МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 14 вересня 2007 року N 302


Про затвердження нормативно-правових актiв щодо лiцензування iмпорту товарiв та внесення змiн до Порядку розгляду заявок на видачу лiцензiй у сферi нетарифного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)
 
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2007 р. за N 1100/14367

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
вiд 12 вересня 2011 року N 51,
вiд 28 вересня 2011 року N 65,
вiд 26 травня 2015 року N 538,
вiд 27 жовтня 2015 року N 1348

     Вiдповiдно до статтi 16 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" наказую:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Положення про порядок лiцензування iмпорту товарiв;

     Форму лiцензiї на iмпорт товарiв та Iнструкцiю щодо її заповнення;

     Форму заявки на одержання лiцензiї на iмпорт товарiв та Iнструкцiю щодо її заповнення.

     2. Делегувати обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям та вповноваженому органу Автономної Республiки Крим (за їх згодою) право видачi лiцензiй на iмпорт товарiв суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi зареєстрованi у вiдповiдних регiонах та облiкова вартiсть товарiв за договорами (контрактами) яких не перевищує 300 тис. доларiв США, крiм товарiв, на iмпорт яких установлено кiлькiснi обмеження (квоти).

     Перелiк уповноважених структурних пiдроздiлiв обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй та вповноважений орган Автономної Республiки Крим, а також перелiк посадових осiб, яким надається право пiдпису лiцензiй на iмпорт товарiв, визначаються окремим наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України.

(абзац другий пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     Обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям та вповноваженому органу Автономної Республiки Крим до 5-го числа мiсяця, що настає за звiтним, подавати до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України в електронному та паперовому виглядi iнформацiю про виданi вiдповiдно до наданих повноважень лiцензiї на iмпорт товарiв, що пiдлягають лiцензуванню згiдно iз законодавством України.

(абзац третiй пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     3. За оформлення лiцензiй на iмпорт товарiв, що пiдлягають квотуванню та лiцензуванню, у Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України вiдповiдає вiддiл нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65, вiд 26.05.2015р. N 538)

     4. Вiддiлу нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi щомiсячно подавати до 10-го числа мiсяця, що настає за звiтним, Державнiй фiскальнiй службi України iнформацiю про оформленi лiцензiї на товари, iмпорт яких пiдлягає квотуванню та лiцензуванню.

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65, вiд 26.05.2015р. N 538)

     5. Порядок розгляду заявок на видачу лiцензiй у сферi нетарифного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Мiнiстерствi економiки України, затверджений наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 01.04.2004 N 122, зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 15.04.2004 за N 482/9081, пiсля першого речення абзацу четвертого пункту 5 доповнити реченням такого змiсту:

     "Строк прийняття заявок становить не менше нiж 21 день".

     6. Визнати такими, що втратили чиннiсть, абзац другий пункту 1 наказу Мiнiстерства економiки України вiд 05.02.2007 N 27 "Про порядок лiцензування експорту, iмпорту товарiв у 2007 роцi", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 26.02.2007 за N 168/13435, та Положення про порядок лiцензування iмпорту товарiв у 2007 роцi, затверджене цим наказом.

     7. Вiддiлу нетарифного регулювання департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики:

     разом з юридичним департаментом забезпечити подання на державну реєстрацiю цього наказу до Мiнiстерства юстицiї України в установлений законодавством строк;

     разом з фiнансово-адмiнiстративним департаментом довести цей наказ до вiдома Державної митної служби України, уповноваженого органу Автономної Республiки Крим, обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй.

     8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра економiки України Бойцун Н. Є.

Мiнiстр економiки України А. К. Кiнах
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко
Перший заступник Голови Державної митної служби України Р. А. Черкасський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 14 вересня 2007 р. N 302
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2007 р. за N 1100/14367

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок лiцензування iмпорту товарiв

(У текстi Положення слова "Мiнiстерство економiки України" в усiх вiдмiнках замiнено словами "Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України" у вiдповiдних вiдмiнках згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28 вересня 2011 року N 65)

I. Загальнi положення

     1. Це Положення визначає процедуру оформлення та видачi Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України та вповноваженими на це органами виконавчої влади лiцензiй на iмпорт товарiв (далi - лiцензiя), що пiдлягають лiцензуванню вiдповiдно до законодавства України.

     2. Дiя цього Положення поширюється на всiх суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi незалежно вiд форм власностi. Усi суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi мають право подавати заявки на одержання лiцензiї.

II. Порядок оформлення та видачi лiцензiй

     1. Лiцензiя видається в порядку, передбаченому Законом України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" та цим Положенням.

     Лiцензiя стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, видається на виконання положень Монреальського протоколу на пiдставi погодження на ввезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, що надається Мiнiстерством екологiї та природних ресурсiв України до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України у порядку мiжвiдомчого обмiну iнформацiєю у двох примiрниках, один з яких зберiгається в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України.

(пункт 1 роздiлу II доповнено новим абзацом другим згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348, у зв'язку з цим абзаци другий, третiй вважати вiдповiдно абзацами третiм, четвертим)

     Лiцензiя видається в одному примiрнику за формою, затвердженою наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2007 N 302 (лiцензiя стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, видається разом з другим примiрником оригiналу погодження на ввезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять).

(абзац третiй пункту 1 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     Видача лiцензiй суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi здiйснюється вiддiлом нетарифного регулювання Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України або, у межах наданих повноважень, уповноваженим органом Автономної Республiки Крим, вiдповiдними пiдроздiлами обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй.

     2. Для одержання лiцензiї заявником - суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi подаються такi документи:

     заявка на одержання лiцензiї на iмпорт за формою, затвердженою наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2007 N 302 (для одержання лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, заявка на одержання такої лiцензiї подається заявником - суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi у двох примiрниках. Один примiрник оригiналу такої заявки протягом трьох робочих днiв з дати її подання надсилається Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України до Мiнприроди для отримання погодження на ввезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять. За результатами розгляду цiєї заявки з дати її отримання Мiнприроди у триденний строк iнформує Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України про пiдстави для вiдмови у видачi погодження на ввезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, у разi наявностi таких пiдстав чи у десятиденний строк надсилає Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi України два примiрники оригiналу погодження на ввезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, за встановленою цим органом формою);

(абзац другий пункту 2 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     лист-звернення щодо оформлення лiцензiї з гарантiєю сплати державного збору за її видачу;

     копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю, завiрена в установленому законодавством порядку;

     копiя зовнiшньоекономiчного договору (контракту), усi додатки та специфiкацiї до нього, завiренi в установленому законодавством порядку;

     оригiнал погодження вiдповiдного уповноваженого органу виконавчої влади (у випадках, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України).

     3. Суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi несуть вiдповiдальнiсть за недостовiрнiсть вiдомостей, що подаються для розгляду заявок на одержання лiцензiй.

     4. Днем подання заявки на одержання лiцензiї вважається день її реєстрацiї в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України або в уповноваженому органi Автономної Республiки Крим, вiдповiдних пiдроздiлах обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй, що пiдтверджується записом у журналi реєстрацiї.

     5. Лiцензiя видається iз строком дiї, що не перешкоджає здiйсненню суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi iмпорту, у тому числi з вiддалених мiсць, та вiдповiдає умовам зовнiшньоекономiчного договору (контракту). Увезення товару за лiцензiєю може здiйснюватися окремими партiями. Лiцензiя є дiйсною для митного оформлення товарiв протягом строку її дiї.

     У разi встановлення кiлькiсних обмежень на iмпорт товарiв строк дiї лiцензiї не повинен перевищувати строку дiї кiлькiсних обмежень.

     6. Видача лiцензiї здiйснюється за умови подання до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України оригiналу документа, що пiдтверджує сплату державного збору за видачу лiцензiї в розмiрi, установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     7. Лiцензiя видається вповноваженому представниковi суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi за умови подання до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України довiреностi або копiї довiреностi, засвiдченої в установленому законодавством порядку, на її одержання та пред'явлення документа, що посвiдчує особу.

     8. Рiшення про видачу або вiдмову у видачi лiцензiї приймається в установлений законодавством строк з дня реєстрацiї заявки Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України або вповноваженим органом Автономної Республiки Крим, вiдповiдними пiдроздiлами обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй.

     9. Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi може бути прийняте в разi:

     подання документiв, зазначених у пунктi 2 цього роздiлу, з порушенням вимог щодо комплектностi;

     невiдповiдностi поданих документiв законодавству України;

     вичерпання встановленої квоти на вiдповiднi товари (у разi застосування процедури розгляду заявок у порядку їх надходження);

     застосування до суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi або до його iноземного контрагента спецiальної санкцiї у виглядi тимчасового зупинення зовнiшньоекономiчної дiяльностi згiдно iз статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть";

     дiй суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що призводять до порушення взятих Україною мiжнародних зобов'язань;

     порушення суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi або його iноземним контрагентом законодавства України у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     отримання Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України вiд Мiнприроди iнформацiї про наявнiсть пiдстав для вiдмови у видачi погодження на ввезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять (у разi звернення заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо оформлення лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять).

(пункт 9 доповнено новим абзацом восьмим згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348, у зв'язку з цим абзац восьмий вважати абзацом дев'ятим)

     Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї повинно бути викладене в письмовiй формi.

     10. У видачi лiцензiї не може бути вiдмовлено в разi подання необхiдних документiв, якщо вони вiдповiдають установленим вимогам.

     11. Рiшення Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України або вповноваженого органу Автономної Республiки Крим, вiдповiдних пiдроздiлiв обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй про вiдмову у видачi лiцензiї може бути оскаржено суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi в установленому законодавством порядку.

Директор департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики В. Андрiящук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 14 вересня 2007 р. N 302

Форма

ГЕРБ УКРАЇНИ

ЛIЦЕНЗIЯ НА IМПОРТ N

ДIЙСНА ДО ____________ (ВКЛЮЧНО)

Лист-звернення N вiд р.
1. Замовник Код згiдно з ЄДРПОУ (Номер згiдно з ДРФО)
Номер телефону Номер факсу

Номер поточного рахунку в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку

Номер поточного рахунку в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку

2. Вхiдний номер Дата реєстрацiї

 

3. Споживач товару
 
4. Продавець
5. Код товару згiдно з УКТЗЕД 6. Одиниця вимiру 7. Кiлькiсть 8. Вартiсть (тис. доларiв США) 9. Вартiсть (у валютi контракту) 10. Додаткове найменування товару
 
         
11. Країна призначення Код
12. Країна продавця Код
13. Країна походження Код
14. Базиснi умови поставки товару
15. Валюта контракту Код
16. Валюта розрахунку Код
17. Митниця Код
18. Характер угоди Код
19. Пiдстава для запиту лiцензiї 20. Узгоджено П. I. Б.
Посада

Дата

21. П. I. Б. керiвника замовника
Посада

Дата

22. Орган виконавчої влади, що видав лiцензiю
П. I. Б.
Посада
Пiдпис                            Дата
М. П.
23. Особливi умови

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 14 вересня 2007 р. N 302
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2007 р. за N 1101/14368

IНСТРУКЦIЯ
про заповнення лiцензiї на iмпорт товарiв

     1. Ця Iнструкцiя встановлює порядок заповнення лiцензiї на iмпорт товарiв (далi - лiцензiя) Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України та вповноваженими на це органами виконавчої влади (далi - орган лiцензування).

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     2. Лiцензiя заповнюється українською мовою та оформлюється згiдно з цiєю Iнструкцiєю.

     3. Назви реквiзитiв та їх коди повиннi вiдповiдати Класифiкацiям валют та держав свiту, затвердженим наказом Державного комiтету статистики України вiд 08.07.2002 N 260, Класифiкатору митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженому наказом Державної митної служби України вiд 26.04.2006 N 335, та Класифiкатору характерiв угод, затвердженому наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованому Мiнiстерством юстицiї України 24.09.97 N 443/2247.

     4. У лiцензiї зазначаються номер та дата листа-звернення суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо її оформлення.

     5. Реквiзити лiцензiї повиннi мiстити такi вiдомостi:

     реквiзит 1 - найменування замовника-iмпортера (для юридичних осiб), прiзвище, iм'я, по батьковi замовника-iмпортера (для фiзичних осiб), мiсцезнаходження (для юридичних осiб), мiсце проживання (для фiзичних осiб), номер телефону, номер факсу, iдентифiкацiйний код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ) (для юридичних осiб), iдентифiкацiйний номер у Державному реєстрi фiзичних осiб (ДРФО) за його наявностi (для фiзичних осiб), номер поточного рахунку в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку, номер поточного рахунку в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку;

     реквiзит 2 - вхiдний номер та дата реєстрацiї заявки на одержання лiцензiї органом лiцензування;

     реквiзит 3 - найменування споживача товару (для юридичних осiб), прiзвище, iм'я, по батьковi споживача товару (для фiзичних осiб), мiсцезнаходження (для юридичних осiб), мiсце проживання (для фiзичних осiб);

     реквiзит 4 - найменування нерезидента, що є контрагентом згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), його мiсцезнаходження (мiсце проживання);

     реквiзит 5 - десятизначний код товару, що iмпортується, згiдно iз УКТЗЕД;

     реквiзит 6 - одиниця вимiру товару, що iмпортується, та її код;

     реквiзит 7 - кiлькiсть товару, що iмпортується, згiдно з умовами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) (додаткiв, специфiкацiй до нього) у зазначених у реквiзитi 6 одиницях вимiру;

     реквiзит 8 - вартiсть товару, що iмпортується, у тисячах доларiв США;

     реквiзит 9 - вартiсть товару, що iмпортується, у валютi контракту;

     реквiзит 10 - додаткове найменування товару, що iмпортується;

     реквiзит 11 - країна призначення товару - Україна;

     реквiзит 12 - країна, де зареєстрований нерезидент-контрагент згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), код цiєї країни;

     реквiзит 13 - країна походження товару, що iмпортується, та її код;

     реквiзит 14 - базиснi умови поставки товару, що iмпортується, вiдповiдно до правил "Iнкотермс";

(абзац п'ятнадцятий пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 12.09.2011р. N 51)

     реквiзит 15 - валюта контракту та її код;

     реквiзит 16 - валюта розрахунку та її код;

     реквiзит 17 - митниця, де буде здiйснюватися митне оформлення товару, дев'ятизначний код митницi згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 26.04.2006 N 335 (iз змiнами);

     реквiзит 18 - характер угоди (розшифрування та код);

     реквiзит 19 - зовнiшньоекономiчний договiр (контракт) (додатки та специфiкацiї до нього) iз зазначенням номера та дати укладання, номер та дата погодження вiдповiдного вповноваженого органу виконавчої влади, iншi документи, на пiдставi яких оформлюється лiцензiя;

     реквiзит 20 - прiзвище, iм'я та по батьковi особи, що пiдписала погодження на iмпорт товару, її посада, дата погодження;

     реквiзит 21 - прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника замовника, який пiдписав заявку на одержання лiцензiї, його посада (для юридичних осiб), прiзвище, iм'я, по батьковi замовника (для фiзичних осiб), дата пiдпису;

     реквiзит 22 - назва органу лiцензування, який видав лiцензiю, прiзвище, iм'я та по батьковi вповноваженої особи, яка пiдписала лiцензiю, її посада, пiдпис, дата пiдпису, засвiдченi печаткою;

     реквiзит 23 - особливi умови iмпорту.

Директор департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики В. Андрiящук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 14 вересня 2007 р. N 302

ЗАЯВКА
на одержання лiцензiї на iмпорт товарiв

1. Замовник Код згiдно з ЄДРПОУ (Номер згiдно з ДРФО)
Номер телефону Номер факсу

Номер поточного рахунку в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку

Номер поточного рахунку в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку
 

2. Споживач товару
 
3. Продавець
4. Код товару згiдно з УКТЗЕД 5. Одиниця вимiру 6. Кiлькiсть 7. Вартiсть (тис. доларiв США) 8. Вартiсть (у валютi контракту) 9. Додаткове найменування товару

         
10. Країна призначення Код
11. Країна продавця Код
12. Країна походження Код
13. Базиснi умови поставки товару
14. Валюта контракту Код
15. Валюта розрахунку Код
16. Митниця
17. Характер угоди Код
18. Пiдстава для запиту лiцензiї
181. Додатковi данi про товар**:

назва озоноруйнiвної речовини, повний хiмiчний склад

стан озоноруйнiвної речовини (первинна, рекуперована або вiдновлена)

технологiчний процес/тип i характер виробiв та обладнання

цiльове призначення використання озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять

19. Прiзвище, iм'я, по батьковi керiвника замовника
Посада
М. П.* Пiдпис Дата
20. Особливi умови

____________
     * За наявностi.
     ** У разi ввезення на митну територiю України озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять.

(Форма заявки iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 14 вересня 2007 р. N 302
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2007 р. за N 1102/14369

IНСТРУКЦIЯ
про заповнення заявки на одержання лiцензiї на iмпорт товарiв

     1. Ця Iнструкцiя встановлює порядок заповнення суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi заявки на одержання лiцензiї на iмпорт товарiв (далi - заявка).

     2. Заявка заповнюється суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi українською мовою.

     3. Назви реквiзитiв та їх коди повиннi вiдповiдати Класифiкацiям валют та держав свiту, затвердженим наказом Державного комiтету статистики України вiд 08.07.2002 N 260, Класифiкатору митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженому наказом Державної митної служби України вiд 26.04.2006 N 335, та Класифiкатору характерiв угод, затвердженому наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованому Мiнiстерством юстицiї України 24.09.97 N 443/2247.

     4. Заявка повинна мiстити такi вiдомостi:

     реквiзит 1 - найменування (для юридичних осiб), прiзвище, iм'я, по батьковi (для фiзичних осiб) суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, який подає заявку, його мiсцезнаходження (для юридичних осiб), мiсце проживання (для фiзичних осiб), номер телефону, номер факсу, iдентифiкацiйний код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ) (для юридичних осiб), iдентифiкацiйний номер у Державному реєстрi фiзичних осiб (ДРФО) за його наявностi (для фiзичних осiб), номер поточного рахунку в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку, номер поточного рахунку в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку;

     реквiзит 2 - найменування споживача товару (для юридичних осiб), прiзвище, iм'я, по батьковi споживача товару (для фiзичних осiб), його мiсцезнаходження (для юридичних осiб), мiсце проживання (для фiзичних осiб);

     реквiзит 3 - найменування нерезидента, що є контрагентом згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), його мiсцезнаходження (мiсце проживання);

     реквiзит 4 - десятизначний код товару, що iмпортується, згiдно з УКТЗЕД;

     реквiзит 5 - одиниця вимiру товару, що iмпортується, та її код (для одержання лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин - у кiлограмах; для одержання лiцензiї стосовно товарiв, що мiстять озоноруйнiвнi речовини, - згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом) iз зазначенням кiлькостi кожної речовини в кiлограмах на одиницю товару);

(абзац шостий пункту 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     реквiзит 6 - кiлькiсть товару, що iмпортується, згiдно з умовами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) (додаткiв, специфiкацiй до нього) у зазначених у реквiзитi 5 одиницях вимiру (для одержання лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, - iз зазначенням кiлькостi кожної речовини);

(абзац сьомий пункту 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     реквiзит 7 - вартiсть товару, що iмпортується, у тисячах доларiв США;

     реквiзит 8 - вартiсть товару, що iмпортується, у валютi контракту;

     реквiзит 9 - додаткове найменування товару, що iмпортується;

     реквiзит 10 - країна призначення товару - Україна;

     реквiзит 11 - країна, де зареєстрований нерезидент-контрагент згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), та її код;

     реквiзит 12 - країна походження товару, що iмпортується, та її код;

     реквiзит 13 - базиснi умови поставки товару, що iмпортується, вiдповiдно до правил "Iнкотермс";

(абзац чотирнадцятий пункту 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 12.09.2011р. N 51)

     реквiзит 14 - валюта контракту та її код;

     реквiзит 15 - валюта розрахунку та її код;

     реквiзит 16 - митниця, де буде здiйснюватися митне оформлення товару, що iмпортується, дев'ятизначний код митницi згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 26.04.2006 N 335 (iз змiнами);

     реквiзит 17 - характер угоди (розшифрування та код);

     реквiзит 18 - зовнiшньоекономiчний договiр (контракт) (додатки та специфiкацiї до нього) iз зазначенням номера та дати укладання, номер та дата погодження вiдповiдного уповноваженого органу виконавчої влади, iншi документи, на пiдставi яких оформлюється лiцензiя;

     реквiзит 181 - назва озоноруйнiвної речовини/сумiшi, повний хiмiчний склад озоноруйнiвної речовини/сумiшi; стан озоноруйнiвної речовини (первинна, рекуперована або вiдновлена); для озоноруйнiвної речовини/сумiшi - технологiчний процес, де буде використовуватися така речовина/сумiш; для виробiв та обладнання - найменування, тип та характер; цiльове призначення використання озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять;

(пункт 4 доповнено новим абзацом двадцятим згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348, у зв'язку з цим абзаци двадцятий, двадцять перший вважати вiдповiдно абзацами двадцять першим, двадцять другим)

     реквiзит 19 - прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника замовника, який пiдписав заявку на одержання лiцензiї, його посада (для юридичних осiб), прiзвище, iм'я, по батьковi замовника (для фiзичних осiб), пiдпис, дата пiдпису, засвiдченi печаткою (за наявностi);

     реквiзит 20 - особливi умови iмпорту, наприклад, кiлькiсть товару в додаткових одиницях вимiру, номер поточного рахунку в iноземнiй валютi (якщо декiлька валют платежу), найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку, iнвойси, iнше.

Директор департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики В. Андрiящук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.