КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 лютого 2019 р. N 154


Про затвердження Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв

     Вiдповiдно до статтi 5 Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Технiчний регламент щодо вимог до екодизайну водяних насосiв, що додається.

     2. Державному агентству з енергоефективностi та енергозбереження забезпечити впровадження Технiчного регламенту, затвердженого цiєю постановою.

     3. Внести до перелiку видiв продукцiї, щодо яких органи державного ринкового нагляду здiйснюють державний ринковий нагляд, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 2016 р. N 1069 (Офiцiйний вiсник України, 2017 р., N 50, ст. 1550), змiну, що додається.

     4. Ця постанова набирає чинностi через шiсть мiсяцiв з дня її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 лютого 2019 р. N 154

ТЕХНIЧНИЙ РЕГЛАМЕНТ
щодо вимог до екодизайну водяних насосiв

Загальна частина

     1. З метою введення в обiг динамiчних водяних насосiв для перекачування чистої води, у тому числi вмонтованих в iншi продукти, цей Технiчний регламент встановлює вимоги до екодизайну водяних насосiв.

     Цей Технiчний регламент розроблено на основi Регламенту Комiсiї (ЄС) N 547/2012 вiд 25 червня 2012 р., що доповнює Директиву 2009/125/ЄС Європейського Парламенту та Ради стосовно вимог щодо екодизайну водяних насосiв.

     2. Дiя цього Технiчного регламенту не поширюється на:

     водянi насоси, призначенi спецiально для перекачування чистої води за температури нижче -10 °C або вище +120 °C, крiм iнформацiйних вимог, визначених у пiдпунктах 11 - 13 пункту 3 додатка 2;

     водянi насоси, призначенi тiльки для протипожежного застосування;

     нагнiтаючi водянi насоси;

     самовсмоктувальнi водянi насоси.

     3. У цьому Технiчному регламентi термiни вживаються в такому значеннi:

     1) вертикальний багатоступiнчастий водяний насос (MS-V) - динамiчний багатоступiнчастий (i > 1) герметичний водяний насос, в якому робочi колеса змонтованi на вертикальнообертовому валу, призначений для тиску до 25 бар, з номiнальною частотою 2900 обертiв за хвилину i максимальною подачею 100 куб. метрiв за годину (27,78·10-3 куб. метрiв за секунду);

     2) водяний насос - гiдравлiчна частина пристрою, який рухає чисту воду завдяки фiзичнiй або механiчнiй дiї i має одну з таких конструкцiй:

     насос з одностороннiм всмоктуванням iз власними пiдшипниками (ESOB);

     модульний насос з одностороннiм всмоктуванням (ESCC);

     прямоточний модульний насос з одностороннiм всмоктуванням (ESCCi);

     вертикальний багатоступiнчастий насос (MS-V);

     заглибний багатоступiнчастий насос (MSS);

     3) водяний насос з одностороннiм всмоктуванням - герметичний одноступiнчастий динамiчний насос з одностороннiм всмоктуванням, призначений для тиску до 16 бар, з питомою частотою обертання ns вiд 6 до 80 обертiв за хвилину, мiнiмальною номiнальною подачею 6 куб. метрiв за годину (1,667·10-3 куб. метрiв за секунду), максимальною потужнiстю на валу 150 кВт, максимальним напором 90 метрiв за номiнальної частоти 1450 обертiв за хвилину та максимальним напором 140 метрiв за номiнальної частоти 2900 обертiв за хвилину;

     4) герметичний - герметичне з'єднання вала мiж робочим колесом у корпусi насоса i двигуном, причому приводний двигун залишається сухим;

     5) динамiчний водяний насос - водяний насос, який перемiщує чисту воду завдяки гiдродинамiчним силам;

     6) заглибний багатоступiнчастий водяний насос (MSS) - багатоступiнчастий (i > 1) динамiчний водяний насос з номiнальним зовнiшнiм дiаметром 4 дюйми (10,16 сантиметра) або 6 дюймiв (15,24 сантиметра), призначений для експлуатацiї в свердловинах iз номiнальною частотою 2900 обертiв за хвилину за робочої температури в дiапазонi вiд 0 °C до +90 °C;

     7) модульний насос з одностороннiм всмоктуванням (ESCC) - водяний насос з одностороннiм всмоктуванням iз подовженим валом двигуна, який є також валом насоса;

     8) нагнiтаючий водяний насос - водяний насос, який перемiщує чисту воду шляхом нагнiтання певного об'єму чистої води i виштовхування цього об'єму з насоса;

     9) насос з одностороннiм всмоктуванням iз власними пiдшипниками (ESOB) - водяний насос з одностороннiм всмоктуванням iз вбудованими пiдшипниками;

     10) номiнальний потiк - напiр та подача, гарантованi виробником за нормальних умов експлуатацiї;

     11) прямоточний модульний насос з одностороннiм всмоктуванням (ESCCi) - водяний насос, в якому водоприймальний пристрiй насоса розташований на тiй самiй осi, що i водовиливний пристрiй;

     12) самовсмоктувальний водяний насос - водяний насос, який перемiщує чисту воду i який може почати працювати та/або функцiонувати навiть тодi, коли вiн тiльки частково заповнений водою;

     13) чиста вода - вода з максимальним вмiстом непоглинаючої вiльної сухої речовини 0,25 кiлограма за куб. метр i максимальним вмiстом розчинених твердих речовин 50 кiлограмiв за куб. метр за умови, що загальний вмiст газу у водi не перевищує обсягу насичення. Будь-якi добавки, необхiднi для того, щоб уникнути замерзання води до -10 °C, до уваги не беруться.

     Термiни, що використовуються в додатках 2 - 4, визначенi в додатку 1.

     Iншi термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законах України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi", "Про державний ринковий нагляд i контроль нехарчової продукцiї", "Про стандартизацiю", "Про загальну безпечнiсть нехарчової продукцiї" та Технiчному регламентi щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктiв, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 жовтня 2018 р. N 804 (Офiцiйний вiсник України, 2018 р., N 80, ст. 2678).

Вимоги до екодизайну

     4. Вимоги до мiнiмального коефiцiєнта корисної дiї та вимоги до iнформацiї про продукт стосовно водяних насосiв установленi в додатку 2.

     5. Вiдповiднiсть вимогам до екодизайну визначається за допомогою вимiрювань i розрахункiв, проведених за методами, визначеними в додатку 3.

     6. Жоднi з вимог до екодизайну, зазначених в частинi першiй додатка 1 до Технiчного регламенту щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 жовтня 2018 р. N 804, не є обов'язковими стосовно будь-яких iнших параметрiв екодизайну.

Оцiнка вiдповiдностi

     7. Оцiнка вiдповiдностi водяних насосiв вимогам цього Технiчного регламенту здiйснюється шляхом застосування процедури внутрiшнього контролю дизайну або процедури системи управлiння для оцiнки вiдповiдностi, наведених вiдповiдно в додатках 3 i 4 до Технiчного регламенту щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 жовтня 2018 р. N 804.

Державний ринковий нагляд

     8. Перевiрка вiдповiдностi водяних насосiв пiд час здiйснення державного ринкового нагляду, як це визначено в пунктах 19 - 23 Технiчного регламенту щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 жовтня 2018 р. N 804, проводиться згiдно з вимогами, встановленими в додатку 4.

Орiєнтовнi еталоннi показники

     9. Орiєнтовним еталонним показником для водяних насосiв з найкращими характеристиками, якi введенi в обiг, є iндекс мiнiмальної ефективностi (MEI) > 0,7.

Таблиця вiдповiдностi

     10. Таблиця вiдповiдностi положень Регламенту Комiсiї (ЄС) N 547/2012 вiд 25 червня 2012 р., що доповнює Директиву 2009/125/ЄС Європейського Парламенту та Ради стосовно вимог щодо екодизайну для водяних насосiв, та цього Технiчного регламенту наведена в додатку 5.

 

Додаток 1
до Технiчного регламенту

ВИЗНАЧЕННЯ
термiнiв, що використовуються в додатках 2 - 4

     Iндекс мiнiмальної ефективностi (MEI) - безрозмiрна одиниця ефективностi гiдравлiчного насоса за найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї, часткового навантаження i перевантаження.

     Коефiцiєнт корисної дiї (ККД) гiдравлiчного насоса (h) - спiввiдношення механiчної сили, яка передається рiдинi пiд час проходження через водяний насос, i механiчної вхiдної потужностi, яка передається на вал насоса.

     Перевантаження (OL) - експлуатацiйний режим роботи водяного насоса пiд час 110 вiдсоткiв подачi вiд точки найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї.

     Питома частота обертання (ns) - розмiрне значення, яке характеризує форму робочого колеса водяного насоса за його напором, подачею i частотою обертання (n) та розраховується за такою формулою:

,

     де напiр (H) - пiдвищення гiдравлiчної енергiї води, виробленої водяним насосом у встановленiй точцi експлуатацiї, метрiв;

     частота обертання (n) - число обертiв вала за одну хвилину;

     подача (Q) - об'ємний потiк води через водяний насос, куб. метрiв за секунду;

     ступiнь (i) - кiлькiсть послiдовно з'єднаних робочих колiс у водяному насосi;

     точка найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї (BEP) - точка експлуатацiї водяного насоса, в якiй вiн досягає максимальної ефективностi гiдравлiчного насоса, яка вимiрюється чистою холодною водою.

     Повний дiаметр робочого колеса - робоче колесо з максимальним дiаметром, для якого робочi характеристики вiдповiдно до типорозмiру насоса зазначенi в каталогах виробника.

     Робоче колесо - обертовий елемент динамiчного насоса, який передає енергiю водi.

     Значення "C" - константа для кожного конкретного типу водяного насоса, призначена для кiлькiсного вiдображення рiзницi ефективностi рiзних типiв насосiв.

     Часткове навантаження (PL) - експлуатацiйний режим роботи водяного насоса пiд час 75 вiдсоткiв подачi вiд точки найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї.

     Чиста холодна вода - чиста вода, яку слiд використовувати для тестування насоса. Максимальна кiнематична в'язкiсть води становить 1,5 x 10-6 кв. метрiв за секунду, максимальна щiльнiсть - 1050 кiлограмiв на куб. метри i максимальна температура - +40 °C.

 

Додаток 2
до Технiчного регламенту

ВИМОГИ
до екодизайну водяних насосiв

Вимоги до коефiцiєнта корисної дiї

     1. Не пiзнiше нiж через один рiк з дати набрання чинностi Технiчним регламентом щодо вимог до екодизайну водяних насосiв (далi - Технiчний регламент) водянi насоси повиннi мати таке мiнiмальне значення коефiцiєнта корисної дiї:

     у точцi найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї (BEP) - щонайменше (hBER)min requ пiд час його вимiрювання вiдповiдно до вимог, викладених у додатку 3 до Технiчного регламенту, застосовуючи для розрахунку значення C для iндексу мiнiмальної ефективностi (MEI) 0,4;

     пiд час часткового навантаження (PL) - щонайменше (hRL)min requ пiд час його вимiрювання вiдповiдно до вимог, викладених у додатку 3 до Технiчного регламенту, застосовуючи для розрахунку значення C для iндексу мiнiмальної ефективностi (MEI) 0,4;

     пiд час перевантаження (OL) - щонайменше (hOL)min requ пiд час вимiрювання вiдповiдно до вимог, викладених у додатку 3 до Технiчного регламенту, застосовуючи для розрахунку значення C для iндексу мiнiмальної ефективностi (MEI) 0,4.

Вимоги до iнформацiї про продукт

     2. Не пiзнiше нiж через один рiк з дати набрання чинностi Технiчним регламентом iнформацiя про водянi насоси, перелiк яких наведено в пунктi 1 Технiчного регламенту, що викладена в цьому роздiлi, повинна бути помiтно вiдображена:

     у технiчнiй документацiї водяних насосiв;

     на веб-сайтах виробникiв водяних насосiв.

     3. Ця iнформацiя має бути надана у такому порядку та мiстити:

     1) iндекс мiнiмальної ефективностi повинен бути MEI > [x, xx];

     2) в таблицi з технiчними даними зазначається така iнформацiя: "Еталонний показник для найбiльш ефективних водяних насосiв - MEI > 0,7" або вказiвка "Еталонний показник MEI > 0,7";

     3) рiк виготовлення;

     4) найменування виробника чи зареєстрована торговельна марка (знак для товарiв i послуг) i мiсце виготовлення;

     5) iдентифiкатор типу i розмiру продукту;

     6) коефiцiєнт корисної дiї гiдравлiчного насоса (вiдсоткiв) iз зменшеним дiаметром робочого колеса [XX, X] або вказiвку [-.-];

     7) кривi продуктивностi для насоса, зокрема характеристики ефективностi;

     8) стандартний текст: "Ефективнiсть насоса iз зменшеним дiаметром робочого колеса зазвичай нижче, нiж у насоса з повним дiаметром робочого колеса. Зменшення дiаметра робочого колеса адаптує насос до фiксованої робочої точки, що призведе до зниження споживання енергiї. Iндекс мiнiмальної ефективностi (MEI) визначено для повного дiаметра робочого колеса.";

     9) стандартний текст: "Робота цього водяного насоса iз змiнними робочими точками може бути бiльш ефективною та економною, якщо вона регулюється, наприклад, шляхом використання перетворювача частоти, який пристосовує режим роботи насоса до системи.";

     10) iнформацiю стосовно розбирання, переробки або утилiзацiї наприкiнцi строку служби;

     11) стандартний текст для водяних насосiв, призначених тiльки для перекачування чистої води за температури нижче -10 °C: "Призначений для використання тiльки за температури нижче -10 °C.";

     12) стандартний текст для водяних насосiв, призначених тiльки для перекачування чистої води за температури вище +120 °C: "Призначений для використання тiльки за температури вище +120 °C.";

     13) опис вiдповiдних використаних технiчних параметрiв i характеристик для насосiв, призначених спецiально для перекачування чистої води за температури нижче -10 °C або вище +120 °C, який виробник повинен зробити;

     14) стандартний текст: "Iнформацiя про критерiї ефективностi доступна на сайтi [www.xxxxxxxxx.xxx].";

     15) графiк еталонної ефективностi для MEI насоса дорiвнює 0,7 i базується на моделi, зазначенiй на рисунку. Необхiдно передбачити аналогiчний графiк для значення MEI, який дорiвнює 0,4.

     4. Iнформацiя, зазначена у пiдпунктах 1, 3 - 6 пункту 3, повинна бути внесена в таблицю з технiчними даними водяного насоса або поблизу неї.

     Рисунок. Приклад графiка еталонної ефективностi для насосiв типу ESOB 2900

     5. Додаткова iнформацiя може бути надана i доповнена графiками, цифрами або символами.

 

Додаток 3
до Технiчного регламенту

МЕТОДИ
вимiрювань i розрахункiв

     З метою забезпечення вiдповiдностi та перевiрки вiдповiдностi водяних насосiв вимогам Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв вимiрювання i розрахунки проводяться iз застосуванням стандартiв з перелiку нацiональних стандартiв, вiдповiднiсть яким надає презумпцiю вiдповiдностi водяних насосiв вимогам Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв, iз застосуванням надiйних, точних i вiдтворюваних методiв, якi враховують загальновизнанi сучаснi методи та результати яких вважаються такими, що мають низьку невизначенiсть. Зазначенi методи повиннi вiдповiдати всiм таким технiчним параметрам.

     Коефiцiєнт корисної дiї гiдравлiчного насоса, визначений у додатку 1 до Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв, вимiрюється пiд час напору i подачi, якi вiдповiдають точцi найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї, частковому навантаженню (PL) i перевантаженню (OL) для повного дiаметра робочого колеса з чистою холодною водою.

     Мiнiмальне значення коефiцiєнта корисної дiї у точцi найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї (BEP) розраховується за формулою:

     (hBER)min requ = 88,59x + 13,46y - 11,48x2 - 0,85y2 - 0,38xy - CPumpType.rpm,

     де x дорiвнює ln(ns);

     y дорiвнює ln(Q);

     ln - натуральний логарифм;

     Q - подача, куб. метрiв на годину;

     ns - питома частота обертання, min-1;

     C - значення, наведене в таблицi.

     Значення C залежить вiд типу насоса i номiнальної частоти обертання, а також значення iндексу мiнiмальної ефективностi (MEI).

     Iндекс мiнiмальної ефективностi (MEI) i його вiдповiдне значення C залежно вiд типу насоса i частоти обертання наведено в таблицi.

Таблиця

CPumpType.rpm \ Значення С для МЕI MEI = 0,4
C (ESOB, 1450) 128,07
C (ESOB, 2900) 130,27
C (ESCC, 1450) 128,46
C (ESCC, 2900) 130,77
C (ESCCi, 1450) 132,3
C (ESCCi, 2900) 133,69
C (MS-V, 2900) 133,95
C (MSS, 2900) 128,79

     Вимоги до умов часткового навантаження (PL) i перевантаження (OL) встановлюються на трохи меншi значення, нiж для 100 вiдсоткiв подачi (hBER).

(hPL)min,requ = 0,947 · (hBER)min,requ

(hOL)min,requ = 0,985 · (hBER)min,requ

     Всi значення коефiцiєнта корисної дiї визначенi для повного дiаметра робочого колеса. Вертикальнi багатоступiнчастi водянi насоси необхiдно перевiряти за допомогою триступiнчастої (i = 3) версiї. Заглибнi багатоступiнчастi водянi насоси необхiдно перевiряти за допомогою дев'ятиступiнчастої (i = 9) версiї. Якщо ця кiлькiсть ступенiв не пропонується в межах певного асортименту продукцiї, для тестування необхiдно вибрати наступну бiльшу кiлькiсть ступенiв у рамках асортименту продукцiї.

 

Додаток 4
до Технiчного регламенту

ВИМОГИ
щодо проведення перевiрки вiдповiдностi водяних насосiв вимогам Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв пiд час здiйснення державного ринкового нагляду

     1. Допустимi похибки, зазначенi в цьому додатку, застосовуються органами державного ринкового нагляду та не повиннi використовуватися виробником або iмпортером для встановлення значень у технiчнiй документацiї або пiд час iнтерпретацiї цих значень для досягнення вiдповiдностi або пiдвищення рiвня продуктивностi.

     2. Перевiрка вiдповiдностi водяних насосiв вимогам Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв (далi - Технiчний регламент), проводиться органами державного ринкового нагляду з урахуванням таких вимог:

     1) перевiрцi пiдлягає один водяний насос для кожної моделi;

     2) модель водяного насоса вважаться такою, що вiдповiдає вимогам Технiчного регламенту, якщо:

     показники, наведенi в технiчнiй документацiї, та значення, що використовуються для їх розрахунку, не є бiльш сприятливими для виробника або iмпортера, нiж результати вiдповiдних вимiрювань;

     заявленi показники вiдповiдають вимогам, встановленим у Технiчному регламентi, а будь-яка необхiдна iнформацiя про продукт, надана виробником або iмпортером, не мiстить показникiв, якi є бiльш сприятливими для виробника або iмпортера;

     пiд час проведення органами державного ринкового нагляду перевiрки водяного насоса показники вiдповiдних параметрiв та значення вiдповiдають допустимим похибкам, наведеним у таблицi;

     3) якщо результатiв, зазначених в абзацi другому або третьому пiдпункту 2 цього пункту, не досягнуто, модель вважається такою, що не вiдповiдає вимогам Технiчного регламенту;

     4) якщо результату, зазначеного в абзацi четвертому пiдпункту 2 цього пункту, не досягнуто органи державного ринкового нагляду обирають три додаткових водяних насоси тiєї самої моделi для перевiрки;

     5) модель вважається такою, що вiдповiдає вимогам Технiчного регламенту, якщо для обраних трьох водяних насосiв середнє арифметичне значення вiдповiдає допустимим похибкам, наведеним у таблицi;

     6) якщо результату, зазначеного в пiдпунктi 5 цього пункту, не досягнуто, модель вважається такою, що не вiдповiдає вимогам Технiчного регламенту.

     3. Органи державного ринкового нагляду використовують методи вимiрювань та розрахункiв, наведенi в додатку 3 до Технiчного регламенту.

     4. Органи державного ринкового нагляду застосовують лише допустимi похибки, наведенi в таблицi, з урахуванням вимог, зазначених у пiдпунктах 1 - 6 пункту 2 цього додатка. Iншi похибки, якi встановленi в нацiональних стандартах, що є iдентичними вiдповiдним гармонiзованим європейським стандартам, або будь-якою iншою методикою вимiрювання, не застосовуються.

Таблиця

Параметри Допустимi похибки
Значення коефiцiєнта корисної дiї у точцi найбiльшого коефiцiєнта корисної дiї (hBER) значення не повинно бути нижчим бiльше нiж на 5 вiдсоткiв за заявлену величину
Значення коефiцiєнта корисної дiї пiд час часткового навантаження (hPL) значення не повинно бути нижчим бiльше нiж на 5 вiдсоткiв за заявлену величину
Значення коефiцiєнта корисної дiї пiд час перевантаження (hOL) значення не повинно бути нижчим бiльше нiж на 5 вiдсоткiв за заявлену величину

 

Додаток 5
до Технiчного регламенту

ТАБЛИЦЯ ВIДПОВIДНОСТI
положень Регламенту Комiсiї (ЄС) N 547/2012 вiд 25 червня 2012 р., що доповнює Директиву 2009/125/ЄС Європейського Парламенту i Ради стосовно вимог щодо екодизайну водяних насосiв, i Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв

Положення Регламенту Комiсiї (ЄС) Положення Технiчного регламенту
Частина перша статтi 1 пункт 1
Частина друга статтi 1 пункт 2
Абзац перший статтi 2 абзац перший пункту 3
Пункт 1 статтi 2 абзац третiй пункту 3
Пункт 2 статтi 2 абзац дев'ятий пункту 3
Пункт 3 статтi 2 абзац шiстнадцятий пункту 3
Пункт 4 статтi 2 абзац десятий пункту 3
Пункт 5 статтi 2 абзац п'ятнадцятий пункту 3
Пункт 6 статтi 2 абзац тринадцятий пункту 3
Пункт 7 статтi 2 абзац сiмнадцятий пункту 3
Пункт 8 статтi 2 абзац другий пункту 3
Пункт 9 статтi 2 абзац дванадцятий пункту 3
Пункт 10 статтi 2 абзац одинадцятий пункту 3
Пункт 11 статтi 2 абзац чотирнадцятий пункту 3
Пункт 12 статтi 2 абзац вiсiмнадцятий пункту 3
Пункт 13 статтi 2 абзац дев'ятнадцятий пункту 3
Абзац перший статтi 3 пункт 4
Абзац другий статтi 3  
Абзац третiй статтi 3 пункт 5
Абзац четвертий статтi 3 пункт 6
Стаття 4 пункт 7
Стаття 5 пункт 8
Стаття 6 пункт 9
Стаття 7  
Стаття 8  
Додаток I додаток 1
Додаток II додаток 2
Додаток III додаток 3
Додаток IV додаток 4
Додаток V пункт 9

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 лютого 2019 р. N 154

ЗМIНА,
що вноситься до перелiку видiв продукцiї, щодо яких органи державного ринкового нагляду здiйснюють державний ринковий нагляд

     Доповнити перелiк пунктом 48 такого змiсту:

"48. Водянi насоси постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 лютого 2019 р. N 154 "Про затвердження Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну водяних насосiв" Держпродспоживслужба".
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.