Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 117 від 18.02.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

08.02.10 N 86


Про внесення змiн до Узагальнюючого податкового роз'яснення щодо порядку подання документiв, якi пiдтверджують право громадян на звiльнення вiд оподаткування пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України

     З метою забезпечення однозначного розумiння окремих положень законодавства з питань оподаткування та вдосконалення порядку подання документiв, якi пiдтверджують право громадян на звiльнення вiд оподаткування пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України, наказую:

     1. Затвердити змiни до Перелiку документiв, подання яких необхiдне для здiйснення митного оформлення товарiв (предметiв), увезених на митну територiю України громадянами зi звiльненням вiд оподаткування, наведеного в додатку до Узагальнюючого податкового роз'яснення щодо порядку подання документiв, якi пiдтверджують право громадян на звiльнення вiд оподаткування пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 25.11.2008 N 1302, що додаються.

     2. Начальникам митних органiв iнформувати про вимоги цього наказу платникiв податкiв (громадян i заiнтересованi органiзацiї), у тому числi шляхом висвiтлення його в мiсцевих засобах масової iнформацiї та на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митницi й у пунктах пропуску через державний кордон України.

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Державної митної служби України Пiковського I.О.

Голова Державної митної служби України А.В. Макаренко
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Мiнiстра фiнансiв України I.I.Уманський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
08.02.10 N 86

Змiни
до Перелiку документiв, подання яких необхiдне для здiйснення митного оформлення товарiв (предметiв), увезених на митну територiю України громадянами зi звiльненням вiд оподаткування, наведеного у додатку до Узагальнюючого податкового роз'яснення щодо порядку подання документiв, якi пiдтверджують право громадян на звiльнення вiд оподаткування пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 25.11.2008 N 1302

N
з/п
Назва товару (предмета) Пiдстава для надання пiльги в обкладеннi ввiзним митом, акцизним збором i податком на додану вартiсть Документи
1 2 3 4
6 Предмети, що ввозяться (пересилаються) у разi переселення громадян на постiйне мiсце проживання в Україну, в тому числi й механiчнi транспортнi засоби Стаття 252 Митного кодексу України, пункт 12 частини першої статтi 8 та частина друга статтi 8 Закону України "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України" 1. Предмети (особистi речi), механiчнi транспортнi засоби (крiм транспортних засобiв за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi):
для громадян України, якi переселяються на постiйне мiсце проживання в Україну:
а) паспорт громадянина України для виїзду за кордон зi штампом "Постiйне проживання", проставленим й анульованим вiдповiдним пiдроздiлом мiграцiйної служби, або з вiдмiткою про анулювання напису "Постiйне проживання", засвiдченого гербовою печаткою консульської установи України в країнi попереднього проживання такого громадянина (для громадян України, якi ранiше виїхали за межi України тимчасово та подали клопотання про залишення на постiйне проживання за кордоном), та вiдмiтками про дату поставлення та зняття з постiйного консульського облiку, засвiдченими гербовою печаткою консульської установи України в країнi попереднього проживання такого громадянина, або анульованою вiдмiткою про дату поставлення на постiйний консульський облiк, засвiдченою гербовою печаткою консульської установи України в країнi попереднього проживання такого громадянина;
б) паспорт громадянина України з вiдмiткою про реєстрацiю мiсця проживання в Українi (може бути вiдсутнiм при перетинi митного кордону України);
для iноземцiв та осiб без громадянства, якi переселяються на постiйне мiсце проживання в Україну:
а) паспортний документ iноземця та особи без громадянства на право виїзду за кордон з iммiграцiйною вiзою на постiйне проживання в Українi, виданою закордонним дипломатичним представництвом або консульською установою України, та/або копiя дозволу на iммiграцiю в Україну;
б) посвiдка на постiйне проживання в Українi (може бути вiдсутньою при перетинi митного кордону України);
в) вiдмiтка у паспортному документi iноземця та особи без громадянства на право виїзду за кордон про наявнiсть дозволу на постiйне проживання, встановлена додатком 1 до Правил в'їзду iноземцiв та осiб без громадянства в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.95 N 1074 (може бути вiдсутня при перетинi митного кордону України);
для осiб, якi набули громадянства України за територiальним походженням:
а) копiя паспортного документа iноземця та особи без громадянства з вiдомостями, що пiдтверджують факт переселення на постiйне мiсце проживання в Україну, який подавався при перетинi митного кордону України;
б) паспорт громадянина України з вiдмiткою про реєстрацiю мiсця проживання в Українi (вiдсутнiй при перетинi митного кордону України);
в) копiя паспортного документа iноземця та особи без громадянства з вiдомостями, що пiдтверджують факт переселення на постiйне мiсце проживання.
2. Механiчнi транспортнi засоби за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi:
окрiм документiв, зазначених у пунктi 1:
- документ, що пiдтверджує право власностi громадянина на транспортний засiб не менше одного року;
- документ, що пiдтверджує перебування транспортного засобу на облiку в країнi постiйного мiсця попереднього проживання громадянина не менше року;
- документ, що пiдтверджує постiйне проживання громадянина на територiї країни попереднього мiсця проживання не менше одного року.
Примiтка. Для вирiшення питання про можливiсть звiльнення вiд оподаткування предметiв, у т.ч. особистих речей та механiчних транспортних засобiв, якi ввозяться громадянами, якi набули громадянства України за територiальним походженням, крiм зазначених документiв та вiдомостей в них, слiд звертати увагу, зокрема на:
- дати видачi паспорта громадянина України та паспортного документа iноземця та особи без громадянства;
- документи, що свiдчать про постiйне проживання громадянина в країнi попереднього проживання;
- копiї дозволiв на iммiграцiю, виданих компетентними органами країни попереднього проживання громадянина;
- копiї документiв про припинення iноземного громадянства;
- наявнiсть листкiв вибуття, або документiв, що їх замiнюють
8 а) товари, призначенi для особистого користування, що ввозяться на митну територiю України посадовими особами представництв iноземних держав, а також членами їх сiмей, якi проживають разом з ними, за умови, що вони не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно Статтi 287, 289, 290, 292 та частина перша статтi 293 Митного Кодексу України 1. Митна декларацiя, оформлена митним органом на кордонi.
2. Заява дипломатичного представництва до Мiнiстерства закордонних справ України щодо мети ввезення транспортних засобiв (у разi ввезення транспортних засобiв).
3. Iнформацiя Мiнiстерства закордонних справ України щодо дiючих умов взаємностi (надсилається до митного органу Держмитслужбою).
4. Документ, що пiдтверджує право власностi на транспортний засiб (у разi ввезення транспортних засобiв).
5. Документи, що посвiдчують статус особи (дипломатична, консульська або службова картка, видана Мiнiстерством закордонних справ України - для посадових осiб представництв iноземних держав, а також членiв їх сiмей, якi проживають разом з ними, за умови, що вони не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно).
6. Копiя спецiальної Угоди з вiдповiдною iноземною державою про розповсюдження таких митних пiльг на спiвробiтникiв адмiнiстративно-технiчного персоналу дипломатичного представництва (консульської установи) iноземної держави та членiв їхнiх сiмей, якi проживають разом з ними, якщо цi спiвробiтники та члени їх сiмей не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно (тiльки для спiвробiтникiв адмiнiстративно-технiчного персоналу дипломатичного представництва (консульської установи) iноземної держави та членiв їх сiмей), надсилається до митного органу Держмитслужбою.
7. Копiя спецiальної Угоди з вiдповiдною iноземною державою про розповсюдження таких митних пiльг на спiвробiтникiв обслуговуючого персоналу дипломатичного представництва iноземної держави та членiв їхнiх сiмей, якi проживають разом з ними, якщо цi спiвробiтники та члени їхнiх сiмей не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно (тiльки для спiвробiтникiв обслуговуючого персоналу дипломатичного представництва iноземної держави та членiв їх сiмей), надсилається до митного органу Держмитслужбою.
  б) предмети, призначенi для початкового облаштування, що ввозяться посадовими особами представництв iноземних держав в Українi, а також членами їх сiмей, якi проживають разом з ними, за умови, що вони не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно, на митну територiю України в термiн до 6 перших мiсяцiв їх роботи Стаття 287, 288, 289, 290 та частина перша статтi 293 Митного Кодексу України 1. Митна декларацiя, оформлена митним органом на кордонi.
2. Заява дипломатичного представництва до Мiнiстерства закордонних справ щодо мети ввезення транспортних засобiв.
3. Iнформацiя Мiнiстерства закордонних справ щодо дiючих умов взаємностi (надсилається до митного органу Держмитслужбою).
4. Документи, що посвiдчують статус особи (дипломатична, консульська або службова картка, видана Мiнiстерством закордонних справ України - для посадових осiб представництв iноземних держав, а також членiв їх сiмей, якi проживають разом з ними, за умови, що вони не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно).
5. Копiя спецiальної Угоди з вiдповiдною iноземною державою про розповсюдження таких митних пiльг на спiвробiтникiв обслуговуючого персоналу дипломатичного представництва iноземної держави та членiв їхнiх сiмей, якi проживають разом з ними, якщо цi спiвробiтники та члени їхнiх сiмей не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно (тiльки для спiвробiтникiв обслуговуючого персоналу дипломатичного представництва (консульської установи) iноземної держави та членiв їх сiмей), надсилається до митного органу Держмитслужбою.
 
Директор Департаменту митних платежiв
С.О.Джигалов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.