ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 22 червня 2021 року N 57


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 55, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", статей 30, 35, 44, 66, 67 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", з урахуванням норм Закону України "Про ринки капiталу та органiзованi товарнi ринки", з метою забезпечення стабiльної дiяльностi банкiв та своєчасного виконання ними зобов'язань перед вкладниками та iншими кредиторами Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Iнструкцiї про порядок регулювання дiяльностi банкiв в Українi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 28 серпня 2001 року N 368, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 26 вересня 2001 року за N 841/6032 (зi змiнами), такi змiни:

     1) пiдпункт "д" пункту 1.3 глави 1 роздiлу IV пiсля абзацу вiсiмнадцятого доповнити новим абзацом дев'ятнадцятим такого змiсту:

     "активи за операцiями з Публiчним акцiонерним товариством "Розрахунковий центр з обслуговування договорiв на фiнансових ринках" iз провадження ним клiрингової дiяльностi;";

     2) пункт 20 глави 1 роздiлу VI доповнити новим пiдпунктом такого змiсту:

     "5) активами за операцiями з Публiчним акцiонерним товариством "Розрахунковий центр з обслуговування договорiв на фiнансових ринках" iз провадження ним клiрингової дiяльностi.".

     2. Унести до Положення про визначення банками України розмiру кредитного ризику за активними банкiвськими операцiями, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 30 червня 2016 року N 351 (зi змiнами), такi змiни:

     1) пiдпункт 2 пункту 41 роздiлу III викласти в такiй редакцiї:

     "2) операцiями з Публiчним акцiонерним товариством "Розрахунковий центр з обслуговування договорiв на фiнансових ринках" iз провадження ним клiрингової дiяльностi;";

     2) пункт 140 роздiлу XIII викласти в такiй редакцiї:

     "140. Банк визначає клас 1 контрагента та значення коефiцiєнта PD, що дорiвнює "0", за дебiторською заборгованiстю (крiм дебiторської заборгованостi, яка має ознаки безнадiйної заборгованостi, визначенi Податковим кодексом України) за:

     1) iндексацiєю грошових заощаджень;

     2) операцiями з Публiчним акцiонерним товариством "Розрахунковий центр з обслуговування договорiв на фiнансових ринках" iз провадження ним клiрингової дiяльностi.";

     3) пiдпункт 2 пункту 151 роздiлу XV викласти в такiй редакцiї:

     "2) вкладеннями в акцiї Публiчного акцiонерного товариства "Розрахунковий центр з обслуговування договорiв на фiнансових ринках".".

     3. Департаменту методологiї регулювання дiяльностi банкiв (Наталiя Iваненко) пiсля офiцiйного опублiкування довести до вiдома банкiв України iнформацiю про прийняття цiєї постанови.

     4. Постанова набирає чинностi з 01 липня 2021 року.

Голова Кирило ШЕВЧЕНКО
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.