МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 9 вересня 2009 року N 991


Про порядок лiцензування експорту товарiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 жовтня 2009 р. за N 937/16953

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
вiд 12 вересня 2011 року N 51,
вiд 28 вересня 2011 року N 65,
вiд 26 травня 2015 року N 538,
вiд 27 жовтня 2015 року N 1348

(У текстi наказу слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнено словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 26 травня 2015 року N 538)

     Вiдповiдно до статтi 16 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" наказую:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Положення про порядок лiцензування експорту товарiв;

     Форму лiцензiї на експорт товарiв та Iнструкцiю про її заповнення;

     Форму заявки на видачу лiцензiї на експорт товарiв та Iнструкцiю про її заповнення.

     2. Делегувати структурним пiдроздiлам обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй та вiдповiдному республiканському органу Автономної Республiки Крим право видачi лiцензiй на експорт товарiв суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi зареєстрованi у вiдповiдних регiонах та облiкова вартiсть товарiв за договорами (контрактами) яких не перевищує 300 тис. доларiв США, крiм товарiв, на експорт яких необхiдне погодження вiдповiдного уповноваженого органу виконавчої влади (у випадках, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України) та встановлено квоти (кiлькiснi або iншi обмеження).

     Перелiк уповноважених структурних пiдроздiлiв обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй та вiдповiдний республiканський орган Автономної Республiки Крим, а також перелiк посадових осiб, яким надається право пiдпису лiцензiй на експорт товарiв, визначаються окремим наказом Мiнiстерства економiки України.

     Вiдповiдно до наданих повноважень структурним пiдроздiлам обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй та вiдповiдному республiканському органу Автономної Республiки Крим подавати вiддiлу нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України iнформацiю про виданi лiцензiї на експорт товарiв у порядку, встановленому наказом Мiнiстерства економiки України вiд 17.04.2000 N 50 "Про делегування повноважень щодо видачi документiв дозвiльного характеру".

(абзац третiй пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     3. За оформлення та видачу лiцензiй на експорт товарiв у Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України вiдповiдає вiддiл нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     4. Вiддiлу нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi щомiсяця до 10 числа наступного перiоду подавати Державнiй фiскальнiй службi України iнформацiю про оформленi лiцензiї на товари, експорт яких пiдлягає квотуванню та лiцензуванню.

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65, вiд 26.05.2015р. N 538)

     5. Розгляд документiв у Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України, поданих для оформлення лiцензiї на експорт товарiв, здiйснюється вiдповiдно до Порядку розгляду заявок на видачу лiцензiй у сферi нетарифного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 01.04.2004 N 122, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 15.04.2004 за N 482/9081.

(пункт 5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     6. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства економiки України вiд 31.12.2008 N 933 "Про порядок лiцензування експорту товарiв у 2009 роцi", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 21.01.2009 за N 42/16058.

     7. Вiддiлу нетарифного регулювання департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi:

     разом з юридичним департаментом забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установлений законодавством строк;

     разом з департаментом адмiнiстративно-господарської дiяльностi та iнформатизацiї довести цей наказ до вiдома Державної митної служби України, вiдповiдного республiканського органу Автономної Республiки Крим, структурних пiдроздiлiв обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй.

     8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра економiки України Пятницького В. Т.

     9. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

Мiнiстр економiки України Б. М. Данилишин
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 9 вересня 2009 р. N 991
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 жовтня 2009 р. за N 937/16953

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок лiцензування експорту товарiв

I. Загальнi питання

     1. Це Положення визначає єдиний порядок оформлення та видачi лiцензiй на експорт товарiв (далi - лiцензiя) Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України, вiдповiдним республiканським органом Автономної Республiки Крим, структурними пiдроздiлами обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй (далi - уповноважений орган).

(пункт 1 роздiлу I iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     2. Дiя цього Положення поширюється на всiх суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi незалежно вiд форми власностi.

II. Порядок оформлення та видачi лiцензiї на експорт товарiв

     1. Лiцензiя видається в порядку, встановленому Законом України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" та цим Положенням.

     Лiцензiя стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, видається на виконання положень Монреальського протоколу на пiдставi погодження на вивезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, що надається Мiнiстерством екологiї та природних ресурсiв України до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України у порядку мiжвiдомчого обмiну iнформацiєю у двох примiрниках, один з яких зберiгається в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України.

(пункт 1 роздiлу II доповнено новим абзацом другим згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348, у зв'язку з цим абзац другий вважати абзацом третiм)

     Лiцензiя видається за формою, затвердженою наказом Мiнiстерства економiки України вiд 09.09.2009 N 991.

     2. Для одержання лiцензiї заявником - суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi подаються такi документи:

     заявка на видачу лiцензiї за формою, затвердженою наказом Мiнiстерства економiки України вiд 09.09.2009 N 991 (для одержання лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, заявка на одержання такої лiцензiї подається заявником - суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi у двох примiрниках. Один примiрник оригiналу такої заявки протягом трьох робочих днiв з дати її подання надсилається Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України до Мiнприроди для отримання погодження на вивезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять. За результатами розгляду цiєї заявки з дати її отримання Мiнприроди у триденний строк iнформує Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України про пiдстави для вiдмови у видачi погодження на вивезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, у разi наявностi таких пiдстав чи у десятиденний строк надсилає Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi України два примiрники оригiналу погодження на вивезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, за встановленою цим органом формою);

(абзац другий пункту 2 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     лист-звернення щодо оформлення лiцензiї з гарантiєю сплати державного збору за її видачу;

     копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю, засвiдчена в установленому законодавством порядку;

     копiя зовнiшньоекономiчного договору (контракту), усi додатки та специфiкацiї до нього, засвiдченi в установленому законодавством порядку;

     експертний висновок (оригiнал) з визначенням країни походження та коду товару вiдповiдно до УКТЗЕД, який видається Торгово-промисловою палатою України або регiональною торгово-промисловою палатою;

     iншi документи, вимоги щодо подання яких встановленi законодавством України.

     3. Суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi несуть вiдповiдальнiсть за недостовiрнiсть вiдомостей в документах, що подаються на розгляд для одержання лiцензiй.

     4. Днем подання заявки на видачу лiцензiї вважається день її реєстрацiї в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України або уповноваженому органi, що пiдтверджується вiдповiдним записом у журналi реєстрацiї.

(пункт 4 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     5. Видача лiцензiї здiйснюється за умови подання до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України або уповноваженого органу платiжного доручення з оригiнальною вiдмiткою банку про сплату державного збору за видачу лiцензiї в розмiрi, установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

(пункт 5 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     6. Лiцензiя видається фiзичнiй особi - суб'єкту пiдприємницької дiяльностi, керiвнику суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi за наявностi документа, що посвiдчує їх особу, або вповноваженому представниковi суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi за умови подання до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України або уповноваженого органу оригiналу довiреностi, що засвiдчує право на отримання лiцензiї, та документа, що посвiдчує особу представника.

(пункт 6 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     7. Лiцензiя видається iз строком дiї, передбаченим законодавством України та умовами зовнiшньоекономiчного договору (контракту), i є дiйсною для митного оформлення товарiв протягом цього перiоду, але не пiзнiше останнього дня календарного року, якщо iнше не передбачено законодавством України. У разi встановлення кiлькiсних обмежень на експорт товарiв строк дiї лiцензiї не повинен перевищувати строку дiї кiлькiсних обмежень, якщо iнше не передбачено законодавством України. Увезення товару за лiцензiєю може здiйснюватись окремими партiями.

     8. Суб'єктовi зовнiшньоекономiчної дiяльностi видається оригiнал лiцензiї в одному примiрнику (оригiнал лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, видається разом з оригiналом погодження на вивезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять). Лiцензiя не пiдлягає передаванню iншим особам.

(пункт 8 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     9. Рiшення про видачу або вiдмову у видачi лiцензiї приймається в установлений законодавством строк з дня реєстрацiї заявки на видачу лiцензiї в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України або в уповноваженому органi.

(пункт 9 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     10. Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї може бути прийнято в разi:

     невiдповiдностi поданих документiв законодавству України;

     вичерпання встановленої квоти на вiдповiднi товари;

     застосування до суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi або його iноземного контрагента спецiальної санкцiї у виглядi тимчасового зупинення зовнiшньоекономiчної дiяльностi згiдно зi статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть";

     дiй суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що призводять до порушення взятих Україною мiжнародних зобов'язань;

     якщо суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi здiйснює свою дiяльнiсть на умовах, якi можуть спричинити ухвалення компетентними органами країни-iмпортера антидемпiнгових та iнших захисних заходiв до експорту продукцiї походженням з України;

     порушення суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi України або його iноземним контрагентом законодавства України у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     отримання Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України вiд Мiнприроди iнформацiї про наявнiсть пiдстав для вiдмови у видачi погодження на вивезення озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять (у разi звернення заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо оформлення лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять).

(пункт 10 роздiлу II доповнено новим абзацом восьмим згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348, у зв'язку з цим абзац восьмий вважати абзацом дев'ятим)

     Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї повинно бути викладено в письмовiй формi.

     11. Рiшення Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України або уповноваженого органу про вiдмову у видачi лiцензiї може бути оскаржено суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi в установленому законодавством порядку.

(пункт 11 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)
 
Директор департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi
Я. В. Вишня

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 9 вересня 2009 р. N 991

Форма

ГЕРБ УКРАЇНИ

ЛIЦЕНЗIЯ НА ЕКСПОРТ ТОВАРIВ N

ДIЙСНА ДО _______________ (ВКЛЮЧНО)

Лист-звернення N вiд року
1. Замовник Код згiдно з ЄДРПОУ (Номер згiдно з ДРФО)
Номер телефону факсу
Номер поточного рахунка в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку
Номер поточного рахунка в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку
2. Вхiдний номер Дата реєстрацiї
3. Виробник товару 4. Покупець
5. Код товару згiдно з УКТЗЕД 6. Код одиницi вимiру 7. Кiлькiсть 8. Вартiсть
(в тис. доларiв США)
9. Вартiсть
(у валютi контракту)
10. Додаткова iнформацiя
           
11. Країна призначення Код
12. Країна покупця Код
13. Країна походження Код
14. Базиснi умови поставки товару
15. Валюта контракту Код
16. Валюта розрахунку Код
17. Митниця Код
18. Характер угоди Код
19. Пiдстава для запиту лiцензiї
20. П. I. Б. керiвника замовника
Посада
Дата
21. Орган виконавчої влади, що видав лiцензiю
П. I. Б.
Посада
Пiдпис
М. П.
Дата
22. Особливi умови

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 9 вересня 2009 р. N 991
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 жовтня 2009 р. за N 938/16954

IНСТРУКЦIЯ
про заповнення лiцензiї на експорт товарiв

     1. Ця Iнструкцiя встановлює порядок заповнення Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України, вiдповiдним республiканським органом Автономної Республiки Крим i структурними пiдроздiлами обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй лiцензiї на експорт товарiв (далi - лiцензiя) вiдповiдно до форми, затвердженої наказом Мiнiстерства економiки України вiд 09.09.2009 N 991.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65)

     2. Лiцензiя заповнюється українською мовою та оформлюється згiдно iз цiєю Iнструкцiєю.

     3. Лiцензiя повинна мати стандартизований серiйний номер, друкований або нi, за яким вона може бути iдентифiкована.

     Цей номер повинен мiстити такi елементи:

     шестизначний код органу, який видав лiцензiю;

     однозначний номер, що вiдповiдає останнiй цифрi року експорту, наприклад 0 для 2010 року;

     восьмизначний порядковий номер вiд 00000001 до 99999999.

     4. Назви реквiзитiв та їх коди повиннi вiдповiдати Класифiкацiї валют та Класифiкацiї держав свiту, затвердженим наказом Державного комiтету статистики України вiд 08.07.2002 N 260, Класифiкатору митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженому наказом Державної митної служби України вiд 26.04.2006 N 335.

     5. У лiцензiї зазначаються номер та дата листа-звернення суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо її оформлення.

     6. Реквiзити лiцензiї повиннi мiстити такi вiдомостi:

     реквiзит 1 - найменування замовника-експортера (для юридичних осiб) або прiзвище, iм'я, по батьковi замовника-експортера (для фiзичних осiб), мiсцезнаходження (для юридичних осiб) або мiсце проживання (для фiзичних осiб), номер телефону, номер факсу, iдентифiкацiйний код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ) (для юридичних осiб) або iдентифiкацiйний номер у Державному реєстрi фiзичних осiб (ДРФО) за його наявностi (для фiзичних осiб), номер поточного рахунка в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку, номер поточного рахунка в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку;

     реквiзит 2 - вхiдний номер та дата реєстрацiї заявки на видачу лiцензiї органом лiцензування;

     реквiзит 3 - найменування виробника товару (для юридичних осiб) або прiзвище, iм'я, по батьковi виробника товару (для фiзичних осiб), мiсцезнаходження (для юридичних осiб) або мiсце проживання (для фiзичних осiб);

     реквiзит 4 - найменування нерезидента, що є контрагентом згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), його мiсцезнаходження (мiсце проживання);

     реквiзит 5 - десятизначний код товару, що експортується, згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТЗЕД);

     реквiзит 6 - код одиницi вимiру товару, що експортується;

     реквiзит 7 - кiлькiсть товару, що експортується, згiдно з умовами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) (додаткiв, специфiкацiй до нього) у зазначених у реквiзитi 6 одиницях вимiру;

     реквiзит 8 - вартiсть товару, що експортується, зазначена у тисячах доларiв США;

     реквiзит 9 - вартiсть товару, що експортується, зазначена у валютi контракту;

     реквiзит 10 - додаткова iнформацiя про товар, що експортується;

     реквiзит 11 - країна призначення товару та її код;

     реквiзит 12 - країна, де зареєстрований нерезидент-контрагент згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), та її код;

     реквiзит 13 - країна походження товару, що експортується, та її код;

     реквiзит 14 - базиснi умови поставки товару, що експортується, вiдповiдно до правил "Iнкотермс";

(абзац п'ятнадцятий пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 12.09.2011р. N 51)

     реквiзит 15 - валюта контракту та її код;

     реквiзит 16 - валюта розрахунку та її код;

     реквiзит 17 - митниця, де здiйснюватиметься митне оформлення товару, код митницi згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Державної митної служби України вiд 26.04.2006 N 335;

     реквiзит 18 - характер угоди (розшифрування та код);

     реквiзит 19 - зовнiшньоекономiчний договiр (контракт) (додатки та специфiкацiї до нього) iз зазначенням номера та дати укладення, iншi документи (назва, номер та дата), вимоги щодо подання яких встановленi законодавством України;

     реквiзит 20 - прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника замовника, який пiдписав заявку на видачу лiцензiї, його посада (для юридичних осiб) або прiзвище, iм'я та по батьковi замовника (для фiзичних осiб), дата пiдпису;

     реквiзит 21 - назва органу лiцензування, що видав лiцензiю, прiзвище, iм'я та по батьковi уповноваженої особи, яка пiдписала лiцензiю, її посада, пiдпис, дата пiдпису, засвiдченi печаткою;

     реквiзит 22 - особливi умови експорту.

Директор департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi Я. В. Вишня

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 9 вересня 2009 р. N 991

Форма

ЗАЯВКА
на видачу лiцензiї на експорт товарiв

1. Замовник Код згiдно з ЄДРПОУ (Номер згiдно з ДРФО)
Номер телефону факсу
Номер поточного рахунка в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку
Номер поточного рахунка в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО, мiсцезнаходження банку
2. Виробник товару 3. Покупець
4. Код товару згiдно з УКТЗЕД 5. Код одиницi вимiру 6. Кiлькiсть 7. Вартiсть
(в тис. доларiв США)
8. Вартiсть
(у валютi контракту)
9. Додаткова iнформацiя
           
10. Країна призначення Код
11. Країна покупця Код
12. Країна походження Код
13. Базиснi умови поставки товару
14. Валюта контракту Код
15. Валюта розрахунку Код
16. Митниця Код
17. Характер угоди Код
18. Пiдстава для запиту лiцензiї
181. Додатковi данi про товар**:

назва озоноруйнiвної речовини, повний хiмiчний склад

стан озоноруйнiвної речовини (первинна, рекуперована або вiдновлена)

тип i характер виробiв та обладнання

19. П. I. Б. керiвника замовника
Посада
М. П.* Пiдпис Дата
20. Особливi умови

____________
     * За наявностi.
     ** У разi вивезення з митної територiї України озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять.

(Форма заявки iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 9 вересня 2009 р. N 991
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 жовтня 2009 р. за N 939/16955

IНСТРУКЦIЯ
про заповнення заявки на видачу лiцензiї на експорт товарiв

     1. Ця Iнструкцiя встановлює порядок заповнення суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi заявки на видачу лiцензiї на експорт товарiв (далi - заявка).

     2. Заявка заповнюється суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi українською мовою згiдно iз цiєю Iнструкцiєю.

     3. Назви реквiзитiв та їх коди повиннi вiдповiдати Класифiкацiї валют та Класифiкацiї держав свiту, затвердженим наказом Державного комiтету статистики України вiд 08.07.2002 N 260, Класифiкатору митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженому наказом Державної митної служби України вiд 26.04.2006 N 335.

     4. Реквiзити заявки повиннi мiстити такi вiдомостi:

     реквiзит 1 - найменування (для юридичних осiб) або прiзвище, iм'я, по батьковi (для фiзичних осiб) суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, який подає заявку, його мiсцезнаходження (для юридичних осiб) або мiсце проживання (для фiзичних осiб), номер телефону, номер факсу, iдентифiкацiйний код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ) (для юридичних осiб) або iдентифiкацiйний номер у Державному реєстрi фiзичних осiб (ДРФО) за його наявностi (для фiзичних осiб), номер поточного рахунка в нацiональнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку, номер поточного рахунка в iноземнiй валютi, найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку;

     реквiзит 2 - найменування виробника товару (для юридичних осiб) або прiзвище, iм'я, по батьковi виробника товару (для фiзичних осiб), його мiсцезнаходження (для юридичних осiб) або мiсце проживання (для фiзичних осiб);

     реквiзит 3 - найменування нерезидента, що є контрагентом згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), його мiсцезнаходження (мiсце проживання);

     реквiзит 4 - десятизначний код товару, що експортується, згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТЗЕД);

     реквiзит 5 - код одиницi вимiру товару, що експортується (для одержання лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин - у кiлограмах; для одержання лiцензiї стосовно товарiв, що мiстять озоноруйнiвнi речовини, - згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом) iз зазначенням кiлькостi кожної речовини в кiлограмах на одиницю товару);

(абзац шостий пункту 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     реквiзит 6 - кiлькiсть товару, що експортується, згiдно з умовами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) (додаткiв, специфiкацiй до нього) у зазначених у реквiзитi 5 одиницях вимiру (для одержання лiцензiї стосовно озоноруйнiвних речовин або товарiв, що їх мiстять, - iз зазначенням кiлькостi кожної речовини);

(абзац сьомий пункту 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.10.2015р. N 1348)

     реквiзит 7 - вартiсть товару, що експортується, зазначена у тисячах доларiв США;

     реквiзит 8 - вартiсть товару, що експортується, зазначена у валютi контракту;

     реквiзит 9 - додаткова iнформацiя про товар, що експортується;

     реквiзит 10 - країна призначення товару та її код;

     реквiзит 11 - країна, де зареєстрований нерезидент-контрагент згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), та її код;

     реквiзит 12 - країна походження товару, що експортується, та її код;

     реквiзит 13 - базиснi умови поставки товару, що експортується, вiдповiдно до правил "Iнкотермс";

(абзац чотирнадцятий пункту 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 12.09.2011р. N 51)

     реквiзит 14 - валюта контракту та її код;

     реквiзит 15 - валюта розрахунку та її код;

     реквiзит 16 - митниця, де здiйснюватиметься митне оформлення товару, код митницi згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Державної митної служби України вiд 26.04.2006 N 335;

     реквiзит 17 - характер угоди (розшифрування та код);

     реквiзит 18 - зовнiшньоекономiчний договiр (контракт) (додатки та специфiкацiї до нього) iз зазначенням номера та дати укладення, iншi документи (назва, номер та дата), вимоги щодо подання яких встановленi законодавством України;

     реквiзит 19 - прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника замовника, який пiдписав заявку на видачу лiцензiї, його посада (для юридичних осiб) або прiзвище, iм'я та по батьковi замовника (для фiзичних осiб), дата пiдпису, засвiдченi печаткою (за наявностi);

     реквiзит 20 - особливi умови експорту, наприклад, кiлькiсть товару в додаткових одиницях вимiру, номер поточного рахунка в iноземнiй валютi (якщо декiлька валют платежу), найменування банку, МФО та мiсцезнаходження банку, iнвойси, iнше.

Директор департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi Я. В. Вишня
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.