Документ скасований: Постанова КМУ № 252 від 05.03.2024

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 4 липня 2012 р. N 596


Про затвердження Порядку видачi пiдтвердження законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування та перероблення продуктiв лову (у разi необхiдностi суб'єкту господарювання для здiйснення зовнiшньоторговельних операцiй)

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.12.2015р. N 1173)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 16 грудня 2015 року N 1173

     Вiдповiдно до статтi 24 Закону України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок видачi пiдтвердження законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування та перероблення продуктiв лову (у разi необхiдностi суб'єкту господарювання для здiйснення зовнiшньоторговельних операцiй), що додається.

(постановляюча частина iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.12.2015р. N 1173)
 
Прем'єр-мiнiстр України
М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 4 липня 2012 р. N 596

ПОРЯДОК
видачi пiдтвердження законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування та перероблення продуктiв лову (у разi необхiдностi суб'єкту господарювання для здiйснення зовнiшньоторговельних операцiй)

(назва Порядку iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.12.2015р. N 1173)

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi пiдтвердження законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування та перероблення продуктiв лову (у разi необхiдностi суб'єкту господарювання для здiйснення зовнiшньоторговельних операцiй) (далi - пiдтвердження).

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.12.2015р. N 1173)

     2. Пiдтвердження є документом, що засвiдчує достовiрнiсть iнформацiї, поданої судновласником, судно якого здiйснювало вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування (далi - судновласник), шляхом присвоєння йому порядкового номера i видається:

     Держрибагентством - судновласникам, якi здiйснюють вилучення водних бiоресурсiв у водах за межами юрисдикцiї України;

     територiальними органами Держрибагентства - судновласникам, якi здiйснюють вилучення водних бiоресурсiв у виключнiй (морськiй) економiчнiй зонi України, територiальному морi, внутрiшнiх рибогосподарських водних об'єктах.

     Видача (вiдмова у видачi, переоформлення, видача дублiката, анулювання) пiдтвердження здiйснюється вiдповiдно до Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi".

(пункт 2 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.12.2015р. N 1173)

     3. Судновласник або уповноважена ним особа для одержання пiдтвердження подає заяву, в якiй повинна мiститися така iнформацiя:

     назва документа дозвiльного характеру;

     вид дiяльностi згiдно з КВЕД;

     для юридичної особи - повне найменування, мiсцезнаходження, iдентифiкацiйний код;

     для фiзичної особи - пiдприємця - прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi), данi про мiсце проживання, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв (не зазначається фiзичною особою, яка через свої релiгiйнi переконання вiдмовляється вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомила про це вiдповiдний орган державної податкової служби i має вiдмiтку у паспортi, - подається копiя цiєї вiдмiтки) та згода на обробку персональних даних.

(пункт 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.12.2015р. N 1173)

     Форма пiдтвердження встановлюється Мiнагрополiтики;

     вiдомiсть про транспортування вантажу за формою, встановленою Мiнагрополiтики.

     4. У разi коли вилученi воднi бiоресурси або переробленi продукти валову призначенi для внутрiшньоторговельних операцiй, документи про їх вилучення, перероблення та iнформацiя про транспортування вантажу (транспортнi деталi) подаються українською мовою; зовнiшньоторговельних операцiй - англiйською мовою.

     5. Строк видачi пiдтвердження або надсилання судновласниковi повiдомлення про вiдмову становить 10 днiв з дати надходження запиту.

     Видача пiдтвердження здiйснюється на безоплатнiй основi.

     Строк дiї пiдтвердження обмежується строком завершення зовнiшньоторговельних або внутрiшньоторговельних операцiй з конкретним вантажем та видами водних бiоресурсiв.

     6. Пiдставою для вiдмови у видачi пiдтвердження є:

     подання судновласником документiв, необхiдних для одержання пiдтвердження, в неповному обсязi;

     виявлення в документах, поданих судновласником, недостовiрних вiдомостей.

     7. Пiдставою для анулювання пiдтвердження є:

     звернення судновласника iз заявою про анулювання пiдтвердження;

     припинення юридичної особи (злиття, приєднання, подiл, перетворення або лiквiдацiя);

     припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичної особи - пiдприємця;

     виявлення в заявi та документах, що додаються до неї, недостовiрної iнформацiї.

     8. Пiдставою для видачi дублiката пiдтвердження є його втрата або пошкодження.

     У разi втрати пiдтвердження судновласник зобов'язаний протягом п'яти робочих днiв з дати настання такої пiдстави подати Держрибагентству або державному адмiнiстраторовi заяву про видачу дублiката пiдтвердження.

     У разi коли бланк пiдтвердження непридатний для використання внаслiдок його пошкодження, судновласник подає Держрибагентству або державному адмiнiстраторовi (залежно вiд того, ким було видане пiдтвердження) заяву про видачу дублiката пiдтвердження та непридатне для використання пiдтвердження.

     Строк дiї дублiката пiдтвердження обмежується строком завершення зовнiшньоторговельних або внутрiшньоторговельних операцiй з конкретним вантажем та видами водних бiоресурсiв.

     Судновласник, який подав заяву та документи, необхiднi для видачi дублiката пiдтвердження, провадить свою дiяльнiсть на пiдставi копiї зазначеної заяви, зареєстрованої Держрибагентством або державним адмiнiстратором.

     Держрибагентство, його територiальний орган зобов'язанi протягом двох робочих днiв з дати надходження заяви про видачу дублiката пiдтвердження видати такий дублiкат вiдповiдно заявниковi або державному адмiнiстраторовi.

     Держрибагентство або державний адмiнiстратор не пiзнiше наступного робочого дня з дати видачi дублiката пiдтвердження приймає рiшення про визнання недiйсним пiдтвердження, що було втрачене або пошкоджене, та вносить вiдповiднi змiни до реєстру документiв дозвiльного характеру.

     Видача дублiката пiдтвердження здiйснюється на безоплатнiй основi.

     9. Пiдставами для переоформлення пiдтвердження є:

     змiна найменування судновласника - юридичної особи або прiзвища, iменi, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця;

     змiна мiсцезнаходження судновласника.

     У разi виникнення пiдстав для переоформлення пiдтвердження судновласник зобов'язаний протягом п'яти робочих днiв з дати настання таких пiдстав подати Держрибагентству або державному адмiнiстраторовi заяву про переоформлення пiдтвердження разом з пiдтвердженням, що пiдлягає переоформленню.

     Держрибагентство або державний адмiнiстратор зобов'язанi протягом двох робочих днiв з дати надходження заяви про переоформлення пiдтвердження та документiв, що додаються до неї, видати переоформлене на новому бланку пiдтвердження з урахуванням змiн, зазначених у заявi, якщо iнше не встановлено законом.

     Одночасно з переоформленим на новому бланку пiдтвердженням дозвiльний орган на вимогу судновласника безоплатно видає засвiдчену ним копiю такого пiдтвердження.

     У разi переоформлення пiдтвердження Держрибагентство або державний адмiнiстратор не пiзнiше наступного робочого дня з дати переоформлення пiдтвердження приймає рiшення про визнання недiйсним пiдтвердження, що було переоформлене, та вносить вiдповiднi змiни до реєстру документiв дозвiльного характеру, якщо iнше не встановлено законом.

     Строк дiї переоформленого пiдтвердження обмежується строком завершення зовнiшньоторговельних або внутрiшньоторговельних операцiй з конкретним вантажем та видами водних бiоресурсiв.

     Переоформлення пiдтвердження здiйснюється на безоплатнiй основi. Непереоформлене в установлений строк пiдтвердження є недiйсним.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.