ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

12.06.09 N 11/6-10.9/5588-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про лiцензування посередницької дiяльностi митних брокерiв

     З метою приведення дiяльностi митних брокерiв до вимог Закону України вiд 01.06.2000 N 1775-III "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" (далi - Закон про лiцензування), спiльним наказом Держкомпiдприємництва та Держмитслужби вiд 13.05.09 N 89/445, зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2009 за N 469/16485 (далi - Наказ), затверджено Лiцензiйнi умови провадження посередницької дiяльностi митного брокера (далi - Лiцензiйнi умови).

     За попередньою iнформацiєю Мiнюсту Наказ буде опублiкований у виданнi "Офiцiйний Вiсник" 12.06.2009.

     Вiдповiдно до пункту 3 Наказу, вiн набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування, тобто 23.06.2009.

     Крiм цього, вiдповiдно до статтi 10 Закону про лiцензування, суб'єкт господарювання, який має намiр провадити певний вид господарської дiяльностi, що лiцензується, особисто або через уповноважений ним орган чи особу звертається до вiдповiдного органу лiцензування iз заявою встановленого зразка про видачу лiцензiї.

     Згiдно з пунктом 17 Перелiку органiв лiцензування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.11.00 N 1698, органом лiцензування посередницької дiяльностi митного брокера та митного перевiзника є Держмитслужба.

     Ураховуючи наведене, заява та доданi до неї документи, повиннi надаватись виключно до Держмитслужби.

     Заява про видачу лiцензiї та документи, що додаються до неї, приймаються за описом, другий екземпляр (копiя) якого видається заявнику з вiдмiткою про дату прийняття документiв вiдповiдальною посадовою особою Держмитслужби та пiдписом такої особи (рекомендованi форми заяви про видачу лiцензiї та опису документiв наведенi у додатках до цього листа).

     Разом з цим, рекомендованi форми заяви про видачу лiцензiї та опису документiв розмiщенi також на WEB-серверi Держмитслужби www.customs.gov.ua у роздiлi "Iнформацiя для суб'єктiв ЗЕД", рубрика "Правила реєстрацiї".

     Документи будуть прийматися кожний робочий день з 930 до 1230 за адресою: Київ, вул. Дегтярiвська, 11-Г.

     Вiдповiдно до абзацу 2 пункту 4 Лiцензiйних умов, суб'єкти господарювання, якi вже здiйснюють дiяльнiсть митного брокера повиннi привести свою дiяльнiсть до вимог цього наказу у тримiсячний термiн.

     Пiсля закiнчення цього термiну накази Держмитслужби, якими були виданi свiдоцтва на право здiйснення митної брокерської дiяльностi (пiд час дiї тимчасового Порядку дiяльностi митних брокерiв та їх представникiв, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 26.11.08 N 1334) будуть визнанi такими, що втратили чиннiсть.

     Додатково iнформуємо, що порядок лiцензування, перелiк документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi, термiн дiї лiцензiї на провадження певних видiв господарської дiяльностi та плата за її видачу регулюються, зокрема:

     1. Законом про лiцензування;

     2. Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.07.2001 N 756 "Про затвердження перелiку документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi";

     3. Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.112000р. N 1755 "Про термiн дiї лiцензiї на провадження певних видiв господарської дiяльностi, розмiри i порядок зарахування плати за її видачу".

     Прошу довести дану iнформацiю до заiнтересованих суб'єктiв господарювання та учасникiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     Додаток: на 2 арк.

Т.в.о. Голови Служби О.О.Федоров

 

Державна митна служба України

ЗАЯВА

     Прошу видати лiцензiю на провадження посередницької дiяльностi митного брокера

Заявник
 
повне найменування суб'єкта господарювання - для юридичної особи; прiзвище, iм'я та по батьковi, паспортнi данi (серiя, номер паспорта, ким i коли виданий, мiсце проживання) - для фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi
 
посада, прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника суб'єкта господарювання
 
мiсцезнаходження суб'єкта господарювання - для юридичної особи
     
телефон факс адреса електронної пошти
 
органiзацiйно-правова форма (КОД)
 
код територiї суб'єкта господарювання (КОАТУУ)
 
вид економiчної дiяльностi (КОД)
                   

iдентифiкацiйний код (номер) суб'єкта господарювання

банкiвськi реквiзити  
поточний рахунок, МФО, найменування вiддiлення банку
 
Вiдомостi про фiлiї або iншого вiдокремленi пiдроздiли, що провадитимуть дiяльнiсть на пiдставi лiцензiї:
N з/п Порядковий номер фiлiї або iншого вiдокремленого пiдроздiлу Найменування фiлiї або iншого вiдокремленого пiдроздiлу Код територiї фiлiї, або iншого вiдокремленого пiдроздiлу Поштовий iндекс, мiсцезнаходження фiлiї або iншого вiдокремленого пiдроздiлу Тел./факс, електронна адреса фiлiї або iншого вiдокремленого пiдроздiлу
           
           
 
перелiк кодiв робiт (операцiй, послуг), що здiйснює фiлiя або iнший вiдокремлений пiдроздiл
До заяви додаються документи, перелiк яких наведений в описi, на ___ арк.
"___" ____________ 20__ р.    
пiдпис заявника iнiцiали, прiзвище
М. П.

 

Опис документiв, що додаються до заяви про видачу лiцензiї на право провадження посередницької дiяльностi митного брокера

N з/п Найменування документа Кiлькiсть аркушiв Вiдмiтка про наявнiсть
(заповнюється органом лiцензування)
1 Копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю суб'єкта господарювання / копiя довiдки про внесення до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (необхiдне пiдкреслити)    
2 копiя договору страхування власної дiяльностi    
  РАЗОМ    
"___" ____________ 20__ р.    
пiдпис iнiцiали, прiзвище
М. П.
Дата реєстрацiї заяви "___" ____________ 20__ р.
     
вiдповiдальна посада особи органу лiцензування пiдпис iнiцiали, прiзвище
"___" ____________ 20__ р.  
(вiдмiтка про дату прийняття документу, що пiдтверджує внесення заявником плати за видачу лiцензiї)
     
вiдповiдальна посада особи органу лiцензування пiдпис iнiцiали, прiзвище
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.