Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 571 від 18.06.2009

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

01.12.08 N 1350


Про затвердження Примiрного положення про сектор з контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, митного органу

     У зв'язку з уведенням у дiю нової структури Державної митної служби України, керуючись пунктом 9 Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.07 N 940 (зi змiнами), та на виконання пункту 5 наказу Держмитслужби вiд 29.10.08 N 1217 "Про затвердження Положення про Департамент органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, Державної митної служби України" наказую:

     1. Затвердити Примiрне положення про сектор з контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, митного органу.

     2. Абзац третiй пункту 4 наказу Держмитслужби вiд 29.10.08 N 1217 "Про затвердження Положення про Департамент органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги Державної митної служби України" викласти в такiй редакцiї: "вимоги абзацу другого даного пункту врахувати при затвердженнi структури та штатного розпису на 2009 рiк".

     3. Установити, що в разi недоцiльностi створення у регiональнiй митницi, митницi сектору з контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, виконання основних завдань та функцiй, покладених на сектор цим примiрним положенням, здiйснюється уповноваженою особою, визначеною вiдповiдним наказом регiональної митницi, митницi.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Держмитслужби Онопенка П.В.

Голова Служби В.I. Хорошковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
01.12.08 N 1350

Примiрне положення
про сектор з контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, митного органу

1. Загальнi положення

     1.1. Це положення визначає правовий статус сектору контролю дiяльностi пiдприємств, що надають митнi послуги, регiональної митницi, митницi (далi Сектор).

     1.2. Сектор є структурним пiдроздiлом регiональної митницi, митницi. Сектор пiдпорядковується заступнику начальника регiональної митницi, митницi вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв.

     1.3. Сектор очолює начальник, який призначається на посаду та звiльняється з посади начальником регiональної митницi, митницi за погодженням з Департаментом органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, Держмитслужби України.

     1.4. У разi вiдсутностi начальника Сектору його обов'язки виконує посадова особа Сектору, уповноважена на це наказом начальника регiональної митницi, митницi.

     1.5. Структура та штатна чисельнiсть Сектору формуються (з урахуванням обсягiв робiт) у межах граничної штатної чисельностi й фонду заробiтної плати регiональної митницi, митницi.

     1.6. Положення про Сектор розробляється вiдповiдно до положення про Департамент органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, положення про регiональну митницю, митницю, змiни до нього затверджуються наказом начальника регiональної митницi, митницi пiсля погодження з Департаментом органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, Держмитслужби України.

     1.7. Посадовi особи Сектору призначаються на посади та звiльняються з посад начальником регiональної митницi, митницi за поданням начальника Сектору.

     1.8. Функцiональнi обов'язки посадових осiб Сектору визначаються їх посадовими iнструкцiями, якi затверджуються начальником регiональної митницi, митницi.

     1.9. У своїй дiяльностi Сектор керується Конституцiєю України та законами України, Митник кодексом України, Дисциплiнарним статутом митної служби України, актами Президента України й Кабiнету Мiнiстрiв України, наказами Держмитслужби України, положенням про регiональну митницю, митницю та цим Положенням.

     1.10. У своїй дiяльностi Сектор взаємодiє з iншими пiдроздiлами регiональної митницi, митницi.

     1.11. Забороняється покладати на Сектор виконання завдань i функцiй, не передбачених положенням про Сектор.

2. Основнi завдання Сектору

     2.1. Пiдготовка для подання керiвництвом регiональної митницi, митницi до Держмитслужби пропозицiй щодо вдосконалення законодавства з питань здiйснення контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги.

     2.2. Виконання розпоряджень керiвництва регiональної митницi, митницi вiдповiдно до компетенцiї Сектору.

     2.3. Здiйснення контролю за дiяльнiстю вантажних митних комплексiв.

     2.4. Здiйснення контролю за дiяльнiстю митних перевiзникiв.

     2.5. Здiйснення контролю за дiяльнiстю складiв тимчасового зберiгання та митних лiцензiйних складiв.

     2.6. Здiйснення контролю за дiяльнiстю митних брокерiв та їх представникiв.

     2.7. Пiдготовка та направлення до Держмитслужби документiв щодо видачi, переоформлення, анулювання, оформлення дублiкатiв дозвiльних документiв на пiдприємницьку дiяльнiсть митних брокерiв.

     2.8. Органiзацiя взаємодiї з навчальними закладами митної служби України щодо прийняття iспитiв, залiкiв у представникiв митних брокерiв.

     2.9. Пiдготовка та направлення до Держмитслужби документiв щодо видачi, переоформлення, анулювання, оформлення дублiкатiв дозвiльних документiв на право вiдкриття та експлуатацiї митних лiцензiйних складiв.

     2.10. Пiдготовка документiв щодо видачi, переоформлення, анулювання, оформлення дублiкатiв дозвiльних документiв на право вiдкриття та експлуатацiї складiв тимчасового зберiгання.

     2.11. Пiдготовка та направлення до Держмитслужби документiв щодо дiяльностi митного перевiзника.

     2.12. Пiдготовка та направлення до Держмитслужби документiв щодо функцiонування вантажного митного комплексу.

     2.13. Ведення вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Держмитслужби з контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги.

     2.14. Спiвпраця з пiдроздiлами регiональної митницi, митницi з питань, що належать до компетенцiї Сектору.

     2.15. Координацiя дiяльностi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi надають митнi послуги.

     2.16. Робота з документами, якi мають гриф "Для службового користування".

3. Функцiї Сектору

     Вiдповiдно до покладених на нього завдань Сектор виконує такi функцiї:

     3.1. За розпорядженням керiвництва регiональної митницi, митницi бере участь у розглядi проектiв нормативно-правових актiв з питань дiяльностi пiдприємств, що надають митнi послуги, та в реалiзацiї заходiв, що проводяться Держмитслужбою.

     3.2. Бере участь, в межах компетенцiї сектору, у проведеннi митного контролю товарiв i транспортних засобiв у зонах митного контролю регiональної митницi, митницi.

     3.3. Координує та контролює в межах своєї компетенцiї дiяльнiсть суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, що надають митнi послуги (митних брокерiв, митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, митних перевiзникiв, вантажних митних комплексiв).

     3.4. Бере участь у заходах регiональної митницi, митницi щодо контролю за дотриманням його посадовими особами законодавства України з питань митної справи, технологiчних схем митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв вiдповiдно до компетенцiї Сектору.

     3.5. Проводить заходи з контролю за дотриманням власниками вантажних митних комплексiв, митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, митними перевiзниками вимог митного законодавства.

     3.6. Аналiзує та контролює виконання власниками вантажних митних комплексiв, митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання законодавчих актiв щодо створення ними належних умов для проведення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв.

     3.7. Систематизує i аналiзує iнформацiю щодо руху товарiв через митнi лiцензiйнi склади та склади тимчасового зберiгання.

     3.8. Забезпечує ведення справ i формування реєстрiв дозволiв на вiдкриття та функцiонування складiв тимчасового зберiгання.

     3.9. Контролює облiк товарiв, якi перемiщуються через митнi лiцензiйнi склади та склади тимчасового зберiгання.

     3.10. Вiдповiдно до вимог чинного законодавства залучається до проведення службових розслiдувань та перевiрок.

     3.11. За дорученням керiвництва регiональної митницi, митницi бере участь у розглядi звернень, скарг, запитiв i пропозицiй органiв державної влади, мiсцевого самоврядування, установ i органiзацiй, суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та громадян з питань, що належать до компетенцiї Сектору.

     3.12. Оглядає територiї та примiщення, де перебувають або можуть перебувати товари та транспортнi засоби, що пiдлягають митному контролю, чи провадиться дiяльнiсть, контроль за якою покладено на Сектор, складає акти огляду таких територiй та примiщень.

     3.13. Розглядає та готує матерiали щодо отримання дозвiльних документiв на здiйснення пiдприємницької дiяльностi митного брокера, вiдкриття та функцiонування митних лiцензiйних складiв, вантажних митних комплексiв з метою їх подальшого направлення до Держмитслужби.

     3.14. Готує та видає в установленому порядку дозволи на функцiонування складiв тимчасового зберiгання.

     3.15. Здiйснює органiзацiйнi заходи щодо навчання осiб, якi вповноваженi на декларування.

4. Права Сектору

     Сектор має право:

     4.1. За погодженням з керiвником регiональної митницi, митницi готувати проекти його розпоряджень пiдроздiлам митницi для вжиття заходiв, спрямованих на виконання завдань, що належать до компетенцiї Сектору, та вимагати звiтiв про вжиття таких заходiв.

     4.2. Запитувати й одержувати в установленому порядку вiд пiдроздiлiв регiональної митницi, митницi, суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi надають митнi послуги, iнформацiю й матерiали, потрiбнi для виконання завдань, покладених на Сектор.

     4.3. Залучати за погодженням з керiвництвом регiональної митницi, митницi фахiвцiв iнших пiдроздiлiв митного органу для вирiшення завдань, що належать до компетенцiї Сектору.

     4.4. За розпорядженням керiвництва регiональної митницi, митницi брати участь у перевiрках дiяльностi пiдроздiлiв регiональної митницi, митницi з питань, що належать до компетенцiї Сектору.

     4.5. Перевiряти дiяльнiсть суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi надають митнi послуги (власникiв вантажних митних комплексiв, митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, митних брокерiв i митних перевiзникiв), з питань, що належать до компетенцiї Сектору.

     4.6. Здiйснювати огляд територiй та об'єктiв, якi використовуються або якi передбачається використовувати як митнi лiцензiйнi склади та склади тимчасового зберiгання, вантажнi митнi комплекси, а також зон митного контролю, якi визначенi на митних лiцензiйних складах, складах тимчасового зберiгання, вантажних митних комплексах.

     4.7. Брати участь у проведеннi службових перевiрок i службових розслiдуваннях вiдносно посадових осiб регiональної митницi, митницi з питань, що належать до компетенцiї Сектору.

     4.8. У межах своєї компетенцiї користуватися Єдиною автоматизованою iнформацiйною системою Держмитслужби.

     4.9. Подавати керiвництву регiональної митницi, митницi на розгляд пропозицiї щодо призначення, перемiщення, пiдвищення квалiфiкацiї особового складу Сектору, щодо заохочення працiвникiв або накладання на них стягнень.

     4.10. Права, службовi обов'язки начальника Сектору визначаються посадовою iнструкцiєю вiдповiдно до цього Примiрного положення, положення про регiональну митницю, митницю, законiв та iнших нормативно-правових актiв України.

5. Вiдповiдальнiсть

     Вiдповiдно до Кодексу законiв про працю України, Законiв України "Про державну службу", "Про боротьбу з корупцiєю", "Про Дисциплiнарний статут митної служби України", iнших нормативно-правових актiв начальник Сектору несе вiдповiдальнiсть за:

     5.1. Неякiсне та несвоєчасне виконання доручень Департаменту органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, керiвництва митного органу, недотримання вимог чинного законодавства, вiдомчих i нормативних актiв, Положення про Сектор, невиконання покладених на Сектор завдань та функцiй.

     5.2. Неналежну органiзацiю роботи Сектору.

     5.3. Неналежний стан трудової та виконавської дисциплiни в Секторi.

     5.4. Надання недостовiрної iнформацiї Департаменту органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, керiвництву митного органу.

     5.5. Негативнi наслiдки розпоряджень, доручень, самостiйно прийнятих рiшень пiд час виконання службових обов'язкiв.

     5.6. Порушення правил внутрiшнього трудового розпорядку, норм професiйної етики, обмежень, пов'язаних з прийняттям на державну службу в митних органах України, та iншi порушення службової дисциплiни.

Директор Департаменту органiзацiї та контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги В.П.Мелюх
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.