МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

15.06.2012 N 731


Про затвердження Порядку вiдшкодування витрат за зберiгання товарiв та транспортних засобiв на складах митних органiв, Порядку обчислення сум витрат у справах про порушення митних правил та їх вiдшкодування та Розмiрiв вiдшкодувань за зберiгання на складах митних органiв товарiв i транспортних засобiв

(заголовок iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115, вiд 09.06.2020р. N 281)
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
09 липня 2012 р. за N 1140/21452

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 19 березня 2019 року N 115,
вiд 9 червня 2020 року N 281,
вiд 1 жовтня 2021 року N 534

     Вiдповiдно до статей 239, 519 та 520 Митного кодексу України вiд 13 березня 2012 року N 4495-VI та пiдпункту 64 пункту 4 Положення про Мiнiстерство фiнансiв України, затвердженого Указом Президента України вiд 08 квiтня 2011 року N 446, наказую:

     1. Затвердити Порядок вiдшкодування витрат за зберiгання товарiв та транспортних засобiв на складах митних органiв, що додається.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115, вiд 09.06.2020р. N 281)

     2. Затвердити Порядок обчислення сум витрат у справах про порушення митних правил та їх вiдшкодування, що додається.

     3. Затвердити Розмiри вiдшкодувань за зберiгання на складах митних органiв товарiв i транспортних засобiв, що додаються.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115, вiд 09.06.2020р. N 281)

     4. Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку Мiнiстерства фiнансiв України (Чмерук М. О.) та Управлiнню фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Державної митної служби України (Околiта М. В.) в установленому порядку забезпечити:

     подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу.

     5. Визнати такими, що втратили чиннiсть, накази Державної митної служби України, згiдно з перелiком, що додається.

     6. Цей наказ набирає чинностi з дня набрання чинностi Митним кодексом України вiд 13 березня 2012 року, але не ранiше дня офiцiйного опублiкування.

     7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра фiнансiв України Мярковського А. I. та першого заступника Голови Державної митної служби України Дороховського О. М.

Мiнiстр Ю. Колобов
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України А. А. Максюта

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
15.06.2012 N 731
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
09 липня 2012 р. за N 1140/21452

Порядок
вiдшкодування витрат за зберiгання товарiв та транспортних засобiв на складах митниць ДФС

(назва Порядку iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115)

(У текстi Порядку слова "митний орган" в усiх вiдмiнках i числах замiнено словами "митниця ДФС" у вiдповiдних вiдмiнках i числах згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19 березня 2019 року N 115)

(У заголовку та текстi Порядку слово та абревiатуру "митниця ДФС" в усiх вiдмiнках i числах замiнено словами "митний орган" у вiдповiдних вiдмiнках i числах згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 9 червня 2020 року N 281)

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок визначає механiзм вiдшкодування витрат митних органiв за зберiгання товарiв, транспортних засобiв, зазначених в частинi сьомiй статтi 239 Митного кодексу України, на складах митних органiв (далi - витрати).

(пункт 1 роздiлу I iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 01.10.2021р. N 534)

     2. Для розрахунку витрат за зберiгання використовуються такi розрахунковi одиницi використання складських примiщень:

     1) пiддон розмiром 800 х 1200 мм (п.) - при розмiщеннi товарiв на пiддонах;

     2) кубiчний метр (м3) - у разi об'єктивної неможливостi розмiщення товарiв на пiддонах, а також:

     при розмiщеннi габаритних товарiв або товарiв, що не мають чiтко визначеної геометричної форми, розрахунки об'єму здiйснюються за показниками займаної площi, розрахованими в максимальних величинах довжини, ширини, висоти зазначеного товару;

     при розмiщеннi живих тварин розрахунки об'єму здiйснюються залежно вiд розмiрiв мiсця у складському примiщеннi, вiдведеного для зберiгання таких тварин;

     3) одиниця транспортного засобу (од.) - з урахуванням його ваги та кiлькостi мiсць для сидiння.

     3. У цьому Порядку термiни та поняття вживаються у значеннях, визначених Митним кодексом України.

II. Вiдшкодування витрат

     1. Вiдшкодування витрат митного органу оформлюється унiфiкованою митною квитанцiєю МД-1 (далi - УМК МД-1), яка заповнюється в порядку, встановленому законодавством.

     2. Витрати митного органу вiдшкодовуються власником товарiв, транспортних засобiв або вповноваженою ним особою (далi - платник) пiсля їх митного оформлення при фактичному отриманнi цих товарiв, транспортних засобiв.

     Вiдшкодування витрат митного органу, пов'язаних iз зберiганням товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, здiйснюється правовласником або за його згодою iншою особою.

     Обов'язок щодо покриття митного органу витрат за зберiгання товарiв, транспортних засобiв припиняється у разi, якщо цими товарами буде здiйснено розпорядження вiдповiдно до глави 38 Митного кодексу України.

     3. Витрати вiдшкодовуються платником у гривнях за офiцiйним курсом Нацiонального банку України, установленим на дату їх внесення, у сумi, розрахованiй митним органом вiдповiдно до Розмiрiв вiдшкодувань за зберiгання на складах митних органiв товарiв i транспортних засобiв, затверджених наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 15 червня 2012 року N 731, та залежно вiд строку зберiгання товарiв i транспортних засобiв.

     4. Витрати вiдшкодовуються шляхом перерахування вiдповiдної суми в безготiвковiй формi на спецiальний реєстрацiйний рахунок митного органу або готiвкою до каси митного органу чи через вiддiлення вповноваженого банку.

     5. Датою покриття витрат в безготiвковiй формi є дата зарахування коштiв на спецiальний реєстрацiйний рахунок митного органу, вiдкритий в органi Державної казначейської служби України.

     6. Строк зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складi митного органу для обрахунку витрат обчислюється починаючи з одинадцятого дня пiсля оформлення вiдповiдних документiв про фактичне прийняття товарiв i транспортних засобiв на зберiгання митним органом i до дня їх видачi зi складу митного органу власникам або вповноваженим особам (крiм випадкiв, обумовлених абзацом другим частини шостої статтi 397 Митного кодексу України та цим Порядком).

(пункт 6 роздiлу II у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 09.06.2020р. N 281)

     7. При обрахунку витрат строк зберiгання обчислюється в календарних днях. День видачi зi складу митного органу товарiв i транспортних засобiв власникам або вповноваженим особам до загального строку при обрахунку витрат не включається.

     8. При обрахунку витрат митним органом до розрахункового строку не включаються:

     час проведення митним органом в рамках процедури митного контролю та митного оформлення дослiджень (аналiзiв, експертиз).

     Промiжок часу, витрачений на проведення дослiджень (аналiзiв, експертиз), пiдтверджується копiями документiв, що засвiдчують факт прийняття рiшення митним органом про необхiднiсть таких дослiджень (аналiзiв, експертиз) та дату отримання митним органом вiдповiдної iнформацiї;

     час затримки митного оформлення, яка сталася з iнiцiативи митного органу.

     Час затримки митного оформлення з iнiцiативи митного органу встановлюється за результатами перевiрки обставин та причин такого затримання та оформлюється доповiдною або службовою запискою на керiвника митного органу або особу, яка виконує його обов'язки;

     час, протягом якого товари, транспортнi засоби зберiгалися на складi митного органу у зв'язку з рiшенням митного органу, прийнятого на виконання владних управлiнських функцiй, яке надалi було скасовано та/або визнано у встановленому законодавством порядку протиправним. Розрахунок тривалостi такого часу здiйснюється на пiдставi документiв, що засвiдчують факт прийняття вiдповiдного рiшення митним органом та документiв, якими таке рiшення було скасовано та/або визнано у встановленому законодавством порядку протиправним, та оформлюється доповiдною або службовою запискою на керiвника митного органу або особу, яка виконує його обов'язки;

(пункт 8 роздiлу II доповнено новим абзацом шостим згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 01.10.2021р. N 534, у зв'язку з цим абзаци шостий - восьмий вважати вiдповiдно абзацами сьомим - дев'ятим)

     Абзац сьомий пункту 8 роздiлу II виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 01.10.2021р. N 534, у зв'язку з цим абзаци восьмий, дев'ятий вважати вiдповiдно абзацами сьомим, восьмим)

     час проведення службового розслiдування або перевiрки;

     строк дiї обставин непереборної сили, що пiдтверджується вiдповiдними документами.

     9. Витрати не обраховуються та не вiдшкодовуються, якщо:

     строк зберiгання товарiв, транспортних засобiв на складi митного органу не перевищує десяти днiв з дня їх розмiщення на складi митного органу, за винятком випадку, передбаченого абзацом другим частини шостої статтi 397 Митного кодексу України;

(пункт 6 роздiлу II у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 09.06.2020р. N 281)

     товари, транспортнi засоби, що зберiгаються на складi митного органу, розмiщуються їх власником або вповноваженою ним особою у режим вiдмови на користь держави.

     10. Видача зi складу митного органу товарiв, транспортних засобiв їх власникам або вповноваженим особам, а також особам, до яких протягом строку зберiгання перейшло право власностi на цi товари або право володiння ними, здiйснюється лише пiсля митного оформлення зазначених товарiв, транспортних засобiв, вiдшкодування витрат митних органiв за їх зберiгання та сплати вiдповiдних митних платежiв.

     11. Надмiрно сплаченi суми пiдлягають поверненню платнику на його вимогу протягом трьох рокiв з дня зарахування цих сум на рахунок митного органу вiдповiдно до законодавства.

III. Особливостi покриття витрат

     1. Витрати митного органу за зберiгання товарiв, транспортних засобiв, тимчасово вилучених у справi про порушення митних правил, понесенi в ходi провадження та розгляду справи, вiдшкодовуються в порядку, визначеному статтями 519 та 520 Митного кодексу України.

     2. Витрати митного органу за зберiгання товарiв, транспортних засобiв, тимчасово вилучених у справi про порушення митних правил, пiсля набрання законної сили рiшенням, винесеним у справi про порушення митних правил, вiдшкодовуються у разi, якщо особу визнано винною, а вилученi у справi про порушення митних правил товари та/або транспортнi засоби пiдлягають поверненню власнику.

     3. Розрахунковий строк зберiгання для обчислення витрат в такому випадку обраховується, починаючи з одинадцятого дня з дня набрання законної сили судовим рiшенням у справi про порушення митних правил, i закiнчується датою видачi товарiв та/або транспортних засобiв власнику або вповноваженiй ним особi. День видачi зi складу митного органу товарiв, транспортних засобiв власникам або вповноваженим особам до загального строку при обрахунку витрат не включається.

     4. Витрати за зберiгання товарiв, транспортних засобiв, що визнанi гуманiтарною допомогою, на складi органiзацiї - отримувача гуманiтарної допомоги, якщо таке зберiгання вважається зберiганням на складi митного органу вiдповiдно до положень частини п'ятої статтi 239 Митного кодексу України, обраховуються пропорцiйно до калькуляцiї витрат за перiод зберiгання цих товарiв на вiдповiдних складах згiдно з договором.

(роздiл III доповнено пунктом 4 згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115, пункт 4 роздiлу III iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 01.10.2021р. N 534)

     5. Розрахунковий строк зберiгання для обчислення витрат у випадку зберiгання товарiв, транспортних засобiв, якi вiдповiдно до положень Митного кодексу України набули статусу таких, що зберiгаються на складi митного органу, обраховується починаючи з одинадцятого дня з дня закiнчення граничного строку їх перебування в зонi митного контролю пiд митним контролем, визначеного Митним кодексом України, i закiнчується датою видачi товарiв та/або транспортних засобiв власнику або уповноваженiй ним особi.

(роздiл III доповнено пунктом 5 згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 01.10.2021р. N 534)

     6. Вiдшкодування витрат за зберiгання, що здiйснюється з суми коштiв, одержаних вiд реалiзацiї товарiв вiдповiдно до частини першої статтi 244 Митного кодексу України, обраховується у встановлений цим Порядком спосiб за строк зберiгання товарiв, транспортних засобiв на складi митного органу, визначений статтею 240 Митного кодексу України.

(роздiл III доповнено пунктом 6 згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 01.10.2021р. N 534)

IV. Облiк i використання отриманих вiдшкодувань

     1. Кошти, отриманi як вiдшкодування витрат митного органу за зберiгання товарiв, транспортних засобiв, зараховуються на спецiальнi реєстрацiйнi рахунки митних органiв, вiдкритi в органах Державної казначейської служби України.

     2. Кошти, отриманi як вiдшкодування витрат митного органу за зберiгання товарiв, транспортних засобiв, використовуються на покриття витрат, пов'язаних з органiзацiєю такого зберiгання.

     3. Документальне оформлення операцiй зi зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв, забезпечення їх облiку та складання звiтностi за цим видом дiяльностi здiйснюються вiдповiдно до вимог законодавства.

Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку М. О. Чмерук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
15.06.2012 N 731
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
09 липня 2012 р. за N 1141/21453

Порядок
обчислення сум витрат у справах про порушення митних правил та їх вiдшкодування

(У текстi Порядку слова "пiдроздiлу фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi" замiнено словами "бухгалтерської служби"; слова "митний орган" в усiх вiдмiнках i числах замiнено словами "митниця ДФС" у вiдповiдних вiдмiнках i числах згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19 березня 2019 року N 115)

(У текстi Порядку слово та абревiатуру "митниця ДФС" в усiх вiдмiнках i числах замiнено словами "митний орган" у вiдповiдних вiдмiнках i числах згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 9 червня 2020 року N 281)

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок встановлює механiзм обчислення сум витрат у справах про порушення митних правил та їх вiдшкодування.

     2. До витрат у справi про порушення митних правил належать:

     витрати на iнвентаризацiю, зберiгання, перевезення товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення - безпосереднiх предметiв порушення митних правил, товарiв, транспортних засобiв iз спецiально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для приховування товарiв - безпосереднiх предметiв порушення митних правил вiд митного контролю (крiм транспортних засобiв комерцiйного призначення, якi використовуються виключно для перевезення пасажирiв i товарiв через митний кордон України за визначеними маршрутами та рейсами, що здiйснюються вiдповiдно до розкладу руху на пiдставi мiжнародних договорiв, укладених вiдповiдно до закону), а також транспортних засобiв, що використовувалися для перемiщення товарiв - безпосереднiх предметiв порушення митних правил через митний кордон України поза мiсцем розташування митного органу (далi - товари, транспортнi засоби, тимчасово вилученi в справi про порушення митних правил);

     витрати на залучення спецiалiстiв та експертiв у справi про порушення митних правил;

     витрати, пов'язанi з викликом свiдка (свiдкiв) для дачi пояснень;

     iншi понесенi митними органами витрати на провадження або розгляд справи про порушення митних правил.

II. Обчислення сум витрат у справi про порушення митних правил

     1. Обчислення сум витрат у справi про порушення митних правил здiйснюється вiдповiдно до цього Порядку й оформлюється шляхом заповнення довiдки про витрати митного органу у справi про порушення митних правил (далi - Довiдка) за формою, встановленою в додатку до цього Порядку.

(абзац перший пункту 1 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115)

     До Довiдки додаються розрахунки та документи, що пiдтверджують понесенi витрати в справi про порушення митних правил, або належним чином завiренi їх копiї (далi - Документи).

     2. Довiдка готується вповноваженою посадовою особою бухгалтерської служби митного органу на запит посадової особи митного органу, в провадженнi якої перебуває справа про порушення митних правил.

     3. Запит на отримання Довiдки направляється посадовою особою митного органу, в провадженнi якої перебуває справа про порушення митних правил, до бухгалтерської служби митного органу завчасно, але не пiзнiше нiж за п'ять робочих днiв до дати направлення матерiалiв у цiй справi до суду або дати розгляду справи митним органом.

     Дата направлення матерiалiв справи про порушення митних правил до суду чи дата розгляду цiєї справи митним органом зазначається у запитi посадовою особою митного органу, в провадженнi якої перебуває справа.

     4. Довiдка та Документи надаються посадовiй особi митного органу, в провадженнi якої перебуває справа про порушення митних правил, вiдповiдальною посадовою особою бухгалтерської служби митного органу не пiзнiше нiж за добу до дати направлення матерiалiв у цiй справi до суду або дати розгляду справи митним органом.

     5. Розрахунок суми витрат на iнвентаризацiю, перевезення (пересилання) товарiв, транспортних засобiв, тимчасово вилучених у справi про порушення митних правил, здiйснюється вiдповiдальною посадовою особою бухгалтерської служби митного органу на пiдставi первинних документiв, якi пiдтверджують такi витрати.

     6. Витрати на зберiгання товарiв, транспортних засобiв, тимчасово вилучених у справi про порушення митних правил та розмiщених на складах, що належать митним органам, розраховуються з дня їх фактичного розмiщення на цих складах вiдповiдно до Розмiрiв вiдшкодувань за зберiгання на складах митних органiв товарiв i транспортних засобiв, затверджених наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 15 червня 2012 року N 731.

     Витрати на зберiгання товарiв, транспортних засобiв, тимчасово вилучених у справi про порушення митних правил та розмiщених на складах, якi використовуються митними органами за договорами оренди чи зберiгання, обраховуються на пiдставi калькуляцiї витрат за добу зберiгання на вiдповiдних складах згiдно з договором з дня їх фактичного розмiщення на цих складах.

     7. Розрахунок суми витрат на залучення спецiалiстiв та експертiв у справi про порушення митних правил, а також на виклик свiдка (свiдкiв) здiйснюється вiдповiдальною посадовою особою бухгалтерської служби митного органу на пiдставi первинних документiв, якi пiдтверджують такi витрати.

     8. Розрахунок сум iнших понесених митним органом витрат на провадження або розгляд справи про порушення митних правил здiйснюється вiдповiдальною посадовою особою бухгалтерської служби митного органу на пiдставi первинних документiв, якi пiдтверджують такi витрати.

     9. За вiдсутностi понесених витрат за будь-якою складовою видаткiв митного органу на провадження та розгляд справи про порушення митних правил вiдповiднi графи Довiдки не заповнюються.

     10. Довiдка та Документи додаються до справи про порушення митних правил посадовою особою митного органу, у провадженнi якої перебуває ця справа, з метою врахування вiдповiдних витрат, що пiдлягають вiдшкодуванню, у постановi в справi про порушення митних правил.

     11. При розглядi справи про порушення митних правил судом або митним органом у разi потреби подається додатково iнформацiя Нацiонального банку України про офiцiйний курс євро щодо гривнi на день розгляду справи.

     12. При розглядi справ про порушення митних правил орган, який розглядає справу, вирiшує питання щодо вiдшкодування витрат та їх сум.

III. Вiдшкодування витрат у справi про порушення митних правил

     1. Витрати в справi про порушення митних правил вiдшкодовуються особою, щодо якої винесено постанову про накладення адмiнiстративного стягнення (далi - винна особа). Суми витрат, що пiдлягають вiдшкодуванню, зазначаються у постановi про накладення стягнення.

     2. Вiдшкодування витрат винною особою здiйснюється шляхом перерахування вiдповiдної суми в безготiвковiй формi на вiдповiдний рахунок митного органу або шляхом унесення готiвки до каси митного органу чи до вiддiлення вповноваженого банку.

Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку М. О. Чмерук

 

Додаток
до Порядку обчислення сум витрат у справах про порушення митних правил та їх вiдшкодування
(пункт 1 роздiлу II)

ДОВIДКА
про витрати митницi ДФС у справi про
порушення митних правил N __________________

(вiдповiдно до статтi 519 Митного кодексу України)

У справi про порушення митних правил N   вiдповiдно до статтi 519
Митного кодексу України витрати   становлять:
(найменування митного органу)
1. Витрати на зберiгання майна:
1) розмiщеного на власному складi митного органу з   :
(дата фактичного розмiщення)
обрахована вартiсть за добу зберiгання - __________ грн;
2) розмiщеного на складах пiдприємств, органiзацiй за договорами оренди чи зберiгання
з   :
(дата)
обрахована вартiсть за добу зберiгання - __________ грн.
2. Витрати на iнвентаризацiю - ________ грн.
 
(реквiзити документiв, що пiдтверджують зазначенi витрати)
3. Витрати на перевезення майна - __________ грн.
 
(реквiзити документiв, що пiдтверджують зазначенi витрати)
4. Витрати на пересилання - __________ грн.
 
(реквiзити документiв, що пiдтверджують зазначенi витрати)
5. Витрати на залучення експерта та/або спецiалiста - __________ грн.
 
(реквiзити документiв, що пiдтверджують зазначенi витрати)
6. Витрати на виклик свiдка (свiдкiв) - __________ грн.
 
(реквiзити документiв, що пiдтверджують зазначенi витрати)
7. Iншi понесенi митним органом витрати на провадження або розгляд справи - _______грн.
 
(реквiзити документiв, що пiдтверджують зазначенi витрати)
Додатки: на __________ арк.
Керiвник митного органу _____________
(пiдпис)
___________________________
(П. I. Б.)
Головний бухгалтер ______________
(пiдпис)
___________________________
(П. I. Б.)
(додаток у редакцiї наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115, iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 09.06.2020р. N 281)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
15.06.2012 N 731
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
09 липня 2012 р. за N 1142/21454

РРозмiри вiдшкодувань за зберiгання на складах митних органiв товарiв i транспортних засобiв

(заголовок iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 19.03.2019р. N 115, вiд 09.06.2020р. N 281)
N з/п Категорiї товарiв Розмiр плати в євро за добу
1 Товари в закритому сховищi (на складi):  
за пiддон (800 х 1200 мм) 2,0
за кубiчний метр (якщо товар зберiгається не на пiддонах) 1,0
2 Товари на вiдкритих майданчиках:  
за пiддон (800 х 1200 мм) 1,0
за кубiчний метр (якщо товар зберiгається не на пiддонах) 0,5
3 Транспортнi засоби, за одиницю:  
мотоцикли, моторолери, мотонарти та iншi мототранспортнi засоби 5,0
легковi автомобiлi, мiкроавтобуси (максимальна вага яких не перевищує 3500 кг i кiлькiсть мiсць для сидiння, крiм сидiння водiя, не перевищує восьми) 10,0
вантажнi автомобiлi, автобуси (дозволена максимальна вага яких перевищує 3500 кг та/або якi мають бiльше восьми мiсць для сидiння, крiм сидiння водiя) 22,0
iншi (за квадратний метр займаної площi) 1,0
 
Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку
М. О. Чмерук

 

Додаток
до наказу Мiнiстерства фiнансiв України
15.06.2012 N 731

ПЕРЕЛIК
наказiв Державної митної служби України, що втратили чиннiсть

     1. Пункт 1 наказу Державної митної служби України вiд 29 липня 2008 року N 821 "Про затвердження Порядку справляння плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв та внесення змiн до деяких наказiв Державної митної служби України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 18 серпня 2008 року за N 760/15451.

     2. Наказ Державної митної служби України вiд 15 червня 2009 року N 552 "Про затвердження Порядку проведення розрахункiв сум витрат у справах про порушення митних правил та їх вiдшкодування", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 18 серпня 2009 року за N 780/16796.

     3. Наказ Державної митної служби України вiд 25 травня 2010 року N 512 "Про внесення змiн до Порядку проведення розрахункiв сум витрат у справах про порушення митних правил та їх вiдшкодування", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 13 липня 2010 року за N 516/17811.

Директор Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку М. О. Чмерук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.