КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 травня 2005 р. N 403


Про затвердження Порядку використання у 2005 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв на компенсацiю додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий

     З метою недопущення пiдвищення цiн на лiкарськi засоби у зв'язку iз змiною з 1 сiчня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення лiкарських засобiв, та вiдповiдно до статтi 27 Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рiк" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Порядок використання у 2005 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв на компенсацiю додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий;

     перелiк лiкарських засобiв, у тому числi компонентiв кровi та виготовлених з них препаратiв, витрати на виробництво яких пiдлягають компенсацiї з державного бюджету на суму додаткових витрат, пов'язаних з пiдвищенням ставки акцизного збору на спирт етиловий.

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 грудня 2003 р. N 2077 "Про затвердження Порядку компенсацiї у 2005 роцi виробникам - суб'єктам пiдприємницької дiяльностi додаткових витрат, пов'язаних з пiдвищенням з 1 сiчня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення лiкарських засобiв" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 52, ст. 2822);

     змiни, що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 грудня 2003 р. N 2077, затвердженi постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 сiчня 2005 р. N 90 (Офiцiйний вiсник України, 2005 р., N 4, ст. 223).

     3. Установити, що компенсацiя додаткових витрат, пов'язаних з пiдвищенням з 1 сiчня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий, отриманий виробниками лiкарських засобiв та закладами охорони здоров'я, що здiйснюють оптову торгiвлю спиртом етиловим на медичнi цiлi та включенi до Реєстру закладiв охорони здоров'я i пiдприємств зооветеринарного постачання, що здiйснюють оптову торгiвлю спиртом етиловим на медичнi та ветеринарнi цiлi, до набрання чинностi Законом України вiд 25 березня 2005 р. N 2505-IV "Про внесення змiн до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рiк" та деяких iнших законодавчих актiв України", здiйснюється вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 грудня 2003 р. N 2077 (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 52, ст. 2822; 2005 р., N 4, ст. 223).

     4. Мiнiстерству охорони здоров'я забезпечити щокварталу оприлюднення iнформацiї про фактично одержанi виробниками лiкарських засобiв суми коштiв з державного бюджету на компенсацiю додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення лiкарських засобiв.

     5. Державнiй податковiй адмiнiстрацiї та Мiнiстерству охорони здоров'я затвердити Порядок здiйснення контролю за цiльовим використанням спирту етилового, що застосовується для виготовлення лiкарських засобiв, та забезпечити його дотримання.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 28

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 травня 2005 р. N 403

ПОРЯДОК
використання у 2005 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв на компенсацiю додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий

     1. Цей Порядок визначає механiзм використання у 2005 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв на компенсацiю додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення лiкарських засобiв.

     2. У цьому Порядку термiни вживаються в такому значеннi:

     виробники лiкарських засобiв - суб'єкти господарювання, якi одержали лiцензiю на право виготовлення лiкарських засобiв;

     гарантiя банку - спосiб забезпечення виконання зобов'язань виробника лiкарських засобiв, вiдповiдно до якого банк-гарант приймає на себе грошове зобов'язання цього виробника, оформлене в письмовiй формi, перед виробником спирту етилового сплатити суму акцизного збору за спирт етиловий, що використовується для виготовлення лiкарських засобiв, без врахування вiдсоткiв за вiдстрочення податкового зобов'язання до 90 календарних днiв;

     додатковi витрати - сума акцизного збору, що пiдлягає сплатi виробником лiкарських засобiв виробнику спирту етилового, за спирт, отриманий вiд виробника та використаний на виготовлення лiкарських засобiв, обчислена вiдповiдно до ставки, встановленої статтею 1 Закону України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольнi напої";

     компенсацiя - вiдшкодування з державного бюджету додаткових витрат;

     лiкарськi засоби - лiкарськi засоби, в тому числi компоненти кровi та виготовленi з них препарати, спиртовi або водно-спиртовi настої, якi реалiзуються у флаконах з медичного скла об'ємом не бiльш як 100 куб. сантиметрiв, крiм лiкарських засобiв у виглядi бальзамiв та елiксирiв, за перелiком, визначеним Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     3. Дозвiл на вiдпуск спирту етилового з акцизного складу видається його виробнику представником органу державної податкової служби на цьому складi за умови сплати виробником лiкарських засобiв вартостi спирту. При цьому виробник лiкарських засобiв надає виробнику спирту гарантiю банку на суму додаткових витрат, а орган державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї виробника спирту надає йому в установленому порядку вiдстрочку сплати акцизного збору строком до 90 календарних днiв пiсля вiдвантаження спирту виробнику лiкарських засобiв.

     4. Додатковi витрати виробникiв лiкарських засобiв пiдлягають компенсацiї без врахування вiдсоткiв за вiдстрочення податкового зобов'язання в межах бюджетних асигнувань за бюджетною програмою "Компенсацiя виробникам додаткових витрат, пов'язаних з пiдвищенням з 1 сiчня 2004 р. ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виготовлення лiкарських засобiв".

     5. Компенсацiя виробникам лiкарських засобiв здiйснюється за умови:

     укладення договору мiж виробником спирту етилового та виробником лiкарських засобiв, в якому передбачаються зобов'язання виробника лiкарських засобiв перед виробником спирту сплатити вiдсотки за вiдстрочення податкового зобов'язання та надати гарантiю банку iз сплати суми додаткових витрат;

     перерахування виробником лiкарських засобiв на рахунок виробника спирту етилового вартостi отриманого спирту виходячи з його обсягу;

     визначення вiдпускної цiни лiкарського засобу без включення до неї додаткових витрат виробника;

     надання виробником лiкарських засобiв розпоряднику бюджетних коштiв одного примiрника довiдки органу державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї цього виробника про цiльове використання спирту етилового i визначення вiдпускної цiни лiкарського засобу з дотриманням установлених вимог (далi - довiдка). Другий примiрник довiдки залишається у виробника лiкарських засобiв.

     Форма довiдки та порядок її видачi затверджується Державною податковою адмiнiстрацiєю.

     6. Виробник лiкарських засобiв складає розрахунок додаткових витрат (далi - розрахунок) та звiт про обсяги виготовлення лiкарських засобiв з використанням отриманого спирту етилового вiдповiдно до норм, затверджених в установленому порядку (далi - звiт), за формами, що затверджуються МОЗ за погодженням з Мiнфiном.

     Розрахунок i звiт складаються у двох примiрниках, засвiдчуються пiдписами керiвника та головного бухгалтера виробника лiкарських засобiв, скрiпленими печатками. Один примiрник розрахунку та звiту подається розпоряднику бюджетних коштiв, другий - залишається у виробника лiкарських засобiв.

     Розпорядник бюджетних коштiв затверджує звiт, на пiдставi якого подає Державному казначейству платiжне доручення на перерахування суми компенсацiї виробнику лiкарських засобiв.

     7. Державне казначейство протягом двох днiв пiсля одержання платiжного доручення перераховує кошти на вiдповiдний рахунок виробника лiкарських засобiв у встановленому порядку та в межах бюджетних асигнувань.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 травня 2005 р. N 403

ПЕРЕЛIК
лiкарських засобiв, у тому числi компонентiв кровi та виготовлених з них препаратiв, витрати на виробництво яких пiдлягають компенсацiї з державного бюджету на суму додаткових витрат, пов'язаних з пiдвищенням ставки акцизного збору на спирт етиловий

Найменування засобу Лiкарська форма
L-лiзину есцинат розчин для iн'єкцiй
АДП-М-анатоксин (анатоксин дифтерiйно-правцевий очищений адсорбований iз зменшеним вмiстом антигенiв рiдкий) анатоксин дифтерiйно-правцевий очищений адсорбований iз зменшеним вмiстом антигенiв, рiдкий
Алором лiнiмент лiнiмент
Альбумiн розчин
Альтан таблетки, вкритi оболонкою
Амброксол сироп
Амiзон® таблетки
Амiксин порошок (субстанцiя)
Амiналон таблетки, вкритi оболонкою
Антифунгiн розчин
АП-анатоксин анатоксин правцевий очищений адсорбований рiдкий
Аралiї настойка настойка
Аргiнiну глутамат порошок кристалiчний (субстанцiя)
Арнiки настойка настойка
Аспарагiнова кислота порошок кристалiчний (субстанцiя)
Аспаркам розчин для iн'єкцiй
Аурисан краплi вушнi
Ацелiзин порошок для приготування розчину для iн'єкцiй
Барбовал® краплi для перорального застосування
Бекарбон таблетки
Белалгiн таблетки
Беластезин таблетки
Бензилпенiцилiн порошок для приготування розчину для iн'єкцiй
Бiоспорин порошок
Бiсакодил-Дарниця таблетки, вкритi оболонкою, кишковорозчиннi
Бiфiдумбактерин сухий лiофiлiзована кристалiчна або пориста маса
Борна кислота розчин для зовнiшнього застосування, спиртовий
Брильянтовий зелений розчин для зовнiшнього застосування, спиртовий
Вакцина кашлюково-дифтерiйно-правцева адсорбована, рiдка (АКДП-вакцина) суспензiя для iн'єкцiй
Валерiани екстракт густий екстракт густий (субстанцiя)
Валерiани настойка настойка
Валокормiд краплi для перорального застосування
Вовчуга настойка настойка
Вода для iн'єкцiй рiдина
Гастропiн краплi
Гiдазепам порошок (субстанцiя)
Глiбенкламiд таблетки
Глоду настойка настойка
Глюкоза розчин для iнфузiй
Грицикiв екстракт рiдкий екстракт рiдкий
Горiха грецького настойка настойка
Дибазол розчин для iн'єкцiй
Диклофенак гель
Дiазолiн драже
Евкалiпта настойка настойка
Екстракт валерiани таблетки, вкритi оболонкою
Екстракт звiробою сухий порошок (субстанцiя)
Екстракт хвоща польового сухий порошок (субстанцiя)
Елеутерококу екстракт рiдкий екстракт рiдкий для перорального застосування
Еналаприл таблетки
Енкад розчин для iн'єкцiй
Ескувiт краплi
Етиловий ефiр альфа-бромiзо-валерiанової кислоти субстанцiя (порошок)
Ехiнал настойка
Ехiнацеї настойка настойка
Женьшеню настойка настойка
Залiза сахарат - залiзне вино розчин для перорального застосування
Зеленiна краплi краплi
Золотий корiнь настойка для перорального застосування
Зубнi краплi краплi
Iмуноглобулiн розчин
Iмуно-тон сироп
Iнгалiпт аерозоль аерозоль
Iнгалiпт-Н спрей для iнгаляцiй
Iндометацiн таблетки, вкритi оболонкою, кишковорозчиннi
Iнтерферон розчин
Iнсулiн свинячий сирий порошок (субстанцiя)
Йоду розчин спиртовий розчин для зовнiшнього застосування
Календули мазь мазь
Календули настойка настойка
Кальцiю глюконат розчин для iн'єкцiй
Карбамазепiн таблетки
Кардiфен розчин
Кверцетин гранули
Кетотифен сироп
Кислота амiнокапронова розчин для iнфузiй
Клiмапiн настойка
Клотримазол розчин для зовнiшнього застосування
Конвалiї настойка настойка (субстанцiя)
Конвалiйно-валерiановi краплi краплi для перорального застосування
Корвалдин® краплi для перорального застосування
Корвалол® краплi для перорального застосування
Корглiкон® порошок (субстанцiя)
Корглiкон розчин для iн'єкцiй
Кратал таблетки
Кров, плазма, компоненти кровi  
Лактобактерин розчин, таблетки
Левомiцетин розчин для зовнiшнього застосування
Лiдаза порошок лiофiлiзований для iн'єкцiй
Лiксон розчин для перорального застосування
Лiолiв порошок лiофiлiзований для iн'єкцiй
Лiпiн порошок лiофiлiзований для iн'єкцiй
Лiподокс порошок лiофiлiзований для приготування розчину для iн'єкцiй
Манiт розчин для iнфузiй
Меновазин розчин для зовнiшнього застосування
Метиленовий синiй розчин спиртовий
Мукалтин таблетки
М'яти перцевої настойка настойка
Настойка насiння лимонника настойка
Настоянка пiвонiї настоянка
Натрiю оксибутират порошок (субстанцiя)
Натрiю хлорид розчин для iнфузiй
Нашатирно-анiсовi краплi краплi
Нiтроглiцерин розбавлений рiдина (субстанцiя)
Новокаїн розчин для iн'єкцiй
Окситоцин розчин для iн'єкцiй
Ортофен таблетки, вкритi оболонкою, кишковорозчиннi
Панкреатин таблетки, вкритi оболонкою, кишковорозчиннi
Парацетамол для дiтей сироп
Пертусин рiдина
Перцево-камфорний лiнiмент лiнiмент
Перцю водяного екстракт екстракт рiдкий
Перцю стручкового екстракт густий екстракт густий (субстанцiя)
Перцю стручкового настойка настойка
Пiразинамiд таблетки
Пiрацетам розчин для iн'єкцiй
Плантаглюцид порошок (субстанцiя)
Подорожника сiк рiдина
Полину настойка настойка
Препарати кровi  
Прополiсу настойка настойка
Пропосол аерозоль аерозоль
Протефлазiд краплi
Пустирника настойка настойка
Ранiтидин таблетки
Рекутан рiдина
Реополiглюкiн розчин для iнфузiй
Розчин фурацилiну спиртовий 1:1500 розчин спиртовий
Ромашки екстракт рiдкий екстракт рiдкий
Ротокан рiдина
Салiцилова кислота розчин для зовнiшнього застосування
Сальвiн розчин для зовнiшнього застосування
Седавiт розчин для перорального застосування
Сибазон розчин для iн'єкцiй
Силiбор порошок (субстанцiя)
Сироватка протиправцева коняча очищена концентрована рiдка рiдина
Солодки корiнь сироп
Софори японської настойка настойка
Спирт камфорний розчин для зовнiшнього застосування
Спирт мурашиний розчин для зовнiшнього застосування, спиртовий
Сумiш для iнгаляцiй рiдина
Тимоген розчин для iн'єкцiй
Трамадолу гiдрохлорид розчин для iн'єкцiй
Уролесан рiдина
Фармадол таблетки
Фармазолiн краплi назальнi
Фармадипiн краплi для перорального застосування
Фамотидин таблетки, вкритi оболонкою
Ф-гель гель
Фiтодент настойка
Фiтолiт таблетки, вкритi оболонкою
Фiтосед настоянка
Фламiн порошок (субстанцiя)
Флуренiзид субстанцiя (порошок)
Фукорцин розчин для зовнiшнього застосування
Хлорофiлiпт розчин, таблетки
Церулоплазмiн порошок лiофiлiзований, рiдина
Цитраль розчин для зовнiшнього застосування
Шлунковi краплi краплi
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.