НАЦIОНАЛЬНЕ КОСМIЧНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ

Н А К А З

вiд 7 вересня 2004 року N 242


Про затвердження Порядку оформлення та форм карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 вересня 2004 р. за N 1180/9779


     На виконання вимог постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 червня 1998 року N 798 "Про заходи державного регулювання космiчної дiяльностi" та вiд 27 лютого 1999 року N 276 "Про заходи щодо державної пiдтримки космiчної дiяльностi" наказую:

     1. Затвердити Порядок оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi, що додається.

     2. Начальнику управлiння промислового розвитку Колобкову О. В., завiдувачу юридичного сектору Iлючок М. О. забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Наказ довести до начальникiв управлiнь та самостiйних пiдроздiлiв НКАУ, керiвникiв пiдприємств та установ (за списком).

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Генерального директора Зеленюка С. С.

Генеральний директор О. О. Негода

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Нацiонального космiчного агентства України
вiд 7 вересня 2004 р. N 242
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 вересня 2004 р. за N 1180/9779

ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ТА ФОРМИ КАРТОК РЕЄСТРАЦIЇ-ОБЛIКУ ДОГОВОРIВ (КОНТРАКТIВ), УКЛАДЕНИХ У СФЕРI КОСМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI

     Цей Порядок визначає вимоги до оформлення та встановлює форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi.

     Порядок розроблено на пiдставi вимог постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 червня 1998 року N 798 "Про заходи державного регулювання космiчної дiяльностi" та вiд 27 лютого 1999 року N 276 "Про заходи щодо державної пiдтримки космiчної дiяльностi".

     Порядок застосовується при оформленнi карток реєстрацiї-облiку всiх видiв договорiв (контрактiв) у сферi космiчної дiяльностi.

     Застосування цього Порядку обов'язкове для всiх суб'єктiв господарювання, що вiдповiдно до норм чинного законодавства України мають право здiйснювати космiчну дiяльнiсть i укладати вiдповiднi договори (контракти).

1. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ КАРТКИ РЕЄСТРАЦIЇ-ОБЛIКУ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОГО ДОГОВОРУ (КОНТРАКТУ)

     1.1. Картка реєстрацiї-облiку має бути заповнена державною мовою за формою додатка 1, а реквiзити пунктiв 1, 2, 3, 6 - вiдповiдно до договору (контракту).

     1.2. У складi реквiзитiв пункту 1 зазначається повна назва органiзацiї-експортера вiдповiдно до установчих документiв, адреса, телефон, факс. /Для пiдприємств України - код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ), номер та дата видачi лiцензiї на здiйснення космiчної дiяльностi/.

     1.3. У складi реквiзитiв пункту 2 зазначається повна назва органiзацiї-iмпортера вiдповiдно до установчих документiв, адреса, телефон, факс. /Для пiдприємств України - код за ЄДРПОУ, номер та дата видачi лiцензiї на здiйснення космiчної дiяльностi/.

     1.4. У складi реквiзиту пункту 3 вказуються назва органiзацiї, що є кiнцевим споживачем продукцiї згiдно з договором, адреса органiзацiї, телефон, факс. /Для пiдприємств України - код за ЄДРПОУ, номер та дата видачi лiцензiї на здiйснення космiчної дiяльностi/.

     1.5. У складi реквiзиту пункту 4 зазначаються назва країни-виробника товару та її код за Загальноукраїнським класифiкатором країн свiту (далi - ЗУККС).

     1.6. У реквiзитi пункту 5 зазначаються назва країни, куди буде поставлено товар, i цифровий код за ЗУККС.

     1.7. У реквiзитi пункту 6 визначається базис поставок вiдповiдно до Мiжнародних правил тлумачення торговельних термiнiв IНКОТЕРМС у редакцiї 2000 року (далi - IНКОТЕРМС).

     1.8. У реквiзитi пункту 7 указується назва товару, що планується для передачi. Кожний товар слiд позначити окремим порядковим номером. Пiд товаром розумiють будь-якi вироби, технологiї, послуги або iнформацiю у значеннi, наведеному в Законi України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання".

     У разi, якщо планується передача багатьох видiв товарiв, допускається оформлення реквiзитiв пунктiв 7, 8, 9, 10, 11 у виглядi додатка до картки реєстрацiї-облiку з пiдписом керiвникiв пiдприємства та Нацiонального космiчного агентства України (далi - НКАУ) або їх заступникiв на кожному аркушi за формою, визначеною у додатку 2.

     1.9. У реквiзитi пункту 8 указуються код кожного виду товару за ДК 017-98 "Український класифiкатор товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" (далi - УКТ ЗЕД), а в разi надання послуг - код за ДК 016-97 "Державний класифiкатор продукцiї та послуг" (далi - ДКПП).

     1.10. У реквiзитi пункту 9 указується одиниця вимiру кожного товару (шт., кг, м, тощо), зазначеного в реквiзитi пункту 7.

     1.11. У реквiзитi пункту 10 зазначається кiлькiсть кожного товару, зазначеного в реквiзитi пункту 7.

     1.12. У реквiзитi пункту 11 зазначається вартiсть у валютi договору кожного товару, зазначеного в реквiзитi пункту 8.

     1.13. У реквiзитi пункту 12 указується загальна вартiсть у валютi договору (контракту).

     1.14. У реквiзитi пункту 13 указується еквiвалент загальної вартостi договору (контракту) у доларах США (за курсом, встановленим Нацiональним Банком України, на дату заповнення картки).

     1.15. У реквiзитi пункту 14 зазначаються валюта договору (контракту) та її код у вiдповiдностi до Класифiкатора iноземних валют та банкiвських металiв (далi - КIВБМ), затвердженого постановою Правлiння нацiонального банку України вiд 4 лютого 1998 року N 34 "Про затвердження Класифiкатора iноземних валют".

     1.16. У реквiзитi пункту 15 зазначаються валюта розрахунку та її код у вiдповiдностi до КIВБМ.

     1.17. У реквiзитi пункту 16 вказується характер мiжнародної передачi товарiв: експорт /iмпорт/, тимчасовий ввiз (вивiз).

     1.18. У реквiзитi пункту 17 указуються повна назва характеру угоди, умови розрахунку та код операцiї вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Державної митної служби України вiд 09.07.97 N 307 та зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (iз змiнами).

     1.19. У реквiзитi пункту 18 установлюється приналежнiсть товару до певної категорiї товару вiйськового призначення або подвiйного використання та визначається позицiя за списками контрольованих товарiв, затверджених вiдповiдною постановою Кабiнету Мiнiстрiв України з визначенням її дати та номера.

     1.20. У реквiзитi пункту 19 указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника органiзацiї-експортера /iмпортера/ або його заступника, посада, а також проставляються пiдпис, який завiряється гербовою печаткою, та дата пiдпису.

     1.21. У реквiзитi пункту 20 указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника НКАУ або його заступника, посада, а також проставляються пiдпис, який завiряється гербовою печаткою, та дата пiдпису (заповнюється в НКАУ).

     1.22. У реквiзитi пункту 21 указуються найменування митницi, через яку здiйснюватиметься митне оформлення, та її код вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Державної митної служби України вiд 09.07.97 N 307 та зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (iз змiнами), а також особливi умови щодо митного оформлення експортного товару та номери карток реєстрацiї-облiку, що ранiше були виданi та за якими розпочиналась дiяльнiсть за договором (контрактом).

     1.23. Картка реєстрацiї-облiку, яка заповнена з порушеннями цього Порядку, повертається для усунення недолiкiв.

     1.24. Виправлення у текстi картки реєстрацiї-облiку неприпустимi.

     1.25. При оформленнi картки реєстрацiї-облiку на експорт, iмпорт, тимчасове ввезення (вивезення) товару пiдприємством заповнюються реквiзити пунктiв 1 - 19, 21. Назва реквiзитiв та їх коди повиннi вiдповiдати загальноукраїнським класифiкаторам технiко-економiчної iнформацiї (далi - ЗКТЕI). Скорочення слiв повинно вiдповiдати вимогам чинних стандартiв України.

2. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ КАРТКИ РЕЄСТРАЦIЇ-ОБЛIКУ ДОГОВОРУ (КОНТРАКТУ), УКЛАДЕНОГО В СФЕРI КОСМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI МIЖ СУБ'ЄКТАМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ УКРАЇНИ

     2.1. Картка реєстрацiї-облiку має бути заповнена державною мовою за формою додатка 3.

     2.2. У складi реквiзитiв пункту 1 зазначаються повна назва органiзацiї-продавця (виконавця) вiдповiдно до установчих документiв, адреса, телефон, факс, код за ЄДРПОУ, номер та дата видачi лiцензiї на здiйснення космiчної дiяльностi.

     2.3. У складi реквiзитiв пункту 2 зазначаються повна назва органiзацiї-покупця (замовника) вiдповiдно до установчих документiв адреса, телефон, факс, код за ЄДРПОУ, номер та дата видачi лiцензiї на здiйснення космiчної дiяльностi.

     2.4. У складi реквiзиту пункту 3 вказуються назва органiзацiї, що є кiнцевим споживачем продукцiї згiдно з договором, адреса органiзацiї, телефон, факс, код за ЄДРПОУ, номер та дата видачi лiцензiї на здiйснення космiчної дiяльностi.

     2.5. У реквiзитi пункту 4 вказується назва товару, що планується для передачi. Кожний товар слiд позначити окремим порядковим номером. Пiд товаром розумiють будь-якi вироби, технологiї, послуги або iнформацiя у визначеннi вiдповiдно до Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання".

     У разi, якщо планується передача багатьох видiв товарiв, допускається оформлення цього реквiзиту та реквiзитiв пунктiв 5, 6, 7, 8 у виглядi додатка до картки реєстрацiї з пiдписом керiвникiв пiдприємства та НКАУ або їх заступникiв на кожному аркушi за формою, визначеною у додатку 4.

     2.6. У реквiзитi пункту 5 вказується код кожного виду товару за УКТ ЗЕД або у разi передачi послуг - код за ДКПП.

     2.7. У реквiзитi пункту 6 вказується одиниця вимiру кожного товару (шт., кг, м тощо), зазначеного в реквiзитi пункту 4.

     2.8. У реквiзитi пункту 7 зазначається кiлькiсть кожного товару, зазначеного в реквiзитi пункту 4.

     2.9. У реквiзитi пункту 8 зазначається вартiсть у гривнях кожного виду товару, зазначеного в реквiзитi пункту 4.

     2.10. У реквiзитi пункту 9 указується загальна вартiсть договору.

     2.11. У реквiзитi пункту 10, за необхiдностi, визначається базис поставок вiдповiдно до IНКОТЕРМС.

     2.12. У реквiзитi пункту 11 указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника органiзацiї-покупця (продавця) або його заступника, посада, а також проставляються пiдпис, який завiряється гербовою печаткою, та дата пiдпису.

     2.13. У реквiзитi пункту 12 указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника НКАУ або його заступника, посада, а також проставляються пiдпис, який завiряється гербовою печаткою, та дата пiдпису (заповнюється в НКАУ).

     2.14. У реквiзитi пункту 13 указуються номери карток реєстрацiї-облiку, що ранiше були виданi та за якими розпочиналась дiяльнiсть за договором.

     2.15. Картка реєстрацiї-облiку, яка заповнена з порушеннями цього Порядку, повертається для усунення недолiкiв.

     2.16. Виправлення у текстi картки реєстрацiї-облiку неприпустимi.

     При оформленнi картки реєстрацiї-облiку на купiвлю (продаж) товару пiдприємством заповнюються реквiзити пунктiв 1 - 11, 13. У разi проведення бартерних операцiй заповнюються двi картки - на купiвлю та продаж. Назва реквiзитiв та їх коди повиннi вiдповiдати ЗКТЕI. Скорочення слiв повинно вiдповiдати вимогам чинних стандартiв України.

3. ЗВIТНIСТЬ

     Щокварталу, до 10-го числа мiсяця, наступного за звiтним, суб'єкти космiчної дiяльностi надсилають до НКАУ звiти:

     3.1. Про результати зовнiшньоекономiчної дiяльностi за формою, визначеною у додатках 5, 6.

     3.2. Про договори, укладенi iз суб'єктами господарювання України за формою, визначеною у додатках 7, 8.

Начальник управлiння промислового розвитку О. В. Колобков

 

Додаток 1
до пункту 1.1 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi

КАРТКА РЕЄСТРАЦIЇ-ОБЛIКУ N _____________
зовнiшньоекономiчного договору (контракту)

термiн дiї _________________

ДОГОВIР (КОНТРАКТ) N ____________ вiд "___" ____________ 200_ р.

/або: додаткова угода (заявка на змiни тощо) N __________ вiд "___" ____________ 200_ р.
до договору (контракту) N _____________ вiд "___" ____________ 200_ р./

1. Органiзацiя-експортер  
Адреса  
Тел.   Факс  
Iдентифiкацiйний код  
Номер лiцензiї  
2. Органiзацiя-iмпортер  
Адреса  
Тел.   Факс  
Iдентифiкацiйний код  
Номер лiцензiї  
3. Органiзацiя - кiнцевий споживач продукцiї  
Адреса  
Тел.   Факс  
Iдентифiкацiйний код  
Номер лiцензiї  
4. Країна виробника, код 5. Країна призначення, код 6. Базис поставки
     
7. Найменування товару 8. Код за УКТ ЗЕД (ДКПП) 9. Одиниця вимiру 10. Кiлькiсть 11. Вартiсть
(у валютi договору (контракту)
         
12. Загальна вартiсть у валютi договору (контракту) 13. Еквiвалент загальної вартостi (у дол. США)
   
14. Валюта договору (контракту), код 15. Валюта розрахунку, код
16. Характер мiжнародної передачi 17. Характер угоди, код
   
18. Класифiкацiя товару  
ОРГАНIЗАЦIЯ-ЕКСПОРТЕР /IМПОРТЕР/
 

(назва)

19. П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
НКАУ

 

20. П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
21. Особливi умови
 
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков

 

Додаток 2
до пункту 1.8 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi
Аркуш ____ Додаток до картки реєстрацiї-облiку
Усього аркушiв _____ N _______________
Найменування товару Код за УКТ ЗЕД (ДКПП) Одиниця вимiру Кiлькiсть Вартiсть
(у валютi договору (контракту)
 

 

 

       
ОРГАНIЗАЦIЯ-ЕКСПОРТЕР /IМПОРТЕР/
 

(назва)

П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
НКАУ

 

П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков

 

Додаток 3
до пункту 2.1 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi

КАРТКА РЕЄСТРАЦIЇ-ОБЛIКУ N
договору (контракту) у сферi здiйснення космiчної дiяльностi мiж суб'єктами господарювання України

термiн дiї _________________________

ДОГОВIР N _____ вiд "___" ____________ 200_ р.

(додаткова угода N __________ вiд ____________)

1. Органiзацiя-продавець (виконавець)  
Адреса  
Тел.   Факс  
Iдентифiкацiйний код  
Номер лiцензiї  
2. Органiзацiя-покупець (замовник)  
Адреса  
Тел.   Факс  
Iдентифiкацiйний код  
Номер лiцензiї  
3. Органiзацiя - кiнцевий споживач продукцiї  
Адреса  
Тел.   Факс  
Iдентифiкацiйний код  
Номер лiцензiї  
4. Найменування товару 5. Код за УКТ ЗЕД
(ДКПП)
6. Одиниця вимiру 7. Кiлькiсть 8. Вартiсть
(у гривнях)
         
9. Загальна вартiсть 10. Базис поставки
 
ОРГАНIЗАЦIЯ
 

(назва)

11. П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
НКАУ

 

12. П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
13. Особливi умови
 
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков

 

Додаток 4
до пункту 2.5 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi
Аркуш ____ Додаток до картки реєстрацiї-облiку
Усього аркушiв _____ N ________________
Найменування товару Код за УКТ ЗЕД (ДКПП) Одиниця вимiру Кiлькiсть Вартiсть
(у гривнях)
 

 

 

       
ОРГАНIЗАЦIЯ
 

(назва)

П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
НКАУ

 

П. I. Б.

Посада

Пiдпис

М. П.

Дата
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков

 

Додаток 5
до пункту 3.1 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi

Звiт про експорт продукцiї /послуг/

  За станом на  
(пiдприємство-постачальник)
N
з/п
Номер та дата укладення договору Замовник /найменування, адреса/ Загальна сума за договором Еквiвалент суми договору у дол. США (курс на момент укладання) Продукцiя /послуги/ поставлена /наданi/ або стан реалiзацiї договору (контракту) Примiтка
Найменування Код за УКТ ЗЕД (ДКПП) Один. вимiру К-ть Сума за договором Еквiвалент суми, сплаченої Замовником у дол. США (курс на момент оплати)  
1

2

.

.

.

                     
Усього                      
Керiвник пiдприємства, органiзацiї  
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков

 

Додаток 6
до пункту 3.1 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi

Звiт про iмпорт продукцiї /послуг/

  За станом на  
(пiдприємство-постачальник)
N
з/п
Номер та дата укладення договору Постачальник /найменування, адреса/ Найменування продукцiї /послуг/ Код за УКТ ЗЕД
(ДКПП)
Один. вимiру К-ть Вартiсть за договором Еквiвалент вартостi у дол. США (курс на момент сплати) Примiтка
1

.

                 
Усього                  
Керiвник пiдприємства, органiзацiї  
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков

 

Додаток 7
до пункту 3.2 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi

Звiт про продаж продукцiї (послуг) суб'єктам господарювання України

  За станом на  
(пiдприємство-постачальник)
N
з/п
Номер та дата укладення договору Замовник (найменування, адреса) Загальна сума за договором Продукцiя (послуги) поставлена (наданi) Примiтка
Найменування Код за УКТ ЗЕД (ДКПП) Одиниця вимiру Кiлькiсть Сума договору  
1

2

.

                 
Усього                  
Керiвник пiдприємства, органiзацiї  
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков

 

Додаток 8
до пункту 3.2 Порядку оформлення та форми карток реєстрацiї-облiку договорiв (контрактiв), укладених у сферi космiчної дiяльностi

Звiт про купiвлю продукцiї (послуг) у суб'єктiв господарювання України

  За станом на  
(пiдприємство-постачальник)
N
з/п
N та дата укладення договору Постачальник (найменування, адреса) Найменування продукцiї (послуг) Код за УКТ ЗЕД
(ДКПП)
Одиниця вимiру Кiлькiсть Вартiсть договору Примiтка
1

2

.

               
Усього                
Керiвник пiдприємства, органiзацiї  
  
Начальник управлiння промислового розвитку
О. В. Колобков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.