9 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi".

     3.5. У разi виникнення пiдстав для переоформлення лiцензiї лiцензiат зобов'язаний протягом десяти робочих днiв з дати їх виникнення подати до Держмитслужби України:

     заяву про переоформлення лiцензiї (додаток 4);

     лiцензiю, що пiдлягає переоформленню;

     документи, якi пiдтверджують зазначенi в заявi змiни, або їх нотарiально засвiдченi копiї.

     За переоформлення лiцензiї справляється плата в розмiрi п'яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян, яка вноситься лiцензiатом на вiдповiдний рахунок.

     3.6. Переоформлена лiцензiя видається Держмитслужбою України протягом трьох робочих днiв з дати надходження заяви про переоформлення лiцензiї за умови фактичного надходження коштiв, унесених заявником на вiдповiдний рахунок.

     3.7. Одночасно з видачею переоформленої лiцензiї Держмитслужбою України приймається рiшення про визнання попередньої лiцензiї недiйсною та вносяться вiдповiднi змiни до лiцензiйного реєстру.

     3.8. Строк дiї переоформленої лiцензiї не може перевищувати строк дiї, зазначений у лiцензiї, що переоформлюється.

     3.9. Лiцензiат, який подав заяву про переоформлення лiцензiї, може провадити свою дiяльнiсть на пiдставi виданої Держмитслужбою України довiдки про прийняття заяви про переоформлення лiцензiї.

     3.10. Не переоформлена в установлений строк лiцензiя є недiйсною.

     3.11. Пiдставами для анулювання лiцензiї є:

     заява лiцензiата про анулювання лiцензiї;

     акт про повторне порушення лiцензiатом Лiцензiйних умов;

     рiшення про скасування державної реєстрацiї суб'єкта господарювання;

     нотарiально засвiдчена копiя свiдоцтва про смерть фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     акт про виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання лiцензiї;

     акт про встановлення факту передання лiцензiї або її копiї iншiй юридичнiй чи фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi;

     акт про встановлення факту неповiдомлення Держмитслужби України в установлений строк про змiну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу лiцензiї;

     акт про невиконання розпорядження про усунення порушень Лiцензiйних умов;

     незабезпечення виконання Лiцензiйних умов;

     акт про вiдмову лiцензiата в проведеннi перевiрки Держмитслужбою України.

     У разi прийняття Держмитслужбою України рiшення про анулювання лiцензiї вiдповiднi змiни вносяться до лiцензiйного реєстру.

     3.12. Пiдставами для видачi дублiката лiцензiї є втрата або пошкодження лiцензiї.

     3.13. У разi втрати лiцензiї лiцензiат зобов'язаний звернутися до Держмитслужби України iз заявою про видачу дублiката лiцензiї (додаток 5) та документом, що свiдчить про внесення плати за видачу дублiката лiцензiї на вiдповiдний рахунок.

     3.14. Якщо лiцензiя не придатна для користування внаслiдок її пошкодження, то лiцензiат подає до Держмитслужби України:

     заяву про видачу дублiката лiцензiї;

     не придатну для користування лiцензiю;

     документ, що пiдтверджує внесення плати за видачу дублiката лiцензiї.

     3.15. За видачу дублiката лiцензiї справляється плата в розмiрi п'яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян, яка вноситься лiцензiатом на вiдповiдний рахунок.

     3.16. Строк дiї дублiката лiцензiї не може перевищувати строк дiї втраченої або пошкодженої лiцензiї.

     3.17. Лiцензiат, який подав заяву про видачу дублiката лiцензiї, може провадити свою дiяльнiсть на пiдставi виданої Держмитслужбою України довiдки про прийняття заяви про видачу дублiката лiцензiї.

     3.18. Дублiкат лiцензiї видається Держмитслужбою України протягом трьох робочих днiв з дати одержання заяви про його видачу, а також пiдтвердження фактичного надходження коштiв за його видачу на вiдповiдний рахунок.

     3.19. Разом з видачею дублiката лiцензiї Держмитслужбою України приймається рiшення про визнання втраченої або пошкодженої лiцензiї недiйсною та вносяться вiдповiднi змiни до лiцензiйного реєстру.

     3.20. Держмитслужба України формує й веде лiцензiйний реєстр i передає вiдомостi до Єдиного лiцензiйного реєстру в порядку, визначеному Законом України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi".

Заступник начальника Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло

 

Додаток 1
до Порядку видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника
  
ФОРМА ЗАЯВИ ПРО ВИДАЧУ ЛIЦЕНЗIЇ

Держмитслужба України

ЗАЯВА
про видачу лiцензiї

Заявник  
(найменування, мiсцезнаходження юридичної особи) *
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi керiвника юридичної особи або
 
прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - суб'єкта
 
пiдприємницької дiяльностi, серiя, номер паспорта,
  ,
ким i коли виданий, мiсце проживання)
номер телефону   ,
органiзацiйно-правова форма   ,
iдентифiкацiйний код юридичної особи   ,
iдентифiкацiйний номер фiзичної особи   .
Банкiвськi рахунки:
поточний рахунок N   у   ;
валютний рахунок N   у   .

Прошу видати лiцензiю на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника.
Мiсце провадження дiяльностi:

 
(адреса мiсця провадження дiяльностi)
  .

З порядком видачi лiцензiї ознайомлений. З Лiцензiйними умовами провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника ознайомлений i зобов'язуюсь їх виконувати.

Додатки на   аркушах згiдно з перелiком, що додається.
(кiлькiсть)
   
(пiдпис заявника) (iнiцiали, прiзвище)

____ ____________ 200_ р.

М.П.

Дата й номер реєстрацiї заяви: ___ ____________ 200_ р. N _______

     
(посада особи, яка прийняла заяву) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

______________
     * За наявностi в заявника вiдокремлених пiдроздiлiв, фiлiй, якi провадитимуть господарську дiяльнiсть на пiдставi отриманої лiцензiї, у заявi зазначається їх мiсцезнаходження.

 

Додаток 2
до Порядку видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника
  
ОПИС N ___
документiв, що додаються до заяви про видачу лiцензiї
на провадження  
(вид дiяльностi)
 
(назва суб'єкта господарювання)
Дата й номер реєстрацiї заяви "____"____________ 200_ р. N ___
N
з/п
Найменування
документа
Кiлькiсть аркушiв
у документi
Примiтки
Прийняв   документiв       
(цифрами й лiтерами) (посада, пiдпис вiдповiдальної особи) (iнiцiали, прiзвище)

Дата ____ ____________ 200_ р.

Копiю опису отримав
_____________ 200_ р.
      
(пiдпис представника суб'єкта господарювання) (iнiцiали, прiзвище)
___________________ 200_ р.          
(дата прийняття документiв, що пiдтверджують унесення заявником плати за видачу лiцензiї) (посада, пiдпис вiдповiдальної особи) (iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 3
до Порядку видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника

ЖУРНАЛ
облiку заяв i виданих лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника

N
з/п
Дата
надходження
заяви й
документiв
до неї,
вх. номер
заяви
Вiдомостi про заявника Дата
видачi
лiцен-
зiї
Облiкова
серiя та
номер
бланка
лiцензiї
Строк
дiї
лiцен-
зiї
Вiдомостi про прийняття рiшення щодо видачi
(вiдмови у видачi) лiцензiї, її копiї, дублiката,
щодо переоформлення, анулювання, визнання
лiцензiї недiйсною (номер, дата документа)
Прiзвище
заявника,
його
пiдпис
про
ознайом-
лення з
Лiцензiй-
ними
умовами
провад-
ження
посеред-
ницької
дiяльностi
митного
перевiзника
та про
отримання
лiцензiї
(копiї,
дублiката)
При-
мiтки
Наймену-
вання
заявника
Мiсцезна-
ходження
заявника,
його
фiлiї,
вiдокрем-
леного
пiдроз-
дiлу,
телефон
Номер,
дата
видачi
свiдоцтва
про
державну
реєстрацiю,
орган, що
здiйснив
реєстрацiю
Iдентифi-
кацiйний
код
Органiзацiйно-
правова
форма
Видача Вiдмова
у
видачi
Переоформ-
лення
Анулювання,
визнання
недiйсною
лiцен-
зiї
копiї дублi-
ката
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

 

Додаток 4
до Порядку видачi лiцензiй напровадження посередницької дiяльностi митного перевiзника
  
ФОРМА ЗАЯВИ ПРО ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ ЛIЦЕНЗIЇ

Держмитслужба України

ЗАЯВА
про переоформлення лiцензiї

Заявник  
(найменування, мiсцезнаходження юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi керiвника юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - суб'єкта
 
пiдприємницької дiяльностi, мiсце проживання)
  ,
iдентифiкацiйний номер фiзичної особи   ,
iдентифiкацiйний код юридичної особи   ,
вид господарської дiяльностi, на провадження якої була видана лiцензiя,
  ,
номер лiцензiї   ,
строк дiї лiцензiї   .
Прошу переоформити лiцензiю у зв'язку з  
(зазначити причину)
  .
Перелiк документiв, що пiдтверджують змiни, якi є пiдставою для переоформлення лiцензiї:
 
Пiдпис заявника ______ ___ _________ 200_ р.  
(iнiцiали, прiзвище)

М.П.

Дата й номер реєстрацiї заяви: ___ ___________ 200_ р. N ________

     
(посада особи, яка прийняла заяву) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 5
до Порядку видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного перевiзника
  
ФОРМА ЗАЯВИ ПРО ВИДАЧУ ДУБЛIКАТА ЛIЦЕНЗIЇ

Держмитслужба України

ЗАЯВА
про видачу дублiката лiцензiї

Заявник  
(найменування, мiсцезнаходження юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi керiвника юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - суб'єкта
  ,
пiдприємницької дiяльностi, мiсце проживання)
iдентифiкацiйний номер фiзичної особи   ,
iдентифiкацiйний код юридичної особи   ,
вид господарської дiяльностi, на провадження якої була видана лiцензiя,
  ,
номер лiцензiї   ,
строк дiї лiцензiї   .
Прошу видати дублiкат лiцензiї у зв'язку з  
  .
(зазначити причину: втрата або пошкодження лiцензiї)
До заяви додаються:  
(документ, що пiдтверджує внесення плати
 
за видачу дублiката лiцензiї; пошкоджена лiцензiя)
Пiдпис заявника ______ ___ _________ 200_ р.  
(iнiцiали, прiзвище)

М.П.

Дата й номер реєстрацiї заяви ___ __________ 200_ р. N __________

     
(посада особи, яка прийняла заяву) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.