Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
м. Київ

16.09.2013 N 364


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
16 вересня 2013 р. за N 1591/24123


     Вiдповiдно до Закону України "Про порядок здiйснення розрахункiв в iноземнiй валютi", статей 7, 44 Закону України "Про Нацiональний банк України", Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1993 року N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", а також з метою вдосконалення нормативно-правових актiв Нацiонального банку України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до роздiлу 3 Iнструкцiї про порядок здiйснення контролю за експортними, iмпортними операцiями, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 24 березня 1999 року N 136, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 28 травня 1999 року за N 338/3631 (зi змiнами), такi змiни:

     абзац перший пункту 3.3 замiнити чотирма новими абзацами такого змiсту:

     "3.3. Банк знiмає з контролю операцiю резидента в разi iмпорту товару з увезенням його на територiю України пiсля:

     отримання iнформацiї про цю операцiю в реєстрi МД (типу IM-40 "Iмпорт", IM-41 "Реiмпорт", IM-72 "Магазин безмитної торгiвлi", IM-75 "Вiдмова на користь держави", IM-76 "Знищення або руйнування") - якщо для митного оформлення продукцiї використовується МД;

     пред'явлення резидентом документа (крiм МД), який використовується для митного оформлення продукцiї, - якщо для митного оформлення продукцiї не використовується МД;

     пред'явлення резидентом документа, який згiдно з умовами договору засвiдчує виконання нерезидентом робiт, надання послуг, передавання прав iнтелектуальної власностi та iнших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачi), - в iнших випадках".

     У зв'язку з цим абзаци другий - сьомий уважати вiдповiдно абзацами п'ятим - десятим;

     абзац перший пункту 3.6 замiнити трьома новими абзацами такого змiсту:

     "3.6. Банк знiмає з контролю операцiю резидента в разi iмпорту товару без його ввезення на територiю України виключно за наявностi однiєї з таких умов:

     зарахування виручки, одержаної вiд нерезидента, на рахунок резидента в уповноваженому банку в разi продажу нерезиденту товару за межами України;

     подання документiв, що пiдтверджують використання резидентом товару за межами України на пiдставi договорiв (контрактiв, угод), iнших форм документiв, що застосовуються в мiжнароднiй практицi та можуть уважатися договором".

     У зв'язку з цим абзац другий уважати абзацом четвертим.

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, пункти 1 - 3 постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 19 листопада 2001 року N 482 "Про повiдомлення спецiальним органам по боротьбi з органiзованою злочиннiстю про одержанi клопотання щодо видачi лiцензiй на здiйснення операцiй з iноземною валютою та внесення вiдповiдних змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України", зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 07 грудня 2001 року за N 1015/6206 (зi змiнами).

     3. Департаменту контролю, методологiї та лiцензування валютних операцiй (Пасенова Н. О.) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для використання в роботi.

     4. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на заступника Голови Нацiонального банку України Ткаченка О. О.

     5. Постанова набирає чинностi з дня її офiцiйного опублiкування.

Голова I. В. Соркiн
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Мiнiстра доходiв i зборiв України - керiвник апарату В. С. Левицький
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.