МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ IНТЕГРАЦIЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м.Київ

вiд 08.08.2002 N 244


Про Порядок видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 серпня 2002 р. за N 704/6991

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України
вiд 12 вересня 2003 року N 250,
наказами Мiнiстерства економiки України
вiд 11 серпня 2005 року N 243,
вiд 14 вересня 2009 року N 1011,
наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
вiд 28 вересня 2011 року N 65,
вiд 7 листопада 2011 року N 204,
вiд 27 серпня 2014 року N 1035,
вiд 26 травня 2015 року N 538

(У текстi наказу та Порядку слова "управлiння розробки, удосконалення та впровадження нормативних актiв у сферi торгiвлi" та "департамент полiтики внутрiшньої торгiвлi та побутових послуг" у всiх вiдмiнках замiнено вiдповiдно словами "управлiння нетарифного регулювання" та "департамент державної полiтики у сферi зовнiшньої торгiвлi, торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 12 вересня 2003 року N 250)

(У назвi i текстi наказу та Порядку слова "обладнання та" у всiх вiдмiнках виключено, пiсля слiв "дискiв для лазерних систем зчитування" доповнено словом "матриць" у вiдповiдних вiдмiнках; у текстi наказу та Порядку слова "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України" в усiх вiдмiнках замiнено словами "Мiнiстерство економiки України" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 11 серпня 2005 року N 243)

(У текстi Порядку та додатках 1, 3 - 5 до нього слова "фiзичної особи - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi" замiнено словами "фiзичної особи - пiдприємця" згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27 серпня 2014 року N 1035)


     Вiдповiдно до Законiв України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування", "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi", постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 листопада 2000 р. N 1698 "Про затвердження перелiку органiв лiцензування" (iз змiнами), вiд 4 липня 2001 р. N 756 "Про затвердження перелiку документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi" наказую:

     1. Затвердити Порядок видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць, що додається.

     2. Покласти функцiї з оформлення i видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць на вiддiл нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

(пункт 2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011, наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65, вiд 26.05.2015р. N 538)

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Державного секретаря Стеценка В.О.

Мiнiстр економiки та з питань європейської iнтеграцiї України О.Шлапак
ПОГОДЖЕНО:
Т.в.о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва В.Завгороднiй

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України
вiд 08.08.2002 р. N 244
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 серпня 2002 р. за N 704/6991

Порядок
видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць

(У текстi Порядку слова "управлiння нетарифного регулювання департаменту державної полiтики у сферi зовнiшньої торгiвлi, торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю" замiнено словами "вiддiл нетарифного регулювання департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi", а слово "управлiння" в усiх вiдмiнках i числах замiнено словом "вiддiл" у вiдповiдних вiдмiнках та числах згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14 вересня 2009 року N 1011)

(У текстi Порядку слова "Мiнiстерство економiки України", "Мiнекономiки", "Мiнiстр економiки України", "департамент державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi", "вiддiл державного регулювання зовнiшньоторговельних операцiй" у всiх вiдмiнках замiнено вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України", "Мiнекономрозвитку України", "Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України - Мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi", "департамент зовнiшньоекономiчної дiяльностi", "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28 вересня 2011 року N 65)

(У текстi Порядку слова "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" та "департамент зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у всiх вiдмiнках замiнено словами "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" та "департамент регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдних вiдмiнках згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 26 травня 2015 року N 538)

     Цей Порядок розроблений вiдповiдно до статтi 5 Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування, матриць" та визначає механiзм розгляду та видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць (далi - лiцензiї) у Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України.

1. Загальнi положення

     1.1. Лiцензiї на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць видаються суб'єктам господарської дiяльностi, зареєстрованим на територiї України, усiх форм власностi та незалежно вiд мiсця державної реєстрацiї.

     1.2. У лiцензiї зазначається вид господарської дiяльностi з експорту, iмпорту дискiв для лазерних систем зчитування, матриць (у повному обсязi або частково).

     1.3. Лiцензiї оформляються на бланках єдиного зразка, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 листопада 2000 року N 1719 "Про запровадження лiцензiї єдиного зразка для певних видiв господарської дiяльностi", з додатком до лiцензiї.

2. Порядок видачi лiцензiй

     2.1. Для одержання лiцензiй на експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць подаються такi документи:

     заява встановленого зразка про видачу лiцензiї (додаток 1);

     абзац третiй пункту 2.1 виключено

(абзац третiй пункту 2.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011, виключено згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035, у зв'язку з цим абзаци четвертий - шостий вважати вiдповiдно абзацами третiм - п'ятим)

     список керiвного складу суб'єкта господарської дiяльностi (керiвник, його заступники, головний бухгалтер) iз зазначенням прiзвища, iм'я та по батьковi, займаної посади, номера робочого телефону, пiдписаний керiвником i скрiплений печаткою, та довiдка про засновникiв за пiдписом керiвника суб'єкта господарювання, скрiпленим печаткою;

     абзац п'ятий пункту 2.1 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011, у зв'язку з цим абзаци п'ятий та шостий вважати вiдповiдно абзацами четвертим та п'ятим)

     засвiдченi в установленому порядку копiї документiв, що пiдтверджують право власностi або оренди на складськi примiщення;

     засвiдченi в установленому порядку копiї документiв, що пiдтверджують данi про примiщення, у якому буде здiйснюватися оптова та/чи роздрiбна торгiвля дисками для лазерних систем зчитування (для лiцензiї на iмпорт дискiв);

     абзац восьмий пункту 2.1 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011)

     абзац пункту 2.1 роздiлу 2 вилучено

(згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 11.08.2005р. N 243)

     2.2. Суб'єкти господарської дiяльностi України несуть вiдповiдальнiсть за недостовiрнiсть даних у документах, поданих до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України.

(пункт 2.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011)

     2.3. Документи на одержання лiцензiй (далi - документи) подаються до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України i приймаються за описом (додаток 2), копiя якого видається заявнику з вiдмiткою про дату прийняття документiв органом лiцензування та пiдписом вiдповiдальної особи (фахiвця вiддiлу нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi).

     2.4. Пiд час приймання документiв здiйснюється їх перевiрка на комплектнiсть та реєстрацiя. На документах робиться вiдтиск спецiальної номерної печатки "Для реєстрацiї" iз зазначенням дати приймання документiв та вхiдного номера i вноситься вiдповiдний запис у журнал облiку заяв та виданих лiцензiй суб'єктiв господарювання на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць (додаток 3).

     2.5. Заява залишається без розгляду якщо:

     заява подана (пiдписана) особою, яка не має на це повноважень;

     документи оформлено з порушенням вимог, установлених статтею 10 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi";

     немає у Єдиному державному реєстрi юридичних осiб i фiзичних осiб - пiдприємцiв вiдомостей про заявника або наявнi вiдомостi про перебування юридичної особи у станi припинення шляхом лiквiдацiї (перебування фiзичної особи - пiдприємця у станi припинення пiдприємницької дiяльностi) чи про державну реєстрацiю її припинення (державну реєстрацiю припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичної особи - пiдприємця).

(пункт 2.5 доповнено абзацом четвертим згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     2.6. Про залишення документiв без розгляду заявника не пiзнiше десяти робочих днiв з дати реєстрацiї документiв повiдомляють у письмовiй формi iз зазначенням пiдстав. Пiсля усунення причин, що зумовили залишення документiв без розгляду, заявник може повторно подати заяву, яка розглядається в установленому порядку.

     2.7. Розгляд документiв на видачу лiцензiй здiйснює вiддiл нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi за участю вiддiлу державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi, вiддiлу правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi юридичного департаменту. Зазначенi вiддiли згiдно з цим Порядком та в межах своєї компетенцiї здiйснюють розгляд документiв з таких питань:

     вiддiл нетарифного регулювання здiйснює прийом документiв, супроводжує їх проходження, узагальнює висновки вiдповiдних вiддiлiв, готує проект рiшення про видачу або вiдмову у видачi лiцензiї, здiйснює оформлення та видачу лiцензiй;

     вiддiл правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi юридичного департаменту здiйснює розгляд документiв на предмет їх вiдповiдностi законодавству України;

     вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi здiйснює розгляд документiв на предмет застосування спецiальних санкцiй до суб'єкта господарювання.

(пункт 2.7 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011)

     2.8. Термiн розгляду документiв у кожному вiддiлi не повинен перевищувати двох робочих днiв.

     2.9. На пiдставi висновкiв вiддiлiв приймається рiшення про видачу або вiдмову у видачi лiцензiї у термiн не пiзнiше десяти робочих днiв з дати реєстрацiї заяви про видачу лiцензiї та документiв, що додаються до заяви. Про прийняте рiшення заявник повiдомляється у письмовому виглядi на офiцiйному бланку Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України. Рiшення надсилається або видається заявниковi протягом трьох робочих днiв з дати його прийняття.

     У рiшеннi про вiдмову у видачi лiцензiї зазначаються пiдстави такої вiдмови.

     2.10. Пiдставами для прийняття рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї є:

     недостовiрнiсть даних у поданих заявником документах;

     невiдповiднiсть заявника згiдно з поданими документами Лiцензiйним умовам, установленим для виду господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць.

     2.11. У разi вiдмови у видачi лiцензiї на пiдставi виявлення недостовiрних даних у поданих документах нова заява про видачу лiцензiї може бути прийнята не ранiше нiж через три мiсяцi з дати прийняття рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї.

     У разi вiдмови у видачi лiцензiї на пiдставi невiдповiдностi заявника встановленим лiцензiйним умовам нова заява про видачу лiцензiї може бути прийнята пiсля усунення причин, що стали пiдставою для вiдмови у видачi лiцензiї.

     Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї може бути оскаржено у судовому порядку.

     2.12. За видачу лiцензiї справляється плата до державного бюджету в розмiрi, установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     При прийманнi документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї, контролюється цiльове призначення платежу за номером рахунка. Про дату прийняття документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї, робиться вiдмiтка на копiї опису прийнятих документiв.

(абзац другий пункту 2.12 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     2.13. Лiцензiя оформлюється не пiзнiше трьох робочих днiв з дати надходження документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї, (з вiдмiткою банку про сплату) про перерахування коштiв до державного бюджету.

(абзац перший пункту 2.13 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     Якщо заявник протягом тридцяти календарних днiв з дня направлення йому повiдомлення про прийняття рiшення про видачу лiцензiї не подав документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї, або не звернувся для отримання оформленої лiцензiї, Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України має право скасувати рiшення про видачу лiцензiї або прийняти рiшення про визнання такої лiцензiї недiйсною.

     2.14. Лiцензiї пiдписують перший заступник Мiнiстра, заступник Мiнiстра - керiвник апарату або заступник Мiнiстра згiдно з розподiлом обов'язкiв.

(абзац перший пункту 2.14 в редакцiї наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 12.09.2003р. N 250, у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 07.11.2011р. N 204)

     Пiдпис уповноваженої особи засвiдчується печаткою Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України.

     2.15. Лiцензiя видається фiзичнiй особi - пiдприємцю, керiвнику суб'єкта господарювання за наявностi документа, що посвiдчує їх особу, або вповноваженому представниковi суб'єкта господарювання за умови подання до Мiнекономрозвитку України оригiналу довiреностi, що засвiдчує право на отримання лiцензiї, та документа, що посвiдчує особу представника.

     Про видачу лiцензiї робиться вiдповiдний запис у пронумерованому, прошнурованому i скрiпленому печаткою журналi облiку заяв та виданих суб'єктам господарювання лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць за встановленою формою (додаток 3).

(пункт 2.15 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011)

     2.16. Для кожної фiлiї, кожного вiдокремленого пiдроздiлу заявника, якi провадитимуть господарську дiяльнiсть на пiдставi отриманої лiцензiї i мiсцезнаходження яких зазначено у поданiй заявi, видаються засвiдченi копiї лiцензiй.

     2.17. За видачу копiї лiцензiї справляється плата до державного бюджету в розмiрi одного неоподатковуваного мiнiмуму доходiв громадян.

     2.18. У разi створення в лiцензiата нової фiлiї, iншого нового вiдокремленого пiдроздiлу, якi провадитимуть вид господарської дiяльностi згiдно з отриманою лiцензiєю, лiцензiат повинен подати заяву про видачу копiї лiцензiї, а також документи вiдповiдно до пунктiв 2.1 цього Порядку.

3. Порядок про переоформлення, анулювання та видачу дублiката лiцензiї

     3.1. Лiцензiї видаються термiном на 3 роки i є пiдставою для здiйснення господарської дiяльностi, пов'язаної з експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування, матриць на всiй територiї України.

     Лiцензiат не може передавати лiцензiю або її копiю iншiй юридичнiй або фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi.

     3.2. У разi припинення провадження зазначеного в лiцензiї виду господарської дiяльностi фiлiєю, вiдокремленим пiдроздiлом, на яке була видана копiя лiцензiї, лiцензiат зобов'язаний протягом десяти робочих днiв з дати припинення повiдомити про це Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України у письмовiй формi. Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України вносить вiдповiднi змiни до лiцензiйного реєстру не пiзнiше наступного робочого дня з дати надходження такого повiдомлення.

(пункт 3.2 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     3.3. У разi, коли лiцензiат має намiр провадити зазначений у лiцензiї вид господарської дiяльностi пiсля закiнчення строку її дiї, вiн повинен отримати нову лiцензiю у встановленому порядку. Нова лiцензiя видається органом лiцензування не ранiше нiж в останнiй робочий день дiї попередньо виданої лiцензiї.

     3.4. Пiдставами для переоформлення лiцензiї є:

     змiна найменування юридичної особи (якщо змiна найменування не пов'язана з реорганiзацiєю юридичної особи) або прiзвища, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця;

     змiна мiсцезнаходження юридичної особи або мiсця проживання фiзичної особи - пiдприємця;

     змiни, пов'язанi з провадженням лiцензiатом певного виду господарської дiяльностi, вказаного в статтi 9 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi".

     3.5. У разi виникнення пiдстав для переоформлення лiцензiї лiцензiат зобов'язаний протягом десяти робочих днiв подати до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України:

     заяву про переоформлення лiцензiї (додаток 4);

     лiцензiю, що пiдлягає переоформленню;

     вiдповiднi документи або їх нотарiально засвiдченi копiї, якi пiдтверджують зазначенi змiни.

     3.6. Переоформлена на новому бланку лiцензiя з урахуванням змiн, зазначених у заявi про переоформлення лiцензiї, видається протягом трьох робочих днiв з дати надходження заяви про переоформлення лiцензiї та документiв, що додаються до неї.

     Одночасно з переоформленою на новому бланку лiцензiєю лiцензiату на пiдставi даних лiцензiйного реєстру безкоштовно видаються засвiдченi копiї лiцензiї вiдповiдно до поданої заяви.

(абзац другий пункту 3.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     У разi переоформлення лiцензiї у зв'язку iз змiнами, пов'язаними з провадженням лiцензiатом певного виду господарської дiяльностi, зазначеного в частинi третiй статтi 9 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi", якщо ця змiна пов'язана з намiрами лiцензiата розширити свою дiяльнiсть, лiцензiя переоформляється в порядку i строки, передбаченi для видачi лiцензiї.

(пункт 3.6 доповнено абзацом третiм згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     3.7. У разi переоформлення лiцензiї приймається рiшення про визнання недiйсною лiцензiї, що була переоформлена, iз внесенням вiдповiдних змiн до лiцензiйного реєстру не пiзнiше наступного робочого дня.

     3.8. Строк дiї переоформленої лiцензiї не може перевищувати строк дiї, зазначений у лiцензiї, що переоформлялася.

     За переоформлення лiцензiї справляється плата до державного бюджету в розмiрi п'яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

     3.9. Лiцензiат, який подав заяву та вiдповiднi документи про переоформлення лiцензiї, може провадити свою дiяльнiсть на пiдставi довiдки про прийняття заяви про переоформлення лiцензiї на провадження господарської дiяльностi, яка видається Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України у разi подання заяви про переоформлення лiцензiї.

     3.10. Не переоформлена в установлений строк лiцензiя є недiйсною.

     3.11. Пiдставою для прийняття рiшення про анулювання лiцензiї є:

     заява лiцензiата про анулювання лiцензiї;

     акт про повторне порушення лiцензiатом лiцензiйних умов;

     наявнiсть у Єдиному державному реєстрi юридичних осiб i фiзичних осiб - пiдприємцiв вiдомостей про перебування юридичної особи у станi припинення шляхом лiквiдацiї (перебування фiзичної особи - пiдприємця у станi припинення пiдприємницької дiяльностi) або про державну реєстрацiю її припинення (державну реєстрацiю припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичної особи - пiдприємця);

(абзац четвертий пункту 3.11 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     нотарiально засвiдчена копiя свiдоцтва про смерть фiзичної особи - пiдприємця;

     акт про виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання лiцензiї;

     акт про встановлення факту передачi лiцензiї або її копiї iншiй юридичнiй або фiзичнiй особi для провадження господарської дiяльностi;

     абзац восьмий пункту 3.11 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035, у зв'язку з цим абзаци дев'ятий - одинадцятий вважати вiдповiдно абзацами восьмим - десятим)

     акт про невиконання розпорядження про усунення порушень лiцензiйних умов;

     акт про неможливiсть лiцензiата забезпечити виконання лiцензiйних умов, встановлених для певного виду господарської дiяльностi;

(абзац дев'ятий пункту 3.11 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

     акт про вiдмову лiцензiата в проведеннi перевiрки органом лiцензування або спецiально уповноваженим органом з питань лiцензування.

     3.12. Пiдставами для видачi дублiката лiцензiї є:

     втрата лiцензiї;

     пошкодження лiцензiї.

     3.13. У разi втрати лiцензiї лiцензiат зобов'язаний звернутися до Мiнiстерства iз заявою про видачу дублiката лiцензiї, до якої додається документ, що засвiдчує внесення плати за видачу дублiката лiцензiї.

     3.14. У разi, коли бланк лiцензiї непридатний для користування внаслiдок його пошкодження, лiцензiат подає до Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України:

     заяву про видачу дублiката лiцензiї (додаток 5);

     непридатну для користування лiцензiю;

     документ, що пiдтверджує внесення плати за видачу дублiката лiцензiї.

     3.15. Строк дiї дублiката лiцензiї не може перевищувати строк дiї, який зазначався у втраченiй або пошкодженiй лiцензiї.

     3.16. Лiцензiат, який подав заяву та вiдповiднi документи для видачi дублiката лiцензiї замiсть втраченої або пошкодженої, може провадити свою дiяльнiсть на пiдставi довiдки про подання заяви про видачу дублiката лiцензiї на провадження певного виду господарської дiяльностi, яка видається Мiнiстерством у разi подання заяви про видачу дублiката лiцензiї.

     3.17. Дублiкат лiцензiї видається протягом трьох робочих днiв з дати одержання заяви про його видачу, пошкодженої лiцензiї та документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу дублiката.

     3.18. Пiсля видачi дублiката лiцензiї замiсть втраченої або пошкодженої приймається рiшення про визнання недiйсною лiцензiї, що була втрачена або пошкоджена, з унесенням вiдповiдних змiн до лiцензiйного реєстру не пiзнiше наступного робочого дня.

     3.19. За видачу дублiката лiцензiї замiсть втраченої або пошкодженої лiцензiї справляється плата до державного бюджету у розмiрi п'яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

     3.20. Вiддiл нетарифного регулювання департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi формує i веде лiцензiйний реєстр виданих лiцензiй на експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць та надає вiдомостi до Єдиного лiцензiйного реєстру спецiально уповноваженому органу з питань лiцензування у порядку, визначеному Законом України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi".

Заступник начальника управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку Ю.Зацепiн

 

(У текстi додаткiв 1, 3 - 5 до Порядку слова "iдентифiкацiйний код юридичної особи", "iдентифiкацiйний код - для юридичної особи" замiнено словами "iдентифiкацiйний код (для юридичних осiб)"; слова "iдентифiкацiйний номер фiзичної особи" та "iдентифiкацiйний номер фiзичної особи - платника податкiв та iнших обов'язкових платежiв" - словами "реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв (для фiзичних осiб - пiдприємцiв) або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi)" згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27 серпня 2014 року N 1035)

 

Додаток 1
до пункту 2 Порядку оформлення та видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць
 

ЗАЯВА
про видачу лiцензiї

Заявник  
(найменування, мiсцезнаходження юридичної особи)*
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi керiвника юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця,
 
серiя, номер паспорта, ким i коли виданий, мiсце проживання)
номер телефону  
органiзацiйно-правова форма  
iдентифiкацiйний код (для юридичних осiб)  
реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв (для фiзичних осiб - пiдприємцiв) або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi)
 
Банкiвськi рахунки:
поточний рахунок N   у  
валютний рахунок N   у  
Прошу видати лiцензiю на експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць,
 
(потрiбне пiдкреслити)
Мiсце провадження дiяльностi:
 
(адреса мiсця провадження дiяльностi, складськi примiщення)
 
(адреса мiсця провадження дiяльностi, примiщення, в яких буде здiйснюватися оптова та/чи роздрiбна торгiвля дисками для лазерних систем зчитування (щодо лiцензiї на iмпорт дискiв)
З порядком отримання лiцензiї ознайомлений. З Лiцензiйними умовами провадження господарської дiяльностi ознайомлений i зобов'язуюся їх виконувати.
Додатки на   сторiнках згiдно з перелiком, що додається.
(кiлькiсть)
Пiдпис заявника  
(прiзвище, iнiцiали)
"___" ___________ 200_ р.
М. П.
Дата i номер реєстрацiї заяви ___ ___________ 200_ р. N __________
     
(посада особи, яка прийняла заяву) (пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)

* За наявностi в заявника вiдокремлених пiдроздiлiв, фiлiй, якi провадитимуть господарську дiяльнiсть на пiдставi отриманої лiцензiї, у заявi зазначаються їх мiсцезнаходження.

 
Заступник начальника управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку
Ю.Зацепiн

 

Додаток 2
до пункту 2.3 Порядку оформлення та видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць

МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIЧНОГО РОЗВИТКУ I ТОРГIВЛI УКРАЇНИ

ДЕПАРТАМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI
Вiддiл нетарифного регулювання

ОПИС N _______
документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї на провадження

 
(вид господарської дiяльностi)
 
(назва суб'єкта господарювання)

Дата i номер реєстрацiї заяви "___" ____________ 200_ року N ________________

N з/п Найменування документа Кiлькiсть аркушiв у документi
Прийняв   документiв    
(цифрами i словами) (пiдпис вiдповiдальної особи) (П. I. Б)
Копiю опису отримав    
(пiдпис представника суб'єкта господарювання) (П. I. Б)
Вiдмiтка про дату прийняття документiв, що пiдтверджують унесення заявником плати за видачу лiцензiї _________________________
(пiдпис вiдповiдальної особи)
_________________
(П. I. Б)
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу нетарифного регулювання
В. С. Богданов
(додаток 2 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiки України вiд 14.09.2009р. N 1011, iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 28.09.2011р. N 65, вiд 26.05.2015р. N 538)

 

Додаток 3
до пункту 2.5 Порядку оформлення та видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць

ЖУРНАЛ
облiку заяв та виданих лiцензiй суб'єктам господарювання

на провадження  
(вид дiяльностi, на який видається лiцензiя)
N з/п Дата надходження заяви про видачу лiцензiї, її копiї, дублiката, переоформлення (реєстрацiйний номер справи суб'єкта господарювання) Вiдомостi про заявника Дата видачi лiцензiї Облiкова серiя i номер бланка лiцензiї Термiн дiї лiцензiї Вiдомостi про прийняття рiшення щодо видачi (вiдмови у видачi) лiцензiї, її копiї, дублiката, переоформлення, анулювання, визнання недiйсною (номер, дата документа) Прiзвище заявника (або уповноваженої ним особи), якого ознайомлено з лiцензiйними умовами провадження господарської дiяльностi, i розписка про отримання лiцензiї (номер i дата документа, що пiдтверджує повноваження особи) Примiтки
найменування юридичної особи або прiзвище та iнiцiали фiзичної особи - пiдприємця (iз зазначенням найменування вiдокремлених пiдроздiлiв, фiлiй) мiсцезнаход-
ження, телефон
графу виключено дентифiка-
цiйний код (для юридич-
них осiб); реєстрацiй-
ний номер облiкової картки платника податкiв (для фiзичних осiб - пiдприємцiв) або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiй-
ного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi)
органiзацiйно-
правова форма
видача (iз зазначенням виду дiяльностi) вiдмова переоформ-
лення
анулювання, визнання недiйсною
лiцензiї копiї дублiката
 
Заступник начальника управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку
Ю.Зацепiн

(додаток 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 27.08.2014р. N 1035)

 

Додаток 4
до пункту 2.4 Порядку оформлення та видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць
 

ЗАЯВА
про переоформлення лiцензiї

Заявник  
(найменування, мiсцезнаходження юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi керiвника юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця,
 
мiсце проживання)
 
     реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв (для фiзичних осiб - пiдприємцiв) або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi)
 
iдентифiкацiйний код (для юридичних осiб)  
вид господарської дiяльностi, на яку було видано лiцензiю
 
реєстрацiйний номер лiцензiї  
термiн дiї лiцензiї  
Прошу переоформити лiцензiю у зв'язку з  
(зазначити причини)
 
 
 
 
Перелiк документiв, що пiдтверджують змiни, якi пiдлягають внесенню до лiцензiї (додається):
 
 
 
 
Пiдпис заявника   прiзвище, iнiцiали
___ ____________ 200_ р.
М. П.
Дата i номер реєстрацiї заяви ___ ___________ 200_ р. N __________
     
(посада особи, яка прийняла заяву) (пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)
 
Заступник начальника управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку
Ю.Зацепiн

 

Додаток 5
до пункту 3.14 Порядку оформлення та видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць
 

ЗАЯВА
про видачу дублiката лiцензiї

Заявник  
(найменування, мiсцезнаходження юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi керiвника юридичної особи)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця,
 
мiсце проживання)
 
     реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв (для фiзичних осiб - пiдприємцiв) або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi)
 
 
iдентифiкацiйний код (для юридичних осiб)  
вид господарської дiяльностi, на яку було видано лiцензiю
 
реєстрацiйний номер лiцензiї  
термiн дiї лiцензiї  
Прошу видати дублiкат лiцензiї у зв'язку з  
 
(зазначити причину: втрата лiцензiї або пошкодження лiцензiї)
 
 
 
До заяви додаються:  
(документ, що пiдтверджує внесення плати за видачу
 
дублiката лiцензiї, пошкоджена лiцензiя)
 
 
Пiдпис заявника   прiзвище, iнiцiали
___ ____________ 200_ р.
М. П.
Дата i номер реєстрацiї заяви ___ ___________ 200_ р. N __________
     
(посада особи, яка прийняла заяву) (пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)
 
Заступник начальника управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку
Ю.Зацепiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.