КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 березня 2024 р. N 252


Про затвердження порядкiв видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання деяких документiв дозвiльного характеру в галузi рибного господарства та визнання такими, що втратили чиннiсть, постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Вiдповiдно до статей 23 i 24 Закону України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Порядок видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України;

     Порядок видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв;

     Порядок видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту).

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 березня 2024 р. N 252

ПОРЯДОК
видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України (далi - дозвiл) з урахуванням вимог, встановлених Законами України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв" (далi - Закон), "Про адмiнiстративнi послуги", "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi", "Про електроннi документи та електронний документообiг", "Про електронну iдентифiкацiю та електроннi довiрчi послуги".

     2. Дозвiл є документом, який засвiдчує право суб'єкта рибного господарства здiйснювати спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України з дотриманням норм, передбачених мiжнародними договорами України, законодавством вiдповiдних iноземних держав або мiжнародних органiзацiй з управлiння рибальством.

     Дозвiл видається Держрибагентством на кожне риболовне судно окремо, українською та англiйською мовами за формами згiдно з додатками 1 i 2. На вимогу мiжнародної органiзацiї з управлiння рибальством або прибережної держави, у водах якої планується здiйснення спецiального використання водних бiоресурсiв риболовним судном пiд Державним Прапором України, крiм англiйської, може бути використана iнша iноземна мова, прийнятна для органiв контролю такої держави.

     3. Видача, вiдмова у видачi, переоформлення або анулювання дозволу здiйснюється Держрибагентством в електроннiй формi, у тому числi засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (у разi технiчної реалiзацiї) або Єдиної державної електронної системи управлiння галуззю рибного господарства (далi - електроннi системи) на безоплатнiй основi в установленi Законом та цим Порядком строки.

     4. Для одержання дозволу суб'єкт рибного господарства вiдповiдно до частини двадцять шостої статтi 24 Закону подає Держрибагентству в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем:

     1) заяву про одержання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України за формою згiдно з додатком 3;

     2) вiдомостi про знаряддя лову - у разi вимоги мiжнародної органiзацiї з управлiння рибальством або прибережної держави, у водах якої планується здiйснювати спецiальне використання водних бiоресурсiв;

     3) документи, що пiдтверджують право власностi або користування суб'єкта рибного господарства на риболовнi судна, зареєстрованi в установленому законодавством порядку;

     4) свiдоцтво про право плавання пiд Державним Прапором України;

     5) класифiкацiйне свiдоцтво;

     6) документ про включення риболовного судна до системи дистанцiйного контролю риболовних суден, що вiдповiдає вимогам законодавства України та надає можливiсть вiдстеження позицiї риболовного судна;

     7) iншi документи вiдповiдно до вимог, передбачених мiжнародними договорами України, законодавством вiдповiдних iноземних держав або актами мiжнародних органiзацiй з управлiння рибальством, у зонi юрисдикцiї яких планується здiйснювати спецiальне використання водних бiоресурсiв риболовним судном пiд Державним Прапором України.

     У разi подання заяви про одержання дозволу засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 3.

     5. Дозвiл або повiдомлення про вiдмову у його видачi видається Держрибагентством протягом 30 календарних днiв з дня надходження заяви про одержання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України та документiв, що подаються разом з нею.

     У разi надання Українi мiжнародною органiзацiєю з управлiння рибальством або прибережною державою права на здiйснення спецiального використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України або видiлення лiмiтiв спецiального використання водних бiоресурсiв у межах районiв їх вiдповiдальностi дозвiл або повiдомлення про вiдмову у видачi дозволу видається пiсля видання наказу Держрибагентства про розподiл прав на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України, але не пiзнiше 30 календарних днiв з дня надходження вiдповiдної заяви суб'єкта рибного господарства та документiв, що подаються разом з нею.

     6. Iнформацiя про виданi суб'єктам рибного господарства дозволи розмiщується на офiцiйному веб-сайтi Держрибагентства та/або в електронних системах.

     Дозвiл, одержаний в електроннiй формi, мiстить обов'язкове посилання у виглядi QR-коду на системи, з використанням яких вiн виданий.

     Дозвiл, одержаний в електроннiй формi, може бути роздрукований на паперi суб'єктом рибного господарства. Паперова та електронна форми дозволу мають однакову юридичну силу.

     7. Вiдмова у видачi дозволу надається Держрибагентством в електроннiй формi або засобами електронних систем з обґрунтуванням пiдстав такої вiдмови, визначених частиною тридцятою статтi 24 Закону.

     Повiдомлення про вiдмову у видачi дозволу надсилається на адресу електронної пошти суб'єкта рибного господарства, а також до його електронного кабiнету в електронних системах.

     8. Переоформлення дозволу здiйснюється у разi наявностi пiдстав, встановлених частиною тридцять п'ятою статтi 24 Закону. Для переоформлення дозволу користувач водних бiоресурсiв протягом двох робочих днiв з дня виникнення таких пiдстав подає Держрибагентству в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем заяву про переоформлення дозволу за формою згiдно з додатком 4 разом з документами, що пiдтверджують зазначенi у заявi змiни.

     У разi подання заяви про переоформлення дозволу засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 4.

     Держрибагентство протягом двох робочих днiв з дня отримання заяви про переоформлення дозволу разом з документами, що пiдтверджують зазначенi у такiй заявi змiни, зобов'язане перевiрити подану iнформацiю та видати переоформлений дозвiл з урахуванням вiдповiдних змiн або вiдмовити у переоформленнi дозволу.

     Вiдмова у переоформленнi дозволу здiйснюється з пiдстав, встановлених частиною тридцять восьмою статтi 24 Закону.

     Строк дiї переоформленого дозволу не може перевищувати строку дiї дозволу, що переоформлявся.

     Непереоформлений в установлений строк дозвiл є недiйсним.

     9. Анулювання дозволу здiйснюється Держрибагентством з пiдстав, встановлених частиною тридцять другою статтi 24 Закону у строки, визначенi частиною другою статтi 10 Закону України "Про адмiнiстративнi послуги".

     Держрибагентство приймає рiшення про анулювання дозволу з пiдстави, визначеної абзацом другим частини тридцять другої статтi 24 Закону та абзацом другим частини сьомої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi", у разi подання користувачем водних бiоресурсiв Держрибагентству заяви про анулювання дозволу за формою згiдно з додатком 5 в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем.

     У разi подання заяви про анулювання дозволу засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 5.

     10. Держрибагентство може звернутися до адмiнiстративного суду з позовом щодо застосування заходу реагування шляхом анулювання дозволу з пiдстав, визначених в абзацах п'ятому - сьомому частини сьомої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi".

     11. Рiшення про анулювання дозволу видається Держрибагентством протягом п'яти робочих днiв з дня видання вiдповiдного наказу.

     Дiя дозволу припиняється через 10 робочих днiв з дня прийняття рiшення про його анулювання.

 

Додаток 1
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

Державне агентство України з розвитку мелiорацiї, рибного господарства та продовольчих програм

ДОЗВIЛ N _____
на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

вiд ___ ____________ 20__ року

Риболовне судно  
(назва)
Капiтан риболовного судна  
(прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi)
Вiдповiдальний за добування (вилов) водних бiоресурсiв  
(найменування
 
посади, прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi)
Порт приписки риболовного судна (за наявностi)   .
(назва)
Iдентифiкацiйний (реєстрацiйний) номер риболовного судна
  .
Iдентифiкацiйний номер Мiжнародної морської органiзацiї (IMO), присвоєний риболовному судну
  .
Зовнiшнє маркування риболовного судна (у разi наявностi)  
  .
Позивний сигнал риболовного судна  
  .
Довжина риболовного судна   .
(метрiв)
Ширина риболовного судна  
(метрiв)
  .
Водотоннажнiсть риболовного судна   .
(тонн)
Кiлькiсть трюмiв риболовного судна  
(штук)
та їх мiсткiсть   .
(куб. метрiв)
Потужнiсть головного двигуна риболовного судна   .
(кВт)
Власник риболовного судна  
(повне найменування юридичної особи або
 
прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи - пiдприємця)
мiсцезнаходження / мiсце проживання  
номери телефону/факсу, адреса електронної пошти  
  .

Суб'єкт рибного господарства / оператор (у разi коли власник риболовного судна є суб'єктом рибного господарства / оператором, вiн зазначається повторно)

 
(повне найменування юридичної особи
 
або прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи - пiдприємця)
 
мiсцезнаходження / мiсце проживання   .
Контактнi номери телефону/факсу, адреса електронної пошти  
  .

Акваторiї Свiтового океану, де дозволено здiйснювати спецiальне використання водних бiоресурсiв (води пiд управлiнням мiжнародної органiзацiї з управлiння рибальством, води прибережної держави або вiдкрите море)

 
(район, пiдрайон, сектор або пiдсектор Продовольчої та сiльськогосподарської
 
органiзацiї ООН (ФАО), або у вiдповiдних випадках -
 
економiчна зона, або зона, обмежена географiчними координатами)
Дозволенi для спецiального використання водних бiоресурсiв знаряддя лову
  .
(кiлькiсть та назва)
Вид спецiального використання водних бiоресурсiв  
  .

Дозволенi для добування (вилову) види водних бiоресурсiв iз зазначенням їх обсягiв вiдповiдно до рiшень мiжнародної органiзацiї з управлiння рибальством, прибережної держави (у разi застосування)

  .
(кирилицею та латиницею)

Строк дiї дозволу з ___ ____________ 20__ р. до ___ ____________ 20__ р.
Додатковi умови здiйснення спецiального використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України на пiдставi дозволу:
наявнiсть дозволу на борту риболовного судна;
дотримання всiх вимог щодо здiйснення заходiв iз збереження (правил рибальства), передбачених вiдповiдною мiжнародною органiзацiєю з управлiння рибальством, або актами законодавства прибережної держави у сферi регулювання рибальства у водах вiдповiдної акваторiї Свiтового океану;
подання до Держрибагентства та визначеної наукової установи статистичної звiтностi у встановленi строки i за формою вiдповiдно до заходiв iз збереження (правил рибальства), передбачених вiдповiдною мiжнародною органiзацiєю з управлiння рибальством, або актами законодавства прибережної держави у сферi регулювання рибальства у водах вiдповiдної акваторiї Свiтового океану;
подання до Держрибагентства програм щороку до 10 сiчня в електроннiй або паперовiй формi, або засобами Єдиної державної електронної системи управлiння галуззю рибного господарства iнформацiї про обсяги добування (вилову) водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України за попереднiй календарний рiк.

Дiя дозволу   присутнiсть на риболовному суднi нацiонального
(передбачає / не передбачає)
та/або мiжнародного наукового спостерiгача.
     
(найменування посади посадової особи, що видала дозвiл) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

Додаток 2
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

State Agency of Ukraine for the Development of Melioration, Fisheries and Food Programs

PERMIT N _____
for special utilization of water bioresources outside the jurisdiction of Ukraine

from ___ ____________ 20__

Fishing vessel  
(name)
Master of the fishing vessel  
(name and surname)
 
Person responsible for fishing  
(position, name and surname)
 
Home port of the fishing vessel (if applicable)  
(name)
Identification (registration) number of the fishing vessel  
 
International Maritime Organization (IMO) identification number assigned to the fishing vessel  
 
External marking of the fishing vessel (if applicable)  
 
International Radio Call Sign of the fishing vessel  
 
Length of the fishing vessel  
(meters)
Beam of the fishing vessel  
(meters)
Water tonnage of the fishing vessel  
(tones)
Number of holds of the fishing vessel  
(units)
and their capacity  
(cubic meters)
Main engine power of the fishing vessel  
(kW)
Owner of the fishing vessel  
(full name of a legal entity or name and surname,
 
(if available) of an individual entrepreneur)
address  
contact phones/faxes, e-mail address  

Fisheries entity/operator (if owner of fishing vessel is an fisheries entity/operator, the information about it/him/her is filled in again):

 
(full name of a legal entity or name and surname, (if available)
 
of an individual entrepreneur)
address  
Contact phones/faxes, e-mail address  
 

World Ocean zones where fishing is permitted (waters under the jurisdiction of Regional Fisheries Management Organization, waters of coastal state or high seas)

 
(area, sub-area, sector, or sub-sector of Food and Agriculture
 
Organization of the United Nations (FAO) or, as appropriate, economic zone or zone limited by geographical coordinates)
Allowed fishing gears for special utilization of water bioresources
 
(number and type)
Type of special utilization of water bioresources  

Species of water bioresources permitted for harvesting (catching), indicating their volumes in accordance with the decisions of the Regional Fisheries Management Organization, coastal state (if applicable)

 
(Cyrillic and Latin)

The Permit is valid from ___ ____________ 20__ to ___ ____________ 20__.
Additional conditions for the special utilization of water bioresources outside the jurisdiction of Ukraine on the basis of a Permit:
availability of a Permit on board the fishing vessel;
compliance with all requirements for the implementation of conservation measures (fishing rules) provided for by the relevant Regional Fisheries Management Organization or the legislation of the coastal state in the field of fisheries regulation in the relevant water area of the World Ocean;
submission of statistical reports to the State Agency of Ukraine for the Development of Melioration, Fisheries and Food Programs and a designated scientific institution within the established timeframe and in the form in accordance with the conservation measures provided for by the relevant Regional Fisheries Management Organization or the legislation of the coastal state in the field of fisheries regulation in the relevant water area of the World Ocean;
submission every year by January 10 to the State Agency of Ukraine for the Development of Melioration, Fisheries and Food Programs of information on the volume of harvesting (catching) of water biological resources outside the jurisdiction of Ukraine for the previous calendar year in electronic or paper forms, or by means of the Unified State Electronic Fisheries Management System.

The effect of the permit is   presence on the fishing vessel national and/or
(implies / does not imply)
international scientific observer.
     
(the name of the position of the official who issued the permit) (signature) (name and surname)

___ ____________ 20__ р.

 

Додаток 3
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

ЗАЯВА
про одержання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

Суб'єкт рибного господарства  
(повне найменування юридичної особи або
 
прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи - пiдприємця,
 
iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер облiкової картки платника
 
податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина
 
України (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд
 
прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це
 
вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер
 
запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (для фiзичної особи - пiдприємця
 
(у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Прошу видати дозвiл на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України на риболовне судно

 
(назва)
для здiйснення спецiального використання водних бiоресурсiв  
(вид спецiального
 
використання)
шляхом добування (вилову) таких їх видiв  
(кирилицею та латиницею)

у перiод з ___ ____________ 20__ р. до ___ ____________ 20__ р.:
у межах зони вiдповiдальностi мiжнародної органiзацiї з управлiння рибальством (Комiсiї по збереженню морських живих ресурсiв Антарктики

 
(район, пiдрайон, сектор або пiдсектор Продовольчої та сiльськогосподарської
 
органiзацiї ООН (ФАО), або у вiдповiдних випадках - економiчна зона,
 
або зона, обмежена географiчними координатами)
або   );
(зазначити iнше)
у межах прибережних держав  
(статистичний район / пiдрайон)
 
або зона, обмежена географiчними координатами)
а саме   ,
(держава)

в обсязi встановлених лiмiтiв спецiального використання водних бiоресурсiв в зонi вiдповiдальностi таких держав або мiжнародної органiзацiї з управлiння рибальством

  ;
(тонн)
у межах  
(район, пiдрайон, сектор або пiдсектор Продовольчої та
  ,
сiльськогосподарської органiзацiї ООН (ФАО)

якi не належать до компетенцiї будь-якої з дiючих мiжнародних органiзацiй з управлiння рибальством та перебувають поза межами юрисдикцiї прибережних держав (у вiдкритому морi). Обсяг загального допустимого вилову та квот у таких межах не встановлюється.
Додатково подаю iнформацiю про наукового спостерiгача з метою забезпечення виконання вимог Закону України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв":

 
(посада, прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi)
 
(дата та номер документа щодо погодження Держрибагентством направлення наукового
 
спостерiгача на риболовне судно пiд Державним Прапором України або на судно iноземної держави)

Вiдомостi та/або документи, необхiднi для отримання дозволу, додаються.
З пiдставами про анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України, визначеними статтею 24 Закону України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв", ознайомлений.
Додаток: на      арк. в 1 прим.

     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

Додаток 4
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

ЗАЯВА
про переоформлення дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

Користувач водних бiоресурсiв  
(повне найменування юридичної особи
 
або прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи - пiдприємця,
 
iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер облiкової картки платника
 
податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина України (для фiзичних
 
осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера
 
облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i
 
мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер запису в Єдиному державному демографiчному
 
реєстрi (для фiзичної особи - пiдприємця (у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Прошу переоформити дозвiл вiд ___ ____________ 20__ р. N _____________
на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України у зв'язку з наявнiстю таких пiдстав:

 
(зазначаються
  .
пiдстави)
Документи, що пiдтверджують пiдстави для переоформлення, додаються.
Додаток: на      арк. в 1 прим.
     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

Додаток 5
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

ЗАЯВА
про анулювання дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України

Користувач водних бiоресурсiв  
(повне найменування юридичної особи
 
або прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи - пiдприємця,
 
iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер облiкової картки платника
 
податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина України
 
(для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття
 
реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це
 
вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер
 
запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (для фiзичної особи - пiдприємця
 
(у разi наявностi), адреса електронної пошти)
Прошу анулювати дозвiл вiд ___ ____________ 20__ р. N ____________
на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України.
     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 березня 2024 р. N 252

ПОРЯДОК
видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв (далi - форма реєстрацiї уловiв) з урахуванням вимог, встановлених Законами України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв" (далi - Закон), "Про адмiнiстративнi послуги", "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi", "Про електроннi документи та електронний документообiг", "Про електронну iдентифiкацiю та електроннi довiрчi послуги".

     2. Видача, вiдмова у видачi, переоформлення або анулювання форми реєстрацiї уловiв здiйснюється Держрибагентством в електроннiй формi, у тому числi засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (у разi технiчної реалiзацiї) або Єдиної державної електронної системи управлiння галуззю рибного господарства (далi - електроннi системи) на безоплатнiй основi в установленi Законом та цим Порядком строки.

     3. Для одержання форми реєстрацiї уловiв користувач водних бiоресурсiв, риболовне судно якого здiйснило добування (вилов) антарктичного та патагонського iклачiв (далi - користувач водних бiоресурсiв), або суб'єкт рибного господарства, що здiйснює експорт, реекспорт вiдповiдної продукцiї (далi - суб'єкт рибного господарства), подає Держрибагентству запит про одержання форми реєстрацiї уловiв за формою згiдно з додатком 1 (далi - запит) в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем.

     У разi подачi запиту засобами електронних систем такий запит формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття його змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 1.

     Запит подається за 10 календарних днiв до заходження риболовного судна з уловом антарктичного та патагонського iклачiв у порт вивантаження або до дати вивезення антарктичного та/або патагонського iклачiв з митної територiї України.

     Форма реєстрацiї уловiв або повiдомлення про вiдмову в її видачi видається Держрибагентством протягом 10 календарних днiв з дня надходження запиту.

     4. Форма реєстрацiї уловiв видається користувачу водних бiоресурсiв, риболовне судно якого здiйснювало добування (вилов) антарктичного та патагонського iклачiв, або суб'єкту рибного господарства, що здiйснював експорт, реекспорт такої продукцiї, вiдповiдно до Заходу iз збереження 10-05 Системи документацiї уловiв видiв Dissostichus, затвердженого Комiсiєю по збереженню морських живих ресурсiв Антарктики.

     5. Результатом видачi форми реєстрацiї уловiв користувачам водних бiоресурсiв, суб'єктам рибного господарства є сформована в електроннiй формi у Системi документацiї уловiв видiв Dissostichus форма реєстрацiї уловiв за зразками, наведеними у Заходi iз збереження 10-05 Системи документацiї уловiв видiв Dissostichus, затвердженому Комiсiєю по збереженню морських живих ресурсiв Антарктики, електронний примiрник якої та iнформацiя про яку розмiщенi на офiцiйному веб-сайтi Держрибагентства та/або у електронних системах.

     Форма реєстрацiї уловiв, одержана в електроннiй формi, мiстить обов'язкове посилання у виглядi QR-коду на системи, з використанням яких вона видана.

     Форма реєстрацiї уловiв, одержана в електроннiй формi, може бути роздрукована на паперi суб'єктом рибного господарства, користувачем водних бiоресурсiв. Паперова та електронна форми реєстрацiї уловiв мають однакову юридичну силу.

     6. Вiдмова у видачi форми реєстрацiї уловiв надається Держрибагентством в електроннiй формi або засобами електронних систем з обґрунтуванням пiдстав такої вiдмови, визначених частиною сорок шостою статтi 24 Закону.

     Повiдомлення про вiдмову у видачi форми реєстрацiї уловiв надсилається на адресу електронної пошти суб'єкта рибного господарства, користувача водних бiоресурсiв, а також до його електронного кабiнету в електронних системах.

     7. Переоформлення форми реєстрацiї уловiв здiйснюється в разi наявностi пiдстав, передбачених частиною п'ятдесятою статтi 24 Закону. Для переоформлення форми реєстрацiї уловiв користувач водних бiоресурсiв, суб'єкт рибного господарства подає Держрибагентству заяву про переоформлення форми реєстрацiї уловiв за формою згiдно з додатком 2 в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем. До зазначеної заяви додаються документи, що пiдтверджують iнформацiю, наведену в нiй. Якщо пiдставою для переоформлення форми реєстрацiї уловiв є виявлення у виданiй формi технiчної помилки, до заяви додається документ, який мiстить необхiдну iнформацiю для виправлення технiчної помилки, допущеної у виданiй формi реєстрацiї уловiв.

     У разi подання заяви про переоформлення форми реєстрацiї уловiв засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 2.

     Держрибагентство протягом п'яти робочих днiв з дня отримання заяви про переоформлення форми реєстрацiї уловiв видає користувачу водних бiоресурсiв, суб'єкту рибного господарства переоформлену форму реєстрацiї уловiв або повiдомляє про вiдмову в її переоформленнi.

     Вiдмова у переоформленнi форми реєстрацiї уловiв здiйснюється з пiдстав, встановлених частиною п'ятдесят третьою статтi 24 Закону.

     8. Анулювання форми реєстрацiї уловiв здiйснюється Держрибагентством з пiдстав, встановлених частиною сорок сьомою статтi 24 Закону, у строки, визначенi частиною другою статтi 10 Закону України "Про адмiнiстративнi послуги".

     Держрибагентство приймає рiшення про анулювання форми реєстрацiї уловiв з пiдстави, встановленої абзацом другим частини сорок сьомої статтi 24 Закону та абзацом другим частини сьомої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi", у разi подання користувачем водних бiоресурсiв або суб'єктом рибного господарства Держрибагентству заяви про анулювання форми реєстрацiї уловiв за формою згiдно з додатком 3 в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем.

     У разi подання заяви про анулювання форми реєстрацiї уловiв засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 3.

     9. Держрибагентство може звернутися до адмiнiстративного суду з позовом щодо застосування заходу реагування шляхом анулювання форми реєстрацiї уловiв з пiдстав, встановлених в абзацах п'ятому - сьомому частини сьомої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi".

     10. Рiшення про анулювання форми реєстрацiї уловiв видається Держрибагентством протягом п'яти робочих днiв з дня видання вiдповiдного наказу.

     Дiя форми реєстрацiї уловiв припиняється через 10 робочих днiв з дня прийняття рiшення про її анулювання.

 

Додаток 1
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв

ЗАПИТ
про одержання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв

Суб'єкт рибного господарства / користувач водних бiоресурсiв  
 
(повне найменування юридичної особи або прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за
 
наявностi) фiзичної особи - пiдприємця, iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ
 
або реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв чи серiя (за наявностi) та
 
номер паспорта громадянина України (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi
 
переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки
 
платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i
 
мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер запису в Єдиному
 
державному демографiчному реєстрi (для фiзичної особи - пiдприємця)
 
(у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Лiцензiя на провадження господарської дiяльностi з промислового вилову водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України вiд ___ ____________ 20__ N (дiйсна до ___ ____________ 20__ р.) та/або дозвiл на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України вiд ___ ____________ 20__ р. N (дiйсний до ___ ____________ 20__ р.).
Опис продукцiї, що передбачається для вивантаження в порту / реекспорту

 
(вид вiдповiдно до Заходу iз збереження 10-05 Системи
 
документацiї уловiв видiв Dissostichus)
Код товару згiдно з УКТЗЕД  

Орiєнтовний об'єм добутих (виловлених) антарктичного та/або патагонського iклачiв, що передбачається для вивантаження/перевантаження, за кожним видом продукцiї окремо

 
(вид, кiлограмiв)
Риболовне судно, яке здiйснювало добування (вилов)  
(назва кирилицею
 
та латиницею, порт приписки (у разi наявностi), держава прапора, iдентифiкацiйний
 
(реєстрацiйний) номер риболовного судна, iдентифiкацiйний
 
номер Мiжнародної морської органiзацiї (IMO) (за наявностi)

Капiтан риболовного судна або iнша уповноважена особа, яка повинна засвiдчити достовiрнiсть iнформацiї, що мiститься у формi реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв,

 
(посада, прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi)
 
кирилицею та латиницею)
Район промислу, де здiйснено добування (вилов) антарктичного та/або патагонського iклачiв
 
(район, пiдрайон, сектор або пiдсектор Продовольчої та
 
сiльськогосподарської органiзацiї ООН (ФАО)

Повiдомлення про включення риболовного судна до системи дистанцiйного контролю риболовних суден вiд ___ ____________ 20__ р. N _________.
Найменування держави та порту, де передбачається вивантаження продукцiї (у разi експорту за межi митної територiї України) _________________________________________________________, орiєнтовнi дати виходу з порту ___ ____________ 20__ р., початку промислових операцiй ___ ____________ 20__ р. та їх закiнчення ___ ____________ 20__ р., заходу в порт ___ ____________ 20__ р. та вивантаження ___ ____________ 20__ року.
У разi перевантаження антарктичного та/або патагонського iклачiв у морi:
дата ___ ____________ 20__ р.;

координати   ;
назва риболовного судна   ;
iдентифiкацiйний номер Мiжнародної морської органiзацiї (IMO) (за наявностi)   ;
держава прапора   ;
позивний сигнал   ;
прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) капiтана риболовного судна
 
(кирилицею та латиницею)

Найменування пункту пропуску на митному кордонi України (у разi експорту з митної територiї України) ___________________________________, орiєнтовна дата перетинання митного кордону України ___ ____________ 20__ р.
Найменування виду транспортного засобу, яким планується здiйснювати вивезення за межi митної територiї України*

 
 
     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

____________
* У разi коли вивезення за межi митної територiї України планується здiйснювати суходолом, зазначається реєстрацiйний номер транспортного засобу i держава його реєстрацiї або номер залiзничного перевезення, дата та мiсце видачi, а якщо морським або повiтряним транспортом - номер контейнера або назва риболовного судна, або номер рейсу лiтака; номер коносамента або авiанакладної; дата та мiсце видачi коносамента або авiанакладної.

 

Додаток 2
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв

ЗАЯВА
про переоформлення форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв

Суб'єкт рибного господарства / користувач водних бiоресурсiв  
 
(повне найменування юридичної особи або прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi)
 
фiзичної особи - пiдприємця, iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер
 
облiкової картки платника податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина України
 
(для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного
 
номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i
 
мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер запису в Єдиному державному демографiчному
 
реєстрi (для фiзичної особи - пiдприємця (у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Прошу переоформити форму реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв вiд ___ ____________ 20__ р. N _____

у зв'язку з наявнiстю таких пiдстав  
(зазначаються
 
пiдстави)

Документи, що пiдтверджують пiдстави для переоформлення, додаються (у разi необхiдностi).
Додаток: на      арк. в 1 прим.

     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

Додаток 3
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв

ЗАЯВА
про анулювання форми реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв

Суб'єкт рибного господарства / користувач водних бiоресурсiв  
 
(повне найменування юридичної особи або прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної
 
особи - пiдприємця, iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер облiкової картки
 
платника податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина України (для фiзичних осiб, якi
 
через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки
 
платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в
 
паспортi або унiкальний номер запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi
 
(для фiзичної особи - пiдприємця (у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Прошу анулювати форму реєстрацiї уловiв (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв вiд ___ ____________ 20__ р. N ______.

     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 березня 2024 р. N 252

ПОРЯДОК
видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту) (далi - пiдтвердження походження водних бiоресурсiв) з урахуванням вимог, встановлених Законами України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв" (далi - Закон), "Про адмiнiстративнi послуги", "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi", "Про електроннi документи та електронний документообiг", "Про електронну iдентифiкацiю та електроннi довiрчi послуги".

     2. Видача, вiдмова у видачi, переоформлення або анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв здiйснюється Держрибагентством в електроннiй формi, у тому числi засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (у разi технiчної реалiзацiї) або Єдиної державної електронної системи управлiння галуззю рибного господарства (далi - електроннi системи) на безоплатнiй основi в установленi Законом та цим Порядком строки.

     3. Пiдтвердження походження водних бiоресурсiв, що дає право суб'єкту рибного господарства здiйснювати операцiї з вилученими водними бiоресурсами iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, реекспорту iмпортованих продуктiв лову, експорту перероблених iмпортованих продуктiв лову та засвiдчує достовiрнiсть iнформацiї, поданої:

     суб'єктом рибного господарства (уповноваженою ним особою), який здiйснив вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування у водах за межами юрисдикцiї України, у виключнiй (морськiй) економiчнiй зонi України, територiальному морi, внутрiшнiх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) та їх переробку для експорту такої продукцiї (далi - суб'єкт, який здiйснює експорт);

     суб'єктом рибного господарства (уповноваженою ним особою), який здiйснив iмпорт продуктiв лову для здiйснення їх реекспорту (далi - суб'єкт, який здiйснює реекспорт);

     суб'єктом рибного господарства (уповноваженою ним особою), який здiйснив переробку продуктiв лову з iмпортованої сировини для їх експорту (далi - суб'єкт, який здiйснив переробку).

     4. Для одержання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв суб'єкт рибного господарства (уповноважена ним особа) подає Держрибагентству в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем:

     1) заяву про одержання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв за формою згiдно з додатком 1;

     2) два примiрники заповнених українською та англiйською мовами проекту сертифiката законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову (далi - сертифiкат експорту) та/або проекту сертифiката реекспорту iмпортованих продуктiв лову (далi - сертифiкат реекспорту) за формою згiдно з додатком 2.

     Для одержання сертифiката експорту суб'єкт, який здiйснює експорт та вилучив воднi бiоресурси iз середовища їх iснування у водах за межами юрисдикцiї України, заповнює пункти 1.3 - 8.4, 10 роздiлу I та транспортнi данi за формою згiдно з додатком 2.

     Для одержання сертифiката експорту суб'єкт, який здiйснює експорт та вилучив воднi бiоресурси iз середовища їх iснування у виключнiй (морськiй) економiчнiй зонi України, територiальному морi, внутрiшнiх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах), заповнює пункти 1.3 - 1.5, 3, 3.2, 3.3, 3.7, 4, 8.1 - 8.4, 10 роздiлу I та транспортнi данi за формою згiдно з додатком 2.

     Для одержання сертифiката реекспорту суб'єкт, який здiйснює реекспорт, подає оригiнал сертифiката експорту, завiрений уповноваженим органом держави прапора риболовного судна, що здiйснило вилучення водних бiоресурсiв, а також заповнений роздiл II за формою згiдно з додатком 2 або за формою, встановленою вiдповiдним уповноваженим органом держави прапора риболовного судна.

     Якщо реекспорту пiдлягає частина iмпортованих водних бiоресурсiв вiдповiдно до сертифiката експорту суб'єкт, який здiйснює реекспорт, подає засвiдчену копiю сертифiката експорту, завiреного уповноваженим органом держави прапора риболовного судна, що здiйснило вилучення водних бiоресурсiв та транспортнi данi, а також заповнений роздiл II за формою згiдно з додатком 2 або за формою, встановленою вiдповiдним уповноваженим органом держави прапора риболовного судна;

     3) у разi здiйснення експорту рибної продукцiї, виготовленої з водних бiоресурсiв, iмпортованих з третiх держав на пiдставi сертифiката експорту, завiреного уповноваженим органом такої третьої держави, суб'єкт, який здiйснив переробку, подає проект форми пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту за формою згiдно з додатком 3 українською та англiйською мовами, а також сертифiкат експорту, завiрений уповноваженим органом держави прапора риболовного судна, що здiйснило вилучення водних бiоресурсiв, iз зазначенням транспортних даних, вiдповiдно до яких воднi бiоресурси були iмпортованi для подальшої переробки, у разi переробки частини водних бiоресурсiв, iмпортованих за таким сертифiкатом, - їх засвiдченi копiї.

     У разi подачi заяви про одержання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 1.

     5. Видача пiдтвердження походження водних бiоресурсiв або вiдмова у його видачi здiйснюється Держрибагентством протягом 10 календарних днiв з дня отримання вiд суб'єкта рибного господарства заяви про одержання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв та документiв, необхiдних для його видачi.

     6. Пiдтвердження походження водних бiоресурсiв видається в електроннiй формi, iнформацiя про таке пiдтвердження розмiщується на офiцiйному веб-сайтi Держрибагентства та/або в електронних системах.

     Пiдтвердження походження водних бiоресурсiв, одержане в електроннiй формi, мiстить обов'язкове посилання у виглядi QR-коду на системи, з використанням яких видане таке пiдтвердження.

     Пiдтвердження походження водних бiоресурсiв, одержане в електроннiй формi, може бути роздруковане на паперi суб'єктом рибного господарства. Паперова та електронна форми пiдтвердження походження водних бiоресурсiв мають однакову юридичну силу.

     7. Вiдмова у видачi пiдтвердження походження водних бiоресурсiв видається Держрибагентством в електроннiй формi або засобами електронних систем з обґрунтуванням пiдстав такої вiдмови, визначених частиною п'ятдесят восьмою статтi 24 Закону.

     Повiдомлення про вiдмову у видачi пiдтвердження походження водних бiоресурсiв надсилається на адресу електронної пошти суб'єкта рибного господарства, а також до його електронного кабiнету в електронних системах.

     8. Переоформлення пiдтвердження походження водних бiоресурсiв здiйснюється у разi наявностi пiдстав, встановлених частиною шiстдесят другою статтi 24 Закону. Для переоформлення пiдтвердження походження водних бiоресурсiв суб'єкт рибного господарства подає Держрибагентству в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем заяву про переоформлення пiдтвердження походження водних бiоресурсiв за формою згiдно з додатком 4 (далi - заява). Якщо пiдставою для переоформлення пiдтвердження походження водних бiоресурсiв є виявлення у виданому пiдтвердженнi технiчної помилки, до заяви додається документ, який мiстить необхiдну iнформацiю для виправлення технiчної помилки, допущеної у виданому пiдтвердженнi походження водних бiоресурсiв.

     У разi подання заяви про переоформлення пiдтвердження походження водних бiоресурсiв засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 4.

     Держрибагентство протягом п'яти робочих днiв з дня отримання заяви про переоформлення пiдтвердження походження водних бiоресурсiв видає переоформлене пiдтвердження походження водних бiоресурсiв або повiдомляє про вiдмову в його переоформленнi.

     Вiдмова у переоформленнi пiдтвердження походження водних бiоресурсiв здiйснюється з пiдстав, встановлених частиною шiстдесят п'ятою статтi 24 Закону.

     9. Анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв здiйснюється Держрибагентством з пiдстав, визначених частиною сорок сьомою статтi 24 Закону, у строки, визначенi частиною другою статтi 10 Закону України "Про адмiнiстративнi послуги".

     Держрибагентство приймає рiшення про анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв з пiдстави, визначеної абзацом другим частини п'ятдесят дев'ятої статтi 24 Закону та абзацом другим частини сьомої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" у разi подання суб'єктом рибного господарства Держрибагентству заяви про анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв за формою згiдно з додатком 5 в електроннiй формi з накладенням електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi вiдкритого ключа, вiдповiдно до вимог законодавства у сферах електронного документообiгу, електронної iдентифiкацiї та електронних довiрчих послуг на офiцiйну електронну адресу Держрибагентства або засобами електронних систем.

     У разi подання заяви про анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв засобами електронних систем така заява формується в довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 5.

     10. Держрибагентство може звернутися до адмiнiстративного суду з позовом щодо застосування заходу реагування шляхом анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв з пiдстав, визначених в абзацах п'ятому - сьомому частини сьомої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi".

     11. Рiшення про анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв видається Держрибагентством протягом п'яти робочих днiв з дня видання вiдповiдного наказу.

     Дiя пiдтвердження походження водних бiоресурсiв припиняється через 10 робочих днiв з дня прийняття рiшення про його анулювання.

 

Додаток 1
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

ЗАЯВА
про одержання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

Суб'єкт рибного господарства  
(повне найменування юридичної особи або прiзвище,
 
власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи - пiдприємця,
 
iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер облiкової
 
картки платника податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина
 
України (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд
 
прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це
 
вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер
 
запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (для фiзичної особи -
 
пiдприємця (у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Прошу видати пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (необхiдне позначити):
[_] сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову;
[_] сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову;
[_] форму пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту.
З пiдставами про анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту), визначеними статтею 24 Закону України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних бiоресурсiв", ознайомлений.
Документи, необхiднi для отримання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту), заповненi українською та англiйською мовами, додаються.
Додаток: на      арк. в 1 прим.

     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

Додаток 2
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

СЕРТИФIКАТ
законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову /
СЕРТИФIКАТ
реекспорту iмпортованих продуктiв лову

РОЗДIЛ I.
Сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову / Certificate of water bioresources catch legality for export of fishery products
1.1. Номер документа / Document number 1.2. Орган пiдтвердження / Validating authority
1.3. Прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) / Name 1.4. Мiсцезнаходження / Address 1.5. Номер телефону / Tel / Номер факсу / Fax
2.1. Назва риболовних суден / Fishing vessels name 2.2. Прапор - порт реєстрацiї та реєстрацiйний номер судна / Flag - Home port and registrating number 2.3. Позивний / Call sign 2.4. Iдентифiкацiйний номер Мiжнародної морської органiзацiї (IMO) (за наявностi) / IMO's number (if issued)
2.5. Номер лiцензiї та/або дозвiльного документа, що дає право на провадження дiяльностi, пов'язаної з промисловим виловом водних бiоресурсiв - дiйсне до / Fishing Licence or permission (authorized permission) N - Valid to 2.6. Номер IНМАРСАТ, номер факсу, номер телефону, адреса електронної пошти, мiсцезнаходження (мiсце проживання) / INMARSAT N, fax, telephone N, e-mail address
3. Опис продукцiї / Description of product
3.1. Типи обробки продукцiї, дозволенi на борту / Type of processing authorised on board 3.2. Види водних бiоресурсiв / Species
3.3. Код товару згiдно з УКТЗЕД / Product HS code 3.4. Район та перiод вилову / Catch area and dates 3.5. Оцiночна жива маса вилову (кг) / Estimated live weight (kg) 3.6. Оцiночна маса розвантаженого вилову (кг) / Estimated weight to be landed (kg) 3.7. Перевiрена маса розвантаженого вилову (кг) у разi необхiдностi / Verified weight landed (kg) where appropriate 4. Посилання на заходи iз збереження та управлiння, якi стосуються вилову / ed References of applicable conservation and management measures
5. Прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) капiтана риболовного судна - Пiдпис - Печатка / Name of master of fishing vessel - Signature - Seal:
6.1. Декларацiя на перевантаження у морi / Declaration of transhipment at sea 6.2. Прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) капiтана риболовного судна, пiдпис та дата / Name of master of fishing vessel, Signature and date 6.3. Дата / район / мiсце перевантаження / Transhipment date / area / position 6.4. Оцiночна маса (кг) / Estimated weight (kg)
6.5. Прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) капiтана судна, що приймає / Master of receiving vessel 6.6. Пiдпис / Signature 6.7. Назва судна / Vessel name 6.8. Позивний / Call sign 6.9. Iдентифiкацiйний номер Мiжнародної морської органiзацiї (IMO) (за наявностi) / IMO's number (if issued)
7. Дозвiл на перевантаження у межах порту / Transhipment authorisation within a port area
7.1. Прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) Name 7.2. Орган видачi / Authority 7.3. Пiдпис / Signature 7.4. Адреса / Address 7.5. Номер телефону / Tel. 7.6 Порт розвантаження / Port of landing 7.7. Дата розвантаження / Date of landing 7.8. Печатка (штамп) / Seal (stamp)
8.1. Найменування (прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) та мiсцезнаходження (мiсце проживання) вiдправника / Name and address of exporter 8.2. Пiдпис / Signature 8.3. Дата / Date 8.4. Печатка / Seal
9. Пiдтвердження органу держави прапора / Flag State authority validation:
9.1. Прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) / посада / Name / title 9.2. Пiдпис / Signature 9.3. Дата / Date 9.4. Печатка (штамп) / Seal (stamp)
10. Iнформацiя про транспортування вантажу / Transport details (see Transport document)
11. Декларацiя iмпортера / Importer declaration
11.1. Найменування та адреса одержувача / Name and address of importer 11.2. Пiдпис / Signature 11.3. Дата / Date 11.4. Печатка / Seal 11.5. Код товару згiдно з УКТЗЕД / Product CN code
11.6. Документи, якi регулюються статтями 14 (1), (2) Регламенту (ЄС) N 1005/2008 / Documents under Articles 14 (1), (2) of Regulation (EC) No 1005/2008 11.7. Посилання / References        
12.1. Орган контролю iмпорту / Import control - authority 12.2. Мiсцезнаходження / Place 12.3. Iмпорт дозволено(*) / Importation authorised(*) 12.4. Iмпорт призупинено(*) / Importation suspended(*) 12.5. Запит пiдтверджено - дата / Verification requested - date
12.6. Митна декларацiя (якщо видана) / Customs declaration (if issued) 12.7. Номер / Number 12.8. Дата / Date 12.9. Мiсцезнаходження / Place
____________
(*) Необхiдне позначити / (*) Tick as appropriate
РОЗДIЛ II.
Сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову / Certificate of re-export of imported fishing products
Номер сертифiката / Certificate number Дата / Date Держава / State
1. Опис продукцiї, що реекспортується / Description of re-exported product Вага (кг) / Weight (kg)
Види водних бiоресурсiв / Species Код товару згiдно з УКТЗЕД / Product HS code Залишок загальної кiлькостi, заявленої в сертифiкатi законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову / Balance from total quantity declared in the certificate of water bioresources catch legality for export of fishery products
2. Назва реекспортера / Name of re-exporter Адреса / Address Пiдпис / Signature Дата / Date
3. Орган видачi / Authority
Прiзвище, власне iм'я, по батьковi (за наявностi) | посада / Name | title Пiдпис / Signature Дата / Date Печатка (штамп) / Seal (stamp)
4. Контроль реекспорту / Re-export control
Мiсце / Place Реекспорт дозволено / Re-export authorised(*) Запитано пiдтвердження достовiрностi / Verification requested(*) Номер i дата декларацiї реекспорту / Re-export declaration number and date
____________
(*) Необхiдне позначити / (*) Tick as appropriate
Транспортнi данi / Transport Details
1. Країна вивезення / Country of exportation

Порт / аеропорт / iнше мiсце вибуття / Port / airport / other place of departure

2. Пiдпис суб'єкта господарювання, що здiйснює вивезення / Exporter signature
Назва судна i прапор / Vessel name and flag

Номер авiарейсу / номер рахунка за авiаперевезення / Flight number / airway bill number

Держава реєстрацiї та реєстрацiйний номер автомобiльного транспортного засобу / Truck nationality and registration number

Номер накладної пiд час перевезення вантажу залiзничним транспортом / Railway bill number

Iнший транспортний документ / other transport document

Номер контейнера / Container number

Перелiк додається / list attached

Назва / Name Адреса / Address Пiдпис / Signature

 

Додаток 3
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

ФОРМА ПIДТВЕРДЖЕННЯ
переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту

Я пiдтверджую, що переробленi продукти лову
 
(опис продукту i код згiдно з УКТЗЕД)
були отриманi з уловiв, iмпортованих згiдно iз зазначеними сертифiкатами вилову:
I confirm that the processed fishery products:
 
(product description and code)
have been obtained from catches imported under the following catch certificates:
Номер сертифiката законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову / Certificate of water bioresources catch legality for export of fishery products Назва та прапор риболовного судна / Vessel name and flag Дата видачi / Validation date Опис вилову / Catch description Загальна вивантажена вага (кiлограм) / Total landed weight (kg) Перероблений вилов (кiлограм) / Catch processed (kg) Перероблений продукт лову (кiлограм) / Processed fishery product (kg)
Назва та адреса переробного заводу / Name and address of the processing plant  
 
 

Назва та адреса експортера (якщо вiн не є переробним заводом) / Name and address of the exporter (if different from the processing plant)

 
 
Реєстрацiйний номер потужностi / Approval number of the processing plant
 
 
Номер i дата мiжнародного сертифiката / Health certificate number and date
 
 
Вiдповiдальна особа переробного заводу / Responsible person of the processing plant Пiдпис / Signature Дата / Date Мiсце / Place
Пiдтвердження компетентного органу / Endorsement by the competent authority  
 
 
Посадова особа / Official Пiдпис та печатка / Signature and seal Дата / Date Мiсце / Place

 

Додаток 4
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

ЗАЯВА
про переоформлення пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову, форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

Суб'єкт рибного господарства  
(повне найменування юридичної особи або прiзвище,
 
власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи -
 
пiдприємця, iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер
 
облiкової картки платника податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина
 
України (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд
 
прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це
 
вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер
 
запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (для фiзичної особи -
 
пiдприємця (у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Прошу переоформити пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (необхiдне позначити):
[_] сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову вiд ___ ____________ 20__ р. N ________;
[_] сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову вiд ___ ____________ 20__ р. N ________;
[_] форму пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту вiд ___ ____________ 20__ р. N _________ у зв'язку з наявнiстю таких пiдстав:

 
  .

Документи, що пiдтверджують пiдстави для переоформлення, додаються (у разi необхiдностi).
Додаток: на       арк. в 1 прим.

     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

Додаток 5
до Порядку видачi, вiдмови у видачi, переоформлення, анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiката законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiката реекспорту iмпортованих продуктiв лову та форми пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

ЗАЯВА
про анулювання пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову, сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову та форма пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту)

Суб'єкт рибного господарства  
(повне найменування юридичної особи або прiзвище,
 
власне iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи -
 
пiдприємця, iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер
 
облiкової картки платника податкiв чи серiя (за наявностi) та номер паспорта громадянина
 
України (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд
 
прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це
 
вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi або унiкальний номер
 
запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (для фiзичної особи -
 
пiдприємця (у разi наявностi), адреса електронної пошти)

Прошу анулювати пiдтвердження походження водних бiоресурсiв (необхiдне позначити):
[_] сертифiкат законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування для експорту продуктiв лову вiд ___ ____________ 20__ р. N _________;
[_] сертифiкат реекспорту iмпортованих продуктiв лову вiд ___ ____________ 20__ р. N _________;
[_] форму пiдтвердження переробки iмпортованих продуктiв лову для їх експорту вiд ___ ____________ 20__ р. N _______.

     
(найменування посади (за наявностi) (пiдпис) (власне iм'я та прiзвище)

___ ____________ 20__ р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 березня 2024 р. N 252

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили чиннiсть

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 липня 2012 р. N 596 "Про затвердження Порядку видачi пiдтвердження законностi вилучення водних бiоресурсiв iз середовища їх iснування та перероблення продуктiв лову (у разi необхiдностi суб'єкту господарювання для здiйснення зовнiшньоторговельних операцiй)" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 50, ст. 1974).

     2. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 серпня 2012 р. N 760 "Про затвердження Порядку видачi форм реєстрацiї уловiв (реекспорту) антарктичного та патагонського iклачiв" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 62, ст. 2524).

     3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 жовтня 2013 р. N 800 "Про затвердження Порядку видачi дозволу на спецiальне використання водних бiоресурсiв за межами юрисдикцiї України або вiдмови в його видачi, переоформлення, видачi дублiката та анулювання зазначеного дозволу" (Офiцiйний вiсник України, 2013 р., N 87, ст. 3213).

     4. Пункти 12, 13, 14 змiн, що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України щодо вiдповiдностi основним вимогам до дозвiльної системи у сферi господарської дiяльностi, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 грудня 2015 р. N 1173 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 4, ст. 239).

     5. Пункт 131 змiн, що вносяться до актiв Кабiнету Мiнiстрiв України з питань дiяльностi Мiнiстерства енергетики та захисту довкiлля, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 грудня 2019 р. N 1065 (Офiцiйний вiсник України, 2020 р., N 2, ст. 62).

     6. Пункт 112 змiн, що вносяться до актiв Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 вересня 2020 р. N 826 (Офiцiйний вiсник України, 2020 р., N 76, ст. 2432).

     7. Пункт 13 змiн, що вносяться до актiв Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 грудня 2021 р. N 1299 (Офiцiйний вiсник України, 2021 р., N 98, ст. 6399).

     8. Пункт 5 змiн, що вносяться до актiв Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 жовтня 2023 р. N 1057 (Офiцiйний вiсник України, 2023 р., N 94, ст. 5567).

     9. Пункт 5 змiн щодо перейменування Державного агентства розвитку мелiорацiї, рибного господарства та продовольчих програм, що вносяться до актiв Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 сiчня 2024 р. N 57.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.