Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 231 від 31.03.2005

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 22 серпня 2001 року N 575


Про затвердження Тимчасового порядку митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються через межi територiї спецiальної економiчної зони "Азов"

     Вiдповiдно до статтi 37 Митного кодексу України, Закону України "Про спецiальнi економiчнi зони та спецiальний режим iнвестицiйної дiяльностi в Донецькiй областi", Закону України "Про Єдиний митний тариф" та з метою вдосконалення митного контролю та митного оформлення вантажiв, що перемiщуються через межi територiї спецiальної економiчної зони "Азов", наказую:

     1. Затвердити Тимчасовий порядок митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються через межi територiї спецiальної економiчної зони "Азов" (додається).

     2. Начальнику Донбаської регiональної митницi Коновченку Ю. М. забезпечити виконання вимог цього наказу.

     3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В. о. Голови Служби О. Б. Єгоров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 22 серпня 2001 р. N 575

ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРIВ ТА IНШИХ ПРЕДМЕТIВ, ЩО ПЕРЕМIЩУЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ МЕЖI ТЕРИТОРIЇ СПЕЦIАЛЬНОЇ ЕКОНОМIЧНОЇ ЗОНИ "АЗОВ"

     Цей Тимчасовий порядок розроблено вiдповiдно до Закону України "Про спецiальнi економiчнi зони та спецiальний режим iнвестицiйної дiяльностi в Донецькiй областi", Митного кодексу України, Закону України "Про Єдиний митний тариф" з метою вдосконалення митного контролю товарiв, що перемiщуються через межi зазначеної територiї.

     Порядок установлює особливостi митного оформлення товарiв та iнших предметiв при їх увезеннi на територiю спецiальної економiчної зони "Азов" (далi - СЕЗ "Азов") та вивезеннi з цiєї територiї, а також дотримання режиму спецiальної митної зони.

1. Загальнi положення

     1.1. Межi СЕЗ "Азов" є складовою частиною митного кордону України.

     1.2. Перемiщення через митний кордон України товарiв та iнших предметiв пiдлягає митному оформленню.

     1.3. Однiєю з операцiй, що входять до митного оформлення товарiв та iнших предметiв, є їх декларування. Декларування здiйснюється шляхом заявлення за встановленою формою точних даних про мету перемiщення через митний кордон України товарiв i про самi товари, а також будь-яких вiдомостей, потрiбних для митного контролю та митного оформлення.

     1.4. Заповнення граф вантажної митної декларацiї при митному оформленнi вантажiв, що перемiщуються через межi територiї СЕЗ "Азов", здiйснюється вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Державної митної служби вiд 09.07.97 N 307 i зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247, та Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Державної митної служби вiд 30.06.98 N 380 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.07.98 за N 469/2909.

     1.5. Режим спецiальної митної зони - забезпечення дотримання державними органами, пiдприємствами, органiзацiями, посадовими особами, громадянами порядку перемiщення товарiв та iнших предметiв на територiю або з територiї СЕЗ "Азов" вiдповiдно до законодавства, що дiє при перетинi митного кордону України, з урахуванням пiльг, установлених законодавчими актами.

     1.6. На територiї СЕЗ "Азов" розмiщуються пiдприємства, якi здiйснюють операцiї з обслуговування транзитних вантажiв, їх зберiгання, дороблення, сортування, пакування, надання транспортно-агентських та експедиторських послуг, торгiвлi, а також пiдприємства, якi застосовують новiтнi технологiї з метою виробництва товарiв для експорту та частково на внутрiшнiй ринок.

     1.7. Митний контроль i митне оформлення товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються через межi територiї СЕЗ "Азов", здiйснюються з урахуванням положень цього Порядку митним органом, у зонi дiяльностi якого розташована СЕЗ "Азов" (далi - митний орган).

     1.8. Доступ у зони митного контролю на територiї СЕЗ "Азов" дозволяється посадовим особам митних органiв, що безпосередньо беруть участь у процесi митного оформлення товарiв.

     1.9. Посадовi особи митних органiв, якi мають доступ у СЕЗ "Азов", можуть перебувати на територiї СЕЗ тiльки пiд час виконання своїх службових обов'язкiв.

     1.10. Строк перебування товарiв та iнших предметiв на територiї СЕЗ "Азов" не обмежується, крiм випадкiв, коли товари та iншi предмети мають обмежений строк зберiгання.

     1.11. За митне оформлення товарiв та iнших предметiв, а також перебування їх пiд митним контролем на територiї СЕЗ "Азов" справляються митнi збори вiдповiдно до законодавства України.

     1.12. Обкладення ввiзним митом i податком на додану вартiсть товарiв, якi перетинають межi територiї СЕЗ "Азов" на пiдставi товарообмiнних (бартерних) контрактiв та контрактiв на переробку давальницької сировини, здiйснюється на загальних пiдставах.

     1.13. У разi ввезення товарiв та iнших предметiв на територiю СЕЗ "Азов" з метою транзиту через територiю СЕЗ "Азов" митнi збори справляються вiдповiдно до законодавства України.

2. Увезення товарiв та iнших предметiв з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" для використання в межах цiєї зони

     2.1. Товари та iншi предмети, що ввозяться з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" для використання в межах цiєї зони, пiдлягають митному контролю та митному оформленню, екологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному та iншим видам контролю, передбаченим чинним законодавством.

     2.2. У разi ввезення товарiв та iнших предметiв (крiм пiдакцизних товарiв) з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" для використання в межах цiєї зони ввiзне мито та податок на додану вартiсть не справляються.

     2.3. Iмпорт на територiю СЕЗ "Азов" суб'єктами пiдприємницької дiяльностi товарiв та iнших предметiв для потреб власного виробництва не пiдлягає лiцензуванню та квотуванню, якщо iнше не встановлено мiжнародними договорами України.

     2.4. Для здiйснення митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що ввозяться з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" для використання в межах цiєї зони, митному органу подаються такi документи:

     вантажна митна декларацiя;

     зовнiшньоекономiчний договiр;

     транспортнi документи;

     комерцiйнi документи;

     копiя Дозволу на провадження пiдприємницької дiяльностi на територiї СЕЗ "Азов", виданого Радою з питань спецiальних економiчних зон та спецiального режиму iнвестицiйної дiяльностi в Донецькiй областi;

     iншi документи, передбаченi чинним митним законодавством.

     2.5. Заповнення граф вантажної митної декларацiї при митному оформленнi товарiв та iнших предметiв, що ввозяться з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" для використання в межах цiєї зони, здiйснюється вiдповiдно до роздiлу 3 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Державної митної служби вiд 30.06.98 N 380.

Особливостi заповнення граф вантажної митної декларацiї

     Графа 8 "Одержувач"

     У графi зазначаються вiдомостi про суб'єкта господарювання СЕЗ "Азов" - одержувача товарiв та iнших предметiв.

     Графа 37 "Процедура"

     У графi зазначається 6-значний код процедури перемiщення товарiв: 40/00/82.

     Графа 44 "Додаткова iнформацiя / поданi документи"

     У роздiлi 9 зазначаються вiдомостi про Дозвiл на провадження пiдприємницької дiяльностi на територiї СЕЗ "Азов", виданий Радою з питань спецiальних економiчних зон та спецiального режиму iнвестицiйної дiяльностi в Донецькiй областi.

3. Увезення на митну територiю України з територiї СЕЗ "Азов" товарiв та iнших предметiв, що попередньо були ввезенi з-за меж митної територiї України на територiю цiєї зони

     3.1. Товари та iншi предмети, що попередньо ввезенi з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" та ввозяться на митну територiю України з територiї цiєї зони, пiдлягають митному контролю та митному оформленню.

     3.2. Дiя цього роздiлу поширюється на товари, що були попередньо ввезенi на територiю СЕЗ "Азов" i оформленi в митному вiдношеннi вiдповiдно до роздiлу 2 цього Тимчасового порядку.

     3.3. У разi ввезення на митну територiю України з територiї СЕЗ "Азов" товарiв та iнших предметiв, що попередньо були ввезенi з-за меж митної територiї України на територiю цiєї зони, податки сплачуються в порядку, встановленому законодавством України щодо товарiв, якi iмпортуються.

     До митної вартостi товарiв та iнших предметiв, зазначених у цьому пунктi, не включається вартiсть послуг щодо зберiгання товарiв та iнших предметiв, їх дороблення, сортування, пакетування тощо, здiйснюваних на територiї СЕЗ "Азов". Зазначенi послуги не пiдлягають обкладенню податком на додану вартiсть.

     3.4. Для здiйснення митного оформлення зазначених товарiв та iнших предметiв митному органу подаються такi документи:

     вантажна митна декларацiя;

     договiр (контракт), укладений мiж суб'єктом господарювання СЕЗ "Азов" та суб'єктом господарювання України;

     транспортнi документи;

     комерцiйнi документи;

     iншi документи, передбаченi чинним митним законодавством.

     3.5. Заповнення граф вантажної митної декларацiї при ввезеннi на митну територiю України з територiї СЕЗ "Азов" товарiв та iнших предметiв, що попередньо були ввезенi з-за меж митної територiї України на територiю цiєї зони, здiйснюється згiдно з роздiлом 3 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Державної митної служби вiд 30.06.98 N 380.

Особливостi заповнення граф вантажної митної декларацiї

     Графа 2 "Вiдправник"

     У графi зазначаються вiдомостi про вiдправника товарiв та iнших предметiв - суб'єкта господарювання СЕЗ "Азов".

     Графа 8 "Одержувач"

     У графi зазначаються вiдомостi про одержувача товарiв та iнших предметiв - суб'єкта господарювання України.

     Графа 9 "Особа, вiдповiдальна за фiнансове врегулювання"

     У графi наводяться вiдомостi про особу, зазначену в графi 2.

     Графа 15 "Країна вiдправлення"

     У графi зазначається "Україна".

     Графа 15а "Код країни вiдправлення"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 17 "Країна призначення"

     У графi зазначається "Україна".

     Графа 17а "Код країни призначення"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 22 "Валюта та загальна фактурна вартiсть"

     У лiвому пiдроздiлi наводиться цифровий код валюти України.

     Графа 23 "Курс валюти"

     У графi проставляється "1".

     Графа 29 "Митниця на кордонi"

     У графi наводяться вiдомостi про Марiупольську митницю.

     Графа 34 "Код країни походження"

     Заповнюється згiдно з Класифiкатором країн свiту. У графi зазначається код країни походження товару, описаного в графi 31 i класифiкованого згiдно з УКТЗЕД у графi 33.

     Графа 37 "Процедура"

     У графi зазначається 6-значний код процедури перемiщення товарiв: 40/40/82.

     Графа 40 "Загальна декларацiя / попереднiй документ"

     У графi проставляються номер та дата вантажної митної декларацiї, на пiдставi якої було здiйснене попереднє ввезення товарiв та iнших предметiв на територiю СЕЗ "Азов".

4. Увезення на митну територiю України з територiї СЕЗ "Азов" товарiв та iнших предметiв, повнiстю вироблених або достатньо перероблених чи оброблених у СЕЗ "Азов"

     4.1. Товари та iншi предмети, якi повнiстю виробленi або достатньо переробленi чи обробленi в СЕЗ "Азов" та ввозяться на митну територiю України з територiї цiєї зони, пiдлягають митному контролю та митному оформленню.

     4.2. Повнiстю виробленими в СЕЗ "Азов" уважаються такi товари:

     а) кориснi копалини, видобутi в межах її територiї;

     б) рослинна продукцiя, вирощена на її ґрунтi;

     в) живi тварини, вирощенi в нiй;

     г) продукцiя, одержана в нiй вiд живих тварин;

     є) вироблена в нiй продукцiя мисливського та рибальського промислу;

     д) вторинна сировина й вiдходи, якi є результатом виробничих та iнших операцiй, здiйснюваних на її територiї;

     е) товари, виробленi на її територiї виключно з продукцiї, зазначеної в пунктах "а" - "д".

     4.3. Переробка або обробка товарiв у СЕЗ "Азов" уважається достатньою, якщо:

     декларованi товари класифiкуються в товарнiй позицiї iншiй, нiж матерiали чи вироби, якi були використанi для їх виготовлення;

     у вартостi декларованих товарiв частка доданої вартостi становить не менш як 50 вiдсоткiв.

     Не можуть визнаватися як достатня переробка товарiв такi технологiчнi операцiї:

     зi схоронностi товарiв пiд час їх зберiгання чи транспортування;

     пiдготовка товарiв до продажу й транспортування (подрiбнення партiї, формування вiдправлень, сортування та переупакування); простi складальнi операцiї;

     змiшування товарiв (компонентiв) без надання одержанiй продукцiї характеристик, що iстотно вiдрiзняють її вiд вихiдних складових.

     4.4. Походження товару iз СЕЗ "Азов" засвiдчується сертифiкатом про походження товару вiдповiдної форми, який видається в установленому чинним законодавством порядку.

     Оригiнал сертифiката про походження товару зберiгається в справах митницi.

     4.5. У разi виникнення обґрунтованих сумнiвiв щодо дiйсностi сертифiката про походження товару або достовiрностi зазначених у ньому вiдомостей, у тому числi вiдомостей про походження товару, митниця має право здiйснювати перевiрку цих вiдомостей у встановленому порядку.

     4.6. Операцiї з увезення на митну територiю України з територiї СЕЗ "Азов" товарiв та iнших предметiв, повнiстю вироблених або достатньо перероблених чи оброблених у СЕЗ "Азов", пiдлягають обкладенню податком на додану вартiсть i акцизним збором як для вiльного використання в Українi.

     4.7. Повнiстю виробленi, достатньо переробленi чи обробленi на територiї СЕЗ "Азов" товари та iншi предмети не є об'єктом обкладення ввiзним митом при їх увезеннi на територiю України з територiї СЕЗ "Азов".

     4.8. Митна вартiсть товарiв, якi були повнiстю виробленi або достатньо переробленi чи обробленi на територiї СЕЗ "Азов" та увозяться на митну територiю України, визначається на момент перетину меж територiї СЕЗ "Азов".

     4.9. Для здiйснення митного оформлення зазначених товарiв митному органу подаються такi документи:

     вантажна митна декларацiя;

     договiр (контракт), укладений мiж суб'єктом господарювання СЕЗ "Азов" та суб'єктом господарювання України;

     транспортнi документи;

     комерцiйнi документи;

     сертифiкат про походження товару;

     iншi документи, передбаченi чинним митним законодавством.

     4.10. Заповнення граф вантажної митної декларацiї при митному оформленнi зазначених товарiв та iнших предметiв здiйснюється згiдно з роздiлом 3 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Державної митної служби вiд 30.06.98 N 380.

Особливостi заповнення граф вантажної митної декларацiї

     Графа 2 "Вiдправник"

     У графi зазначаються вiдомостi про суб'єкта господарювання СЕЗ "Азов".

     Графа 8 "Одержувач"

     У графi зазначаються вiдомостi про суб'єкта господарювання України.

     Графа 9 "Особа, вiдповiдальна за фiнансове врегулювання"

     У графi наводяться вiдомостi про особу, зазначену в графi 2.

     Графа 11 "Торговельна країна"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 15 "Країна вiдправлення"

     У графi зазначається "Україна".

     Графа 15а "Код країни вiдправлення"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 17 "Країна призначення"

     У графi зазначається "Україна".

     Графа 17а "Код країни призначення"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 22 "Валюта та загальна фактурна вартiсть"

     У лiвому пiдроздiлi наводиться цифровий код валюти України.

     Графа 23 "Курс валюти"

     У графi проставляється "1".

     Графа 29 "Митниця на кордонi"

     У графi наводяться вiдомостi про Марiупольську митницю.

     Графа 34 "Код країни походження"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 37 "Процедура"

     У графi зазначається 6-значний код процедури перемiщення товарiв: 40/00/82.

     Графа 42 "Фактурна вартiсть товару"

     У графi наводиться у валютi України фактурна вартiсть товарiв, задекларованих у графi 31 вантажної митної декларацiї.

     Графа 44 "Додаткова iнформацiя / поданi документи"

     У роздiлi 6.6 зазначаються вiдомостi про сертифiкат про походження товару.

5. Вивезення з територiї СЕЗ "Азов" за межi митної територiї України товарiв та iнших предметiв, вироблених, у тому числi повнiстю, або достатньо перероблених чи оброблених у СЕЗ "Азов"

     5.1. Товари та iншi предмети, якi виробленi, у тому числi повнiстю, або достатньо переробленi чи обробленi в СЕЗ "Азов" та вивозяться з територiї цiєї зони за межi митної територiї України, пiдлягають митному контролю та митному оформленню.

     5.2. У разi вивезення з територiї СЕЗ "Азов" за межi митної територiї України товарiв та iнших предметiв, вироблених, у тому числi повнiстю, або достатньо перероблених чи оброблених у СЕЗ "Азов", вивiзне мито й акцизний збiр не справляються, а податок на додану вартiсть справляється за нульовою ставкою.

     5.3. Повнiстю виробленими в СЕЗ "Азов" уважаються такi товари:

     а) кориснi копалини, видобутi в межах її територiї;

     б) рослинна продукцiя, вирощена на її ґрунтi;

     в) живi тварини, вирощенi в нiй;

     г) продукцiя, одержана в нiй вiд живих тварин;

     є) вироблена в нiй продукцiя мисливського та рибальського промислу;

     д) вторинна сировина й вiдходи, якi є результатом виробничих та iнших операцiй, здiйснюваних на її територiї;

     е) товари, виробленi на її територiї виключно з продукцiї, зазначеної в пунктах "а" - "д".

     5.4. Переробка або обробка товарiв у СЕЗ "Азов" уважається достатньою, якщо:

     декларованi товари класифiкуються в товарнiй позицiї iншiй, нiж матерiали чи вироби, якi були використанi для їх виготовлення;

     у вартостi декларованих товарiв частка доданої вартостi становить не менш як 50 вiдсоткiв.

     Не можуть визнаватися як достатня переробка товарiв такi технологiчнi операцiї:

     зi схоронностi товарiв пiд час їх зберiгання чи транспортування;

     пiдготовка товарiв до продажу й транспортування (подрiбнення партiї, формування вiдправлень, сортування та переупакування);

     простi складальнi операцiї;

     змiшування товарiв (компонентiв) без надання одержанiй продукцiї характеристик, що iстотно вiдрiзняють її вiд вихiдних складових.

     5.5. Митна вартiсть товарiв, якi були повнiстю виробленi або достатньо переробленi чи обробленi на територiї СЕЗ "Азов" та вивозяться за межi митної територiї України, визначається на момент перетину меж територiї СЕЗ "Азов".

     5.6. Експорт товарiв та iнших предметiв, повнiстю вироблених або достатньо перероблених чи оброблених у цiй зонi, не пiдлягає лiцензуванню та квотуванню, якщо iнше не встановлено мiжнародними договорами України.

     5.7. При митному оформленнi зазначених товарiв та iнших предметiв митному органу подаються такi документи:

     вантажна митна декларацiя;

     зовнiшньоекономiчний договiр (контракт);

     транспортнi документи;

     комерцiйнi документи;

     сертифiкат походження товару;

     iншi документи, передбаченi чинним митним законодавством.

     5.8. Заповнення граф вантажної митної декларацiї при митному оформленнi зазначених товарiв та iнших предметiв здiйснюється згiдно з роздiлом 2 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Державної митної служби вiд 30.06.98 N 380.

Особливостi заповнення граф вантажної митної декларацiї

     Графа 2 "Вiдправник"

     У графi зазначаються вiдомостi про вiдправника товарiв та iнших предметiв - суб'єкта господарювання СЕЗ "Азов".

     Графа 9 "Особа, вiдповiдальна за фiнансове врегулювання"

     У графi зазначаються вiдомостi про особу, зазначену в графi 2.

     Графа 34 "Код країни походження"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 37 "Процедура"

     У графi зазначається 6-значний код процедури перемiщення товарiв: 10/00/82.

6. Вивезення за межi митної територiї України з територiї СЕЗ "Азов" товарiв та iнших предметiв, попередньо ввезених з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов"

     6.1. Товари та iншi предмети, що попередньо ввезенi з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" та вивозяться за межi митної територiї України з територiї цiєї зони, пiдлягають митному контролю та митному оформленню.

     6.2. Дiя цього роздiлу поширюється на товари та iншi предмети, що були попередньо ввезенi на територiю СЕЗ "Азов" i оформленi в митному вiдношеннi вiдповiдно до роздiлу 2 цього Тимчасового порядку.

     6.3. У разi вивезення за межi митної територiї України з територiї СЕЗ "Азов" товарiв та iнших предметiв, попередньо ввезених з-за меж митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов", вивiзне мито, податок на додану вартiсть i акцизний збiр не справляються.

     6.4. Для здiйснення митного оформлення зазначених товарiв та iнших предметiв митному органу подаються такi документи:

     вантажна митна декларацiя;

     зовнiшньоекономiчний договiр (контракт);

     транспортнi документи;

     комерцiйнi документи;

     вантажна митна декларацiя, на пiдставi якої було здiйснене попереднє ввезення товарiв та iнших предметiв з-за меж митної територiї України;

     iншi документи, передбаченi чинним митним законодавством.

     6.5. Заповнення граф вантажної митної декларацiї при митному оформленнi зазначених товарiв та iнших предметiв здiйснюється згiдно з роздiлом 2 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Державної митної служби вiд 30.06.98 N 380.

Особливостi заповнення граф вантажної митної декларацiї

     Графа 2 "Вiдправник"

     У графi зазначаються вiдомостi про вiдправника товарiв та iнших предметiв - суб'єкта господарювання СЕЗ "Азов".

     Графа 9 "Особа, вiдповiдальна за фiнансове врегулювання"

     У графi наводяться вiдомостi про особу, зазначену в графi 2.

     Графа 34 "Код країни походження"

     Заповнюється згiдно з Класифiкатором країн свiту. У графi зазначається код країни походження товару, описаного в графi 31 i класифiкованого згiдно з УКТЗЕД у графi 33.

     Графа 37 "Процедура"

     У графi зазначається 6-значний код процедури перемiщення товарiв: 10/40/82.

     Графа 40 "Загальна декларацiя / попереднiй документ"

     У графi проставляються номер та дата вантажної митної декларацiї, на пiдставi якої було здiйснене попереднє ввезення товарiв та iнших предметiв на територiю СЕЗ "Азов".

7. Вивезення товарiв та iнших предметiв (крiм пiдакцизних товарiв) з митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов"

     7.1. Товари та iншi предмети (крiм пiдакцизних товарiв), що вивозяться з митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов", пiдлягають митному контролю та митному оформленню.

     7.2. У разi вивезення товарiв та iнших предметiв (крiм пiдакцизних товарiв) з митної територiї України на територiю СЕЗ "Азов" вивiзне мито не справляється, а податок на додану вартiсть справляється за нульовою ставкою.

     7.3. Для здiйснення митного оформлення зазначених товарiв та iнших предметiв митному органу подаються такi документи:

     вантажна митна декларацiя;

     договiр (контракт), укладений мiж суб'єктом господарювання СЕЗ "Азов" та суб'єктом господарювання України;

     транспортнi документи;

     комерцiйнi документи;

     iншi документи, передбаченi чинним митним законодавством.

     7.4. Заповнення граф вантажної митної декларацiї при митному оформленнi зазначених товарiв та iнших предметiв здiйснюється згiдно з роздiлом 2 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Державної митної служби вiд 30.06.98 N 380.

Особливостi заповнення граф вантажної митної декларацiї

     Графа 1 "Тип декларацiї"

     У першому пiдроздiлi графи зазначається тип декларацiї - "ЕК", у другому проставляється код митного режиму - "10", третiй пiдроздiл не заповнюється.

     Графа 2 "Вiдправник"

     У графi зазначаються вiдомостi про суб'єкта господарювання України.

     Графа 8 "Одержувач"

     У графi зазначаються вiдомостi про суб'єкта господарювання СЕЗ "Азов".

     Графа 9 "Особа, вiдповiдальна за фiнансове врегулювання"

     У графi зазначаються вiдомостi про особу, зазначену в графi 2.

     Графа 11 "Торговельна країна"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 15 "Країна вiдправлення"

     У графi зазначається "Україна".

     Графа 15а "Код країни вiдправлення"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 17 "Країна призначення"

     У графi зазначається "Україна".

     Графа 17а "Код країни призначення"

     У графi проставляється цифровий код України вiдповiдно до Класифiкатора країн свiту.

     Графа 22 "Валюта та загальна фактурна вартiсть"

     У лiвому пiдроздiлi наводиться цифровий код валюти України.

     Графа 23 "Курс валюти"

     У графi проставляється "1".

     Графа 29 "Митниця на кордонi"

     У графi наводяться вiдомостi про Марiупольську митницю.

     Графа 34 "Код країни походження"

     Заповнюється згiдно з Класифiкатором країн свiту. У графi зазначається код країни походження товару, описаного в графi 31 i класифiкованого згiдно з УКТЗЕД у графi 33.

     Графа 37 "Процедура"

     У графi зазначається 6-значний код процедури перемiщення товарiв: 10/00/82.

     Графа 42 "Фактурна вартiсть товару"

     У графi наводиться у валютi України фактурна вартiсть товарiв, задекларованих у графi 31 вантажної митної декларацiї.

Начальник Управлiння нетарифного регулювання О. I. Пашинний
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.