ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

13.07.10 N 750


Про оптимiзацiю структури митних органiв, розташованих на територiї Закарпатської областi

     Вiдповiдно до статтi 15 Митного кодексу України, статтi 104 Цивiльного кодексу України, Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2007 N 940, на виконання рiшень колегiї Держмитслужби вiд 15.05.2010, уведених в дiю наказом Держмитслужби вiд 18.05.2010 N 484, з метою оптимiзацiї структури митних органiв, розташованих на територiї Закарпатської областi наказую:

     1. Припинити Ужгородську митницю шляхом приєднання її до Чопської митницi.

     Процедуру припинення розпочати з 27.07.2010.

     2. Визначити Чопську митницю правонаступником Ужгородської митницi.

     3. Встановити з 27.10.2010 зону дiяльностi Чопської митницi - Ужгородський, Великоберезнянський, Воловецький, Мукачiвський, Перечинський, Свалявський райони та смт.Батьово Берегiвського району Закарпатської областi, територiю Закарпатської областi в частинi митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї цiєї областi та митного оформлення товарiв, що класифiкуються в товарних позицiях 8702 - 8704, 8711 згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та перемiщуються через митний кордон України суб'єктами господарської дiяльностi.

     4. Керiвнику Ужгородської митницi:

     4.1. До 20.07.2010 надати в установленому порядку пропозицiї Держмитслужбi щодо складу комiсiї з питань припинення Ужгородської митницi i органiзувати її дiяльнiсть згiдно iз законодавством України.

     4.2. Забезпечити дотримання законодавства України про працю при здiйсненнi заходiв на виконання цього наказу.

     4.3. Провести консультацiї з профспiлковою органiзацiєю вiдповiдно до вимог частини другої статтi 494 Кодексу законiв про працю України й частини третьої статтi 22 Закону України "Про професiйнi спiлки, їх права та гарантiї дiяльностi".

     4.4. Проiнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi й громадян у зонi дiяльностi митницi про змiни, передбаченi цим наказом.

     5. Керiвнику Чопської митницi:

     5.1. У разi необхiдностi створення митних постiв у структурi митницi надати в тритижневий термiн до Держмитслужби вiдповiднi пропозицiї.

     5.2. У строк до 20.08.2010 надати до Держмитслужби пропозицiї щодо структури, штатного розпису та кошторису митницi з урахуванням вимог цього наказу.

     5.3. У строк до 03.09.2010 надати до Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв обґрунтованi пропозицiї щодо встановлення кодiв структурним пiдроздiлам митницi для внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     5.4. Внести вiдповiднi змiни до Положення про Чопську митницю, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 06.04.2005 N 251.

     5.5. Здiйснювати видатки, пов'язанi з наглядом, технiчним обслуговуванням, експлуатацiєю та збереженням нерухомого майна, за рахунок та в межах коштiв, передбачених кошторисом на утримання митницi.

     6. Припинити з 27.10.2010 здiйснення митних процедур Ужгородською митницею.

     7. Делегувати Чопськiй митницi функцiї оперативного управлiння (користування) нерухомим майном, отриманим вiд Ужгородської митницi вiдповiдно до порядку, визначеного наказом Держмитслужби вiд 23.12.2008 N 1443 "Про приймання-передачу нерухомого майна", згiдно з довiренiстю на право нагляду, технiчного обслуговування, експлуатацiї та збереження нерухомого майна, отриманою вiд Держмитслужби.

     8. Управлiнню справами (Погорєлова Т.В.) забезпечити направлення на адресу Ужгородської митницi копiї цього наказу, засвiдченої належним чином.

     9. Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi (Околiта М.В.), Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв (Сербайло А.I.) у термiн до 12.08.2010 надати пропозицiї щодо граничної чисельностi Чопської митницi.

     10. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури (Воскресенська Л.О.), за наявностi фiнансування, забезпечити виготовлення та видачу Чопськiй митницi додаткової кiлькостi матриць i пуансонiв до особистих митних забезпечень.

     11. До виготовлення та видачi особовому складу Чопської митницi особистого митного забезпечення дозволити використання особистого митного забезпечення Ужгородської митницi.

     12. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури (Воскресенська Л.О.), Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi (Околiта М.В.) вирiшити питання щодо подальшого розпорядження основними засобами та iншими необоротними активами, що перебувають на балансi Ужгородської митницi.

     13. Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв (Сербайло А.I.) забезпечити внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     14. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) забезпечити унесення потрiбних змiн до вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

     15. Вiддiлу взаємодiї зi ЗМI та громадськiстю (Судак С.Д.) забезпечити оприлюднення iнформацiї про цей наказ на вiдомчому веб-сайтi Держмитслужби та в засобах масової iнформацiї.

     16. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Бондаря В.В.

Голова Служби I.Г.Калєтнiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.