ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо внесення депутатських запитiв

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести змiни до таких законiв України:

     1) у Регламентi Верховної Ради України, затвердженому Законом України "Про Регламент Верховної Ради України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., NN 14 - 17, ст. 133; 2011 р., N 10, ст. 64; 2018 р., N 44, ст. 356):

     а) у статтi 139:

     частину першу викласти в такiй редакцiї:

     "1. Пiдписанi Президентом України закони публiкуються в газетi "Голос України" та у Вiдомостях Верховної Ради України, а також оприлюднюються на офiцiйному веб-сайтi Верховної Ради. Публiкацiя законiв та iнших актiв Верховної Ради у цих друкованих засобах масової iнформацiї та їх оприлюднення на офiцiйному веб-сайтi Верховної Ради є вiдповiдно офiцiйним опублiкуванням та офiцiйним оприлюдненням";

     частину п'яту виключити;

     б) статтю 224 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 224. Внесення депутатського запиту

     1. Народнi депутати, комiтети готують та вносять депутатськi запити вiдповiдно до Конституцiї України, законiв України "Про статус народного депутата України", "Про комiтети Верховної Ради України" та цього Регламенту.

     2. На одному пленарному тижнi може бути внесено не бiльше десяти депутатських запитiв одного народного депутата.

     3. Головуючий на пленарному засiданнi у п'ятницю, пiсля дня внесення депутатського запиту, оголошує загальну кiлькiсть та короткий змiст депутатських запитiв, внесених протягом пленарного тижня, та iнформує Верховну Раду про кiлькiсть депутатських запитiв, внесених вiдповiдно до органiв Верховної Ради, до Кабiнету Мiнiстрiв України, до керiвникiв iнших органiв державної влади та органiв мiсцевого самоврядування, а також до керiвникiв пiдприємств, установ i органiзацiй, розташованих на територiї України, незалежно вiд їх пiдпорядкування i форм власностi.

     4. Тексти депутатських запитiв до Президента України, до вiдповiдних органiв або посадових осiб, до яких їх звернуто, та тексти вiдповiдей на депутатськi запити розмiщуються на офiцiйному веб-сайтi Верховної Ради пiсля знеособлення персональних даних вiдповiдно до вимог законодавства про захист персональних даних. Тексти депутатських запитiв розмiщуються на офiцiйному веб-сайтi Верховної Ради протягом п'яти робочих днiв пiсля їх направлення. Тексти вiдповiдей на депутатськi запити розмiщуються на офiцiйному веб-сайтi Верховної Ради протягом п'яти робочих днiв пiсля їх одержання.

     5. Якщо в депутатському запитi або у вiдповiдi на депутатський запит мiститься iнформацiя з обмеженим доступом, текст такого запиту або такої вiдповiдi на офiцiйному веб-сайтi Верховної Ради не розмiщується";

     в) частину першу статтi 225 виключити;

     2) у Законi України "Про статус народного депутата України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2001 р., N 42, ст. 212; 2013 р., N 14, ст. 89):

     а) частини третю i четверту статтi 15 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Депутатський запит вноситься у письмовiй формi народним депутатом, а у випадку, передбаченому пунктом 34 частини першої статтi 85 Конституцiї України, також на вимогу групи народних депутатiв чи комiтету Верховної Ради України.

     4. Верховна Рада України приймає рiшення про направлення депутатського запиту до Президента України бiльшiстю вiд конституцiйного складу Верховної Ради України.

     Рiшення про направлення запиту до Президента України на вимогу народного депутата, групи народних депутатiв чи комiтету Верховної Ради України має бути попередньо пiдтримане не менш як однiєю третиною вiд конституцiйного складу Верховної Ради України";

     б) статтю 25 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 25. Декларування майнового стану, доходiв, витрат i зобов'язань фiнансового характеру народного депутата України

     Народний депутат зобов'язаний перед вступом на посаду та протягом строку депутатських повноважень щорiчно, до 1 квiтня, подавати шляхом заповнення на офiцiйному веб-сайтi Нацiонального агентства з питань запобiгання корупцiї декларацiю особи, уповноваженої на виконання функцiй держави або мiсцевого самоврядування, за минулий рiк вiдповiдно до Закону України "Про запобiгання корупцiї".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
17 жовтня 2019 року
N 206-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.