КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 жовтня 2020 р. N 1025


Про затвердження перелiку окремих визначених законодавством України пiльгових категорiй населення, операцiї з безоплатного передання яким у володiння i користування транспортних засобiв товарних позицiй 8702 та 8703 УКТЗЕД звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть

     Вiдповiдно до пункту 71 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити перелiк окремих визначених законодавством України пiльгових категорiй населення, операцiї з безоплатного передання яким у володiння i користування транспортних засобiв товарних позицiй 8702 та 8703 УКТЗЕД звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть, що додається.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня її опублiкування та застосовується протягом строку дiї пункту 71 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 73

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 жовтня 2020 р. N 1025

ПЕРЕЛIК
окремих визначених законодавством України пiльгових категорiй населення, операцiї з безоплатного передання яким у володiння i користування транспортних засобiв товарних позицiй 8702 та 8703 УКТЗЕД звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть

     1. Особи з iнвалiднiстю, дiти з iнвалiднiстю, якi мають право на отримання спецiального автотранспорту безоплатно або на пiльгових умовах вiдповiдно до статтi 26 Закону України "Про реабiлiтацiю осiб з iнвалiднiстю в Українi".

     2. Особи, визначенi пунктом 1 частини першої статтi 14 Закону України "Про статус i соцiальний захист громадян, якi постраждали внаслiдок Чорнобильської катастрофи", якi мають право на отримання автомобiля безоплатно або на пiльгових умовах вiдповiдно до пункту 13 частини першої статтi 20 цього Закону.

     3. Особи з числа реабiлiтованих вiдповiдно до Закону України "Про реабiлiтацiю жертв репресiй комунiстичного тоталiтарного режиму 1917 - 1991 рокiв" та реабiлiтованi до прийняття цього Закону жертви полiтичних репресiй, якi є особами з iнвалiднiстю внаслiдок репресiй i вiдповiдно до статтi 6 цього Закону мають право на отримання автомобiля безоплатно або на пiльгових умовах.

     4. Особи з iнвалiднiстю вiд загального захворювання, трудового калiцтва та з iнших причин iз числа колишнiх малолiтнiх (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 рокiв) в'язнiв концентрацiйних таборiв, гетто та iнших мiсць примусового тримання, якi вiдповiдно до пункту 22 частини першої статтi 62 Закону України "Про жертви нацистських переслiдувань" мають право на отримання автомобiля безоплатно або на пiльгових умовах.

     5. Особи з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни, визначенi статтею 7 Закону України "Про статус ветеранiв вiйни, гарантiї їх соцiального захисту", якi мають право на безоплатне отримання автомобiля вiдповiдно до пункту 22 частини першої статтi 13 цього Закону.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.