ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

30.01.2015 N 2806/7/99-99-25-01-17

 

Керiвникам митниць


Щодо порядку нарахування додаткового iмпортного збору

     У зв'язку зi зверненням Американської Торгiвельної Палати щодо порядку визначення бази оподаткування податком на додану вартiсть у разi запровадження додаткового iмпортного збору повiдомляємо.

     Законами України "Про заходи щодо стабiлiзацiї платiжного балансу України вiдповiдно до статтi XII Генеральної угоди з тарифiв i торгiвлi 1994 року" вiд 28.12.2014 N 73-VIII та "Про внесення змiн до Митного кодексу України i щодо стабiлiзацiї платiжного балансу" вiд 28.12.2014 N 74-VIII передбачено запровадження додаткового iмпортного збору пiсля завершення консультацiй з мiжнародними фiнансовими органiзацiями та опублiкування вiдповiдного рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України.

     У вiдповiдностi до цих законiв додатковий iмпортний збiр включено до перелiку особливих видiв мита, якi, в свою чергу, є рiзновидом мита (стаття 271 Митного кодексу України).

     Вiдповiдно до пункту 190.1 статтi 190 Податкового кодексу України базою оподаткування для товарiв, що ввозяться на митну територiю України, є договiрна (контрактна) вартiсть, але не нижче митної вартостi цих товарiв, визначеної вiдповiдно до роздiлу III Митного кодексу України, з урахуванням мита та акцизного податку, що пiдлягають сплатi i включаються до цiни товарiв.

     Таким чином, у разi набрання чинностi вищезазначених законiв при нарахуваннi податку на додану вартiсть до бази оподаткування цим податком включаються суми додаткового iмпортного збору.

Заступник Голови А.В. Макаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.