Документ скасований: Постанова КМУ № 1071 від 04.11.2020

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 сiчня 2016 р. N 96


Про затвердження Порядку видачi або вiдмови у видачi рiшення про призначення, його переоформлення та видачi його дублiката, розширення та обмеження сфери призначення, тимчасового припинення i поновлення дiї рiшення про призначення та анулювання такого рiшення та визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 6 листопада 2019 року N 916

     Вiдповiдно до частини першої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" i Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок видачi або вiдмови у видачi рiшення про призначення, його переоформлення та видачi його дублiката, розширення та обмеження сфери призначення, тимчасового припинення i поновлення дiї рiшення про призначення та анулювання такого рiшення, що додається.

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України А. ЯЦЕНЮК

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 сiчня 2016 р. N 96

ПОРЯДОК
видачi або вiдмови у видачi рiшення про призначення, його переоформлення та видачi його дублiката, розширення та обмеження сфери призначення, тимчасового припинення i поновлення дiї рiшення про призначення та анулювання такого рiшення

(У текстi Порядку слово "Мiнекономрозвитку" замiнено словом "Мiнекономiки" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 листопада 2019 року N 916)

Загальна частина

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi або вiдмови у видачi, переоформлення, видачi дублiката, розширення та обмеження сфери призначення, тимчасового припинення i поновлення дiї та анулювання рiшення про призначення органу з оцiнки вiдповiдностi на проведення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту та рiшення про призначення визнаної незалежної органiзацiї на проведення оцiнки вiдповiдностi технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, згiдно з технiчним регламентом щодо обладнання, яке працює пiд тиском (далi - вiдповiдне рiшення про призначення).

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi".

     3. Видача, переоформлення, видача дублiката вiдповiдного рiшення про призначення, розширення та обмеження сфери призначення, тимчасове припинення i поновлення дiї зазначеного рiшення, його анулювання здiйснюються вiдповiдно до Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" з урахуванням особливостей, визначених Законом України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi".

     4. Видача, переоформлення та видача дублiката вiдповiдного рiшення про призначення, розширення та обмеження сфери призначення, тимчасове припинення i поновлення дiї зазначеного рiшення, його анулювання здiйснюються на безоплатнiй основi.

     Документи, необхiднi для видачi вiдповiдного рiшення про призначення, його переоформлення та видачi його дублiката, розширення та обмеження сфери призначення, тимчасового припинення i поновлення дiї вiдповiдного рiшення про призначення та анулювання такого рiшення, орган з оцiнки вiдповiдностi, у тому числi визнана незалежна органiзацiя, подає Мiнекономiки в паперовiй формi особисто, через уповноважену ним особу або надсилає поштою.

Видача та вiдмова у видачi вiдповiдного рiшення про призначення

     5. Орган з оцiнки вiдповiдностi, у тому числi визнана незалежна органiзацiя, що претендує на призначення (далi - претендент на призначення), подає Мiнекономiки заяву про призначення за формами згiдно з додатками 1 i 2.

     До заяви про призначення додаються такi документи:

     опис сфери призначення (додаток 3) згiдно з вiдповiдним технiчним регламентом, стосовно якої претендент на призначення заявляє про свою компетентнiсть;

     засвiдчена претендентом на призначення копiя атестата про акредитацiю, що засвiдчує вiдповiднiсть претендента на призначення спецiальним вимогам до призначених органiв. Сфера акредитацiї претендента на призначення повинна охоплювати процедури оцiнки вiдповiдностi та види продукцiї, стосовно яких вiн заявляє про свою компетентнiсть;

     нотарiально засвiдчена копiя статуту (положення) вiдповiдної юридичної особи;

     довiдка про досвiд виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi продукцiї за останнi три роки (додаток 4) (для претендента на призначення визнаною незалежною органiзацiєю - довiдка про досвiд виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi (атестацiї) технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, протягом останнiх трьох рокiв (додаток 5);

     вiдомостi про квалiфiкацiю персоналу органу з оцiнки вiдповiдностi (додаток 6);

     довiдка з iнформацiєю про власнi акредитованi випробувальнi лабораторiї (додаток 7) претендента на призначення для проведення випробувань продукцiї в межах сфери призначення, стосовно якої вiн заявляє про свою компетентнiсть (не надається претендентом на призначення визнаною незалежною органiзацiєю);

     нотарiально засвiдченi копiї угод, укладених претендентом на призначення з iншими акредитованими випробувальними лабораторiями для проведення видiв випробувань у межах сфери призначення, якi не проводяться власними лабораторiями претендента на призначення (не надається претендентом на призначення визнаною незалежною органiзацiєю);

     нотарiально засвiдчена копiя договору про обов'язкове страхування професiйної вiдповiдальностi за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам (вiдповiдно до пункту 7 роздiлу X "Прикiнцевi та перехiднi положення" Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" до спливу рiчного строку пiсля набрання чинностi порядком та правилами проведення обов'язкового страхування професiйної вiдповiдальностi призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, подається нотарiально засвiдчена копiя договору добровiльного страхування професiйної чи цивiльної вiдповiдальностi за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, або пiдписана претендентом на призначення довiдка про наявнiсть коштiв у розмiрi, достатньому для вiдшкодування в установленому законодавством порядку фiзичним чи юридичним особам збиткiв, завданих внаслiдок провадження ними дiяльностi як призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi чи визнаними незалежними органiзацiям).

     Претенденти на призначення подають копiї документiв, зазначених в абзацах третьому i восьмому цього пункту, на електронних носiях. Електроннi копiї повиннi бути пiдготовленi у Microsoft Word, формат DOC(X) або RTF, а їх текст повинен бути iдентичним тексту документiв, поданих у паперовiй формi.

     6. Претендентовi на призначення може бути вiдмовлено у видачi вiдповiдного рiшення про призначення з пiдстав, передбачених частиною восьмою статтi 35 Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi".

     7. Мiнекономiки проводить аналiз поданого претендентом на призначення пакета документiв та перевiряє повноту вiдомостей.

     У разi подання претендентом на призначення повного пакета документiв, необхiдних для призначення (наявнi усi необхiднi документи, що вiдповiдають вимогам щодо їх структури i змiсту, встановленим цим Порядком), Мiнекономiки не пiзнiше нiж через 10 днiв з дня одержання заяви про призначення та документiв, що додаються до неї, надсилає копiю заяви про призначення та пакет документiв, що додається до неї, вiдповiдному центральному органу виконавчої влади, на який покладаються функцiї технiчного регулювання у визначенiй сферi дiяльностi (далi - вiдповiдний центральний орган виконавчої влади), для проведення ним оцiнювання претендента на призначення стосовно його вiдповiдностi вимогам до призначених органiв чи визнаних незалежних органiзацiй (далi - оцiнювання претендента на призначення), крiм випадку, коли вiдповiдним центральним органом виконавчої влади є Мiнекономiки.

     8. Вiдповiдний центральний орган виконавчої влади протягом 50 днiв з дня одержання ним копiї заяви про призначення та пакета документiв, що додається до неї, проводить оцiнювання претендента на призначення.

     Посадовi особи вiдповiдних центральних органiв виконавчої влади, якi проводять оцiнювання претендентiв на призначення, мають право:

     безперешкодно вiдвiдувати за умови пред'явлення службового посвiдчення та посвiдчення (направлення) на проведення оцiнювання претендентiв на призначення;

     вимагати вiд претендентiв на призначення надання документiв i матерiалiв, необхiдних для проведення оцiнювання (якi пiдтверджують вiдповiднiсть претендента на призначення вимогам до призначених органiв чи визнаних незалежних органiзацiй, визначених Законом України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi"), одержувати копiї таких документiв i матерiалiв;

     вимагати вiд посадових осiб претендентiв на призначення надання у погоджений з ними строк усних чи письмових пояснень з питань, що виникають пiд час проведення оцiнювання.

     9. За результатами оцiнювання претендента на призначення вiдповiдний центральний орган виконавчої влади готує письмовi пропозицiї щодо призначення чи вiдмови у призначеннi претендента на призначення iз зазначенням пiдстав для такої вiдмови та її обґрунтування i надсилає їх Мiнекономiки не пiзнiше нiж через 50 днiв з дня одержання копiї заяви про призначення та пакета документiв, що додається до неї, крiм випадку, коли вiдповiдним центральним органом виконавчої влади є Мiнекономiки.

     10. У разi коли за результатами аналiзу поданого претендентом на призначення пакета документiв та/або оцiнювання претендента на призначення виявлено недостовiрнiсть вiдомостей та/або невiдповiднiсть претендента на призначення вимогам до призначених органiв чи визнаних незалежних органiзацiй, Мiнекономiки не пiзнiше нiж через 90 днiв з дня одержання вiд претендента на призначення заяви про призначення та пакета документiв, що додається до неї, надсилає претенденту на призначення письмове повiдомлення про вiдмову у видачi вiдповiдного рiшення про призначення iз зазначенням пiдстав для такої вiдмови.

     11. У разi усунення претендентом на призначення причин, що стали пiдставою для вiдмови у видачi вiдповiдного рiшення про призначення, видача такого рiшення про призначення або надсилання письмового повiдомлення про вiдмову у видачi рiшення про призначення здiйснюється в порядку та строки, встановленi у пунктах 5 - 13 цього Порядку.

     Якщо пiдставою для вiдмови у видачi вiдповiдного рiшення про призначення було виявлення в документах, поданих претендентом на призначення, недостовiрних вiдомостей, заява про призначення може бути повторно подана не ранiше нiж через рiк з дати письмового повiдомлення про вiдмову у видачi вiдповiдного рiшення про призначення.

     12. У разi коли за результатами аналiзу поданого претендентом на призначення пакета документiв та/або оцiнювання претендента на призначення встановлено, що претендент на призначення вiдповiдає вимогам до призначених органiв чи визнаних незалежних органiзацiй, Мiнекономiки видає наказ про призначення органу з оцiнки вiдповiдностi чи визнаної незалежної органiзацiї та оформляє вiдповiдне рiшення про призначення за формами згiдно з додатками 8 i 9.

     Вiдповiдне рiшення про призначення складається у двох примiрниках, один з яких видається особисто уповноваженiй особi призначеного органу чи визнаної незалежної органiзацiї або надсилається поштовим вiдправленням з описом вкладення, а iнший зберiгається в Мiнекономiки.

     Мiнекономiки видає призначеному органу чи визнанiй незалежнiй органiзацiї примiрник вiдповiдного рiшення про призначення не пiзнiше нiж через 90 днiв з дня одержання вiд претендента на призначення заяви про призначення та пакета документiв, що додається до неї, та вносить вiдповiдну iнформацiю до реєстру призначених органiв i визнаних незалежних органiзацiй.

     13. Вiдповiдне рiшення про призначення видається на необмежений строк.

Переоформлення та видача дублiката вiдповiдного рiшення про призначення

     14. Переоформлення вiдповiдного рiшення про призначення та видача його дублiката здiйснюються з пiдстав, передбачених статтею 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi".

     15. У разi виникнення пiдстав для переоформлення вiдповiдного рiшення про призначення призначений орган чи визнана незалежна органiзацiя зобов'язанi протягом п'яти робочих днiв з дня настання таких пiдстав подати Мiнекономiки заяву про переоформлення вiдповiдного рiшення про призначення за формою згiдно з додатком 10 разом з примiрником вiдповiдного рiшення про призначення, що пiдлягає переоформленню.

     16. У разi втрати чи пошкодження вiдповiдного рiшення про призначення призначений орган чи визнана незалежна органiзацiя зобов'язанi протягом п'яти робочих днiв з дня настання такої пiдстави подати Мiнекономiки заяву про видачу дублiката вiдповiдного рiшення про призначення за формою згiдно з додатком 11, до якої у разi, коли бланк такого рiшення про призначення непридатний для використання внаслiдок його пошкодження, додається непридатне для використання вiдповiдне рiшення про призначення.

     17. Переоформлення вiдповiдного рiшення про призначення та видача його дублiката здiйснюються в порядку та строки, передбаченi статтею 36 Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" та статтею 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi".

Розширення сфери призначення

     18. Призначений орган чи визнана незалежна органiзацiя, що претендує на розширення сфери призначення згiдно з технiчним регламентом, стосовно якого вiн був призначений ранiше (далi - претендент на розширення), подає Мiнекономiки заяву про розширення сфери призначення за формою згiдно з додатком 12.

     До заяви про розширення сфери призначення додаються документи, зазначенi в абзацах четвертому, п'ятому, сьомому - дев'ятому пункту 5 цього Порядку, iз зазначенням вiдомостей, що стосуються лише розширення сфери призначення, а також:

     оригiнал вiдповiдного рiшення про призначення;

     опис сфери призначення (додаток 3) згiдно з вiдповiдним технiчним регламентом, який повинен охоплювати всю сферу призначення з урахуванням її заявленого розширення, стосовно якої призначений орган чи визнана незалежна органiзацiя заявляє про свою компетентнiсть.

     Документи, що додаються до заяви про розширення сфери призначення, зазначенi в абзацi четвертому цього пункту та в абзацi восьмому пункту 5 цього Порядку, подаються також на електронних носiях. Електроннi копiї повиннi бути пiдготовленi у Microsoft Word, формат DOC(X) або RTF, а їх текст повинен бути iдентичним тексту документiв, поданих у паперовiй формi.

     19. Розширення сфери призначення здiйснюється в порядку та у строки, встановленi цим Порядком, з видачею претенденту на розширення примiрника вiдповiдного рiшення про призначення iз внесеними змiнами, що пов'язанi з розширенням сфери призначення.

Обмеження сфери призначення, тимчасове припинення i поновлення дiї та анулювання вiдповiдного рiшення про призначення

     20. Обмеження сфери призначення, тимчасове припинення i поновлення дiї та анулювання вiдповiдного рiшення про призначення здiйснюються з пiдстав, в порядку та строки, передбаченi статтею 37 Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi".

     Форми заяв про обмеження сфери призначення, про тимчасове припинення дiї вiдповiдного рiшення про призначення та про анулювання такого рiшення про призначення встановленi у додатках 13 - 15.

     21. Одночасно з видачею призначеному органу чи визнанiй незалежнiй органiзацiї примiрника рiшення про призначення iз внесеними змiнами, що пов'язанi з обмеженням сфери призначення, або копiї наказу про тимчасове припинення дiї чи анулювання такого рiшення про призначення Мiнекономiки надсилає письмовий запит до такого органу чи визнаної незалежної органiзацiї про надання iнформацiї щодо комплектiв документацiї, пов'язаної з оцiнкою вiдповiдностi, яка проводилася таким призначеним органом чи визнаною незалежною органiзацiєю стосовно окремих видiв продукцiї та/або процедур оцiнки вiдповiдностi, щодо яких було прийнято наказ про обмеження сфери призначення.

     Призначений орган чи визнана незалежна органiзацiя не пiзнiше нiж через 10 днiв з дня отримання письмового запиту надає Мiнекономiки письмову iнформацiю щодо комплектiв документацiї, пов'язаної з оцiнкою вiдповiдностi, яка проводилася ним (нею) стосовно окремих видiв продукцiї та/або процедур оцiнки вiдповiдностi, щодо яких було прийнято наказ про обмеження сфери призначення.

 

Додаток 1
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про призначення органу з оцiнки вiдповiдностi на проведення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту

 
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить призначити його на проведення оцiнки вiдповiдностi вимогам
 
(назва технiчного регламенту,
 
дата прийняття та номер нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
вiдповiдно до заявленої сфери призначення.
Додаток: 1. Опис заявленої сфери призначення на ___ арк.
2. Копiя атестата про акредитацiю на ___ арк.
3. Копiя статуту (положення) юридичної особи на ___ арк.
4. Довiдка про досвiд виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi продукцiї за останнi три роки на ___ арк.
5. Вiдомостi про квалiфiкацiю персоналу органу з оцiнки вiдповiдностi на ___ арк.
6. Довiдка з iнформацiєю про власнi акредитованi випробувальнi лабораторiї для проведення випробувань продукцiї в межах заявленої сфери призначення на ___ арк.
7. Копiї угод, укладених органом з оцiнки вiдповiдностi з iншими акредитованими випробувальними лабораторiями для проведення видiв випробувань у межах заявленої сфери призначення, на ___ арк.
8. Копiя договору про обов'язкове страхування професiйної вiдповiдальностi за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, на ___ арк.*
   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника юридичної особи, що претендує на призначення)

"___" __________ 20__ р.

____________
     * Вiдповiдно до пункту 7 роздiлу X "Прикiнцевi та перехiднi положення" Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" до спливу рiчного строку пiсля набрання чинностi порядком та правилами проведення обов'язкового страхування професiйної вiдповiдальностi призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, подається нотарiально засвiдчена копiя договору добровiльного страхування професiйної чи цивiльної вiдповiдальностi за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, або пiдписана претендентом на призначення довiдка про наявнiсть коштiв у розмiрi, достатньому для вiдшкодування в установленому законодавством порядку фiзичним чи юридичним особам збиткiв, завданих внаслiдок провадження ними дiяльностi як призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi чи визнаними незалежними органiзацiями.

(додаток 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 2
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про призначення визнаної незалежної органiзацiї на проведення оцiнки вiдповiдностi технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, згiдно з технiчним регламентом щодо обладнання, що працює пiд тиском

 
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить призначити його на проведення оцiнки вiдповiдностi технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, згiдно з ___________
(необхiдне пiдкреслити)
 
(назва технiчного регламенту,
 
дата прийняття та номер нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
вiдповiдно до заявленої сфери призначення.
Додаток: 1. Опис заявленої сфери призначення на ___ арк.
2. Копiя атестата про акредитацiю на ___ арк.
3. Копiя статуту (положення) юридичної особи на ___ арк.
4. Довiдка про досвiд виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi (атестацiї) технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, протягом останнiх трьох рокiв на ___ арк.
5. Вiдомостi про квалiфiкацiю персоналу органу з оцiнки вiдповiдностi на ___ арк.
6. Копiя договору про обов'язкове страхування професiйної вiдповiдальностi за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, на ___ арк.*
   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника юридичної особи, що претендує на призначення)

"___" __________ 20__ р.

____________
     * Вiдповiдно до пункту 7 роздiлу X "Прикiнцевi та перехiднi положення" Закону України "Про технiчнi регламенти та оцiнку вiдповiдностi" до спливу рiчного строку пiсля набрання чинностi порядком та правилами проведення обов'язкового страхування професiйної вiдповiдальностi призначених органiв з оцiнки вiдповiдностi та визнаних незалежних органiзацiй за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, подається нотарiально засвiдчена копiя договору добровiльного страхування професiйної чи цивiльної вiдповiдальностi за шкоду, яку може бути заподiяно третiм особам, або пiдписана претендентом на призначення довiдка про наявнiсть коштiв у розмiрi, достатньому для вiдшкодування в установленому законодавством порядку фiзичним чи юридичним особам збиткiв, завданих внаслiдок провадження ними дiяльностi як призначеними органами з оцiнки вiдповiдностi чи визнаними незалежними органiзацiями.

(додаток 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 3
до Порядку

ОПИС
сфери призначення

 
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
на проведення оцiнки вiдповiдностi вимогам
 
(назва технiчного регламенту, номер i дата прийняття нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
Порядковий номер Види продукцiї iз зазначенням категорiй та/або груп продукцiї (якщо вони визначенi в технiчному регламентi) чи iнших деталiзованих визначень продукцiї Процедури оцiнки вiдповiдностi з посиланням на положення технiчного регламенту чи додатки до нього, в яких визначенi такi процедури Додатковi вiдомостi про сферу призначення, якщо це вимагається технiчним регламентом
1 2 3 4
Керiвник  
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

____________
     Примiтки:
     1. У разi розширення сфери призначення в описi сфери призначення згiдно з вiдповiдним технiчним регламентом повинна бути охоплена вся сфера призначення з урахуванням її заявленого розширення.
     2. Пiдпис керiвника юридичної особи, що претендує на призначення, ставиться на кожнiй сторiнцi.

 

Додаток 4
до Порядку

ДОВIДКА
про досвiд виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi продукцiї за останнi три роки

Види продукцiї iз зазначенням категорiй та/або груп продукцiї чи iнших деталiзованих визначень продукцiї Iнформацiя про заявника, чия продукцiя була оцiнена Роботи з оцiнки вiдповiдностi Перiод проведення робiт
вид робiт номер та дата виданого документа про вiдповiднiсть
1 2 3 4 5
Керiвник  
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

____________
     Примiтки:
     1. У колонцi 1 зазначаються вiдомостi про види продукцiї iз зазначенням категорiй та/або груп продукцiї чи iнших деталiзованих визначень продукцiї, яку орган з оцiнки вiдповiдностi оцiнював.
     2. У колонцi 2 зазначаються вiдомостi про заявникiв, чия продукцiя була оцiнена. Зазначається повне найменування пiдприємства, установи, органiзацiї або прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця та їх мiсцезнаходження (поштовий iндекс, область, район, населений пункт, район населеного пункту (за наявностi), вулиця, номер будинку, корпусу (за наявностi), офiсу/квартири (за наявностi), телефону).
     3. У колонцi 3 зазначаються вiдомостi про види робiт, якi були виконанi органом з оцiнки вiдповiдностi (сертифiкацiя, випробування, iнспектування тощо).
     4. У колонцi 4 зазначаються вiдомостi про документи про вiдповiднiсть, якi були виданi за результатами виконаних робiт з оцiнки вiдповiдностi. Зазначається найменування виданого документа, його реєстрацiйний номер та дата (число, мiсяць, рiк).
     5. У колонцi 5 зазначаються вiдомостi про перiод, протягом якого виконано роботи з оцiнки вiдповiдностi. Зазначається дата (число, мiсяць, рiк) початку та завершення виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi.

 

Додаток 5
до Порядку

ДОВIДКА
про досвiд виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi (атестацiї) технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, протягом останнiх трьох рокiв

Види продукцiї iз зазначенням категорiй та/або груп продукцiї чи iнших деталiзованих визначень продукцiї, стосовно якої орган з оцiнки вiдповiдностi проводив оцiнку вiдповiдностi (атестацiю) Iнформацiя про заявника, чиї технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персонал були оцiненi (атестованi) Роботи з оцiнки вiдповiдностi (атестацiї) Перiод проведення робiт
вид робiт номер та дата виданого документа про вiдповiднiсть (атестацiю)
1 2 3 4 5
Керiвник  
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

____________
     Примiтки:
     1. У колонцi 1 зазначаються вiдомостi про види продукцiї iз зазначенням категорiй та/або груп продукцiї чи iнших деталiзованих визначень продукцiї, стосовно якої орган з оцiнки вiдповiдностi проводив оцiнку вiдповiдностi (атестацiю) технологiй виконання нерознiмних з'єднань, або категорiї персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання та/або здiйснює неруйнiвний контроль, стосовно якого орган з оцiнки вiдповiдностi проводив оцiнку вiдповiдностi (атестацiю).
     2. У колонцi 2 зазначаються вiдомостi про заявникiв, чиї технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персонал були оцiненi (атестованi). Зазначається повне найменування пiдприємства, установи, органiзацiї або прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця та їх мiсцезнаходження (поштовий iндекс, область, район, населений пункт, район населеного пункту (за наявностi), вулиця, номер будинку, корпусу (за наявностi), офiсу/квартири (за наявностi), телефону).
     3. У колонцi 3 зазначаються вiдомостi про види робiт, якi були виконанi органом з оцiнки вiдповiдностi (оцiнка вiдповiдностi (атестацiя) технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, тощо).
     4. У колонцi 4 зазначаються вiдомостi про документи про вiдповiднiсть, якi були виданi за результатами проведених робiт з оцiнки вiдповiдностi (атестацiї). Зазначається найменування виданого документа, його реєстрацiйний номер та дата (число, мiсяць, рiк).
     5. У колонцi 5 зазначаються вiдомостi про перiод, протягом якого виконано роботи з оцiнки вiдповiдностi (атестацiї). Зазначається дата (число, мiсяць, рiк) початку та завершення виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi (атестацiї).

 

Додаток 6
до Порядку

ВIДОМОСТI
про квалiфiкацiю персоналу органу з оцiнки вiдповiдностi

Прiзвище, iм'я та по батьковi Займана посада Освiта, назва навчального закладу, фах, рiк закiнчення навчального закладу Iнформацiя про пiдвищення квалiфiкацiї (напрям пiдвищення квалiфiкацiї та документ, отриманий за результатами пiдвищення квалiфiкацiї) Досвiд виконання робiт з оцiнки вiдповiдностi, роки
1 2 3 4 5
Керiвник  
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

 

Додаток 7
до Порядку

ДОВIДКА
з iнформацiєю про власнi акредитованi випробувальнi лабораторiї

Назва випробувальної лабораторiї Мiсцезнаходження випробувальної лабораторiї Номер атестата про акредитацiю випробувальної лабораторiї Строк дiї атестата про акредитацiю випробувальної лабораторiї Сфера акредитацiї випробувальної лабораторiї Види випробувань, якi проводить випробувальна лабораторiя Статус випробувальної лабораторiї
1 2 3 4 5 6 7
Керiвник  
(найменування юридичної особи, що претендує на призначення)
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

____________
     Примiтки:
     1. У колонцi 2 зазначаються вiдомостi про мiсцезнаходження акредитованої лабораторiї (поштовий iндекс, область, район, населений пункт, район населеного пункту (за наявностi), вулиця, номер будинку, корпусу (за наявностi), телефону).
     2. У колонцi 7 зазначаються вiдомостi про статус випробувальної лабораторiї (є структурним пiдроздiлом органу з оцiнки вiдповiдностi чи окремою юридичною особою з не менш як 50 вiдсотками статутного капiталу, який належить органу з оцiнки вiдповiдностi).

 

Додаток 8
до Порядку

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

РIШЕННЯ
про призначення органу з оцiнки вiдповiдностi на проведення оцiнки вiдповiдностi вимогам вiдповiдного технiчного регламенту

Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України засвiдчує, що
 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi i його мiсцезнаходження)
наказом вiд ___ _________ 20__ р. N _____ призначено органом з оцiнки вiдповiдностi на проведення оцiнки вiдповiдностi вимогам
 
(назва технiчного регламенту, дата прийняття та номер нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
i йому присвоєно iдентифiкацiйний номер _____.
Сфера призначення на ____ арк. наведена в додатку до цього рiшення та є його невiд'ємною частиною.
Мiнiстр ___________
(пiдпис)
_______________
(iнiцiали, прiзвище)

"___" __________ 20__ р.

 

Додаток
до рiшення про призначення органу з оцiнки вiдповiдностi

СФЕРА ПРИЗНАЧЕННЯ
органу з оцiнки вiдповiдностi на проведення оцiнки вiдповiдностi

вимогам

 
(назва технiчного регламенту, дата прийняття та номер нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi)
Порядковий номер Види продукцiї iз зазначенням категорiй та/або груп продукцiї (якщо вони визначенi в технiчному регламентi) чи iнших деталiзованих визначень продукцiї Процедури оцiнки вiдповiдностi з посиланням на положення технiчного регламенту чи додатки до нього, в яких визначенi цi процедури Додатковi вiдомостi про сферу призначення, якщо це вимагається технiчним регламентом
1 2 3 4
     
(найменування посади керiвника структурного пiдроздiлу Мiнекономiки, на який покладено функцiї у сферi технiчного регулювання) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

____________
     Примiтки:
     1. У разi розширення/обмеження сфери призначення в описi сфери призначення згiдно з вiдповiдним технiчним регламентом охоплюється вся сфера призначення з урахуванням її заявленого розширення/обмеження.
     2. Пiдпис керiвника структурного пiдроздiлу Мiнекономiки, на який покладено функцiї у сферi технiчного регулювання, ставиться на кожнiй сторiнцi.

(додаток 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 9
до Порядку

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

РIШЕННЯ
про призначення визнаної незалежної органiзацiї на проведення оцiнки вiдповiдностi технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, згiдно з технiчним регламентом щодо обладнання, що працює пiд тиском

Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України засвiдчує, що
 
(найменування призначеної визнаної незалежної органiзацiї i її мiсцезнаходження)
наказом вiд ___ _________ 20__ р. N _____ призначено визнаною незалежною органiзацiю на проведення оцiнки вiдповiдностi технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, згiдно з
(необхiдне пiдкреслити)
  .
(назва технiчного регламенту, дата прийняття та номер нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
Сфера призначення на ____ арк. наведена в додатку до цього рiшення та є його невiд'ємною частиною.
Мiнiстр ___________
(пiдпис)
_______________
(iнiцiали, прiзвище)

"___" __________ 20__ р.

 

Додаток
до рiшення про призначення визнаної незалежної органiзацiї

СФЕРА ПРИЗНАЧЕННЯ
визнаної незалежної органiзацiї на проведення оцiнки вiдповiдностi технологiї виконання нерознiмних з'єднань, персоналу, який виконує нерознiмнi з'єднання, та/або персоналу, який здiйснює неруйнiвний контроль, згiдно з

 
(назва технiчного регламенту, дата прийняття та номер нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
 
(найменування призначеної визнаної незалежної органiзацiї)
Порядковий номер Види продукцiї iз зазначенням категорiй та/або груп продукцiї (якщо вони визначенi в технiчному регламентi) чи iнших деталiзованих визначень продукцiї Процедури оцiнки вiдповiдностi з посиланням на положення технiчного регламенту чи додатки до нього, в яких визначенi такi процедури Додатковi вiдомостi про сферу призначення, якщо це вимагається технiчним регламентом
1 2 3 4
     
(найменування посади керiвника структурного пiдроздiлу Мiнекономiки, на який покладено функцiї у сферi технiчного регулювання) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

____________
     Примiтки:
     1. У разi розширення/обмеження сфери призначення в описi сфери призначення згiдно з технiчним регламентом щодо обладнання, що працює пiд тиском, охоплюється вся сфера призначення з урахуванням її заявленого розширення/обмеження.
     2. Пiдпис керiвника структурного пiдроздiлу Мiнекономiки, на який покладено функцiї у сферi технiчного регулювання, ставиться на кожнiй сторiнцi.

(додаток 9 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 10
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про переоформлення рiшення про призначення

 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної органiзацiї)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить переоформити рiшення про призначення
  ,
(назва рiшення про призначення)
видане згiдно з наказом Мiнекономiки вiд "___" ________ 20__ р. N ___
"   "
(назва наказу)
у зв'язку iз змiною найменування/мiсцезнаходження.
(необхiдне пiдкреслити)
Найменування/мiсцезнаходження змiнено з  
(необхiдне пiдкреслити) (попереднє найменування/мiсцезнаходження)
на   .
(нове найменування/мiсцезнаходження)

Додаток: рiшення про призначення на ____ арк.

   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної рганiзацiї)

"___" __________ 20__ р.

(додаток 10 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 11
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про видачу дублiката рiшення про призначення

 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної органiзацiї)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить видати дублiкат рiшення про призначення
  ,
(назва рiшення про призначення)
видане згiдно з наказом Мiнекономiки вiд "___" ________ 20__ р. N ___
"   "
(назва наказу)
у зв'язку iз змiною втратою/пошкодженням.
(необхiдне пiдкреслити)

Додаток: рiшення про призначення на ___ арк. (подається у разi пошкодження)

   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної рганiзацiї)

"___" __________ 20__ р.

(додаток 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 12
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про розширення сфери призначення

 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної органiзацiї)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить розширити його сферу призначення згiдно з
  ,
(назва технiчного регламенту, дата та
  ,
номер прийняття нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
яка є невiд'ємним додатком до рiшення про призначення
  ,
(назва рiшення про призначення)
видане згiдно з наказом Мiнекономiки вiд "___" ________ 20__ р. N ___
"   ".
(назва наказу)
Додаток: 1. Рiшення про призначення на ___ арк.
2. Опис заявленої сфери призначення на ___ арк.
3. Копiя атестата про акредитацiю на ___ арк.
4. Копiя статуту (положення) юридичної особи на ___ арк.
5. Вiдомостi про квалiфiкацiю персоналу органу з оцiнки вiдповiдностi на ___ арк.
6. Довiдка з iнформацiєю про власнi акредитованi випробувальнi лабораторiї для проведення випробувань продукцiї в межах заявленої сфери розширення на ___ арк.
7. Копiї угод, укладених органом з оцiнки вiдповiдностi з iншими акредитованими випробувальними лабораторiями для проведення видiв випробувань у межах заявленої сфери розширення, на ___ арк.
   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної рганiзацiї)

"___" __________ 20__ р.

____________
     Примiтка. Документи, якi зазначенi у пунктах 6 i 7, не надаються визнаною незалежною органiзацiєю.

(додаток 12 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 13
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про обмеження сфери призначення

 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної органiзацiї)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить обмежити сферу його призначення згiдно з
 
(назва технiчного регламенту, номер
  ,
i дата прийняття нормативно-правового акта, яким затверджено технiчний регламент)
яка є невiд'ємним додатком до рiшення про призначення
  ,
(назва рiшення про призначення)
видане згiдно з наказом Мiнекономiки вiд "___" ________ 20__ р. N ___
"   ",
(назва наказу)
в частинi   .
(перелiк видiв продукцiї та/або процедур оцiнки вiдповiдностi, стосовно яких пропонується обмежити сферу призначення)

Додаток: рiшення про призначення на ___ арк.

   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної рганiзацiї)

"___" __________ 20__ р.

(додаток 13 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 14
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про тимчасове припинення дiї рiшення про призначення

 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної органiзацiї)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить тимчасово припинити дiю рiшення про призначення
  ,
(назва рiшення про призначення)
видане згiдно з наказом Мiнекономiки вiд "___" ________ 20__ р. N ___
"   ",
(назва наказу)
стосовно всiєї сфери призначення або окремих видiв продукцiї та/або процедур оцiнки вiдповiдностi
(необхiдне пiдкреслити)
 
(перелiк видiв продукцiї та/або процедур оцiнки вiдповiдностi, стосовно яких пропонується тимчасово припинити дiю рiшення про призначення)
   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної рганiзацiї)

"___" __________ 20__ р.

(додаток 14 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

Додаток 15
до Порядку
Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України

ЗАЯВА
про анулювання рiшення про призначення

 
(найменування призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної органiзацiї)
 
(мiсцезнаходження, номер телефону, телефаксу, адреса електронної пошти, код згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань)
в особi   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi та посада)
який дiє на пiдставi статуту (положення) юридичної особи, просить анулювати рiшення про призначення
  ,
(назва рiшення про призначення)
видане згiдно з наказом Мiнекономiки вiд "___" ________ 20__ р. N ___
"   ".
(назва наказу)
   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище керiвника призначеного органу з оцiнки вiдповiдностi або визнаної незалежної рганiзацiї)

"___" __________ 20__ р.

(додаток 15 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 сiчня 2016 р. N 96

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили чиннiсть

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 сiчня 2007 р. N 59 "Про затвердження Порядку здiйснення процедури призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi продукцiї, процесiв i послуг вимогам технiчних регламентiв" (Офiцiйний вiсник України, 2007 р., N 6, ст. 223).

     2. Пункт 3 змiн, що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 червня 2012 р. N 708 "Про затвердження Правил пiдготовки проектiв технiчних регламентiв, розроблених на основi актiв законодавства Європейського Союзу, якi затверджуються Кабiнетом Мiнiстрiв України" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 59, ст. 2370).

     3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 липня 2012 р. N 664 "Про внесення змiн до Порядку здiйснення процедури призначення органiв з оцiнки вiдповiдностi продукцiї, процесiв i послуг вимогам технiчних регламентiв" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 56, ст. 2243).

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.