Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

31.08.2012 N 364


Про затвердження Змiн до Iнструкцiї про порядок здiйснення контролю за експортними, iмпортними операцiями

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 вересня 2012 р. за N 1617/21929


     Вiдповiдно до Закону України "Про порядок здiйснення розрахункiв в iноземнiй валютi", статей 7, 44 Закону України "Про Нацiональний банк України", Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1993 року N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", а також з метою вдосконалення нормативно-правових актiв Нацiонального банку України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. У преамбулi постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 24 березня 1999 року N 136 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок здiйснення контролю за експортними, iмпортними операцiями", зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 28 травня 1999 року за N 338/3631 (зi змiнами), слова "а також з метою встановлення нового порядку надання резидентам iндивiдуальних лiцензiй Нацiонального банку України на продовження законодавчо встановлених строкiв розрахункiв за такими договорами" виключити.

     2. Затвердити Змiни до Iнструкцiї про порядок здiйснення контролю за експортними, iмпортними операцiями, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 24 березня 1999 року N 136, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 28 травня 1999 року за N 338/3631 (зi змiнами), що додаються.

     3. Департаменту контролю, методологiї та лiцензування валютних операцiй (Пасенова Н. О.) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для використання в роботi.

     4. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на заступника Голови Нацiонального банку України Соркiна I. В.

     5. Постанова набирає чинностi з дня її офiцiйного опублiкування.

В. о. Голови I. В. Соркiн
ПОГОДЖЕНО:
Т. в. о. Голови Державної митної служби України О. М. Дороховський
В. о. Голови Державної податкової служби України А. П. Iгнатов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Правлiння Нацiонального банку України
31.08.2012 N 364
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 вересня 2012 р. за N 1617/21929

Змiни до Iнструкцiї про порядок здiйснення контролю за експортними, iмпортними операцiями

     1. У роздiлi 1:

     1.1. У пунктi 1.1:

     абзац дев'ятий викласти в такiй редакцiї:

     "МД - митна декларацiя, оформлена на паперовому носiї або як електронний документ у встановленому законодавством України порядку";

     абзац дванадцятий викласти в такiй редакцiї:

     "реєстр МД - електронний реєстр увiзних або вивiзних митних декларацiй, на пiдставi яких продукцiя, що експортується (iмпортується), перемiщується через митний кордон України. Реєстр МД, що подається Державною митною службою України до Нацiонального банку України, надсилається банку Нацiональним банком України".

     1.2. Абзац другий пункту 1.12 викласти в такiй редакцiї:

     "письмове повiдомлення митного органу, засвiдчене пiдписом керiвника (його заступника), а також копiя МД (типу IM-40 "Iмпорт", IM-41 "Реiмпорт", IM-72 "Магазин безмитної торгiвлi", IM-75 "Вiдмова на користь держави", IM-76 "Знищення або руйнування"), засвiдчена в установленому законодавством України порядку, надана на письмовий запит резидента (якщо немає iнформацiї про зазначену МД у реєстрi МД)".

     2. У пунктi 2.6 роздiлу 2:

     перше речення викласти в такiй редакцiї: "Банк знiмає з контролю експортну операцiю, якщо взаємнi зобов'язання за експортним договором частково або повнiстю не виконанi та вiдбувається часткове або повне повернення резиденту продукцiї, що була поставлена ним нерезиденту за договором, на пiдставi iнформацiї про зазначену операцiю у реєстрi МД (яка оформляється з використанням МД типу IM-40 "Iмпорт", IM-41 "Реiмпорт", IM-75 "Вiдмова на користь держави", IM-76 "Знищення або руйнування")".

     У другому реченнi слова та цифри "в порядку, установленому Положенням про вантажну митну декларацiю, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 (зi змiнами)" замiнити словами "в установленому законодавством України порядку".

     3. У пунктi 3.3 роздiлу 3:

     в абзацi першому слова "на пiдставi ВМД" замiнити словами "на пiдставi iнформацiї про цю операцiю в реєстрi МД", а слова "та за наявностi iнформацiї про цю операцiю в реєстрi ВМД" виключити.

     в абзацi четвертому слова та цифри "в порядку, установленому Положенням про вантажну митну декларацiю, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 (зi змiнами)" замiнити словами "в установленому законодавством України порядку".

     4. У роздiлi 4:

     у пунктi 4.2 слова "ВМД, актiв та iнших документiв" замiнити словами "актiв та iнших документiв";

     у пунктi 4.3:

     у другому реченнi абзацу другого слова "керiвника та головного бухгалтера" замiнити словами "керiвника банку або уповноваженої ним посадової особи банку";

     в абзацi третьому:

     у другому реченнi слова "керiвника або iншої вiдповiдальної особи" замiнити словами "керiвника банку або уповноваженої ним посадової особи банку";

     у третьому реченнi слова "керiвника та головного бухгалтера" замiнити словами "керiвника банку або уповноваженої ним посадової особи банку";

     у пунктi 4.4 слова "або банк здiйснює платiж на пiдставi пред'явленої резидентом ВМД" замiнити словами "або банк за дорученням резидента здiйснює платiж на пiдставi оформленої МД", а пiсля слiв "дату поставки продукцiї" доповнити словами ", дату оформлення МД та її номер (у разi оформлення МД), найменування та дату файла реєстру МД (у разi надходження реєстру МД)";

     в абзацi першому пункту 4.5 слова "ВМД (якщо кошти, що надiйшли вiд нерезидента, не є авансованим платежем або попередньою оплатою)" замiнити словами "iнших документiв, необхiдних для здiйснення контролю за вiдповiдною операцiєю (якщо кошти, що надiйшли вiд нерезидента, не є авансовим платежем або попередньою оплатою)".

     5. У текстi Iнструкцiї i додатка 2 абревiатуру "ВМД" замiнити абревiатурою "МД".

Директор Департаменту контролю, методологiї та лiцензування валютних операцiй Н. О. Пасенова
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.