МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

30.05.2012 N 629


Про митнi формальностi на трубопровiдному транспортi та лiнiях електропередачi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 червня 2012 р. за N 1036/21348

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 28 травня 2013 року N 559,
вiд 27 листопада 2014 року N 1171,
вiд 23 лютого 2015 року N 207,
вiд 6 березня 2015 року N 300,
вiд 27 лютого 2017 року N 292,
вiд 14 листопада 2017 року N 940,
вiд 23 вересня 2019 року N 391,
вiд 14 травня 2020 року N 209,
вiд 17 червня 2020 року N 305

     Вiдповiдно до статей 231, 232, 247 Митного кодексу України вiд 13 березня 2012 року N 4495-VI наказую:

     1. Затвердити Порядок та строки митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом, що додається.

     2. Затвердити Порядок та строки митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi, що додається.

     3. Затвердити Перелiк мiсць митного контролю товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом та лiнiями електропередачi, що додається.

     4. Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку Мiнiстерства фiнансiв України (Чмерук М. О.) разом з Департаментом органiзацiї митного контролю та оформлення Державної митної служби України (Сьомка С. М.) в установленому порядку забезпечити:

     подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня набрання чинностi Митним кодексом України вiд 13 березня 2012 року, але не ранiше дня офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра фiнансiв України Мярковського А. I. та першого заступника Голови Державної митної служби України Дороховського О. М.

Мiнiстр Ю. Колобов
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України А. А. Максюта

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
30.05.2012 N 629
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 червня 2012 р. за N 1036/21348

Порядок та строки митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

(У текстi Порядку слова "акт приймання-передачi" в усiх вiдмiнках та числах замiнено словами "акт прийому-передачi" у вiдповiдних вiдмiнках та числах згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 28 травня 2013 року N 559)

(У текстi Порядку слова "митний орган" в усiх вiдмiнках та числах замiнено словами "митниця (митний пост)" у вiдповiдних вiдмiнках та числах згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27 листопада 2014 року N 1171)

(У текстi Порядку та додаткiв до нього слова "митниця (митний пост)" в усiх вiдмiнках та числах замiнено словами "митний орган" у вiдповiдних вiдмiнках та числах, слово "уповноважена(ий)" у всiх вiдмiнках замiнено словом "уповноважений" у вiдповiдних вiдмiнках згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17 червня 2020 року N 305)

I. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до статей 231, 232, 335, частини п'ятої статтi 247 Митного кодексу України з метою визначення дiй, що пiдлягають виконанню вiдповiдними особами i митними органами при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, якi знаходяться пiд митним контролем i перемiщуються трубопровiдним транспортом, а також здiйснення операцiй iз замiщення природного газу (бекхолу).

     1.2. У цьому Порядку термiни вживаються у такому значеннi:

     мiсце входу - мiсце митного контролю на трубопровiдному транспортi, через яке товари надходять на митну територiю України трубопровiдним транспортом або перевантажуються на митнiй територiї України до трубопровiдного транспорту з iншого виду транспорту чи резервуару;

     мiсце виходу - мiсце митного контролю на трубопровiдному транспортi, через яке товари вивозяться за межi митної територiї України або перевантажуються з трубопровiдного транспорту на iнший вид транспорту чи до резервуару;

     мiсця митного контролю - обладнанi необхiдними засобами вимiрювальної технiки та внесенi до Перелiку мiсць митного контролю товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом та лiнiями електропередачi, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30 травня 2012 року N 629, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 22 червня 2012 року за N 1036/21348, мiсця на митнiй територiї України, в яких митнi органи України здiйснюють фактичний контроль товарiв, що знаходяться пiд митним контролем i перемiщуються трубопровiдним транспортом, у тому числi розташованi у мiсцях перевантаження на iншi види транспорту, а саме газовимiрювальнi (газорозподiльнi) станцiї чи пункти вимiрювання витрат газу (вузли облiку природного газу); сховища природного газу (далi - газосховища); пункти облiку нафти та нафтопродуктiв; частини магiстральних нафтопроводiв, що використовуються в якостi резервуару для зберiгання нафти в митному режимi митного складу безпосередньо в трубопроводi; резервуарнi парки; насоснi станцiї, розподiльнi станцiї або кiнцевi станцiї амiакопроводу; пункти облiку етилену тощо;

     перевiзник - пiдприємство, яке надає послуги iз транспортування товарiв, що знаходяться пiд митним контролем i перемiщуються трубопровiдним транспортом, або здiйснює таке транспортування безпосередньо;

     фактичний контроль - комплекс заходiв з визначення фактичного обсягу та фiзико-хiмiчних показникiв товарiв, якi знаходяться пiд митним контролем i перемiщуються трубопровiдним транспортом, що здiйснюють посадовi особи митних органiв шляхом перевiрки показникiв приладiв облiку, систем автоматизованого (у тому числi дистанцiйного) облiку або даних систем телемеханiки магiстральних нафтопроводiв та даних документiв облiку обсягiв цих товарiв як у мiсцях митного контролю, розташованих на митнiй територiї України, так i отриманих з аналогiчних пунктiв, розташованих за межами митної територiї України.

     Термiни "газотранспортна система", "оператор газосховища", "оператор газотранспортної системи", "сховище природного газу", "точка виходу", "точка входу" вживаються у значеннях, наведених у Законi України "Про ринок природного газу".

(роздiл I iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171, вiд 27.02.2017р. N 292, у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

II. Декларування та митне оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

     2.1. Митне оформлення товарiв, якi знаходяться пiд митним контролем i перемiщуються трубопровiдним транспортом, у тому числi у мiсцях перевантаження на iншi види транспорту, здiйснює митний орган, уповноважений на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi.

(пункт 2.1 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171, iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292, у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     2.2. Перемiщення товарiв через митний кордон України трубопровiдним транспортом, а також перемiщення товарiв трубопровiдним транспортом до/з митного складу здiйснюються на пiдставi оформленої перiодичної митної декларацiї.

(пункт 2.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292, у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     2.3. Митне оформлення нафти, що перемiщується митною територiєю України з використанням трубопровiдного транспорту з метою зберiгання на митних складах у митному режимi митного складу, здiйснюється вiдповiдно до митного режиму митного складу. За фактом перемiщення нафти до митного складу декларант або уповноважена ним особа у строки та порядку, встановленi законодавством, має подати митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, додаткову декларацiю (додатковi декларацiї) вiдповiдно до митного режиму митного складу на обсяги, перемiщенi до митного складу за перiодичною митною декларацiєю протягом вiдповiдного календарного мiсяця.

     Пiд час зберiгання нафти у резервуарi в митному режимi митного складу допускається одночасна наявнiсть в ньому обсягу власної нафти перевiзника, необхiдної для забезпечення технологiчного процесу. Допускається одночасне розмiщення в рiзних резервуарах митного складу нафти, помiщеної в митний режим митного складу та в iншi, нiж митний склад митнi режими.

     Утримувач митного складу щомiсяця до 10 числа надає митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, реєстр обсягiв нафти, що зберiгається у митному складi, за формою, наведеною у додатку 5 до цього Порядку.

(пункт 2.3 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     2.4. Митне оформлення природного газу, що ввозиться на митну територiю України з метою зберiгання у газосховищах, здiйснюється вiдповiдно до митного режиму митного складу.

     За фактом перемiщення природного газу до газосховища декларант або уповноважена ним особа у строки та порядку, що встановленi законодавством, повиннi подати митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, додаткову декларацiю (додатковi декларацiї) вiдповiдно до митного режиму митного складу на обсяги, перемiщенi до газосховищ за перiодичною митною декларацiєю протягом вiдповiдного календарного мiсяця.

     Допускається одночасне зберiгання в газосховищах природного газу з рiзним митним статусом.

     Оператори газосховищ щомiсяця до 20 числа надають митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, реєстр обсягiв природного газу, який зберiгається у газосховищах на митнiй територiї України, за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку.

(пункт 2.4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171, у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292, у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     2.5. При перемiщеннi товарiв через митний кордон України трубопровiдним транспортом митному органу надаються документи, передбаченi пунктом 5 частини першої та частиною третьою статтi 335 Митного кодексу України.

     При цьому як акт прийому-передачi товарiв можуть використовуватися такi документи, оформленi за результатами перемiщення товарiв через митний кордон України (через межi вiльної митної зони) у вiдповiдному митному режимi за попереднiй календарний мiсяць:

     для природного газу:

     акт прийому-передачi природного газу перевiзниками - документ, який мiстить данi про перемiщений через митний кордон України обсяг природного газу, поставленого через окремий пункт приймання-передачi газу, пiдписаний операторами газотранспортної системи України та сумiжної держави або стороною зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на транзит/iмпорт природного газу та оператором газотранспортної системи сумiжної держави;

(абзац четвертий пункту 2.5 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     акт прийому-передачi природного газу згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом) - документ, який мiстить данi про обсяг природного газу, поставленого на пiдставi зовнiшньоекономiчного договору (контракту), пiдписаний сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

(абзац п'ятий пункту 2.5 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     акт прийому-передачi природного газу, пiдписаний сторонами договору (контракту) про зберiгання газу у газосховищах i завiрений оператором газотранспортної системи України (якщо оператор газотранспортної системи України i сторона договору (контракту) - резидент є рiзними особами);

(абзац шостий пункту 2.5 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     акт прийому-передачi природного газу, пiдписаний оператором газотранспортної системи України i оператором газосховища (якщо оператор газотранспортної системи України та оператор газосховища не є однiєю юридичною особою) щодо загальних обсягiв природного газу, якi подаються з газотранспортної системи до газосховища та/або з газосховища до газотранспортної системи (у разi наявностi вказуються обсяги природного газу за операцiями бекхолу);

(абзац сьомий пункту 2.5 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     загальний акт прийому-передачi природного газу перевiзниками - документ, пiдписаний операторами газотранспортної системи України та сумiжної держави або стороною зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на транзит/iмпорт природного газу та оператором газотранспортної системи сумiжної держави, який мiстить данi про обсяг природного газу, перемiщеного через митний кордон України (у разi наявностi вказуються обсяги балансування природного газу та обсяги природного газу за операцiями бекхолу), iз зазначенням умовних лiтерно-цифрових кодiв iдентифiкацiї вiдправникiв та одержувачiв (шипер-пар) цих обсягiв природного газу;

(абзац восьмий пункту 2.5 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     довiдка оператора газотранспортної системи України до загального акта прийому-передачi природного газу перевiзниками, пiдписаного операторами газотранспортної системи України та сумiжної держави, яка мiстить данi про розподiл мiж суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi обсягiв газу, ввезеного на митну територiю України;

(пункт 2.5 доповнено новим абзацом дев'ятим згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     загальний акт прийому-передачi природного газу мiж сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на транзит/iмпорт газу - документ, який складається пiсля закiнчення дiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту) для митного оформлення у вiдповiдний митний режим балансуючих обсягiв природного газу за результатами його перемiщення трубопровiдним транспортом через митний кордон України;

(пункт 2.5 доповнено новим абзацом десятим згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292, у зв'язку з цим абзаци дев'ятий - двадцять другий вважати вiдповiдно абзацами одинадцятим - двадцять четвертим)

     для нафти:

     акт прийому-передачi нафти перевiзниками - документ, який мiстить данi про кiлькiсть та фiзико-хiмiчнi показники нафти, поставленої протягом доби, пiдписаний перевiзниками або перевiзником i одержувачем (вiдправником);

     акт прийому-передачi нафти згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом) - документ, який мiстить данi про партiю нафти, перемiщеної через митний кордон України, пiдписаний сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) i має вiдмiтку українського перевiзника про фактичний обсяг перемiщеної нафти;

     акт прийому-передачi нафти, пiдписаний сторонами договору (контракту) про зберiгання нафти у нафтотранспортнiй системi i завiрений оператором нафтотранспортної системи України (якщо оператор нафтотранспортної системи України i сторона договору (контракту) - резидент є рiзними особами);

     акт розмiщення нафти на зберiгання нафти у нафтотранспортнiй системi, пiдписаний оператором нафтотранспортної системи України (якщо оператор нафтотранспортної системи України є стороною договору (контракту) на поставку нафти);

     для нафтопродуктiв:

     акт прийому-передачi нафтопродуктiв перевiзниками - документ, пiдписаний українським перевiзником та перевiзником сумiжної держави, який мiстить данi про обсяг нафтопродуктiв, перемiщених через митний кордон України на пiдставi однiєї маршрутної телеграми та одного зовнiшньоекономiчного договору (контракту) з сумiжної держави в напрямку України або з України в напрямку сумiжної держави;

(абзаци чотирнадцятий, п'ятнадцятий пункту 2.5 замiнено чотирма новими абзацами згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305, у зв'язку з цим абзаци шiстнадцятий - двадцять четвертий вважати вiдповiдно абзацами вiсiмнадцятим - двадцять шостим)

     акт прийому-передачi нафтопродуктiв згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом) - документ, який мiстить данi про обсяг нафтопродуктiв, пiдписаний сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) i має вiдмiтку українського перевiзника про фактичний обсяг перемiщених нафтопродуктiв;

     акт прийому-передачi нафтопродуктiв у резервуари та з резервуарiв перевiзника - документ, який мiстить данi про обсяги нафтопродуктiв, перемiщених у резервуари та з резервуарiв перевiзника, пiдписаний українським перевiзником;

     для амiаку:

     акт прийому-передачi амiаку перевiзниками - документ, який мiстить данi про обсяги амiаку, пiдписаний вiдправником (одержувачем) або iноземним перевiзником та українським перевiзником;

     акт прийому-передачi амiаку згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом) - документ, який мiстить данi про обсяги амiаку, пiдписаний сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) i має вiдмiтку українського перевiзника про фактичний обсяг перемiщеного амiаку;

     тижневий акт прийому-передачi амiаку перевiзниками - документ, що мiстить данi про обсяг амiаку, перемiщеного через митний кордон України протягом тижня на пiдставi зовнiшньоекономiчного договору (контракту), пiдписаний вiдправником (одержувачем) та українським перевiзником;

     для етилену:

     акт прийому-передачi етилену перевiзниками - документ, який мiстить данi про обсяг етилену та показання вимiрювальних приладiв за звiтний перiод, пiдписаний українським та iноземним перевiзниками (або iноземним одержувачем);

     акт прийому-передачi етилену згiдно iз зовнiшньоекономiчним договором (контрактом) - документ, який мiстить данi про обсяг етилену та показання вимiрювальних приладiв за звiтний перiод, пiдписаний сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контакту) i має вiдмiтку українського перевiзника про фактичний обсяг перемiщеного етилену.

(пункт 2.5 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171)

     2.6. Пiсля перемiщення товарiв через митний кордон України або до/з митного складу трубопровiдним транспортом протягом вiдповiдного (попереднього або у разi подання додаткової декларацiї до завершення вiдповiдного календарного мiсяця - поточного) календарного мiсяця за перiодичною митною декларацiєю декларант або уповноважена ним особа повиннi подати митному органу додаткову декларацiю (або декiлька додаткових декларацiй) у строки та порядку, встановленi законодавством.

(абзац перший пункту 2.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     Оператор газотранспортної системи України, оператор газосховища (якщо оператор газотранспортної системи України та оператор газосховища не є однiєю юридичною особою) або сторона зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на транзит/iмпорт природного газу пiсля пiдписання документiв, що визначенi у пунктi 2.5 цього роздiлу, та сертифiкатiв (паспортiв) фiзико-хiмiчних показникiв товарiв надає їх митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, для здiйснення митного оформлення.

     При оформленнi митним органом, уповноваженим на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, додаткової декларацiї здiйснюється контроль зiставлення даних про обсяги товарiв, перемiщених трубопровiдним транспортом через митний кордон України за перiодичною митною декларацiєю, зазначених в актах прийому-передачi, товаросупровiдних документах, та iнформацiї, отриманої за результатами фактичного контролю.

     Перевiзник щоденно надає митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, за узгодженою ними формою та в узгоджений ними час як електронний документ необхiдну для здiйснення митного контролю iнформацiю про перемiщуванi товари за попередню добу на пiдставi показникiв приладiв облiку, розташованих у мiсцях входу та мiсцях виходу та отриманих з аналогiчних пунктiв, розташованих за межами митної територiї України.

(абзац четвертий пункту 2.6 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)
(пункт 2.6 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     2.7. У випадках, коли акти прийому-передачi, визначенi у пунктi 2.5 цього роздiлу, не можуть бути наданi митному органу разом з додатковою декларацiєю у зв'язку з необхiднiстю пiдписання їх iноземним суб'єктом господарювання (перевiзником, вiдправником, одержувачем), дозволяється надання таких актiв до 15 числа мiсяця, що настає за мiсяцем подання додаткової декларацiї.

     Якщо декларант або уповноважена ним особа не надає митному органу в термiн, встановлений для подання додаткової декларацiї на товари, акти (акт) прийому-передачi товарiв, що мають бути пiдписанi iноземним суб'єктом господарювання або стороною зовнiшньоекономiчного договору (контракту), декларування та оформлення додаткових декларацiй здiйснюється без надання таких актiв на пiдставi довiдки, яка пiдтверджує кiлькiсть перемiщених товарiв, що подається згiдно з пiдпунктом "б" пункту 5 частини першої статтi 335 Митного кодексу України.

(пункт 2.7 доповнено абзацом другим згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     Довiдка, що пiдтверджує кiлькiсть товарiв, перемiщених через митний кордон України або до/з митного складу протягом певного промiжку часу (зокрема, календарного мiсяця) на адресу окремого суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, надається заявнику та митницi перевiзником або утримувачем митного складу за зверненням такого суб'єкта, уповноваженої ним особи або митного органу, уповноваженого на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, у строк не бiльше трьох робочих днiв.

(пункт 2.7 доповнено третiм другим згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     Посадовi особи митницi звiряють вiдомостi довiдки з вiдомостями, отриманими за результатами фактичного контролю. У разi ненадання довiдки перевiзником або утримувачем митного складу перемiщенi обсяги визначаються за результатами фактичного контролю.

(пункт 2.7 доповнено четвертим другим згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     2.8. У разi передачi права власностi на товар, помiщений у митний режим митного складу, для декларування товару при випуску з митного складу утримувачем митного складу надається митному органу iнформацiя про власника товару.

(роздiл II доповнено пунктом 2.8 згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

III. Здiйснення фактичного контролю товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

(назва роздiлу III iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.1. Фактичний контроль товарiв здiйснюється посадовими особами митних органiв, у зонi дiяльностi яких знаходяться мiсця митного контролю товарiв, що перемiщуються через митний кордон України трубопровiдним транспортом, у тому числi митним органом, уповноваженим на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, згiдно з визначеним Держмитслужбою розподiлом мiсць митного контролю товарiв та митниць, на якi покладається фактичний контроль.

(пункт 3.1 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292, iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     Загальну координацiю та взаємодiю зi здiйснення фактичного контролю iншими митними органами здiйснює митний орган, уповноважений на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi.

(пункт 3.1 доповнено абзацом другим згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.2. У мiсцях митного контролю товарiв митними органами створюються зони митного контролю.

     3.3. Фактичний контроль товарiв (крiм природного газу та нафти, розмiщеної в частинi магiстрального нафтопроводу, що використовується як митний склад), як правило, здiйснюється з перiодичнiстю, що вiдповiдає перiодичностi подання додаткової декларацiї на перемiщенi товари.

     Фактичний контроль щодо перемiщуваного трубопровiдним транспортом природного газу та нафти, розмiщеної в частинi магiстрального нафтопроводу, що використовується як митний склад, зi складанням акта про результати фактичного контролю за формою, наведеною у додатку 4 до цього Порядку, здiйснюється у разi виявлення розбiжностей в документах та iнформацiї, передбачених цим Порядком, та/або за результатами аналiзу ризикiв.

(пункт 3.3 у редакцiї наказiв Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017р. N 292, вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.4. Пiд час здiйснення фактичного контролю залежно вiд виду товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом, визначаються фактичний обсяг та фiзико-хiмiчнi показники товару, перевiряються показники приладiв облiку та данi документiв облiку обсягiв товару, здiйснюються контрольнi вимiрювання, вiдбiр проб (зразкiв) товару (у разi потреби), накладається митне забезпечення.

     3.5. Мiсця накладення митного забезпечення узгоджуються митними органами, що забезпечують здiйснення фактичного контролю у вiдповiдних мiсцях митного контролю, з пiдприємствами трубопровiдного транспорту.

     Накладення митного забезпечення на засоби вимiрювальної технiки та/або засувну арматуру трубопроводiв та iнших об'єктiв трубопровiдного транспорту, що не впливають на перемiщення товарiв або не забезпечують контролю за таким перемiщенням, не здiйснюється.

(пункт 3.5 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.6. У разi необхiдностi накладення митного забезпечення на прилади облiку або засувну арматуру, замiни приладiв облiку або засувної арматури, здiйснення їх перевiрки або виконання ремонтних (профiлактичних) робiт, проведення яких потребує порушення цiлiсностi митного забезпечення, керiвник (уповноважена особа) пiдприємства трубопровiдного транспорту не пiзнiше нiж за одну добу до проведення таких робiт у письмовiй формi iз зазначенням дати й часу початку робiт повiдомляє про це митний орган, що забезпечує здiйснення фактичного контролю у вiдповiдному мiсцi митного контролю.

(абзац перший пункту 3.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292, вiд 17.06.2020р. N 305)

     Пiсля закiнчення таких робiт посадова особа митного органу проводить накладення митного забезпечення.

     3.7. Накладення чи зняття митного забезпечення проводиться посадовими особами митного органу, що забезпечує здiйснення фактичного контролю у вiдповiдному мiсцi митного контролю, в присутностi вiдповiдальних осiб пiдприємств трубопровiдного транспорту, при цьому складається акт про накладення митного забезпечення чи акт про зняття митного забезпечення у двох примiрниках за формами, наведеними у додатках 2, 3 до цього Порядку.

(абзац перший пункту 3.7 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     Один з примiрникiв акта про накладення (зняття) митного забезпечення зберiгається в митному органi, що забезпечує здiйснення фактичного контролю у вiдповiдному мiсцi митного контролю, другий - на пiдприємствi трубопровiдного транспорту.

(абзац другий пункту 3.7 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.8. У разi виникнення реальної загрози порушення технологiчного процесу, аварiйної ситуацiї або дiї обставин непереборної сили вiдповiдальна особа пiдприємства трубопровiдного транспорту може самостiйно зняти митне забезпечення з приладiв облiку або засувної арматури, про що повинна у найкоротший строк повiдомити митний орган, що забезпечує здiйснення фактичного контролю у вiдповiдному мiсцi митного контролю, у письмовiй формi засобами факсимiльного зв'язку й протягом доби з моменту виявлення таких обставин надати документальнi докази iснування зазначених обставин.

(пункт 3.8 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.9. За результатами здiйснення фактичного контролю складається акт про результати фактичного контролю у двох примiрниках за формою, наведеною у додатку 4 до цього Порядку.

     Один з примiрникiв акта про результати фактичного контролю зберiгається в митному органi, що забезпечує здiйснення фактичного контролю у вiдповiдному мiсцi митного контролю, другий - на пiдприємствi трубопровiдного транспорту.

(абзац другий пункту 3.9 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.10. Митний орган, у зонi дiяльностi якого знаходиться мiсце митного контролю товарiв, що перемiщуються через митний кордон України трубопровiдним транспортом (для пiдпунктiв 3.10.3 - 3.10.5 цього пункту - у разi, якщо здiйснення фактичного контролю покладено не на митний орган, уповноважений на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi), зобов'язаний:

(абзац перший пункту 3.10 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.10.1. Здiйснювати фактичний контроль згiдно з вимогами цього Порядку.

     3.10.2. Здiйснювати облiк актiв про результати фактичного контролю.

     3.10.3. Направляти на адресу митного органу, уповноваженого на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, не пiзнiше 10 числа мiсяця, що настає за звiтним:

(абзац перший пiдпункту 3.10.3 пункту 3.10 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171)

     акти прийому-передачi природного газу та сертифiкати (паспорти) фiзико-хiмiчних показникiв товарiв (крiм тих, що надаються оператором газотранспортної системи України, оператором газосховища (якщо оператор газотранспортної системи України та оператор газосховища не є однiєю юридичною особою) або стороною зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на транзит/iмпорт природного газу згiдно з пунктом 2.6 роздiлу II цього Порядку).

(абзац другий пiдпункту 3.10.3 пункту 3.10 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     абзац третiй пiдпункту 3.10.3 пункту 3.10 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     3.10.4. Протягом доби iнформувати митний орган, уповноважений на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, про:

(абзац перший пiдпункту 3.10.4 пункту 3.10 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171)

     випадки невiдповiдностi показникiв, знятих з приладiв облiку товарiв, що перемiщуються через митний кордон України трубопровiдним транспортом, даним, зазначеним у актi про результати фактичного контролю та у документацiї пунктiв облiку;

     виявленi випадки несанкцiонованого зняття митного забезпечення з приладiв облiку чи засувної арматури;

     проведення робiт, визначених у пунктi 3.6 цього роздiлу.

     3.10.5. Надавати митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на трубопровiдному транспортi, iншу iнформацiю, що стосується здiйснення фактичного контролю товарiв, що перемiщуються через митний кордон України трубопровiдним транспортом.

(пiдпункт 3.10.5 пункту 3.10 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171)

IV. Здiйснення митного контролю та митного оформлення обсягiв балансування, балансуючих обсягiв природного газу та обсягiв природного газу за операцiями iз замiщення природного газу (бекхолу)

     4.1. У разi наявностi у звiтному перiодi обсягiв балансування або балансуючих обсягiв природного газу вiдомостi про такi обсяги зазначаються в загальному актi прийому-передачi природного газу перевiзниками за звiтний перiод. Для балансуючого обсягу природного газу можливим є подання таких даних митному органу у довiдцi, складенiй перевiзником - оператором газотранспортної системи України за звiтний перiод, про позитивну або негативну величину, що становить рiзницю мiж обсягами природного газу у точках входу та точках виходу, що розташованi на митному кордонi України.

     Декларуванню у вiдповiдний митний режим пiдлягають:

     обсяги балансування - оператором газотранспортної системи України не пiзнiше нiж на 30 день пiсля закiнчення дiї угоди (договору) мiж операторами газотранспортних систем України та сумiжної держави;

     балансуючi обсяги - резидентом - стороною зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на транзит/iмпорт природного газу не пiзнiше нiж на 30 день пiсля закiнчення дiї угоди (договору) мiж сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) на пiдставi загального акта приймання-передачi природного газу мiж сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) або довiдки, складеної перевiзником - оператором газотранспортної системи України за звiтний перiод, про позитивну або негативну величину, що становить рiзницю мiж обсягами природного газу у точках входу та точках виходу, що розташованi на митному кордонi України. Вiдповiдальнiсть за декларування балансуючих обсягiв природного газу несе декларант. Органи доходiв i зборiв не вiдшкодовують жодних майнових претензiй осiб, якi мають повноваження стосовно вiдповiдних обсягiв природного газу.

     4.2. Замiщення природного газу (бекхолу) здiйснюється шляхом перемiщення операторами газотранспортних систем України та сумiжної держави та/або оператором газотранспортної системи України та оператором газосховища вiдповiдним особам, зокрема частково, замiсть обсягiв природного газу, що заявленi до перемiщення за перiодичною митною декларацiєю (обсяги, що замiщуються), обсягiв природного газу, що знаходяться в газотранспортнiй системi та/або газосховищi (обсяги, якими здiйснюється замiщення).

     Вiдомостi про обсяги природного газу, що замiщуються, та обсяги природного газу, якими здiйснюється замiщення, зазначаються в загальних актах прийому-передачi, пiдписаних перевiзниками - операторами газотранспортних систем України та сумiжної держави, та актах прийому-передачi природного газу, пiдписаних перевiзником - оператором газотранспортної системи України та оператором газосховища (якщо оператор газотранспортної системи України та оператор газосховища не є однiєю юридичною особою).

     Митне оформлення природного газу за наявностi операцiй iз замiщення природного газу (бекхолу) здiйснюється на пiдставi вiдомостей щодо обсягiв природного газу, що замiщуються, якщо таке оформлення не призведе до зменшення сум митних платежiв, що пiдлягають сплатi до бюджету.

     Якщо за операцiєю бекхолу здiйснюється митне оформлення випуску природного газу пiсля перебування в митному режимi митного складу, але замiсть обсягiв iноземного природного газу, що є в газосховищi, вiдповiдним особам передаються iншi обсяги природного газу, вiдповiднi обсяги природного газу, що замiщуються, набувають статусу українських товарiв.

(Порядок доповнено роздiлом IV згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)
 
Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку
М. О. Чмерук

 

Додаток 1
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

РЕЄСТР
обсягiв природного газу, що зберiгається в газосховищах

у _______________________
(мiсяць)
20__ року
Найменування особи - власника природного газу, обсяг якого перебуває пiд митним контролем Обсяг природного газу у газосховищах на початок звiтного перiоду, тис. куб. м Закачано в газосховища протягом звiтного перiоду, тис. куб. м Вiдiбрано з газосховищ протягом звiтного перiоду, тис. куб. м Передано за документами безпосередньо в газосховища iншим особам протягом звiтного перiоду Обсяг природного газу у газосховищах на кiнець звiтного перiоду, тис. куб. м
фiзичне закачування операцiї iз замiщення (бекхолу) фiзичний вiдбiр операцiї iз замiщення (бекхолу) обсяг, тис. куб. м найменування особи - власника природного газу
Усього за звiтний перiод                
У тому числi обсяги, що знаходяться пiд митним контролем i належать:                
                 
Керiвник оператора газосховища  
________________
(пiдпис, дата)
М. П. (за наявностi)
 
_______________
(iнiцiали, прiзвище)
 
(додаток 1 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

 

Додаток 2
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

Форма

АКТ N
про накладення митного забезпечення на прилади облiку та засувну арматуру

"___" ____________ 20__ року
_____ год. _____ хв.
 
(митниця орган)
 
(найменування мiсця митного контролю)
Нами,
  ,
(посада, прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу)
  ,
(посада, прiзвище, iнiцiали посадової особи пiдприємства трубопровiдного транспорту)
складено цей акт про те, що   здiйснено накладення
(число, мiсяць, рiк)
митного забезпечення на такi прилади облiку та засувну арматуру:
 
(найменування, тип, номер)
 
  .
Вищезазначенi прилади облiку та засувна арматура перебувають пiд митним контролем.
Службовий телефон N   оперативного чергового
     
(посада посадової особи митного органу) (пiдпис, штамп "Пiд митним контролем") (iнiцiали, прiзвище)
     
(посада вiдповiдальної особи пiдприємства трубопровiдного транспорту) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 3
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

Форма

АКТ N
про зняття митного забезпечення на прилади облiку та засувну арматуру

"___" ____________ 20__ року
_____ год. _____ хв.
 
(митний орган)
 
(найменування мiсця митного контролю)
Нами,
  ,
(посада, прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу)
 
(посада, прiзвище, iнiцiали посадової особи пiдприємства трубопровiдного транспорту)
  ,
складено цей акт про те, що   на пiдставi письмового повiдомлення
(число, мiсяць, рiк)
  здiйснено зняття митного забезпечення з таких приладiв
(номер i дата)
облiку та засувної арматури:  
(найменування, тип, номер)
 
Причина зняття митного забезпечення  
 
 
     
(посада посадової особи митного органу) (пiдпис, штамп "Пiд митним контролем") (iнiцiали, прiзвище)
     
(посада вiдповiдальної особи пiдприємства трубопровiдного транспорту) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 4
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

Форма

АКТ N
про результати фактичного контролю

"___" ____________ 20__ року
_____ год. _____ хв.
 
(митний орган)
 
(найменування мiсця митного контролю)
 
(найменування магiстрального трубопроводу)
 
(назва товару)
За результатами фактичного контролю було зафiксовано такi показники приладiв облiку (результати вимiрювань):
Прилади облiку
(номер або iншi iдентифiкацiйнi ознаки)
Метод фiксацiї
(показники приладiв облiку/вимiрювання об'ємно-масовим методом)
Одиницi вимiру Показники приладiв облiку
(данi вимiрювань)
Примiтки
1 2 3 4 5
         
Проби вiдiбранi [_] так Акт N ________ у кiлькостi:
_________
[_] нi
     
(посада посадової особи митного органу) (пiдпис, штамп "Пiд митним контролем") (iнiцiали, прiзвище)
     
(посада посадової особи пiдприємства трубопровiдного транспорту, об'єкта електроенергетики) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 5
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

Форма

Звiт про рух природного газу в пiдземному сховищi газу (ПСГ)

Додаток 5 виключено
(згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 27 лютого 2017 року N 292)

Додаток 5
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються
трубопровiдним транспортом
(пункт 2.3 роздiлу II)

Форма

РЕЄСТР
обсягiв нафти, що зберiгається на митному складi

 
(назва складу, номер дозволу за реєстром, дата)
у _______________________
(мiсяць)
20__ року
Найменування особи - власника нафти, обсяг якого перебуває пiд митним контролем Обсяг нафти в митному складi на початок звiтного перiоду, тонн Закачано в митний склад протягом звiтного перiоду, тонн Вiдiбрано з митного складу протягом звiтного перiоду, тонн Передано за документами безпосередньо в митному складi iншим особам протягом звiтного перiоду Обсяг нафти в митному складi на кiнець звiтного перiоду, тонн
обсяг, тонн найменування особи - нового власника нафти
Усього за звiтний перiод            
У тому числi обсяги, що знаходяться пiд митним контролем i належать:            
             
             
             
Загальний обсяг технологiчної нафти в митному складi, тонн  
Вiдповiдальна особа ________________
(пiдпис, дата)
________________
(iнiцiали, прiзвище)
(Порядок доповнено додатком 5 згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
30.05.2012 N 629
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 червня 2012 р. за N 1037/21349

Порядок та строки митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi

(У текстi Порядку слова "митний орган" в усiх вiдмiнках та числах замiнено словами "митниця (митний пост)" у вiдповiдних вiдмiнках та числах, слова "Київська регiональна митниця" у всiх вiдмiнках замiнено словами "митниця (митний пост), уповноважена(ий) на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi" у вiдповiдних вiдмiнках згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27 листопада 2014 року N 1171)

(У текстi Порядку та додаткiв до нього слова "митниця (митний пост)" в усiх вiдмiнках та числах замiнено словами "митний орган" у вiдповiдних вiдмiнках та числах, слово "уповноважена(ий)" у всiх вiдмiнках замiнено словом "уповноважений" у вiдповiдних вiдмiнках згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17 червня 2020 року N 305)

I. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до статей 231, 232, 247 Митного кодексу України з метою визначення дiй, що пiдлягають виконанню вiдповiдними особами i митними органами при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв пiд час їх перемiщення через митний кордон України лiнiями електропередачi.

     1.2. У цьому Порядку термiни вживаються у такому значеннi:

     вiд'ємне сальдо перетокiв - сальдо перетокiв, що склалося в результатi переважання обсягiв електроенергiї, перемiщеної з енергетичної системи (далi - енергосистема) України, над обсягами електроенергiї, перемiщеної до енергосистеми України через митний кордон України;

     додатне сальдо перетокiв - сальдо перетокiв, що склалося в результатi переважання обсягiв електроенергiї, перемiщеної до енергосистеми України, над обсягами електроенергiї, перемiщеної з енергосистеми України через митний кордон України;

     мiсця митного контролю - пункти, розташованi на митнiй територiї України, на яких митнi органи України здiйснюють фактичний контроль товарiв, що перемiщуються через митний кордон України лiнiями електропередачi;

     сальдо перетокiв - алгебраїчна сума обсягiв електроенергiї, перемiщеної через митний кордон України за звiтний перiод всiма зазначеними у договорах (контрактах) мiждержавними лiнiями електропередачi усiх класiв напруги, що з'єднують енергосистеми сумiжних держав (або їх частини);

     сальдо перетокiв у тарифнiй (часовiй) зонi - алгебраїчна сума обсягiв електроенергiї, перемiщеної через митний кордон України за звiтний перiод всiма зазначеними у договорах (контрактах) мiждержавними лiнiями електропередачi у вiдповiднiй тарифнiй (часовiй) зонi;

     тарифна (часова) зона - перiод доби, протягом якого дiє тариф на електроенергiю, визначений умовами договору (контракту), яким передбачено облiк електроенергiї у вiдповiднiй тарифнiй (часовiй) зонi;

     технологiчне перемiщення електроенергiї - перемiщення електроенергiї через митний кордон України мiж енергосистемами країн (або їх частинами) пiд час їх паралельної роботи з метою пiдтримування параметрiв роботи цих енергосистем (або їх частин), яка пiдлягає компенсацiї (поверненню) надалi з визначеною перiодичнiстю;

     товар - електроенергiя, що перемiщується лiнiями електропередачi;

     фактичний контроль - комплекс заходiв з визначення фактичних обсягiв електроенергiї, що перемiщується через митний кордон України лiнiями електропередачi, що здiйснюються посадовими особами митних органiв України шляхом перевiрки показникiв приладiв облiку, даних систем автоматизованого (у тому числi дистанцiйного) облiку, даних документiв облiку електроенергiї як у мiсцях митного контролю електроенергiї, розташованих на митнiй територiї України, так i отриманих з мiсць митного контролю, розташованих за межами митної територiї України.

(абзац десятий пункту 1.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014р. N 1171)

     Термiни "мiждержавна електрична мережа", "мiсцева (локальна) електрична мережа", "об'єкт електроенергетики", "оптовий ринок електричної енергiї України" вживаються в цьому Порядку у значеннях, визначених Законом України "Про електроенергетику".

(абзац одинадцятий пункту 1.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171)

II. Декларування та митне оформлення товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi

     2.1. Митне оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України лiнiями електропередачi, здiйснюється митним органом, уповноваженим на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi.

     2.2. Перемiщення товарiв через митний кордон України лiнiями електропередачi здiйснюється на пiдставi оформленої перiодичної митної декларацiї.

     2.3. Оформлення перiодичної митної декларацiї при перемiщеннi товарiв через митний кордон України лiнiями електропередачi вiдповiдно до обраного митного режиму здiйснюється у порядку, встановленому законодавством.

     2.4. Технологiчне перемiщення електроенергiї через митний кордон України мiж енергосистемами країн (або їх частинами) декларуванню шляхом подання митної декларацiї та випуску у митний режим не пiдлягає.

     Технологiчне перемiщення визначається як рiзниця мiж сумарним обсягом електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон України усiма мiждержавними лiнiями електропередачi, що з'єднують енергосистему України (або її частину) з енергосистемами країн (або їх частинами), та обсягом електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон України за зовнiшньоекономiчними договорами (контрактами).

     Облiк обсягiв технологiчного перемiщення електроенергiї через митний кордон України та контроль за її компенсацiєю у розрахунковий перiод здiйснює Нацiональна енергетична компанiя "Укренерго".

     2.5. При перемiщеннi товарiв через митний кордон України лiнiями електропередачi митному органу надаються документи, передбаченi пунктом 5 частини першої та частиною третьою статтi 335 Митного кодексу України.

     При цьому як акт прийому-передачi товарiв можуть використовуватися такi документи, оформленi за результатами перемiщення електроенергiї через митний кордон України (через межi вiльної митної зони) у вiдповiдному митному режимi за попереднiй календарний мiсяць:

     акт прийому-передачi електроенергiї, пiдписаний сторонами зовнiшньоекономiчного договору (контракту) i завiрений перевiзником;

     акт прийому-передачi обсягiв електроенергiї, придбаної на оптовому ринку електричної енергiї України у звiтному перiодi, або, у разi застосування норм постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07 травня 2014 року N 148 "Про особливостi регулювання вiдносин у сферi електроенергетики на тимчасово окупованiй територiї Автономної Республiки Крим та м. Севастополя", акт прийому-передачi обсягiв електроенергiї, придбаної у звiтному перiодi, що подається пiд час експорту (перемiщення) до вiльної економiчної зони Крим.

(пункт 2.5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 28.05.2013 р. N 559, у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171)

     2.6. Для здiйснення митного контролю та митного оформлення електроенергiї, що перемiщується через митний кордон України лiнiями електропередачi, державне пiдприємство "Нацiональна енергетична компанiя "Укренерго" та служба енергопостачання залiзницi щомiсяця не пiзнiше 15 числа надає митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi, вiдомостi (довiдку) про обсяги електроенергiї, фактично перемiщеної через митний кордон України протягом попереднього календарного мiсяця (у тому числi обсяги технологiчного перемiщення електроенергiї та обсяги електроенергiї за зовнiшньоекономiчними договорами (контрактами) iз зазначенням їх реквiзитiв), напрямок її перемiщення (експорт, iмпорт, транзит, вiльна митна зона), назву мiждержавних або мiсцевих (локальних) електричних мереж.

     Якщо державне пiдприємство "Нацiональна енергетична компанiя "Укренерго" забезпечує здiйснення облiку обсягiв електроенергiї iз застосуванням автоматизованих (дистанцiйних) систем облiку, данi вiдповiдних систем можуть надаватись митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi, з використанням iнформацiйно-телекомунiкацiйних систем.

(пункт 2.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.11.2014 р. N 1171, у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     2.7. Пiсля перемiщення товарiв через митний кордон України лiнiями електропередачi протягом вiдповiдного (попереднього або у разi подання додаткової декларацiї до завершення вiдповiдного календарного мiсяця - поточного) календарного мiсяця за перiодичною митною декларацiєю декларант або уповноважена ним особа мають подати митному органу додаткову декларацiю (або декiлька додаткових декларацiй) у строки та порядку, що встановленi законодавством, з урахуванням того, що облiк електроенергiї, що перемiщується через митний кордон України вiдповiдно до умов зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), може здiйснюватися за сальдо перетокiв з урахуванням або без урахування тарифних (часових) зон.

(пункту 2.7 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.06.2020р. N 305)

     2.8. У випадках, коли акти прийому-передачi, визначенi у пунктi 2.5 цього роздiлу, не можуть бути наданi митному органу разом з додатковою декларацiєю у зв'язку з необхiднiстю пiдписання їх iноземним суб'єктом господарювання (перевiзником, вiдправником, одержувачем), дозволяється надання таких актiв до 15 числа мiсяця, що настає за мiсяцем подання додаткової декларацiї.

(пункт 2.8 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 28.05.2013 р. N 559)

III. Здiйснення фактичного контролю товарiв

     3.1. Фактичний контроль товарiв здiйснюється посадовими особами митних органiв, у зонi дiяльностi яких знаходяться мiсця митного контролю товарiв, що перемiщуються через митний кордон України лiнiями електропередачi, у тому числi митним органом, уповноваженим на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi, згiдно з визначеним Держмитслужбою розподiлом мiсць митного контролю товарiв та митниць, на якi покладається фактичний контроль.

     Загальну координацiю та взаємодiю зi здiйснення фактичного контролю iншими митними органами здiйснює митний орган, уповноважений на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi.

(абзац перший пункту 3.1 замiнено двома абзацами згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд вiд 17.06.2020р. N 305, у зв'язку з цим абзац другий вважати абзацом третiм)

     У разi надання державним пiдприємством "Нацiональна енергетична компанiя "Укренерго" доступу до даних систем автоматизованого (у тому числi дистанцiйного) облiку обсягiв електроенергiї, що перемiщуються через митний кордон України лiнiями електропередачi, данi таких систем використовуються при фактичному контролi.

(пункт 3.1 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.2. У мiсцях митного контролю митними органами створюються зони митного контролю.

     3.3. Фактичний контроль товарiв здiйснюється з перiодичнiстю, що вiдповiдає перiодичностi подання додаткової декларацiї на обсяг товарiв, перемiщених через митний кордон України лiнiями електропередачi протягом попереднього календарного мiсяця.

     3.4. Пiд час здiйснення фактичного контролю електроенергiї визначається її фактичний обсяг, перевiряються та реєструються показники приладiв облiку, данi документiв облiку обсягiв електроенергiї та проводиться накладення митного забезпечення, iнших засобiв iдентифiкацiї.

(пункт 3.4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.5. Мiсця накладення митного забезпечення узгоджуються митним органом, у зонi дiяльностi якої знаходяться мiсця митного контролю, з керiвництвом об'єкта електроенергетики.

(пункт 3.5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.6. У разi необхiдностi замiни приладiв облiку електроенергiї, здiйснення їх перевiрки або iнших робiт, проведення яких потребує порушення цiлiсностi митного забезпечення, керiвник (уповноважена особа) об'єкта не пiзнiше нiж за одну добу до проведення таких робiт у письмовiй формi iз зазначенням дати й часу початку робiт повiдомляє про це митний орган, у зонi дiяльностi якого розташовано вiдповiдне мiсце митного контролю.

     Пiсля закiнчення таких робiт посадова особа митного органу проводить накладення митного забезпечення.

     3.7. Накладення чи зняття митного забезпечення посадовими особами митного органу здiйснюється в присутностi посадових осiб об'єкта електроенергетики, при цьому складається акт про накладення/зняття митного забезпечення у трьох примiрниках за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку.

     Перший примiрник акта зберiгається в митному органi, у зонi дiяльностi якої (якого) розташоване мiсце митного контролю, другий - на об'єктi електроенергетики, третiй передається до вiдповiдної енергосистеми або служби електропостачання залiзницi.

(пункт 3.7 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.8. У разi виникнення реальної загрози порушення технологiчного процесу, аварiйної ситуацiї на приладах облiку електроенергiї або на iншому обладнаннi посадова особа об'єкта електроенергетики може самостiйно зняти митне забезпечення, про що повинна термiново повiдомити митний орган, у зонi дiяльностi якого розташоване мiсце митного контролю, у письмовiй формi засобами факсимiльного зв'язку й протягом доби з моменту виявлення таких обставин надати документальнi докази iснування зазначених обставин.

     3.9. За результатами здiйснення фактичного контролю складається акт про реєстрацiю показникiв приладiв облiку електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон України, у двох примiрниках за формою, наведеною в додатку 2 до цього Порядку.

     Один з примiрникiв акта про реєстрацiю показникiв приладiв облiку електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон України, зберiгається в митному органi, в зонi дiяльностi якої (якого) знаходиться вiдповiдне мiсце митного контролю, iнший - на об'єктi електроенергетики.

(пункт 3.9 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.10. Для здiйснення митного контролю за перемiщенням товарiв через митний кордон України мiждержавними електричними лiнiями i лiнiями електричних мереж залiзницi, що пролягають повнiстю або частково територiями сумiжних держав, використовуються офiцiйнi данi, що надаються вповноваженим органом сумiжної держави, якщо прилади облiку електроенергiї розмiщенi на територiї цiєї держави.

     3.11. Митний контроль за перемiщенням товарiв через митний кордон України лiнiями електропередачi на об'єктах електроенергетики, що використовують автоматизованi системи облiку електроенергiї, здiйснюється на основi показань цих систем. Облiковi данi з таких об'єктiв електроенергетики надаються митним органам вiдповiдними енергосистемами.

     3.12. Митний орган, у зонi дiяльностi якої знаходиться мiсце митного контролю товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi (для пiдпунктiв 3.12.3 - 3.12.5 цього пункту - у разi, якщо здiйснення фактичного контролю покладено не на митний орган, уповноважений на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi), зобов'язаний:

(абзац перший пункту 3.12 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.12.1. Здiйснювати фактичний контроль згiдно з вимогами цього Порядку.

     3.12.2. Здiйснювати зберiгання та облiк актiв, визначених пунктами 3.7, 3.9 цього роздiлу.

(пiдпункт 3.12.2 пункту 3.12 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.12.3. На запит митного органу, уповноваженого на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi, направляти iнформацiю про результати фактичного контролю та копiї актiв, визначених пунктами 3.7, 3.9 цього роздiлу.

(пiдпункт 3.12.3 пункту 3.12 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

     3.12.4. Протягом доби iнформувати митний орган, уповноважений на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi про:

     випадки невiдповiдностi знятих з приладiв облiку кiлькiсних показникiв електроенергiї показанням, зазначеним у облiковiй документацiї об'єкта електроенергетики;

     виявленi випадки несанкцiонованого зняття митного забезпечення з вимiрювальних приладiв;

     проведення робiт, визначених у пунктi 3.6 цього роздiлу.

     3.12.5. Надавати митному органу, уповноваженому на здiйснення митних формальностей на лiнiях електропередачi iншу iнформацiю, що стосується здiйснення фактичного контролю товарiв, що перемiщуються через митний кордон України лiнiями електропередачi.

Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку М. О. Чмерук

 

Додаток 1
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi

АКТ N ___
про накладення/зняття митного забезпечення на прилади облiку електроенергiї

"___" ______________ 20__ року
_____ год. ______ хв.
 
(митний орган)
 
(найменування мiсця митного контролю)
Нами,
  ,
(посада, прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу)
  ,
(посада, прiзвище, iнiцiали вiдповiдальної особи об'єкта електроенергетики)
  ,
(посада, прiзвище, iнiцiали вiдповiдальної особи енергетичної системи чи служби електропостачання залiзницi)
здiйснено накладення/зняття митного забезпечення на прилади облiку електроенергiї:
 
(тип, клас точностi, N лiчильника)
на пiдставi письмового повiдомлення
 
(номер i дата)
 
(найменування енергетичної системи чи служби електропостачання залiзницi)
Причина накладання/зняття митного забезпечення:
 
N
з/п
Найменування пункту контролю Показники лiчильника Вiдбиток пломби митного органу Кiлькiсть накладеного/знятого митного забезпечення Примiтка
     
(посада посадової особи митного органу) (пiдпис, особиста номерна печатка) (iнiцiали, прiзвище)
     
(посада вiдповiдальної особи об'єкта електроенергетики) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
     
(посада вiдповiдальної особи енергетичної системи чи служби електропостачання залiзницi) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
 
(додаток 1 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

 

Додаток 2
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi

АКТ N _____
про реєстрацiю показникiв приладiв облiку електроенергiї, що перемiщується через митний кордон України

"___" ____________ 20__ року
_____ год. _____ хв.
 
(митний орган)
 
(найменування мiсця митного контролю)
Комiсiєю у складi:
вiдповiдальної особи об'єкта електроенергетики  
(посада, прiзвище, iнiцiали)
посадової особи митного органу  
(посада, прiзвище, iнiцiали)

складено цей Акт про те, що станом на ___ ____________ 20__ року зареєстровано такi показники приладiв облiку на об'єктi електроенергетики

  :
(найменування об'єкта електроенергетики)
N
з/п
Назва лiнiї Номер лiчильника Напрямок перетоку Показники лiчильника Рiзниця показникiв лiчильника Коефiцiєнт лiчильника Кiлькiсть електроенергiї, облiкованої лiчильником,
тис. кВт/год
Примiтка
на 00 год. 01 числа звiтного мiсяця на 24 год. останнього числа звiтного мiсяця
      Вiддача            
      Прийом            
Вiдповiдальна особа об'єкта електроенергетики  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
Посадова особа митного органу  
(пiдпис, особиста номерна печатка, iнiцiали, прiзвище)
 
(додаток 2 у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.02.2017 р. N 292)

 

Додаток 3
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi

Форма

АКТ N
про реєстрацiю показникiв приладiв облiку електроенергiї, яка перемiщується через митний кордон України

Додаток 3 виключено
(згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 27 лютого 2017 року N 292)

 

Додаток 4
до Порядку та строкiв митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються лiнiями електропередачi

Форма

АКТ N
про обсяги електроенергiї, перемiщеної через митний кордон України

Додаток 4 виключено
(згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 27 лютого 2017 року N 292)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
30.05.2012 N 629

Перелiк мiсць митного контролю товарiв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом та лiнiями електропередачi

N з/п Мiсце митного контролю Мiсцезнаходження
Для митного контролю природного газу
1 Газовимiрювальна станцiя "Дроздовичi" с. Вiлюничi Старосамбiрського району Львiвської областi
2 Газовимiрювальна станцiя "Ужгород" с. Часлiвцi Ужгородського району Закарпатської областi
3 Газовимiрювальна станцiя "Берегове" м. Берегове Закарпатської областi
4 Газовимiрювальна станцiя "Орловка" с. Новосiльське Ренiйського району Одеської областi
5 Пункт вимiрювання витрат газу "Лиманське" с. Лиманське Роздiльнянського району Одеської областi
6 Газовимiрювальна станцiя "Олексiївка" с. Олексiївка Сокирянського району Чернiвецької областi
7 Газовимiрювальна станцiя "Ананьїв" м. Ананьїв Одеської областi
8 Газовимiрювальна станцiя "Гребеники" с. Гребеники Великомихайлiвського району Одеської областi
9 Газовимiрювальна станцiя "Текове" с. Текове Виноградiвського району Закарпатської областi
10 Пункт вимiрювання витрат газу "Устилуг" смт Устилуг Володимир-Волинського району Волинської областi
11 Пункт вимiрювання витрат газу с. Пархоменко с. Пархоменко Краснодонського району Луганської областi
12 Пiдземне сховище газу "Бiльче Волицько-Угерське" м. Стрий Львiвської областi, вул. Сколiвська, 3, Стрийське виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу, ПСГ знаходиться за адресою: Львiвська область, Стрийський район, с. П'ятничани
13 Пiдземне сховище газу "Угерське (XIV - XV)" м. Стрий Львiвської областi, вул. Сколiвська, 3, Стрийське виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу, ПСГ знаходиться за адресою: Львiвська область, Стрийський район, с. Пукеничi
14 Пiдземне сховище газу "Дашавське" смт Дашава Стрийського району Львiвської областi, Дашавське виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу
15 Пiдземне сховище газу "Опарське" с. Опари Дрогобицького району Львiвської областi, Опорiвське виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу
16 Пiдземне сховище газу "Богородчанське" смт Богородчани Iвано-Франкiвської областi, а/с 77, Богородчанське виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу
17 Пiдземне сховище газу "Солохiвське" с. Водяна Балка Диканського району Полтавської областi, Солохiвський промисловий майданчик Диканського лiнiйного виробничого управлiння магiстральних газопроводiв (далi - ЛВУМГ)
18 Пiдземне сховище газу "Олишiвське" смт Олишiвка Чернiгiвської областi, вул. Комсомольська, 37, Чернiгiвське ЛВУМГ
19 Пiдземне сховище газу "Червонопартизанське" с. Мрин Носiвського району Чернiгiвської областi, Мринське виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу
20 Пiдземне сховище газу "Кегичiвське" смт Кегичiвка Харкiвської областi, Кегичiвський промисловий майданчик Харкiвського ЛВУМГ
21 Пiдземне сховище газу "Пролетарське" с-ще Пролетарське Магдалинiвського району Днiпропетровської областi, Пролетарське виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу
22 Пiдземне сховище газу "Червонопопiвське" м. Сєверодонецьк Луганської областi, Сєверодонецьке виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу, ПСГ знаходиться за адресою: с. Червона Попiвка, Кремiнський район, Луганська область
23 Пiдземне сховище газу "Вергунське" м. Сєверодонецьк Луганської областi, Сєверодонецьке виробниче управлiння пiдземного зберiгання газу, ПСГ знаходиться за адресою: смт Металiст, Слав'яносербського району Луганської областi
24 Пункт вимiрювання витрат газу "Червоний Чабан" с. Червоний Чабан Каланчацького району Херсонської областi

Для митного контролю нафти

1 Морський нафтовий термiнал "Пiвденний" АТ "Укртранснафта", резервуари МНТ "Пiвденний" м. Южне, Одеська область
2 Приймально-здавальна дiльниця "Херсон" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 467 (або облiк за резервуарами) м. Херсон, вул. Нафтовикiв, 52
3 Приймально-здавальна дiльниця "Одеса" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 490 (або облiк за резервуарами) м. Одеса, вул. Отамана Чепiги, 85
4 Приймально-здавальна дiльниця "Одеса" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 704 (або облiк за резервуарами) м. Одеса, вул. Отамана Чепiги, 85
5 Приймально-здавальна дiльниця "Кременчук" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 466/1 (або облiк за резервуарами) м. Кременчук, вул. Свiштовська, 3, Полтавська область
6 Приймально-здавальна дiльниця "Кременчук" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 466/2 (або облiк за резервуарами) м. Кременчук, вул. Свiштовська, 3, Полтавська область
7 Приймально-здавальна дiльниця "Лисичанськ", ЛВДС "Лисичанськ" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 459 смт Вовчоярiвка, Попаснянський район, Луганська область
8 Приймально-здавальна дiльниця "Лисичанськ", ЛВДС "Лисичанськ" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 930 смт Вовчоярiвка, Попаснянський район, Луганська область
9 Кiнцевий пункт "Дрогобич" лiнiйної виробничо-диспетчерської станцiї "Дрогобич" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти КП "Дрогобич" (або облiк за резервуарами) м. Дрогобич, Львiвська область
10 Лiнiйна виробничо-диспетчерська станцiя "Броди" АТ "Укртранснафта", облiк за залiзничними цистернами або резервуарами с. Смiльне, урочище "Промисловий центр", Бродiвський район, Львiвська область
11 Нафтоперекачувальна станцiя "Долина" лiнiйної виробничо-диспетчерської станцiї "Дрогобич" АТ "Укртранснафта", вузол облiку нафти N 462 (або облiк за резервуарами) с. Яворiв, Долинський район, Iвано-Франкiвської областi
12 ПАТ "Нафтохiмiк Прикарпаття", облiк за резервуарами м. Надвiрна, вул. Майданська, 5, Iвано-Франкiвська область
13 Лiнiйна виробничо-диспетчерська станцiя "Сколе" АТ "Укртранснафта" с. Козьова, Сколiвський район, Львiвська область
14 Лiнiйна виробничо-диспетчерська станцiя "Кременчук" АТ "Укртранснафта", резервуари ЛВДС "Кременчук" м. Кременчук, вул. Свiштовська, 3, Полтавська область

Для митного контролю нафтопродуктiв

1 ПС-4Ч Житомирська область, Новоград-Волинський р-н, с. Чижiвка
2 ПС-3Р Житомирська область, Овруцький р-н, с. Рудня
3 Лiнiйно-виробнича диспетчерська станцiя "Новоград-Волинський" Житомирська область, м. Новоград-Волинський, урочище Синачi (Наливна станцiя)
4 Лiнiйно-виробнича диспетчерська станцiя "5С" Смига Рiвненська область, Дубенський район, с. Смига
5 Лiнiйно-виробнича диспетчерська станцiя 1К 82081, Львiвська область, Старосамбiрський р-н, с. Страшевичi
6 ГНПС "Дрогобич" 86103, Львiвська область м. Дрогобич, вул. Горiшня брама, 183-А
7 НБ "Мукачево" 89600, Закарпатська область, м. Мукачево, вул. Берегiвська об'їзна, 11
8 ТОВ "Нафтосервiс" 89210, Закарпатська область, Перечинський район, с. Дубриничi, вул. Центральна, 99
9 НБ АНП Новоград-Волинський 11708, Житомирська область, м. Новоград-Волинський, вул. Шепетiвська, 29
10 Майданчик "Iванiвка" ДП "ПрикарпатЗахiдтранс" Закарпатська обл., м. Берегове, с. Яношi, вул. Головна, 1
11 ПАТ "Концерн Галнафтогаз" 80600, Львiвська обл., м. Броди, вул. Йозефа Рота, 21

Для митного контролю амiаку

1 Насосна станцiя N 9 с. Западне Дворiчанського району Харкiвської областi
2 Насосна станцiя N 10 с. Нова Iванiвка Лозiвського району Харкiвської областi
3 Насосна станцiя N 14 с-ще Травневе Артемiвського району Донецької областi
4 Насосна станцiя N 11 с. Калинiвка Солонянського району Днiпропетровської областi
5 Насосна станцiя N 12 с. Заградiвка Високопiльського району Херсонської областi
6 Насосна станцiя N 13 с. Трихати Миколаївського району Миколаївської областi
7 Розподiльна станцiя N 26 с-ще Теплянка Балаклiйського району Харкiвської областi
8 Розподiльна станцiя N 27 с. Дмитрiвка Барвiнкiвського району Харкiвської областi
9 Розподiльна станцiя N 28 с. Панасiвка Синельникiвського району Днiпропетровської областi
10 Розподiльна станцiя N 29 с. Кам'янка Апостолiвського району Днiпропетровської областi
11 Розподiльна станцiя N 30 с. Новоукраїнка Березнегуватського району Миколаївської областi
12 Розподiльна станцiя N 31 с. Мар'ївка Баштанського району Миколаївської областi
13 Розподiльна станцiя N 33 с. Зоринове Комiнтернiвського району Одеської областi
14 Кiнцева станцiя N 15 м. Одеса, Одеський припортовий завод

Для митного контролю електроенергiї

1 Пiдстанцiя "Пiвнiчноукраїнська", Пiвнiчна електроенергетична система Нацiональної енергетичної компанiї "Укренерго" (далi - ЕС НЕК "Укренерго") Сумська область, Роменський район, с. Заруддя
2 Рядок виключено  
2 Пiдстанцiя "Кремiнська", Пiвнiчна ЕС
НЕК "Укренерго"
92905, Луганська область, Кремiнський р-н, м. Кремiнна, сел. Дiброва, вул. Чкалова, 101
3 Рядок виключено  
4 Рядок виключено  
3 Змiївська теплова електрична станцiя (далi - ТЕС), ПАТ "Центренерго" Харкiвська область, Змiївський район, смт Комсомольське
4 Пiдстанцiя "Лосєве", Пiвнiчна ЕС НЕК "Укренерго" м. Харкiв
5 Пiдстанцiя "Суми пiвнiчна", Пiвнiчна ЕС НЕК "Укренерго" Сумська область, Ковпакiвський район, с. Нижнє Пiщане
6 Пiдстанцiя "Шостка", Пiвнiчна ЕС НЕК "Укренерго" Сумська область, Шосткинський район, смт Воронiж
7 Пiдстанцiя "Великоцька" Пiвнiчна ЕС НЕК "Укренерго" Луганська обл., Мiловський р-н, Мiловська сiльська рада, с. Травневе
9 Рядок виключено  
8 Луганська ТЕС ТОВ "Схiденерго" Луганська область, м. Щастя
10 Рядок виключено  
11 Рядок виключено  
12 Рядок виключено  
9 Пiдстанцiя "Суми", Пiвнiчна ЕС НЕК "Укренерго" м. Суми
10 Пiдстанцiя "Бiлопiлля", ПАТ "Сумиобленерго" Сумська область, м. Бiлопiлля
11 Чорнобильська АЕС, Державне спецiалiзоване пiдприємство "Чорнобильська АЕС" Київська область, м. Славутич, Чорнобильська АЕС
12 Пiдстанцiя "Чернiгiвська", Центральна ЕС НЕК "Укренерго" Чернiгiвська область, Чернiгiвський район, с. Хмельниця
13 Пiдстанцiя "Славутич", Центральна ЕС НЕК "Укренерго" Чернiгiвська область, м. Славутич
14 Пiдстанцiя "Добрянка" ПАТ "Чернiгiвобленерго" Чернiгiвська область, Рiпнянський район, смт Добрянка
15 Пiдстанцiя "Кортелiси" ПАТ "Волиньобленерго" Волинська область, Ратнiвський район, с. Кортелiси
16 ТП-10 N 267 с. Кошари, ПАТ "Волиньобленерго" Волинська область, Шацький район, с. Кошари
17 Днiстровська ГЕС, ПАТ "Днiстрогiдроенерго" Чернiвецька область, Сокирянський район, м. Новоднiстровськ
18 Пiдстанцiя "Подiльська", Пiвденна ЕС НЕК "Укренерго" Одеська обл., м. Подiльськ
19 Пiдстанцiя "Усатове", Пiвденна ЕС НЕК "Укренерго" Одеська область, Бiляївський район, с. Усатове
20 Пiдстанцiя "Новоодеська", Пiвденна ЕС НЕК "Укренерго" Одеська область, Овiдiопольський район, с. Петродолинське
21 Пiдстанцiя "Арциз", Пiвденна ЕС НЕК "Укренерго" Одеська область, м. Арциз
22 Пiдстанцiя "Старокозаче", ВАТ ЕК "Одесаобленерго" Одеська область, Бiлгород-Днiстровський район, с. Старокозаче
23 Пiдстанцiя "Болград", ВАТ ЕК "Одесаобленерго" Одеська область, м. Болград
24 Пiдстанцiя "Краснi Окни", ВАТ ЕК "Одесаобленерго" Одеська область, смт Краснi Окни
25 Пiдстанцiя "Немiя", ПАТ "Вiнницяобленерго" Вiнницька область, м. Могилiв-Подiльський
26 Пiдстанцiя "Нелипiвцi", ПАТ ЕК "Чернiвцiобленерго" Чернiвецька область, Кельменецький район, с. Нелипiвцi
27 Пiдстанцiя "Пороги", ПАТ "Вiнницяобленерго" Вiнницька область, Ямпiльський район, с. Пороги
28 Пiдстанцiя "Шахти", Виправна колонiя N 67 вiддiлу Державної пенiтенцiарної служби України в Чернiвецькiй областi Чернiвецька область, м. Сокиряни
29 Пiдстанцiя "Роздiльна", ВАТ ЕК "Одесаобленерго" Одеська область, Роздiльнянський район, смт Роздiльна
30 Пiдстанцiя "Бiляївка", ВАТ ЕК "Одесаобленерго" Одеська область, смт Бiляївка
31 Пiдстанцiя "Нагiрна", ВАТ ЕК "Одесаобленерго" Одеська область, Ренiйський район, с. Нагiрне
32 Пiдстанцiя "Кучургани", ВАТ ЕК "Одесаобленерго" Одеська область, Роздiльнянський район, с. Павлiвка
33 Пiдстанцiя "Мамалига", ПАТ ЕК "Чернiвцiобленерго" Чернiвецька область, Новоселицький район, с. Мамалига
34 Пiдстанцiя "Захiдноукраїнська", Захiдна ЕС НЕК "Укренерго" Львiвська область, Жидачiвський район, с. Жирова
35 Пiдстанцiя "Мукачеве", Захiдна ЕС НЕК "Укренерго" Закарпатська область, Мукачiвський район, с. Ключарки
36 Южно-Українська АЕС, НАЕК "Енергоатом" Миколаївська область, Арбузинський район, смт Южноукраїнськ
37 Пiдстанцiя "Ужгород-2", ПАТ "Закарпаттяобленерго" Закарпатська область, м. Ужгород
38 Хмельницька АЕС, НАЕК "Енергоатом" Хмельницька область, Славутський район, м. Нетiшин
39 Добротвiрська ТЕС, ВАТ "Захiденерго" Львiвська область, Кам'янка-Бузький район, смт Добротвiр
40 Пiдстанцiя Козача Лопань Пiвденної залiзницi Харкiвська обл.,
Дергачiвський р-н,
с. Козача Лопань
41 Пункт облiку на ПЛ-10кВ автоблокування (АБ), Оп. 158, Яч. К-102, Одеська залiзниця Одеська обл.,
225 км, ПК9+80 м, перегiн Болград-Вулканешти
42 Пункт облiку на ПЛ-10кВ повздовжнього електропостачання (ПЕ), Оп. 158, Яч. К-102, Одеська залiзниця Одеська обл.,
225 км, ПК9+80 м, перегiн Болград-Вулканешти
43 Пункт облiку на ПЛ-10кВ автоблокування (АБ), Оп. 385, Яч. К-102, Одеська залiзниця Одеська обл.,
214 км, ПК2+45 м, перегiн Болград-Тараклiя
44 Пункт облiку на ПЛ-10кВ повздовжнього електропостачання (ПЕ), Оп. 385, Яч. К-102, Одеська залiзниця Одеська обл.,
214 км, ПК2+45 м, перегiн Болград-Тараклiя
45 Пункт облiку на ПЛ-10кВ автоблокування (АБ), Оп. 431, Яч. К-102, Одеська залiзниця Одеська обл.,
264 км, ПК6+24 м, перегiн Ренi-Етулiя
46 Пункт облiку на ПЛ-10кВ повздовжнього електропостачання (ПЕ), Оп. 431, Яч. К-102, Одеська залiзниця Одеська обл.,
264 км, ПК6+24 м, перегiн Ренi-Етулiя
47 КТП-111, р/щ 0,4кВ,
залiзницi Молдови
Республiка Молдова, повiт Кагул,
с. Джурджулешти
48 ТП АБ Бессарабська залiзницi Молдови (лiнiя автоблокування перегону Бессарабська-Карабуцени) Республiка Молдова
49 ТП АБ Бессарабська залiзницi Молдови (лiнiя поздовжнього електропостачання перегону Бессарабська-Карабуцени) Республiка Молдова
50 ТП АБ Чимишлiя залiзницi Молдови (лiнiя автоблокування перегону Чимишлiя-Карабуцени) Республiка Молдова
51 ТП АБ Чимишлiя залiзницi Молдови (лiнiя поздовжнього електропостачання перегону Чимишлiя-Карабуцени) Республiка Молдова
52 Трансформаторна пiдстанцiя
ТП - 10 кВ,
ст. Ларга
Львiвської залiзницi
Чернiвецька обл.,
Кельменецький р-н,
смт Кельменцi
53 Трансформаторна пiдстанцiя
ТП-10 кВ,
ст. Ларга
Львiвської залiзницi
Чернiвецька обл.,
Кельменецький р-н,
м. Сокиряни
54 Пост секцiювання контактної мережi 85 км перегону Медика - Мостиська II Львiвської залiзницi Львiвська обл.,
Мостиський р-н,
с. Шегинi
55 Пост секцiювання контактної мережi Павлове перегону Матевцi - Павлове - Ужгород-2 Львiвської залiзницi Закарпатська обл.,
Ужгородський р-н,
с. Павлове
56 Пост секцiювання контактної мережi "роз'їзд 271 км" перегону Чiєрна над Тисою - Чоп Львiвської залiзницi Закарпатська обл.,
Ужгородський р-н,
м. Чоп (ст. Чоп)
57 Пiдстанцiя Зоринiвка Пiвденно-Схiдної залiзницi Луганська обл., Мiловський р-н, с. Зоринiвка
58 Пiдстанцiя "Мелiтопольська", Днiпровська ЕС ПЕК "Укренерго" Запорiзька область, м. Мелiтополь
59 Пiдстанцiя "Каховська", Пiвденна ЕС НЕК "Укренерго" Херсонська область, м. Нова Каховка
60 Пiдстанцiя "Чонгар", Приднiпровська залiзниця Херсонська область, с. Чонгар
61 Пiдстанцiя "Титан", ПрАТ "Кримський ТИТАН" Автономна Республiка Крим, Пiвнiчна промзона, м. Армянськ
62 РП-0,4 кВ "Дренажна насосна", ПрАТ "Кримський ТИТАН" Автономна Республiка Крим, район Водосховища, м. Армянськ

Для митного контролю етилену

1 18 кiлометр частини етиленопроводу Калуш - Захiдний кордон, вимiрювальна дiлянка вузла облiку етилену Закарпатська область, Берегiвський р-н, с. Великi Береги
 
Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку
М. О. Чмерук
 
(Перелiк iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства фiнансiв України вiд 28.05.2013 р. N 559, вiд 27.11.2014 р. N 1171, вiд 23.02.2015 р. N 207, вiд 06.03.2015 р. N 300, вiд 27.02.2017 р. N 292б вiд 14.11.2017р. N 940, вiд 23.09.2019р. N 391, вiд 14.05.2020р. N 209, вiд 17.06.2020р. N 305)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.