Документ скасований: Наказ Мінфіну № 581 від 22.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

05.04.11 N 281


Про внесення змiн до наказу Держмитслужби вiд 12.01.2006 N 5

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
21 квiтня 2011 р. за N 509/19247


     Вiдповiдно до Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2007 N 940, та з метою приведення нормативно-правових актiв Державної митної служби України у вiдповiднiсть до законодавства України наказую:

     1. Унести до наказу Державної митної служби України вiд 12.01.2006 N 5 "Про затвердження Порядку справляння мита, податку на додану вартiсть, акцизного й митних зборiв при митному оформленнi товарiв i предметiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 31.01.2006 за N 81/11955 (зi змiнами), такi змiни:

     1.1. Назву наказу викласти в такiй редакцiї:

     "Про затвердження Порядку справляння мита, податку на додану вартiсть i акцизного податку при митному оформленнi товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України".

     1.2. Пункт 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Затвердити Порядок справляння мита, податку на додану вартiсть i акцизного податку при митному оформленнi товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України".

     2. Унести до Порядку справляння мита, податку на додану вартiсть, акцизного й митних зборiв при митному оформленнi товарiв i предметiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України, затвердженого цим наказом, такi змiни:

     2.1. Назву Порядку викласти в такiй редакцiї:

     "Порядок справляння мита, податку на додану вартiсть i акцизного податку при митному оформленнi товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України".

     2.2. У главi 1:

     у пунктi 1.1 слова "у тому числi транспортних засобiв" виключити;

     у пунктах 1.5, 1.6 слова "Закону України "Про податок на додану вартiсть" та "Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України "Про акцизний збiр" замiнити словами "Податкового кодексу України".

     2.3. У главi 2:

     пункт 2.1 пiсля слiв "надходять на адресу громадян у МПВ" доповнити словами "або МЕВ";

     пiдпункт "а" пункту 2.2 пiсля слiв та цифр "оглядовим розписом М-15" доповнити словами та цифрами "митною декларацiєю М 16";

     у пунктi 2.3 слова "i МЕВ" виключити;

     пункт 2.4 пiсля слiв "пересилаються в несупроводжуваному багажi" доповнити словами "в МЕВ";

     пункт 2.5 пiсля слiв "мiстяться в МПВ" доповнити словами "або в МЕВ".

     2.4. У главi 3:

     пункт 3.1 пiсля слiв "в МПВ" доповнити словами "або в МЕВ";

     у пунктi 3.4 слова "чи МЕВ" виключити.

     2.5. Главу 4 доповнити пунктом 4.7 такого змiсту:

     "4.7. При тимчасовому ввезеннi громадянами України, якi перебувають на тимчасовому консульському облiку у вiдповiднiй консульськiй установi України, на строк, що не перевищує 60 днiв протягом одного календарного року, транспортного засобу, що вiдповiдає умовам, установленим частинами третьою i четвертою статтi 11 Закону України "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України", податки i збори не нараховуються".

     2.6. У текстi Порядку лiтери та цифри "М-15" та "М-16" замiнити лiтерами та цифрами "М 15" та "М 16" вiдповiдно; слова "товарiв i предметiв" замiнити словами "товарiв i транспортних засобiв"; слова "акцизний збiр" в усiх вiдмiнках замiнити словами "акцизний податок" у вiдповiдних вiдмiнках.

     2.7. У додатку до Порядку:

     пункт 2 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Нарахування суми акцизного податку при ввезеннi громадянами на митну територiю України транспортних засобiв здiйснюється вiдповiдно до роздiлу VI Податкового кодексу України за ставками, визначеними пiдпунктами 215.3.5-215.3.8 пункту 215.3 статтi 215 роздiлу VI цього Кодексу.

     Розрахунок суми акцизного податку iз застосуванням специфiчних ставок здiйснюється за такою формулою:

Са = Н х А,

     де: Са - сума акцизного податку;

     Н - кiлькiсна або фiзична характеристика товару в натуральному вираженнi;

     А - ставка акцизного податку";

     пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Нарахування суми податку на додану вартiсть при ввезеннi громадянами на митну територiю України товарiв та транспортних засобiв здiйснюється вiдповiдно до роздiлу V Податкового кодексу України за ставками, визначеними пiдпунктом "а" пункту 193.1 статтi 193 роздiлу V та пунктом 10 пiдроздiлу 2 роздiлу ХХ цього Кодексу.

     Розрахунок суми податку на додану вартiсть здiйснюється за такою формулою:

Спдв = (МВ + С + Са) х Ст,

     де: Спдв - сума податку на додану вартiсть;

     МВ - митна вартiсть товарiв та транспортних засобiв;

     С - сума мита;

     Са - сума акцизного податку;

     Ст - ставка податку на додану вартiсть".

     3. Департаменту адмiнiстрування митних платежiв (Зварич В.В.) i Управлiнню правового забезпечення (Чорна Г.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома фiзичних осiб.

     5. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Державної митної служби України Дороховського О.М.

Голова Державної митної служби України I.Г.Калєтнiк
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України Ф.О.Ярошенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.