Документ скасований: Постанова КМУ № 589 від 03.06.2009

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 9 липня 2008 р. N 616


Про затвердження Порядку застосування заходiв контролю за обiгом препаратiв, що мiстять малу кiлькiсть наркотичних засобiв, психотропних речовин i/або прекурсорiв

     Вiдповiдно до статтi 2 Закону України "Про наркотичнi засоби, психотропнi речовини i прекурсори" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок застосування заходiв контролю за обiгом препаратiв, що мiстять малу кiлькiсть наркотичних засобiв, психотропних речовин i/або прекурсорiв, що додається.

     2. Внести до Порядку здiйснення контролю за обiгом наркотичних (психотропних) лiкарських засобiв, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв вiд 18 сiчня 2003 р. N 58 (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 4, ст. 118, N 31, ст. 1605; 2004 р., N 19, ст. 1319), змiни, що додаються.

     3. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     абзац третiй пункту 6 змiн, що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 липня 2003 р. N 1146 (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 31, ст. 1605);

     пункт 3 змiн, що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 травня 2004 р. N 602 (Офiцiйний вiсник України, 2004 р., N 19, ст. 1319).

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 28

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 9 липня 2008 р. N 616

ПОРЯДОК
застосування заходiв контролю за обiгом препаратiв, що мiстять малу кiлькiсть наркотичних засобiв, психотропних речовин i/або прекурсорiв

     1. Цей Порядок визначає механiзм здiйснення контролю за обiгом препаратiв, що мiстять малу кiлькiсть наркотичних засобiв, психотропних речовин i/або прекурсорiв.

     2. До препаратiв, що мiстять малу кiлькiсть наркотичних засобiв, психотропних речовин i/або прекурсорiв, належать препарати, в яких їх кiлькiсть не перевищує гранично допустиму та з яких неможливо вилучити такi засоби, речовини i/або прекурсори легкодоступним способом у достатнiй для зловживання кiлькостi (далi - комбiнованi препарати).

     3. Перелiк комбiнованих препаратiв, що мiстять малу кiлькiсть наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, включених до перелiку наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 травня 2000 р. N 770 (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 19, ст. 789), затверджується МОЗ.

     4. Контроль за обiгом комбiнованих препаратiв на територiї України здiйснює Комiтет з контролю за наркотиками (далi - Комiтет), Державна служба лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення, Державна iнспекцiя з контролю якостi лiкарських засобiв МОЗ у визначених законодавством межах.

     5. Контроль за обiгом комбiнованих препаратiв передбачає:

     1) подання Комiтетовi та Державнiй службi лiкарських засобiв i виробiв медичного призначення вiдомостей:

     щокварталу - про кiлькiсть комбiнованих препаратiв, що виробляються, виготовляються, ввозяться на територiю України чи вивозяться за її межi;

     кожного року до 15 сiчня (iз зазначенням залишкiв на кiнець зазначеного перiоду) - про вiдпуск чи використання комбiнованих препаратiв;

     2) видачу Комiтетом дозволiв на право ввезення на територiю України, вивезення за її межi та транзиту через територiю України комбiнованих препаратiв для кожної партiї незалежно вiд того, стосується це одного чи кiлькох препаратiв, вiдповiдно до Порядку видачi дозволiв на право ввезення на територiю України, вивезення з територiї України або транзиту через територiю України наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 лютого 1997 р. N 146 (Офiцiйний вiсник України, 1997 р., число 6, с. 78; 2001 р., N 13, ст. 556; 2004 р., N 19, ст. 1319; 2007 р., N 93, ст. 3413);

     3) монiторинг Комiтетом i Держмитслужбою транзиту через територiю України комбiнованих препаратiв;

     4) знищення визнаних непридатними для подальшого використання комбiнованих препаратiв у порядку, встановленому МОЗ для знищення неякiсних лiкарських засобiв;

     5) розроблення за державним замовленням комбiнованих препаратiв для застосування у медичнiй практицi або науково-дослiднiй роботi;

     6) притягнення в установленому порядку до вiдповiдальностi суб'єктiв господарювання, що провадять дiяльнiсть, пов'язану з обiгом комбiнованих препаратiв, за порушення законодавства у сферi обiгу наркотичних засобiв, психотропних речовин i/або прекурсорiв.

     Iншi заходи контролю, визначенi статтею 6 Закону України "Про наркотичнi засоби, психотропнi речовини i прекурсори", до комбiнованих препаратiв не застосовуються.

     6. Комбiнованi препарати зберiгаються згiдно з вимогами, встановленими для зберiгання лiкарських засобiв.

     7. До препаратiв, що мiстять наркотичнi засоби, психотропнi речовини i/або прекурсори в кiлькостi, яка перевищує гранично допустиму кiлькiсть, установлену для комбiнованих препаратiв, застосовуються заходи контролю, передбаченi для наркотичних засобiв, психотропних речовин i/або прекурсорiв.

     8. Ввезення на митну територiю України та вивезення за її межi комбiнованих препаратiв провадиться на пiдставi дозволу Комiтету, що видається у разi надходження запиту вiд нацiонального компетентного органу країни-iмпортера.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 9 липня 2008 р. N 616

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку здiйснення контролю за обiгом наркотичних (психотропних) лiкарських засобiв

     1. Абзац другий пункту 4 виключити.

     2. У пунктi 5 слово "Комiтетом" замiнити словами "Комiтетом з контролю за наркотиками (далi - Комiтет)".

     3. Пункти 8, 22, 27 i 28 виключити.

     4. У пунктi 26 слова "що визнанi небезпечними з точки зору зловживання або кустарного видобування з них речовин, якi дають змогу зловживати ними," виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.