МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

18.03.2016 N 373


Про затвердження Змiн до Положення про реєстрацiю платникiв податку на додану вартiсть

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
06 квiтня 2016 р. за N 515/28645


     Вiдповiдно до статей 180 - 184, 209 роздiлу V Податкового кодексу України та Положення про Мiнiстерство фiнансiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 375, з метою приведення у вiдповiднiсть до Закону України вiд 24 грудня 2015 року N 909-VIII "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актiв України щодо забезпечення збалансованостi бюджетних надходжень у 2016 роцi" наказую:

     1. Затвердити Змiни до Положення про реєстрацiю платникiв податку на додану вартiсть, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 14 листопада 2014 року N 1130, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 17 листопада 2014 року за N 1456/26233, iз змiнами, що додаються.

     2. Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку Мiнiстерства фiнансiв України (Романюк Ю. П.) та Департаменту обслуговування платникiв Державної фiскальної служби України (Калєнiченко Н. Г.) в установленому порядку забезпечити:

     подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра фiнансiв України Макеєву О. Л. та Голову Державної фiскальної служби України Насiрова Р. М.

Мiнiстр Н. Яресько
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної фiскальної служби України Р. М. Насiров
Голова Державної регуляторної служби України К. М. Ляпiна

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
18 березня 2016 року N 373
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
06 квiтня 2016 р. за N 515/28645

Змiни до Положення про реєстрацiю платникiв податку на додану вартiсть

     1. В абзацi другому пiдпункту 2 пункту 1.6 роздiлу I слова "та фiзичних осiб - пiдприємцiв" замiнити словами ", фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань".

     2. У роздiлi III:

     1) у реченнi другому абзацу третього пiдпункту 1 пункту 3.5 слова "та фiзичних осiб - пiдприємцiв" замiнити словами ", фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань";

     2) у пунктi 3.6:

     речення друге абзацу першого викласти в такiй редакцiї: "Реєстрацiя таких осiб здiйснюється не ранiше дати змiни системи оподаткування з урахуванням положень статтi 293 роздiлу XIV Кодексу, якими встановлюються ставки єдиного податку для платникiв третьої групи, що передбачають сплату податку на додану вартiсть та не передбачають сплати цього податку.";

     абзаци другий, третiй виключити.

     У зв'язку з цим абзаци четвертий - двадцять третiй вважати вiдповiдно абзацами другим - двадцять першим;

     3) доповнити пункт 3.9 новим абзацом такого змiсту:

     "При цьому нова заява може бути подана до контролюючого органу з бажаною датою реєстрацiї, що була вказана у попереднiй неприйнятiй заявi, якщо особою, яка добровiльно реєструється платником ПДВ, лiквiдовано недолiки, встановленi абзацом першим цього пункту, та така нова заява подана не пiзнiше нiж за 3 робочих днi до початку податкового перiоду, з якого така особа вважатиметься платником ПДВ та матиме право на податковий кредит i виписку податкових накладних.";

     4) доповнити пункт 3.10 новим абзацом такого змiсту:

     "Якщо реєстрацiйна заява подана до контролюючого органу в електроннiй формi, вiдмова в реєстрацiї або пропозицiя надати нову заяву про реєстрацiю викладається контролюючим органом в електроннiй формi та надсилається на адресу електронної пошти, з якої надiйшла така заява.".

     3. У роздiлi V:

     1) пiдпункт "ж" пункту 5.1 виключити;

     2) доповнити пункт 5.4 пiсля абзацу четвертого новим абзацом п'ятим такого змiсту:

     "Якщо заява про анулювання реєстрацiї платника ПДВ подана до контролюючого органу в електроннiй формi, вiдмова в анулюваннi реєстрацiї або пропозицiя надати нову заяву про анулювання реєстрацiї викладається контролюючим органом в електроннiй формi та надсилається на адресу електронної пошти, з якої надiйшла така заява.".

     У зв'язку з цим абзац п'ятий вважати абзацом шостим;

     3) у пунктi 5.5:

     слова "повiдомлення державного реєстратора" виключити;

     у пiдпунктi 1 слова "(повiдомлення, документи)" замiнити словом "(документи)", а слова "про прийняття рiшення про припинення пiдприємницької дiяльностi" замiнити словами "про державну реєстрацiю припинення пiдприємницької дiяльностi";

     пiдпункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8) судове рiшення про скасування (визнання недiйсною) державної реєстрацiї юридичної особи у випадках, передбачених законом, якщо таке рiшення прийнято судом до 01 липня 2004 року, крiм судового рiшення про визнання юридичної особи банкрутом, вiдомостi з Єдиного державного реєстру про початок процесу проведення спрощеної процедури державної реєстрацiї припинення юридичної особи шляхом її лiквiдацiї (пiдстава - пiдпункт "е" пункту 184.1 статтi 184 роздiлу V Кодексу);";

     пiдпункт 11 виключити.

     У зв'язку з цим пiдпункти 12 - 14 вважати вiдповiдно пiдпунктами 11 - 13;

     4) абзац п'ятий пункту 5.10 доповнити новим реченням такого змiсту: "Таке рiшення або його засвiдчена копiя направляється iз супровiдним листом до Державної фiскальної служби України у десятиденний строк пiсля прийняття.".

     4. В абзацi одинадцятому пункту 7.5 роздiлу VII слова "та мiсцезнаходження (мiсце проживання)" виключити.

     5. У текстi Положення слова та цифру "розмiрi 4 вiдсоткiв" замiнити словами ", що не передбачає сплати податку на додану вартiсть".

     6. У додатку до заяви про анулювання реєстрацiї платника податку на додану вартiсть додатка 3 рядок

"

Пiдпункт "ж" пункту 184.1 статтi 184 роздiлу V Кодексу В Єдиному державному реєстрi юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв наявний запис про вiдсутнiсть юридичної особи або фiзичної особи за її мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) або запис про вiдсутнiсть пiдтвердження вiдомостей про юридичну особу (непотрiбне закреслити)

"

     виключити.

     7. У додатку 13 рядки

"Реквiзити рахунка в системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть платника - сiльськогосподарського пiдприємства, що обрав спецiальний режим оподаткування, призначеного для перерахування коштiв на його спецiальний рахунок
МФО _____________, N __________________________"

     замiнити рядками

"Реквiзити рахункiв у системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть платника - сiльськогосподарського пiдприємства, що обрав спецiальний режим оподаткування, призначених для перерахування коштiв до державного бюджету та на його спецiальнi рахунки:
МФО _____________, N __________________________ за операцiями iз сiльськогосподарськими товарами/послугами (крiм операцiй iз зерновими i технiчними культурами та операцiй з продукцiєю тваринництва);
МФО _____________, N __________________________ за операцiями iз зерновими i технiчними культурами;
МФО _____________, N ___________________________ за операцiями з продукцiєю тваринництва.".

Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку Ю. П. Романюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.