ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

02.03.2004р. N 25/4-9-17/2495-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про митне оформлення вiдходiв

     У зв'язку iз запитами, що надходять до Держмитслужби стосовно контролю за вiдходами, що залишилися пiсля переробки давальницької сировини, повiдомляємо.

     Вiдповiдно до роздiлу 1 Порядку застосування митних режимiв переробки на митнiй територiї України та переробки за межами митної територiї України, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 13.09.03 N 609:

     залишки переробки - частина матерiалiв, речовин, що утворилися внаслiдок виконання операцiй з переробки товарiв;

     вiдходи переробки - будь-якi матерiали, предмети та речовини, що утворюються в процесi виконання операцiй з переробки товарiв i не мають подальшого використання за мiсцем утворення чи виявлення та яких їх власник повинен позбутися шляхом утилiзацiї чи видалення.

     При цьому, вiдповiдно до роздiлу 4 цього Порядку:

     залишки, що утворилися в процесi переробки, до завершення строку переробки повиннi бути заявленi пiдприємством до митного оформлення у вiдповiдний митний режим, залежно вiд умов зовнiшньоекономiчного договору, з додержанням вимог законодавства України;

     вiдходи переробки пiдлягають знищенню (утилiзацiї чи видаленню) вiдповiдно до законодавства України.

     Законодавство про вiдходи складається iз законiв України "Про вiдходи", "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про забезпечення санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення", "Про поводження з радiоактивними вiдходами", "Про металобрухт", Кодексу України про надра та iнших нормативно-правових актiв.

     Крiм цього, Законом України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" не встановлено заборон на знищення на митнiй територiї України вiдходiв, якi утворилися в результатi переробки давальницької сировини.

     Порядок застосування митного режиму знищення або руйнування до товарiв, що перебувають пiд митним контролем затверджено наказом Держмитслужби вiд 24.12.03 N 905.

Заступник Голови Служби А.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.