ЧЕРНIГIВСЬКА МИТНИЦЯ
ЧЕРНIГIВСЬКИЙ ПРИКОРДОННИЙ ЗАГIН

НАКАЗ

вiд 16 сiчня 2006 року N 21/46


Про внесення доповнень до спiльного наказу вiд 12.02.2004 р. N 67/95

Зареєстровано
в Чернiгiвському обласному управлiннi юстицiї
13 лютого 2006 р. за N 3/588


     Для забезпечення належного контролю за перемiщенням транспортних засобiв, увезених на територiю України iноземцями-нерезидентами i особами без громадянства-нерезидентами й пропущених через державний кордон України вiдповiдно до пункту 4.2 Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженої наказом Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України й Державної митної служби України вiд 24.11.2003 N 297/793 i зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 09.12.2003 за N 1133/8454, та з метою вдосконалення дiючих технологiчних схем i порядкiв митного контролю та митного оформлення та для унеможливлений зловживань з боку посадових осiб оперативних пiдроздiлiв шляхом їх використання наказую:

     1. Внести змiни та доповнення до Технологiї прикордонного та митного контролю в автомобiльних та залiзничних пунктах пропуску через державний кордон України - "Сенькiвка", "Новi Яриловичi", "Славутич", "Горностаївка" та у пунктi контролю "Хоробичi" (далi - Технологiя), затвердженої спiльним наказом Чернiгiвської митницi та Чернiгiвського прикордонного загону вiд 12.02.2004 року N 67/95 та зареєстрованої в Чернiгiвському обласному управлiннi юстицiї 26 лютого 2004 року за N 11/502:

     - пункт 2.8 викласти в новiй редакцiї:

     "2.8. Аналiз та оцiнку ризикiв кожного транспортного засобу здiйснює старший змiни прикордонних нарядiв та старший змiни митницi або вповноважена ними особа на пiдставi вивчення паспортних та iнших документiв осiб, товаросупровiдних та транспортних документiв, у вiдповiдностi до вимог роздiлу 3 цiєї Технологiї.";

     - пункт 5.2 Технологiї доповнити словами:

     "Тимчасове ввезення транспортних засобiв за кодами 87.01, 87.02, 87.03, 87.04, 87.05 Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на митну територiю України громадянами-резидентами дозволяється термiном до одного року пiсля сплати ввiзного мита та iнших податкiв (зборiв), передбачених законодавством при ввезеннi автомобiлiв. У разi несплати громадянином-резидентом зазначених обов'язкових платежiв при в'їздi на транспортному засобi на митну територiю України посадова особа митного органу залучає до добового звiту ксерокопiю документа, що засвiдчує постiйне мiсце проживання громадянина в Українi.";

     - роздiл 7 Технологiї доповнити пунктами:

     "7.3. У разi виявлення посадовою особою прикордонної служби пiд час виявлення паспортного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України в паспортному документi та/або iммiграцiйнiй картцi iноземних громадян-нерезидентiв i осiб без громадянства-нерезидентiв, якi виїжджають з України без ввезеного ними транспортного засобу, не анульованої вiдмiтки "ТЗ реєстрацiйний N" старший змiни прикордонних нарядiв в пунктi пропуску невiдкладно письмово iнформує про це старшого змiни митного посту повiдомленням (додаток 3), а також доносить окремим рапортом командиру пiдроздiлу.

     7.4. Пiсля отримання письмового повiдомлення вiд службової особи пiдроздiлу прикордонного контролю (Чернiгiвського прикордонного загону) про виявлення пiд час проведення паспортного контролю при виїздi неанульованої вiдмiтки про тимчасове ввезення транспортного засобу та його фактичну вiдсутнiсть, керiвнику митного поста в пунктi пропуску або особi, яка його замiщує вжити наступних заходiв:

     - органiзувати проведення попереднього вивчення питання щодо можливої наявностi факту порушення митних правил шляхом проведення усного опитування громадянина, з'ясування термiну тимчасового перебування транспортного засобу на митнiй територiї України, його мiсцезнаходження та виїзду громадянина за межi України без ранiш ввезеного транспортного засобу.

     7.5. У разi встановлення факту порушень митних правил, що передбаченi статтями 336 та 355 Митного кодексу України, уповноваженiй посадовiй особi митного поста в пунктi пропуску або посадовiй особi пiдроздiлу СБК та ПМП, вiддiлу МВ, якi присутнi в пунктi пропуску, розпочати процесуальнi дiї у справi про порушення митних правил вiдповiдно до статтi 375 Митного кодексу України, забезпечивши адмiнiстративне затримання на строк до 3-х годин вiдповiдно до статтi 374 Митного кодексу України.

     7.6. У разi визнання в установленому законодавством порядку згаданих громадян винними уповноваженим посадовим особам пiдроздiлу СБК та ПМП Чернiгiвської митницi в письмовiй формi термiново iнформувати керiвництво Чернiгiвського прикордонного загону та передавати наступнi вiдомостi щодо громадян: прiзвище, iм'я по батьковi, номер та серiю паспортного документа.

     7.7. По отриманнi вищезгаданої iнформацiї посадовi особи Чернiгiвського прикордонного загону застосовують до таких громадян заходи, передбаченi статтями 25, 26 Закону України вiд 04.02.94 N 3929-XII "Про правовий статус iноземцiв та осiб без громадянства" (зi змiнами), у порядку, установленому Правилами в'їзду iноземцiв та осiб без громадянства в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю, затвердженими постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.95 N 1074 (зi змiнами)."

     2. Ввести в дiю вказанi доповнення до Технологiї пiсля 10 днiв з моменту реєстрацiї цього наказу в Чернiгiвському обласному управлiннi юстицiї.

     3. Начальнику юридичного вiддiлу забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в Чернiгiвському обласному управлiннi юстицiї.

     4. Начальнику загального вiддiлу митницi та начальнику штабу Чернiгiвського прикордонного затону довести наказ до заступника начальника митницi - начальника СБК та ПМП Дрогана В. М., начальникiв митних постiв: "Новi Яриловичi", "Славутич", "Сенькiвка", "Горностаївка" та "Щорс", начальника вiддiлу митної варти, командирам пiдроздiлiв прикордонного контролю; посадовим особам вказаним у цьому пунктi забезпечити вивчення змiн та доповнень до Технологiї особовим складом i контроль за їх дотриманням.

     5. Спiльний наказ Чернiгiвської митницi та Чернiгiвського прикордонного загону вiд 29.09.2005 р. N 442/872 "Щодо внесення змiн до наказу вiд 12.02.2004 р. N 67/95 "Про затвердження Технологiї прикордонного та митного контролю в автомобiльних та залiзничних пунктах пропуску через державний кордон України "Сенькiвка", "Новi Яриловичi", "Славутич", "Горностаївка" та у пунктi контролю "Хоробичi" вважати таким, що втратив чиннiсть.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника митницi вiдповiдно до розподiлу функцiональних обов'язкiв та начальника штабу Чернiгiвського прикордонного загону.

     Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник Чернiгiвської митницi С. I. Ярмольський
Начальник Чернiгiвського прикордонного загону Ю. О. Самбор

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
спiльним наказом Чернiгiвської митницi та Чернiгiвського прикордонного загону
вiд 16 сiчня 2006 р. N 21/46
Додаток 3
до пункту 7.3 Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон

(складається у двох примiрниках)

Старшому змiни митного посту  
раднику митної служби   рангу  
(прiзвище, iнiцiали)

ПОВIДОМЛЕННЯ

Iнформуємо Вас, що пiд час паспортного контролю на виїзд з України в пунктi пропуску через державний кордон України _______________________ о ______ годин _______ хвилин ____.____.200_ року виявлений громадянин-нерезидент (особа без громадянства - нерезидент, яка постiйно проживає в _________) ________________ (країна) ____________________________ прiзвище, iм'я по батьковi, дата народження), у якого в паспортному документi (та/або iммiграцiйнiй картцi) не анульована вiдмiтка "ТЗ реєстрацiйний N __________".
Старший змiни прикордонних нарядiв
в пунктi пропуску  
 
(вiйськове звання пiдпис iнiцiали, прiзвище)
Повiдомлення отримав:
старший змiни митного посту  
радник митної служби   рангу  
(прiзвище, iнiцiали)

"___" _____________ 200_ року

М. П.

(печатка митного посту (особиста печатка))

 
Т. в. о. заступника начальника Чернiгiвського митницi
М. I. Сух
Перший заступник начальника прикордонного загону - начальник штабу К. П. Колган
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.