Документ скасований: Постанова КМУ № 27 від 12.01.2024

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 11 листопада 2015 р. N 930


Про затвердження Порядку видачi експлуатацiйного дозволу, форми експлуатацiйного дозволу та визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Вiдповiдно до абзацу першого частини першої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" та статтi 23 Закону України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Порядок видачi експлуатацiйного дозволу;

     форму експлуатацiйного дозволу.

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України А. ЯЦЕНЮК

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 листопада 2015 р. N 930

ПОРЯДОК
видачi експлуатацiйного дозволу

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi, вiдмови у видачi, тимчасового припинення дiї експлуатацiйного дозволу для операторiв ринку, що провадять дiяльнiсть з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного походження (далi - оператори ринку).

     2. Термiни у цьому Порядку вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" (далi - Закон).

     3. Оператори ринку повиннi отримати експлуатацiйний дозвiл, який видається територiальними органами Держветфiтослужби на кожну окрему потужнiсть до початку її експлуатацiї.

     Зазначений обов'язок не поширюється на операторiв ринку, якi провадять дiяльнiсть, зазначену в частинi другiй статтi 23 Закону.

     4. Експлуатацiйний дозвiл видається на потужностi, що розташованi за однiєю адресою (з деталiзацiєю на рiвнi виробничої лiнiї та/або харчових продуктiв залежно вiд виду дiяльностi оператора ринку) i визначенi оператором ринку.

     5. Оператор ринку використовує новi або реконструйованi споруди, новi виробничi лiнiї пiсля отримання акта про результати проведення iнспекцiї (огляду), що пiдтверджує вiдповiднiсть вимогам санiтарних заходiв. Якщо в актi зазначено, що новi або реконструйованi споруди, новi виробничi лiнiї не вiдповiдають вимогам, їх використання можливе тiльки пiсля проведення повторної iнспекцiї (огляду) з оформленням вiдповiдного акта.

     6. Виконавцями заходiв, необхiдних для видачi експлуатацiйного дозволу, є посадовi особи територiальних органiв Держветфiтослужби.

     7. Для отримання експлуатацiйного дозволу оператор ринку особисто або через уповноважений ним орган чи особу, або рекомендованим листом подає в одному примiрнику вiдповiдну заяву та перелiк харчових продуктiв, якi планує виробляти або зберiгати (далi - перелiк).

     8. Оператор ринку несе вiдповiдальнiсть за недостовiрнiсть iнформацiї, зазначеної в заявi про отримання експлуатацiйного дозволу (далi - заява) та перелiку.

     9. Строк видачi експлуатацiйного дозволу становить 30 календарних днiв з дня отримання територiальним органом Держветфiтослужби заяви та перелiку.

     10. Пiсля надходження заяви та перелiку посадова особа територiального органу Держветфiтослужби проводить iнспекцiю (огляд) потужностей (об'єктiв) з метою встановлення їх вiдповiдностi санiтарним заходам.

     11. Рiшення про видачу або вiдмову у видачi експлуатацiйного дозволу приймається територiальним органом Держветфiтослужби на пiдставi результатiв iнспекцiї (огляду) заявлених потужностей щодо їх вiдповiдностi санiтарним заходам.

     Iнспекцiя (огляд) заявлених потужностей проводиться не пiзнiше 15 календарних днiв з дня отримання територiальним органом Держветфiтослужби заяви та перелiку.

     12. Розмiр плати (адмiнiстративний збiр) за надання адмiнiстративної послуги з видачi або поновлення дiї експлуатацiйного дозволу становить 0,17 мiнiмальної заробiтної плати у мiсячному розмiрi, встановленої законом на 1 сiчня календарного року, в якому заява подається оператором ринку в центр надання адмiнiстративних послуг, до визначення розмiру адмiнiстративного збору законом.

     13. Експлуатацiйний дозвiл видається територiальним органом Держветфiтослужби у трьох примiрниках.

     Перший примiрник видається операторовi ринку, другий - залишається у територiальному органi Держветфiтослужби, третiй - надсилається до Держветфiтослужби.

     14. Строк дiї експлуатацiйного дозволу необмежений.

     15. У разi прийняття рiшення про вiдмову у видачi експлуатацiйного дозволу операторовi ринку видається особисто та/або надсилається поштовим вiдправленням письмове повiдомлення iз зазначенням передбачених законодавством пiдстав для такої вiдмови.

     16. Рiшення про вiдмову у видачi експлуатацiйного дозволу може бути оскаржене до Держветфiтослужби або суду.

     17. У разi усунення причин, що стали пiдставою для вiдмови у видачi експлуатацiйного дозволу, повторний розгляд документiв здiйснюється територiальним органом Держветфiтослужби у строк, що не перевищує п'яти робочих днiв з дня повторного отримання заяви та перелiку.

     18. У разi коли оператор ринку не виконує вимоги наказу або розпорядження про тимчасове припинення функцiонування потужностi або частини потужностi та/або тимчасову заборону обiгу об'єктiв санiтарних заходiв, посадова особа територiального органу Держветфiтослужби виносить постанову про тимчасове припинення дiї експлуатацiйного дозволу з деталiзацiєю на рiвнi виробничої лiнiї та/або харчових продуктiв залежно вiд виду дiяльностi оператора ринку.

     19. У разi тимчасового припинення дiї експлуатацiйного дозволу така iнформацiя вноситься до вiдповiдного реєстру та оприлюднюється протягом трьох робочих днiв Держветфiтослужбою на її офiцiйному веб-сайтi.

     20. Оператор ринку, дiю експлуатацiйного дозволу якого тимчасово припинено, не має права здiйснювати виробництво, реалiзацiю та/або обiг харчових продуктiв на таких потужностях. Зазначений оператор ринку може подати заяву територiальному органовi Держветфiтослужби про поновлення дiї експлуатацiйного дозволу пiсля усунення причин, що стали пiдставою для такого припинення.

     21. У разi прийняття рiшення про тимчасове припинення дiї експлуатацiйного дозволу або його анулювання оператор ринку може оскаржити таке рiшення до Держветфiтослужби або суду.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 листопада 2015 р. N 930

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

 
(найменування центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi безпечностi та окремих показникiв якостi харчових продуктiв, який видав експлуатацiйний дозвiл)

ЕКСПЛУАТАЦIЙНИЙ ДОЗВIЛ

N _______ вiд ____ _____________ 20__ р.
1.  
(найменування або прiзвище, iм'я, по батьковi оператора ринку)
2.  
(мiсцезнаходження або мiсце проживання оператора ринку)
3.  
(iдентифiкацiйний код (для юридичної особи) / реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв (для фiзичної особи - пiдприємця) оператора ринку)
4.  
(назва потужностi, яка перебуває в управлiннi оператора ринку)
5.  
(адреса потужностi, яка перебуває в управлiннi оператора ринку)
6.  
(види господарської дiяльностi з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного
 
походження, що провадяться з використанням потужностi, яка перебуває в управлiннi оператора ринку)
7. Реєстрацiйний номер потужностi ________.
8. Дата державної реєстрацiї потужностi ___ _____________ 20__ р.
Вiдповiдно до Закону України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" цей експлуатацiйний дозвiл, виданий на пiдставi результатiв перевiрки вiдповiдностi потужностi оператора ринку вимогам санiтарних заходiв, дає змогу такому операторовi ринку провадити визначенi види господарської дiяльностi з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного походження.
_____________________________________
(керiвник територiального органу центрального
органу виконавчої влади, що реалiзує державну
полiтику у сферi безпечностi та окремих
показникiв якостi харчових продуктiв)
____________
(пiдпис)
_______________
(iнiцiали та прiзвище)
М. П.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 листопада 2015 р. N 930

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили чиннiсть

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 травня 2007 р. N 712 "Про затвердження Порядку видачi експлуатацiйного дозволу для потужностей (об'єктiв) з виробництва, переробки або реалiзацiї харчових продуктiв" (Офiцiйний вiсник України, 2007 р., N 37, ст. 1466).

     2. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 червня 2010 р. N 427 "Про внесення змiни до пункту 9 Порядку видачi експлуатацiйного дозволу для потужностей (об'єктiв) з виробництва, переробки або реалiзацiї харчових продуктiв" (Офiцiйний вiсник України, 2010 р., N 45, ст. 1447).

     3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 сiчня 2011 р. N 31 "Про внесення змiн до Порядку видачi експлуатацiйного дозволу для потужностей (об'єктiв) з виробництва, переробки або реалiзацiї харчових продуктiв" (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 4, ст. 214).

     4. Пункт 18 змiн, що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань державної реєстрацiї юридичної особи та фiзичної особи - пiдприємця, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 серпня 2011 р. N 849 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 61, ст. 2435).

     5. Пункт 1 змiн, що вносяться до Порядку видачi експлуатацiйного дозволу для потужностей (об'єктiв) з виробництва, переробки або реалiзацiї харчових продуктiв i Порядку видачi дозволу на використання об'єктiв i примiщень, призначених для провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 лютого 2012 р. N 149 (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 16, ст. 593).

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.