Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1204 від 28.12.2015

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

02.11.2009 N 1050


Про вдосконалення порядку пiдготовки митними органами податкових повiдомлень платникам податкiв та дiй митних органiв при несвоєчасному погашеннi платниками податкiв податкових зобов'язань

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 сiчня 2010 р. за N 100/17395


     Вiдповiдно до статей 2, 4 - 7 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами", Порядку надiслання органам державної податкової служби подання про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу платника податкiв та iнформацiї про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання за рiшенням суду (господарського суду) вiд iнших контролюючих органiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.10.2001 N 1387, та з метою вдосконалення процедури направлення митними органами податкових повiдомлень платникам податкiв наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку пiдготовки та направлення митними органами податкових повiдомлень платникам податкiв, установлення й експлуатацiї дощок податкових повiдомлень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 11.05.2006 N 370, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2006 за N 613/12487, що додаються.

     2. Унести до Порядку дiй митних органiв при несвоєчасному погашеннi платниками податкiв податкових зобов'язань, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 11.05.2006 N 370, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2006 за N 613/12487, такi змiни:

     2.1. Доповнити главу 1 пунктом 1.9 такого змiсту:

     "1.9. Цей Порядок не регулює питання погашення податкового зобов'язання або стягнення податкового боргу з осiб, на яких поширюються судовi процедури, визначенi Законом України "Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом".

     2.2. У главi 2:

     пункт 2.7 викласти в такiй редакцiї:

     "2.7. Подання в день його складання передається на паперових носiях i в електронному виглядi на носiях електронної iнформацiї (дискетах, дисках тощо) до загального вiддiлу митного органу для надiслання (вручення) вiдповiдному податковому органу";

     доповнити пунктом 2.17 такого змiсту:

     "2.17. У разi надходження до митного органу ухвали суду про вiдкриття провадження у справi за позовом платника податкiв щодо оскарження нарахованих митним органом податкових зобов'язань пiсля закiнчення граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання митний орган у встановленi строки надсилає податковим органам iнформацiю з цього питання, в тому числi копiю ухвали. При цьому митнi органи зобов'язанi повiдомити податковi органи про рiшення суду в цiй справi".

     2.3. Доповнити главу 4 пунктом 4.4 такого змiсту:

     "4.4. Суми штрафних санкцiй зараховуються до Державного бюджету України й облiковуються за тими самими кодами бюджетної класифiкацiї, що й вiдповiднi податки та збори (обов'язковi платежi), за якими виник податковий борг, що погашається".

     3. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосову С. А.) у перiод вiд дати державної реєстрацiї цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України до дати набрання чинностi цим наказом доопрацювати програмно-iнформацiйний комплекс "Iнспектор-2006".

     4. Департаменту митних платежiв (Джигалов С. О.) i Юридичному департаменту (Бабюк В. Л.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     5. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома юридичних i фiзичних осiб.

     6. Установити, що наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Пiковського I. О.

Голова Служби А. В. Макаренко
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Мiнiстра фiнансiв України В. М. Матвiйчук
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель
Заступник Голови Державної податкової адмiнiстрацiї України Н. I. Рубан

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 2 листопада 2009 р. N 1050
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 сiчня 2010 р. за N 100/17395

ЗМIНИ
до Порядку пiдготовки та направлення митними органами податкових повiдомлень платникам податкiв, установлення й експлуатацiї дощок податкових повiдомлень

     1. У главi 1:

     1.1. Пiдпункт "в" пункту 1.3 викласти в такiй редакцiї:

     "в) податкове зобов'язання платника податкiв, нараховане митним органом (якщо такий платник податкiв у встановленi Законом строки розпочинає процедуру апеляцiйного узгодження), уважається узгодженим у день закiнчення процедури адмiнiстративного оскарження або в день прийняття судом вiдповiдного рiшення по сутi".

     1.2. Доповнити пунктом 1.6 такого змiсту:

     "1.6. Суми податкового зобов'язання, штрафнi санкцiй (штрафи) пiдлягають сплатi платниками податкiв до Державного бюджету України на рахунки з облiку доходiв, вiдкритi в головних управлiннях Державного казначейства України в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi у розрiзi кодiв бюджетної класифiкацiї доходiв бюджету".

     2. У главi 2:

     2.1. В абзацi другому пункту 2.2:

     пiсля слова та цифр "пiдпунктiв 17.1.1 - 17.1.6" доповнити цифрами та словом "17.1.61 та 17.1.9";

     доповнити реченням такого змiсту: "У разi застосування штрафних санкцiй згiдно з пiдпунктом 17.1.1 пункту 17.1 статтi 17 Закону у податковому повiдомленнi форми "Р" iнформацiя щодо "суми податкового зобов'язання за основним платежем" не заповнюється".

     2.2. У пунктi 2.3:

     абзац третiй викласти в такiй редакцiї:

     "Податкове повiдомлення пiдлягає вiзуванню керiвниками структурних пiдроздiлiв митного органу, яким здiйснюється пiдготовка та направлення такого податкового повiдомлення: зокрема юридичного вiддiлу та структурним пiдроздiлом, до компетенцiї якого належить забезпечення контролю за дотриманням митного законодавства України учасниками зовнiшньоекономiчних зв'язкiв";

     доповнити новими абзацами такого змiсту:

     "Податкове повiдомлення про нарахування штрафних санкцiй за порушення строкiв, встановлених законом для подання вантажної митної декларацiї, складається:

     на наступний день пiсля закiнчення встановлених законом строкiв для подання вантажної митної декларацiї пiсля подання тимчасової, неповної чи перiодичної митної декларацiй;

     на наступний день пiсля подання вантажної митної декларацiї, за якою було здiйснено нарахування та/або сплату податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв), у разi порушення платником податку встановленого законом строку для подання вантажної митної декларацiї (за винятком коли строки декларування перевищено у зв'язку з необхiднiстю отримання дозволу митного органу на помiщення товарiв у певний митний режим або отримання документiв, якi вiдповiдно до законодавчих актiв видаються державними органами для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України).

     Пiдроздiл митного оформлення митного органу, яким встановлено порушення платником податкiв строкiв, встановлених законом для подання вантажної митної декларацiї, передає засобами оперативного зв'язку вiдповiдну iнформацiю до вiддiлу митних платежiв для складання податкового повiдомлення".

     2.3. Доповнити пунктом 2.7 такого змiсту:

     "2.7. Податкове повiдомлення складається протягом п'яти робочих днiв вiд дня, наступного за днем строку, установленого законодавством для ознайомлення з актом перевiрки.

     У разi проведення перевiрки iншим митним органом, нiж той, що здiйснював нарахування податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), податкове повiдомлення складається протягом п'яти робочих днiв, наступних за днем надходження до такого митного органу матерiалiв перевiрки вiд митного органу, який здiйснював перевiрку.

     У разi повернення поштою рекомендованого листа з примiрниками актiв перевiрки (у зв'язку з вiдсутнiстю платника податкiв за вказаним мiсцезнаходженням) податкове повiдомлення складається протягом п'яти робочих днiв, наступних за днем повернення листа до митного органу. Днем повернення листа вважається дата, проставлена на повiдомленнi про вручення працiвником загального вiддiлу в день фактичного надходження листа до митного органу з вiддiлення поштового зв'язку.

     За наявностi заперечень або зауважень платника податкiв до акта перевiрки (з урахуванням письмового висновку про результати розгляду заперечень або зауважень до акта перевiрки) податкове повiдомлення складається протягом п'яти робочих днiв, наступних за днем вручення платнику податкiв письмового висновку (якщо висновок було вручено платнику податкiв пiд розписку) або днем вручення (якщо письмовий висновок було направлено платнику податкiв листом з повiдомленням про вручення)".

     3. У главi 5:

     3.1. Абзац перший пункту 5.2 викласти в такiй редакцiї:

     "5.2. У разi подання платником податкiв скарги щодо визначеного в податковому повiдомленнi податкового зобов'язання вiддiл митних платежiв митного органу в день отримання скарги (iнформацiї про подання повторної скарги) уносить вiдповiднi данi до реєстру податкових повiдомлень".

     3.2. У пунктi 5.3:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "5.3. У разi звернення платника податкiв до суду з позовом щодо визнання недiйсним податкового повiдомлення вiдповiдно до термiнiв апеляцiйного узгодження сум податкових зобов'язань, визначених Законом, та при надходженнi до митного органу ухвали суду про вiдкриття провадження у справi за позовом платника податкiв щодо оскарження нарахованих митним органом податкових зобов'язань до настання граничного строку сплати узгодженого податкового зобов'язання структурний пiдроздiл, який склав таке податкове повiдомлення, у день її отримання вносить вiдповiднi данi до реєстру податкових повiдомлень";

     абзаци другий - п'ятий виключити.

     3.3. Доповнити пунктами 5.4 - 5.5 такого змiсту:

     "5.4. У разi надходження до митного органу ухвали суду про вiдкриття провадження у справi за позовом платника податкiв щодо оскарження нарахованих митним органом податкових зобов'язань пiсля закiнчення граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання така сума пiдлягає виведенню з картки податкового боргу платника податкiв та облiковується в реєстрi податкових повiдомлень iз зазначенням цiєї iнформацiї у вiдповiднiй графi цього реєстру.

     5.5. При погашеннi податкових зобов'язань, оскарженнi податкових повiдомлень в адмiнiстративному або судовому порядку або виникненнi податкового боргу iнформацiя про це вiдображається у вiдповiднiй графi реєстру податкових повiдомлень".

     4. У додатку 1 до Порядку у формi Податкового повiдомлення форми "Р":

     слова "в установi банку" замiнити словами "у Головному управлiннi Державного казначейства України";

     5. У додатку 2 до Порядку у формi Податкового повiдомлення форми "Ш" слова "в установi банку" замiнити словами "в Головному управлiннi Державного казначейства України".

     6. Додаток 3 до Порядку викласти в редакцiї, що додається.

Директор Департаменту митних платежiв Державної митної служби України С. О. Джигалов

 

Додаток 3
до Порядку пiдготовки та направлення митними органами податкових повiдомлень платникам податкiв, установлення й експлуатацiї дощок податкових повiдомлень

Реєстр
податкових повiдомлень, направлених платникам податкiв

Номер повiдом-
лення
Дата складання повiдом-
лення
Дата отримання повiдомлення (рiшення про розгляд скарги) платником податкiв (дата розмiщення повiдомлення на дошцi податкових повiдомлень) Найменування юридичної особи або прiзвище, iнiцiали фiзичної особи - платника податкiв Iдентифi-
кацiйний код (номер) платника податкiв
Код платежу Сума податкового зобов'я-
зання, грн
Дата подання скарги платником податкiв (дата звернення до суду) Дата прийняття рiшення при оскарженнi податкового повiдомлення в адмiнiстра-
тивному або судовому порядку
Сума податкових зобов'язань за прийнятим рiшенням, грн Iнформацiя щодо узгоджених податкових зобов'язань
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
Директор Департаменту митних платежiв Державної митної служби України
С. О. Джигалов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.