ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

12.11.07 N 11/4-35/11519-ЕП

 

Начальникам реґiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо здiйснення контролю за застосуванням спецiальних санкцiй

     У зв'язку виявленням митними органами окремих випадкiв невiдповiдностi iнформацiї в ПIК "Iнспектор - 2006" i ПIК ЄАIС "Суб'єкти ЗЕД, до яких застосовано спецiальнi санкцiї, передбаченi ст. 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" повiдомляємо наступне.

     Порядком здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 20.04.05 N 314, визначено, що пiд час прийняття кожної вантажної митної декларацiї до оформлення здiйснюється перевiрка суб'єктiв господарської дiяльностi (як вiтчизняних, так i iноземних) на предмет застосування до них спецiальних санкцiй.

     Положенням про порядок контролю за ввезенням на митну територiю України окремих видiв товарiв, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 28.02.2003 N 129, встановлено, що пiд час оформлення попередньої вантажної митної декларацiї посадова особа митного органу перевiряє наявнiсть фактiв застосування до вiтчизняного суб'єкта або його iноземного партнера спецiальних санкцiй.

     Листом Держмитслужби вiд 04.06.99 N 16/1-1672-ЕП надано роз'яснення, що попереднє повiдомлення не приймається митними органами до оформлення без подання разових (iндивiдуальних) лiцензiй на право здiйснення вiдповiдної зовнiшньоекономiчної операцiї вiд суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, до яких застосована спецiальна санкцiя - режим iндивiдуального лiцензування зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     Наказом Держмитслужби вiд 02.03.2000 N 120, впроваджено в експлуатацiю програмно-iнформацiйний комплекс "Суб'єкти ЗЕД, до яких застосовано спецiальнi санкцiї, передбаченi статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", до якого на постiйнiй основi заноситься iнформацiя про застосування (скасування, змiну виду, тимчасове зупинення дiї) спецiальних санкцiй до суб'єктiв господарської дiяльностi (як вiтчизняних, так i iноземних).

     Вiдповiдно до п. 5.1 наказу Держмитслужби вiд 02.03.2000 N 120, на начальникiв регiональних митниць, митниць покладений обов'язок забезпечити використання iнформацiї БД при митному оформленнi вантажiв.

     Наказом Держмитслужби 25.01.2007 N 48 введено в дослiдну та постiйну експлуатацiю програмно-iнформацiйний комплекс "Iнспектор-2006".

     Враховуючи вищевикладене, до внесення змiн до нормативних документiв Держмитслужби, начальникам регiональних митниць, митниць забезпечити здiйснення перевiрки на предмет застосування спецiальних санкцiй до суб'єктiв господарської дiяльностi (як вiтчизняних, так i iноземних) з використанням ПIК ЄАIС "Суб'єкти ЗЕД, до яких застосовано спецiальнi санкцiї, передбаченi ст. 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" з одночасним використанням ПIК "Iнспектор - 2006" .

Заступник Голови Служби О.Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.