МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
м. Київ
26.03.2018 | N 158 |
---|
Про затвердження Перелiку харчових продуктiв
нетваринного походження та кормiв нетваринного
походження, вантажi з якими при ввезеннi
(пересиланнi) на митну територiю України
пiдлягають посиленому державному контролю
Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 11 квiтня 2018 р. за N 434/31886 |
Вiдповiдно до частини другої статтi 57 Закону України "Про
державний контроль за дотриманням законодавства
про харчовi продукти, корми, побiчнi продукти
тваринного походження, здоров'я та благополуччя
тварин", пункту 8 Положення про Мiнiстерство
аграрної полiтики та продовольства України,
затвердженого постановою Кабiнету
Мiнiстрiв України вiд 25 листопада 2015 року N 1119,
наказую:
1. Затвердити Перелiк харчових продуктiв нетваринного походження та кормiв нетваринного походження, вантажi з якими при ввезеннi (пересиланнi) на митну територiю України пiдлягають посиленому державному контролю, що додається.
2. Департаменту аграрної полiтики та сiльського господарства забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.
3. Цей наказ набирає чинностi одночасно iз набранням чинностi Законом України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчовi продукти, корми, побiчнi продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин", але не ранiше дня його офiцiйного опублiкування.
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Перший заступник Мiнiстра | М. Мартинюк |
ПОГОДЖЕНО: | |
Голова Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв | В. Лапа |
ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України 26 березня 2018 року N 158 |
|
Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 11 квiтня 2018 р. за N 434/31886 |
ПЕРЕЛIК
харчових продуктiв нетваринного походження та
кормiв нетваринного походження, вантажi з якими
при ввезеннi (пересиланнi) на митну територiю
України пiдлягають посиленому державному
контролю
Назва товару (призначене використання) | Код товару згiдно з УКТ ЗЕД | Країна походження товару (ISO код країни походження товару) | Небезпечний фактор, що пiдлягає визначенню |
1 | 2 | 3 | 4 |
Ананаси (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0804 30 00 | Бенiн (BJ) |
Залишки пестицидiв1, 2 |
Арахiс нелущений (харчовий продукт або корм) |
1202 41 00 | Болiвiя (BO) |
Афлатоксини |
Арахiс лущений (харчовий продукт або корм) |
1202 42 00 | Болiвiя (BO) |
Афлатоксини |
Арахiсове масло (харчовий продукт або корм) |
2008 11 10 | Болiвiя (BO) |
Афлатоксини |
Арахiс, приготовлений або консервований iншим
способом (харчовий продукт або корм) |
2008 11 91 2008 11 96 2008 11 98 |
Болiвiя (BO) |
Афлатоксини |
Квасоля (Vigna unguiculata spp. sesquipedalis, vigna unguiculata spp.
unguiculata) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або заморожений) |
0708 20 00 0710 22 00 |
Камбоджа (KH) |
Залишки пестицидiв1, 3 |
Китайська селера (Apium graveolens) (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0709 40 00 | Камбоджа (KH) |
Залишки пестицидiв1, 4 |
Капуста городня (iнша їстiвна капуста, Кай-лан)5 (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0704 90 90 | Китай (CN) |
Залишки пестицидiв1 |
Чай ароматизований чи неароматизований (харчовий продукт) |
0902 | Китай (CN) |
Залишки пестицидiв1, 6 |
Перець солодкий (Capsicum annuum) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або заморожений) |
0709 60 10 0710 80 51 |
Домiнiканська Республiка (DO) |
Залишки пестицидiв1, 7 |
Перець (iнший нiж перець солодкий (Capsicum spp.)) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або заморожений) |
0709 60 99 0710 80 59 |
Домiнiканська Республiка (DO) |
Залишки пестицидiв1, 7 |
Квасоля (Vigna unguiculata spp. sesquipedalis, vigna unguiculata spp.
unguiculata) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або заморожений) |
0708 20 00 0710 22 00 |
Домiнiканська Республiка (DO) |
Залишки пестицидiв1, 7 |
Суницi (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0810 10 00 | Єгипет (EG) |
Залишки пестицидiв1, 8 |
Перець солодкий (Capsicum annuum) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або заморожений) |
0709 60 10 0710 80 51 |
Єгипет (EG) |
Залишки пестицидiв1, 9 |
Перець (iнший нiж перець солодкий (Capsicum spp.)) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або заморожений) |
0709 60 99 0710 80 59 |
Єгипет (EG) |
Залишки пестицидiв1, 9 |
Виноград столовий (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0806 10 10 | Єгипет (EG) |
Залишки пестицидiв1, 2 |
Арахiс нелущений (харчовий продукт або корм) |
1202 41 00 | Гамбiя (GM) |
Афлатоксини |
Арахiс лущений (харчовий продукт або корм) |
1202 42 00 | Гамбiя (GM) |
Афлатоксини |
Арахiсове масло (харчовий продукт або корм) |
2008 11 10 | Гамбiя (GM) |
Афлатоксини |
Арахiс, приготовлений або консервований iншим
способом (харчовий продукт або корм) |
2008 11 91 2008 11 96 2008 11 98 |
Гамбiя (GM) |
Афлатоксини |
Горiхи лiсовi у шкаралупi (харчовий продукт) |
0802 21 00 | Грузiя (GE) |
Афлатоксини |
Горiхи лiсовi без шкаралупи (харчовий продукт) |
0802 22 00 | Грузiя (GE) |
Афлатоксини |
Пальмова олiя (харчовий продукт) |
1511 10 90 1511 90 11 1511 90 19 1511 90 99 |
Гана (GH) |
Судан (барвники)10 |
Виноград сушений (харчовий продукт) |
0806 20 | Iран (IR) |
Охратоксин A |
Горох стручковий (нелущений) (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0708 10 00 | Кенiя (KE) |
Залишки пестицидiв1, 11 |
Арахiс нелущений (харчовий продукт або корм) |
1202 41 00 | Мадагаскар (MG) |
Афлатоксини |
Арахiс лущений (харчовий продукт або корм) |
1202 42 00 | Мадагаскар (MG) |
Афлатоксини |
Арахiсове масло (харчовий продукт або корм) |
2008 11 10 | Мадагаскар (MG) |
Афлатоксини |
Арахiс, приготовлений або консервований iншим
способом (харчовий продукт або корм) |
2008 11 91 2008 11 96 2008 11 98 |
Мадагаскар (MG) |
Афлатоксини |
Насiння кунжуту (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
1207 40 90 | Нiгерiя (NG) |
Сальмонела12 |
Арахiс нелущений (харчовий продукт або корм) |
1202 41 00 | Сенегал (SN) |
Афлатоксини |
Арахiс лущений (харчовий продукт або корм) |
1202 42 00 | Сенегал (SN) |
Афлатоксини |
Арахiсове масло (харчовий продукт або корм) |
2008 11 10 | Сенегал (SN) |
Афлатоксини |
Арахiс, приготовлений або консервований iншим
способом (харчовий продукт або корм) |
2008 11 91 2008 11 96 2008 11 98 |
Сенегал (SN) |
Афлатоксини |
Малина (харчовий продукт - заморожений) |
0811 20 31 0811 20 11 0811 20 19 |
Сербiя (RS) |
Норовiрус |
Насiння кавуна (Egusi, Citrullus lanatus) та похiднi продукти (харчовий продукт) | 1207 70 00 1106 30 90 2008 99 99 |
Сьєрра Леоне (SL) |
Афлатоксини |
Перець (солодкий або несолодкий (Capsicum spp.)) (харчовий продукт - сушений, смажений, подрiбнений або мелений) |
2008 99 99 0904 21 10 0904 21 90 0904 22 00 |
Шрi-Ланка (LK) |
Афлатоксини |
Арахiс нелущений (харчовий продукт або корм) |
1202 41 00 | Судан (SD) |
Афлатоксини |
Арахiс лущений (харчовий продукт або корм) |
1202 42 00 | Судан (SD) |
Афлатоксини |
Арахiсове масло (харчовий продукт або корм) |
2008 11 10 | Судан (SD) |
Афлатоксини |
Арахiс, приготовлений або консервований iншим
способом (харчовий продукт або корм) |
2008 11 91 2008 11 96 2008 11 98 |
Судан (SD) |
Афлатоксини |
Насiння кунжуту (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
1207 40 90 | Судан (SD) |
Сальмонела12 |
Перець, крiм солодкого (Capsicum spp.) (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0709 60 99 | Таїланд (TH) |
Залишки пестицидiв1, 13 |
Квасоля (Vigna unguiculata spp. sesquipedalis, vigna unguiculata spp.
unguiculata) (харчовий продукт - свiжi, охолодженi або замороженi овочi) |
0708 20 00 0710 22 00 |
Таїланд (TH) |
Залишки пестицидiв1, 14 |
Баклажан (Solanum melongena) (харчовий продукт - свiжi, охолодженi або замороженi овочi) |
0709 30 00 0710 80 95 |
Таїланд (TH) |
Залишки пестицидiв1, 14 |
Виноград сушений (харчовий продукт) |
0806 20 | Туреччина (TR) |
Охратоксин A |
Абрикоси сушенi (харчовий продукт) |
0813 10 00 | Туреччина (TR) |
Сульфiти15 |
Абрикоси, приготовленi або консервованi iншим
способом (харчовий продукт) |
2008 50 61 | Туреччина (TR) |
Сульфiти15 |
Лимони (Citrus limon, Citrus limonum) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або сушений) |
0805 50 10 | Туреччина (TR) |
Залишки пестицидiв1 |
Перець солодкий (Capsicum annuum) (харчовий продукт - свiжий, охолоджений або заморожений) |
0709 60 10 0710 80 51 |
Туреччина (TR) |
Залишки пестицидiв1, 16 |
Листя винограду (харчовий продукт) |
2008 99 99 | Туреччина (TR) |
Залишки пестицидiв1, 17 |
Гранат (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0810 90 75 | Туреччина (TR) |
Залишки пестицидiв1, 18 |
Баклажан (Solanum melongena) (харчовий продукт - свiжi, охолодженi або замороженi овочi) |
0709 30 00 0710 80 95 |
Уганда (UG) |
Залишки пестицидiв1 |
Ефiопський баклажан (Solanum aethiopicum) (харчовий продукт - свiжi, охолодженi або замороженi овочi) |
0709 99 90 0710 80 95 |
Уганда (UG) |
Залишки пестицидiв1 |
Насiння кунжуту (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
1207 40 90 | Уганда (UG) |
Сальмонела12 |
Фiсташки у шкаралупi (харчовий продукт) |
0802 51 00 | Сполученi Штати Америки (US) | Афлатоксини |
Фiсташки без шкаралупи (харчовий продукт) |
0802 52 00 | Сполученi Штати Америки (US) | Афлатоксини |
Абрикоси сушенi (харчовий продукт) |
0813 10 00 | Узбекистан (UZ) |
Сульфiти15 |
Абрикоси, приготовленi або консервованi iншим
способом (харчовий продукт) |
2008 50 61 | Узбекистан (UZ) |
Сульфiти15 |
Листя корiандру (харчовий продукт - свiжi або охолодженi трави) |
0709 99 90 | В'єтнам (VN) |
Залишки пестицидiв1, 19 |
Базилiк (тонкоцвiтний та солодкий) (харчовий продукт - свiжi або охолодженi трави) |
1211 | В'єтнам (VN) |
Залишки пестицидiв1, 19 |
М'ята (харчовий продукт - свiжi або охолодженi трави) |
1211 | В'єтнам (VN) |
Залишки пестицидiв1, 19 |
Петрушка (харчовий продукт - свiжi або охолодженi трави) |
0709 99 90 | В'єтнам (VN) |
Залишки пестицидiв1, 19 |
Окра (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0709 99 90 | В'єтнам (VN) |
Залишки пестицидiв1, 19 |
Перець, крiм солодкого (Capsicum spp.) (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0709 60 99 | В'єтнам (VN) |
Залишки пестицидiв1, 19 |
Пiтая (харчовий продукт - свiжий або охолоджений) |
0810 90 20 | В'єтнам (VN) |
Залишки пестицидiв1, 19 |
____________
1 Залишки пестицидiв,
максимальнi рiвнi вмiсту яких у харчових продуктах
та кормах встановлено законодавством та якi
пiддаються аналiзу багатопозицiйними методами на
основi GC-MS та LC-MS (пестициди, якi пiдлягають
монiторингу в/на поверхнi виключно харчових
продуктiв та кормiв рослинного походження).
2 Залишки етефону.
3 Залишки хлорбуфаму.
4 Залишки фентоату.
5 Види капусти городньої L. convar. Botrytis (L) Alef var.Italica Plenck, cultivar alboglabra. Iншi назви товару: "Kai Lan", "Gai Lan", "Gailan", "Kailan", "Chinese kale", "Jie Lan".
6 Залишки трифлуралiну.
7 Залишки ацефату, алдiкарбу (сума алдiкарбу, його сульфоксиду та сульфонiв, виражена як алдiкарб), амiтразу (амiтраз, включаючи метаболiти, що мiстять частки 2,4-диметиланiлiну, вираженi як амiтраз), дiафентурону, дiкофолу (сума p, p' та o, p' iзомерiв), дитiокарбомату (дитiокарбомат, виражений як CS2, включаючи манеб, манкозеб, метiрам, пропiнеб, тiрам, зiрам) та метiокарбу (сума метiокарбу та метiокарб сульфоксиду та сульфону, виражена як метiокарб).
8 Залишки гексафлумуронметiокарбу (сума метiокарбу та метiокарб сульфоксиду та сульфону, виражена як метiокарб), фентоату, тiофанат-метилу.
9 Залишки дiкофолу (сума p, p' та o, p' iзомерiв), дiнотифурану, фолпету, прохлоразу (сума прохлоразу та його метаболiтiв, що мiстять частки 2,4,6-трихлорфенолу, виражену як прохлораз), тiофанат-метилу, трифорiну.
10 Судан (барвники) - Судан I (CAS N 842-07-9), Судан II (CAS N 3118-97-6), Судан-III (CAS N 85-86-9), Яскраво-червоний або Судан IV (CAS N 85-83-6).
11 Залишки ацефату та дiафентурону.
12 Пiдтверджувальний (референс) метод вiдповiдно до стандарту EN/ISO 6579-1 (ДСТУ prEN ISO 6579-1) або метод, валiдований щодо зазначеного стандарту вiдповiдно до стандарту EN/ISO 16140 (ДСТУ ISO 16140) або вiдповiдно до iнших стандартiв, затверджених вiдповiдними мiжнародними органiзацiями, членом яких є Україна, або Європейським Союзом.
13 Залишки форметанату (сума форметанату та його солей, виражена у виглядi форметану (гiдрохлориду)), протiофосу та трифорiну.
14 Залишки ацефату, дiкротофосу, протiофосу, кiналфосу та трифорiну.
15 Пiдтверджувальнi (референс) методи вiдповiдно до таких стандартiв: EN 1988-1:1998 (ДСТУ EN 1988-1:2014), EN 1988-2:1998 (ДСТУ EN 1988-2:2014) або ISO 5522:1981 (ДСТУ ISO 5522:2004).
16 Залишки дiафентурону, форметанату (сума форметанату та його солей, виражена у виглядi форметану (гiдрохлориду)) та тiофанат-метилу.
17 Залишки дитiокарбомату (дитiокарбомат, виражений як CS2, включаючи манеб, манкозеб, метiрам, пропiнеб, тiрам, зiрам) та метрафенону.
18 Залишки прохлоразу.
19 Залишки дитiокарбомату (дитiокарбомат, виражений як CS2, включаючи манеб, манкозеб, метiрам, пропiнеб, тiрам, зiрам), фентоату та кiналфосу.
Заступник директора Департаменту аграрної полiтики та сiльського господарства | О. Альшанова |
Copyright © 2024 НТФ «Интес» Все права сохранены. |