Документ скасований: Наказ Мінфіну № 693 від 04.08.2015

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

30.11.09 N 1142


Про затвердження Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
24 грудня 2009 р. за N 1243/17259


     Вiдповiдно до Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi", Закону України "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.11.2000 N 1698 "Про затвердження перелiку органiв лiцензування" та Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера, затверджених наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва та Державної митної служби України вiд 13.05.2009 N 89/445, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2009 за N 469/16485, наказую:

     1. Затвердити Порядок контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера, що додається.

     2. Департаменту органiзацiї митного контролю Держмитслужби (Сербайло А.I.) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Федорова О.О.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 15 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

Голова Державної митної служби України А. В. Макаренко
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Мiнiстра фiнансiв України I. I. Уманський
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
30.11.2009 N 1142
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
24 грудня 2009 р. за N 1243/17259

ПОРЯДОК КОНТРОЛЮ
за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

     Цей Порядок розроблений вiдповiдно до вимог Законiв України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi", "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.11.2000 N 1698 "Про затвердження перелiку органiв лiцензування", а також Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера, затверджених наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва та Державної митної служби України вiд 13.05.2009 N 89/445, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2009 за N 469/16485 (далi - Лiцензiйнi умови).

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає правовi й органiзацiйнi засади, основнi принципи та порядок проведення контролю у сферi здiйснення посередницької дiяльностi митного брокера, повноваження органу лiцензування, його посадових осiб i права та обов'язки лiцензiатiв пiд час здiйснення контролю.

     1.2. Дiя цього Порядку поширюється на всiх суб'єктiв господарювання (юридичних осiб та фiзичних осiб - суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi / далi - лiцензiати), якi одержали лiцензiю Державної митної служби України на право здiйснення митної брокерської дiяльностi.

     1.3. Контроль за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов в межах своїх повноважень здiйснює Державна митна служба України як орган лiцензування посередницької дiяльностi митного брокера шляхом проведення планових i позапланових перевiрок.

2. Органiзацiя перевiрок

     2.1. Плановi перевiрки додержання лiцензiатом Лiцензiйних умов проводяться органом лiцензування згiдно з рiчним планом-графiком перевiрок, який затверджується наказом органу лiцензування та оприлюднюється у встановленому законом порядку.

     Упродовж десяти робочих днiв пiсля затвердження плану - графiка перевiрок орган лiцензування надає копiю плану - графiка та наказ про його затвердження до Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва.

     До 31 грудня 2010 року плановi та позаплановi перевiрки додержання лiцензiатами Лiцензiйних умов здiйснювати з урахуванням вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2009 N 502 "Про тимчасовi обмеження щодо здiйснення заходiв державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi на перiод до 31 грудня 2010 року".

     2.2. Строк здiйснення планової перевiрки для юридичної особи та/або її вiдокремленого пiдроздiлу становить не бiльше п'ятнадцяти робочих днiв, а для фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi - п'яти робочих днiв.

     2.3. Позаплановi перевiрки здiйснюються органом лiцензування на пiдставах, визначених Законами України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" та "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi".

     Пiд час проведення позапланових перевiрок з'ясовуються питання, якi стали пiдставою для здiйснення цих перевiрок.

     2.4. Для проведення перевiрки лiцензiата орган лiцензування вiдповiдно до плану-графiка видає наказ про призначення голови i членiв комiсiї та про видачу посвiдчення про право перевiрки лiцензiата (додаток 1 до цього Порядку), яке пiдписується керiвником органу лiцензування або заступником i засвiдчується печаткою.

     2.5. Посвiдчення реєструється в журналi облiку посвiдчень про право перевiрки, сторiнки якого мають бути пронумерованi, прошнурованi та скрiпленi печаткою (додаток 2 до цього Порядку).

     2.6. Перевiрки можуть проводитися iз залученням фахiвцiв центральних i мiсцевих органiв виконавчої влади (за згодою), а також представникiв регiональних митниць, митниць тощо.

     2.7. Орган лiцензування не пiзнiш як за десять днiв до початку здiйснення перевiрки письмово повiдомляє лiцензiата про проведення планової перевiрки. Повiдомлення (додаток 3 до цього Порядку) надсилається рекомендованим листом чи телефонограмою за рахунок коштiв органу лiцензування або вручається особисто керiвнику чи уповноваженiй особi лiцензiата пiд розписку.

     Лiцензiат має право не допускати посадову особу органу контролю до здiйснення планової перевiрки в разi неодержання повiдомлення про її проведення.

     2.8. Строк здiйснення позапланової перевiрки становить для юридичної особи та/або її вiдокремленого пiдроздiлу не бiльше десяти робочих днiв, а для фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi - двох робочих днiв.

     2.9. Продовження строку здiйснення планової та позапланової перевiрок не допускається.

     2.10. Плановi та позаплановi перевiрки здiйснюються в робочий час лiцензiата, встановлений його правилами внутрiшнього трудового розпорядку.

3. Повноваження голови та членiв комiсiї

     3.1. Голова та члени комiсiї в межах повноважень, передбачених законом, пiд час проведення перевiрки мають право:

     вимагати вiд лiцензiата усунення виявлених порушень вимог законодавства;

     вимагати припинення дiй, якi перешкоджають здiйсненню роботи комiсiї;

     одержувати пояснення, довiдки, документи, матерiали, вiдомостi з питань, що виникають пiд час роботи комiсiї, вiдповiдно до закону;

     надавати (надсилати) лiцензiату обов'язковi для виконання приписи про усунення порушень i недолiкiв.

     3.2. Голова та члени комiсiї в межах повноважень, передбачених законом, пiд час проведення перевiрки зобов'язанi:

     повно, об'єктивно та неупереджено здiйснювати перевiрку в межах повноважень, передбачених законом;

     дотримуватися дiлової етики у взаємовiдносинах iз лiцензiатом;

     не втручатися i не перешкоджати здiйсненню господарської дiяльностi пiд час здiйснення перевiрки, якщо це не загрожує життю та здоров'ю людей, не спричиняє небезпеки виникнення техногенних ситуацiй i пожеж;

     забезпечувати нерозголошення комерцiйної таємницi суб'єкта господарювання, що стає доступною посадовим особам пiд час здiйснення перевiрки;

     ознайомити керiвника лiцензiата або його заступника чи уповноважену ним особу з результатами проведеної перевiрки в строки, передбаченi законом;

     надавати лiцензiату консультацiйну допомогу щодо здiйснення державного нагляду (контролю).

4. Права та обов'язки лiцензiата

     4.1. Лiцензiат пiд час проведення перевiрки має право:

     вимагати вiд посадових осiб органу лiцензування додержання вимог законодавства;

     не допускати посадових осiб органу лiцензування до здiйснення перевiрки, якщо:

     вона здiйснюється з порушенням вимог щодо перiодичностi проведення перевiрки;

     посадова особа органу лiцензування не надала копiї документiв, передбачених цим Порядком, або якщо наданi документи не вiдповiдають вимогам цього Порядку;

     перевiряти наявнiсть у посадових осiб службового посвiдчення й одержувати копiї посвiдчення на право проведення планової або позапланової перевiрки, бути присутнiм пiд час проведення перевiрки;

     реєструвати в журналi перевiрок посадових осiб, членiв комiсiї (за його наявностi);

     надавати в письмовiй формi свої пояснення, зауваження або заперечення до акта проведеної перевiрки;

     вимагати нерозголошення iнформацiї, що є комерцiйною таємницею лiцензiата;

     одержувати та ознайомлюватися з актами перевiрки;

     оскаржувати в установленому законом порядку неправомiрнi дiї та рiшення органу лiцензування та його посадових осiб.

     4.2. Лiцензiат пiд час проведення перевiрки зобов'язаний:

     допускати посадових осiб органу лiцензування до здiйснення перевiрки за умови дотримання цього Порядку;

     виконувати вимоги органу лiцензування щодо усунення виявлених порушень вимог законодавства;

     надавати документи, пояснення, довiдки, вiдомостi, матерiали з питань, що виникають пiд час роботи комiсiї, вiдповiдно до закону;

     одержувати примiрник припису або акта органу лiцензування за результатами проведеного планового чи позапланового заходу.

5. Порядок проведення перевiрки

     5.1. Для проведення перевiрки голова та члени комiсiї органу лiцензування повиннi пред'явити керiвнику або уповноваженому представнику лiцензiата посвiдчення на проведення перевiрки та документи, якi засвiдчують особи голови та членiв комiсiї. Одночасно лiцензiату надається копiя посвiдчення про право перевiрки лiцензiата.

     Лiцензiат може вести журнал вiдвiдувань пiдприємства представниками органiв державного контролю iз зазначенням у ньому строкiв та мети вiдвiдування, посад, прiзвищ та iнiцiалiв голови та членiв комiсiї.

     5.2. Комiсiя перевiряє:

     5.2.1. Можливiсть лiцензiата забезпечити виконання Лiцензiйних умов.

     5.2.2. Наявнiсть вiдповiдних документiв, а саме:

     лiцензiї або довiдки органу лiцензування про прийняття заяви про переоформлення (про видачу дублiката) лiцензiї;

     договору страхування власної дiяльностi на суму не менш як 2000 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян;

     свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи або фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     документiв, що регулюють трудовi вiдносини (штатний розпис, положення, iнструкцiї, накази, розпорядження, трудовi книжки тощо);

     вiдомостi про вiдокремленi пiдроздiли юридичної особи (у разi їх наявностi);

     положення про вiдокремленi пiдроздiли (у разi їх наявностi);

     оформлених належних лiцензiату копiй вантажних митних декларацiй за останнi три роки з дати їх оформлення або з дати початку дiї лiцензiї.

     5.2.3. Вiдповiднiсть вiдомостей, наведених у лiцензiї, вiдомостям, зазначеним у свiдоцтвi про державну реєстрацiю юридичної особи або фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi та в установчих документах.

     5.2.4. Достовiрнiсть вiдомостей у документах, поданих лiцензiатом для отримання лiцензiї.

     5.2.5. Виконання попереднiх розпоряджень органу лiцензування про усунення порушень Лiцензiйних умов.

6. Порядок оформлення результатiв перевiрки

     6.1. За результатами перевiрки органом лiцензування складається акт перевiрки додержання лiцензiатом Лiцензiйних умов (додаток 4 до цього Порядку) (далi - акт перевiрки) у двох примiрниках. Один примiрник акта перевiрки надається керiвнику (уповноваженому представнику) лiцензiата, який перевiрявся, другий - зберiгається в органi лiцензування.

     Усi примiрники акта перевiрки пiдписуються особами, якi проводили перевiрку. Керiвник (уповноважений представник) лiцензiата письмово пiдтверджує, що ознайомлений з актом перевiрки i отримав один примiрник, ставить свiй пiдпис, дату та печатку.

     У разi вiдмови керiвника (уповноваженого представника) лiцензiата вiд пiдписання акта перевiрки голова комiсiї в актi перевiрки робить запис про це.

     Оригiнали або копiї документiв, якi були отриманi пiд час перевiрки, а також пояснення та зауваження щодо результатiв перевiрки є невiд'ємною частиною акта перевiрки.

     6.2. Якщо пiд час перевiрки виявленi порушення Лiцензiйних умов (крiм порушень, якi визначенi у статтях 17 та 21 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi"), орган лiцензування, який здiйснював перевiрку лiцензiата, не пiзнiше п'яти робочих днiв з дати складання акта перевiрки видає розпорядження про усунення порушень Лiцензiйних умов (додаток 5 до цього Порядку) у двох примiрниках. Один примiрник розпорядження не пiзнiше п'яти робочих днiв з дати складання акта надається лiцензiату чи уповноваженiй ним особi для виконання, другий - з пiдписом лiцензiата або уповноваженої ним особи щодо погоджених термiнiв усунення порушень вимог законодавства залишається в органi лiцензування.

     У разi усунення лiцензiатом зазначених в актi перевiрки порушень Лiцензiйних умов до прийняття розпорядження про їх усунення та надання органу лiцензування документiв, якi це пiдтверджують, розпорядження про усунення порушень Лiцензiйних умов не видається.

     Лiцензiат, який одержав розпорядження вiд органу лiцензування про усунення ним порушень Лiцензiйних умов, зобов'язаний в установлений у розпорядженнi строк подати органу лiцензування iнформацiю про усунення цих порушень.

     Якщо лiцензiат надав iнформацiю про усунення порушень Лiцензiйних умов, то перевiрка виконання розпорядження про усунення порушень Лiцензiйних умов може не проводитися.

     6.3. Рiшення про анулювання лiцензiї приймається органом лiцензування за наявностi пiдстав, передбачених статтями 17 та 21 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi".

     Рiшення про анулювання лiцензiї приймається органом лiцензування протягом десяти робочих днiв з дати встановлення пiдстав для анулювання лiцензiї i вручається (надсилається) лiцензiату iз зазначенням пiдстав анулювання не пiзнiше трьох робочих днiв з дати його прийняття.

     Розгляд питань про анулювання лiцензiї на пiдставi акта про встановлення факту неподання в установлений строк повiдомлення про змiну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу лiцензiї; акта про виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання лiцензiї; акта про встановлення факту передачi лiцензiї iншiй юридичнiй або фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi; акта про невиконання розпорядження щодо усунення порушень Лiцензiйних умов здiйснюється органом лiцензування з обов'язковим запрошенням керiвника лiцензiата або його уповноваженого представника.

     У разi неявки лiцензiата або його представникiв на розгляд питання про анулювання лiцензiї розгляд цього питання здiйснюється без їх участi з обов'язковою вiдмiткою в протоколi реквiзитiв документа, що пiдтверджує направлення запрошення лiцензiату.

     У разi анулювання лiцензiї на пiдставi акта про повторне порушення лiцензiатом Лiцензiйних умов; акта про встановлення факту неподання в установлений строк повiдомлення про змiну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу лiцензiї; акта про виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання лiцензiї; акта про встановлення факту передачi лiцензiї iншiй юридичнiй або фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi; акта про невиконання розпорядження про усунення порушень Лiцензiйних умов суб'єкт господарювання може одержати нову лiцензiю на право провадження посередницької дiяльностi митного брокера не ранiше нiж через рiк iз дати прийняття рiшення органу лiцензування про анулювання попередньої лiцензiї.

     Рiшення про анулювання лiцензiї набирає чинностi через десять днiв iз дня його прийняття.

7. Оскарження рiшення про анулювання лiцензiї

     7.1. Якщо лiцензiат протягом десяти днiв з дня прийняття рiшення про анулювання лiцензiї подає скаргу до експертно-апеляцiйної ради при Державному комiтетi України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва, дiя даного рiшення органу лiцензування зупиняється до прийняття вiдповiдного рiшення Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва.

     7.2. Рiшення експертно-апеляцiйної ради при Державному комiтетi України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва є пiдставою для видання Державним комiтетом України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва розпорядження про усунення порушень законодавства у сферi лiцензування, допущених органом лiцензування.

     7.3. Рiшення про анулювання лiцензiї може бути оскаржено в судовому порядку.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю Державної митної служби України А.I.Сербайло

 

Додаток 1
до Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
(найменування органу лiцензування)

ПОСВIДЧЕННЯ

про право   перевiрки лiцензiата
(планова, позапланова)
вiд "___" ____________ 20__ року N ______
Видане головi комiсiї  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
та членам комiсiї:  
 
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
для проведення   перевiрки
(планова, позапланова)
лiцензiата   ,
(найменування суб'єкта господарювання та/або його вiдокремленого пiдроздiлу прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi)
 
(мiсцезнаходження лiцензiата та/або його вiдокремленого пiдроздiлу)
у строк з "___" ____________ 20__ року по "___" ____________ 20__ року
Розпорядчий документ про створення комiсiї з перевiрки:  
 
(назва, дата та номер розпорядчого документа органу лiцензування)
Пiдстава для здiйснення перевiрки:  
(рiчний план перевiрки
 
або пiдстава для позапланової перевiрки)
Предмет перевiрки:  
(перевiрка додержання Лiцензiйних умов
 
або виконання розпорядження про усунення порушень Лiцензiйних умов)
 
Попереднiй захiд:  
(N, дата акта попередньої планової або позапланової перевiрки)
Керiвник органу лiцензування
(його заступник)
   
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)
М. П.
Копiю посвiдчення отримав  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали керiвника лiцензiата (юридичної особи) або лiцензiата (фiзичної особи - пiдприємця), або його уповноваженого представника)

 

Додаток 2
до Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

ЖУРНАЛ
облiку посвiдчень про право перевiрки

N посвiдчення Дата та номер розпорядчого документа на перевiрку Строк проведення перевiрки Прiзвища та iнiцiали голови та членiв комiсiї Найменування лiцензiата (його вiдокремленого пiдроздiлу/ за наявностi) або прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, який пiдлягає перевiрцi Дата та номер акта перевiрки та реквiзити актiв, якi є пiдставою для анулювання лiцензiї
1 2 3 4 5 6

 

Додаток 3
до Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
(найменування органу лiцензування)

"___" ____________ 20__ року N ____  
(найменування юридичної особи або прiзвище,
 
iм'я та по батьковi фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi
 
та його мiсцезнаходження/мiсцепроживання)

ПОВIДОМЛЕННЯ

Вiдповiдно до Законiв України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi", "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi" та Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 30.11.2009 N 1142 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України __________за N ___________(далi - Порядок контролю), та згiдно з планом-графiком перевiрок
лiцензiатiв на 20___ рiк, затвердженим наказом Держмитслужби  
(дата, N)
та погодженим з органом (ами) контролю:   ,
(найменування органу(iв) контролю)
в перiод з "___" ____________ 20__ року по "___" ____________ 20__ року
буде проведено перевiрку додержання Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера, затверджених наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва та Державної митної служби України вiд 13.05.2009 N 89/445, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2009 за N 469/16485
 
(найменування юридичної особи або прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi)
Пiд час перевiрки комiсiєю будуть перевiренi питання, визначенi пунктом 5.2 глави 5 Порядку контролю.
Вам необхiдно забезпечити умови для проведення перевiрки та бути присутнiм особисто або призначити уповноваженого представника, повноваження якого пiдтвердити документально.
Керiвник органу лiцензування
(його заступник)
   
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)
М. П.

 

Додаток 4
до Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
(найменування органу лiцензування)

Акт

  перевiрки додержання лiцензiатом Лiцензiйних умов
(планової/позапланової)
провадження посередницької дiяльностi митного брокера
вiд "___" ____________ 20__ року N _____
Голова комiсiї  
(посада, прiзвище та iнiцiали)
члени комiсiї:  
(посада, прiзвище та iнiцiали)
Перiод перевiрки з "___" _____________ 20__ року по "___" ____________ 20__ року
  ,
(найменування лiцензiата/прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, який перевiряється)
iдентифiкацiйний код (номер)   ,
мiсцезнаходження/мiсце проживання   ,
лiцензiя: серiя ____ N ___________, дата видачi __________________,
вид господарської дiяльностi, на який видано лiцензiю   ,
у присутностi керiвника лiцензiата - юридичної особи (фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi) або його уповноваженого представника
  ,
(посада, прiзвище та iнiцiали)
проведено перевiрку лiцензiата щодо додержання ним Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера, затверджених наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва та Державної митної служби України вiд 13.05.2009 N 89/445, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2009 за N 469/16485.
Перевiркою ВСТАНОВЛЕНО:  
(кожне порушення, записане в актi перевiрки, має мiстити посилання
 
на вiдповiдний пункт, роздiл, статтю нормативно-правового акта)
До акта перевiрки додаються такi документи:*

N з/п

Назва документа

Кiлькiсть аркушiв

Оригiнал чи копiя документа

Ким пiдписаний (оригiнал)
або завiрений документ

Голова комiсiї:  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї:  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали)
З актом ознайомлений та один примiрник отримав  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали керiвника лiцензiата або його уповноваженого представника

     * Цей запис робиться у разi надання вiдповiдних документiв.

 

Додаток 5
до Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
(найменування органу лiцензування)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
про усунення порушень Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

вiд "___" ____________ 20__ року N ___

За результатами планової/позапланової перевiрки  
(найменування лiцензiата/прiзвище, iм'я та
  ,
по батьковi фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, який перевiряється),
iдентифiкацiйний код (номер)   ,
мiсцезнаходження/ мiсце проживання   ,
лiцензiя: серiя ____ N __________, видана "___" ____________ 20__ року
на провадження:  
  ,
(вид господарської дiяльностi)
згiдно з актом перевiрки вiд   N  
 
(прiзвище, iм'я та по батьковi, посада посадових осiб, що здiйснювали перевiрку,
 
iншi особи, якi здiйснювали перевiрку (у разi їх залучення))
 
були виявленi такi порушення Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера, затверджених наказом Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва та Державної митної служби України вiд 13.05.2009 N 89/445, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2009 за N 469/16485
 
ПРОПОНУЄТЬСЯ:
У термiн до "___" ____________ 20__ року усунути вищезазначенi порушення Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера та подати в письмовiй формi органу лiцензування (_____________________________) iнформацiю про усунення порушень.
При невиконаннi цього розпорядження або в разi встановлення факту повторного аналогiчного порушення лiцензiю буде анульовано.
Керiвник органу лiцензування
(його заступник)
   
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)
М. П.

 

Додаток 6
до Порядку контролю за додержанням лiцензiатами Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
(найменування органу лiцензування)

АКТ
про невиконання розпорядження щодо усунення порушень Лiцензiйних умов провадження посередницької дiяльностi митного брокера

вiд "___" ____________ 20__ року N _____

За результатами
 
(вказуються обставини, при яких було виявлено порушення:
 
перевiрка лiцензiата iз зазначенням номера та дати акта перевiрки)
Лiцензiат   ,
(найменування лiцензiата/прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи - пiдприємця)
iдентифiкацiйний код (номер)   ,
мiсцезнаходження/ мiсце проживання   ,
лiцензiя: серiя ____ N __________ видана "___" ___________ 20__ року
на провадження:  
  ,
(вид господарської дiяльностi)
були виявленi такi порушення:
 
(кожне порушення, записане в актi перевiрки, має мiстити посилання
 
на вiдповiдний пункт, роздiл, статтю нормативно-правового акта)
Цей акт є пiдставою для прийняття рiшення про анулювання лiцензiї.
Керiвник лiцензiата (лiцензiат) або його уповноважений представник запрошується на засiдання комiсiї з питань лiцензування Державної митної служби України, де буде розглянуто питання щодо анулювання даної лiцензiї (цей запис робиться в актi у разi потреби).
Засiдання комiсiї вiдбудеться "___" ____________ 20__ року о ___________ годинi
в примiщеннi   за адресою:
 
Голова комiсiї
(посадова особа органу лiцензування)
 
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї:  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали)
 
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.