ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

19.11.05 N 1130


Про затвердження Порядку проведення монiторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень в зонi дiяльностi Одеської митницi та Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику

     З метою вдосконалення контролю за товарами, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень через пункти пропуску для морського сполучення в зонi дiяльностi Одеської митницi для вiльного обiгу, наказу Держмитслужби вiд 28.10.05 N 1052 "Про посилення органiзацiйних заходiв" наказую:

     1. Затвердити Порядок проведення монiторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень в зонi дiяльностi Одеської митницi та Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику (далi - Порядки), що додаються.

     2. Забезпечити з 21.11.05 у зонi дiяльностi Одеської митницi здiйснення постiйного монiторингу товарiв, заявлених в режимi iмпорту за ВМД типу "IМ40", "IМ40Г", "IМ40ТД", "IМ40ПМД", "IМ74", "IМ40НД", а також ПП та ПД;

     3. Начальникам регiональних митниць, митниць забезпечити виконання цього Порядку в частинi здiйснення постiйного монiторингу прийнятих до митного оформлення вантажних митних декларацiй на окремi види товарiв, визначенi в додатках N до цього наказу, та проведення митного оформлення iз застосування окремих форм митного контролю товарiв i транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України в контейнерах у митному режимi iмпорту через пункти пропуску для морського сполучення в зонi дiяльностi Одеської митницi.

     4. Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики (Копосов С.А.) до 25.11.05 внести змiни до вiдповiдного програмного забезпечення у частинi реалiзацiї вимог цього Порядку.

     5. Керiвник робочої групи призначається наказом Департаменту аналiзу ризикiв та аудиту.

     6. Розпорядження керiвника робочої групи обов'язкове для виконання митними органами.

     7. Загальну координацiю дiй, пов'язаних з виконанням цього наказу, покласти на начальника Департаменту аналiзу ризикiв та аудиту Конєва О.I.

     8. Установити, що цей наказ набирає чинностi 21.11.05.

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Федорова О.О.

Голова Державної митної служби України О.Б.Єгоров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
вiд 19.11.2005 р. N 1130

Порядок проведення монiторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень в зонi дiяльностi Одеської митницi та Порядок здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику

1. Загальнi положення

     Цi Порядки розроблено вiдповiдно до статтi 41 Митного кодексу України, Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.1997 N 574 (зi змiнами й доповненнями), Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 20.04.2005 N 314 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї" i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.05 за N 439/10719, Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.1998 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.1999 за N 42/3335, Порядку заповнення та використання попереднього повiдомлення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 24.04.1999 N 240 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 14.05.1999 N 306/3599 (iз змiнами й доповненнями) та Положення про порядок контролю за ввезенням, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 28.02.2003 N 129 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 03.06.2003 за N 424/7745 (iз змiнами й доповненнями).

     Метою цих Порядкiв є визначення умов здiйснення монiторингу вантажних митних декларацiй (далi - ВМД), поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень у зонi дiяльностi Одеської митницi, встановлення єдиного механiзму застосування окремих форм митного контролю при проведеннi митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику, шляхом присвоєння цим формам контролю тризначного коду для конфiденцiйного та оперативного їх застосування, запровадження аналiзу статистичної iнформацiї про результати проведення митного огляду таких товарiв i транспортних засобiв, а також запровадження форм звiтностi про ефективнiсть застосування окремих форм митного контролю до таких товарiв i транспортних засобiв.

2. Порядок проведення монiторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень у зонi дiяльностi Одеської митницi

     2.1. Окремi форми митного контролю, визначенi цим Порядком, строк їх застосування та форми звiтностi, встановлюються щодо:

     - товарiв, заявлених в режимi iмпорту за ВМД типу "IМ40", "IМ40Г", "IМ40ТД", "IМ40ПМД", "IМ74", "IМ40НД", а також ПП та ПД;

     - окремих груп, товарних позицiй i кодiв товарiв згiдно з УКТЗЕД;

     - окремих видiв транспортних засобiв;

     - способiв перемiщення товарiв;

     - зон дiяльностi окремих митних органiв;

     - в iнших випадках.

     2.2. Митний контроль i митне оформлення товарiв i транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень у зонi дiяльностi Одеської митницi, здiйснюються пiдроздiлами митного оформлення Одеської митницi (далi ПМО).

     2.3. Митний контроль i митне оформлення товарiв, увезених на митну територiю України в контейнерах, митницею вiдправлення яких є Одеська митниця, здiйснюється пiдроздiлами митного оформлення митниць призначення.

     2.4. Перевiрка вiдповiдностi заповнення граф ВМД вимогам нормативних документiв Держмитслужби здiйснюється за допомогою спецiалiзованого програмного забезпечення шляхом форматно - логiчного контролю. За допомогою програмного модулю монiторингу ВМД, надiсланих до Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби (далi - ЄАIС), на наявнiсть даних, якi вiднесенi до визначених критерiїв ризику, формуються реєстри ВМД, до яких потрiбно застосовувати обов'язковi (додатковi) форми митного контролю (далi - реєстр ВР1) та реєстри ВМД, до яких не потрiбно застосовувати обов'язковi (додатковi) форми митного контролю (далi - реєстр ПР1) додаток 2.

     2.5. Посадовi особи Одеської митницi та митниць призначення, якi здiйснюють оформлення ВМД, у строк, що не перевищує 30 хвилин з моменту її прийняття до митного оформлення, забезпечують надсилання електронної копiї ВМД до програмно-iнформацiйного комплексу (далi - ПIК) "Реєстр ВМД, поданих до митного оформлення" ЄАIС Держмитслужби.

     2.6. Всi реєстри електронних копiй ВМД, сформованi програмно-iнформацiйним комплексом "Автоматизована система митного оформлення товарiв та iнших предметiв" (далi - АСМО), з вiдмiткою уповноваженої посадової особи митного органу "Пiд митним контролем" (далi - ПМК), протягом 10 хвилин надсилаються засобами електронної пошти на поштовi скриньки вiдповiдних аналiтичних груп з проведення постiйного монiторингу прийнятих до митного оформлення ВМД на окремi види товарiв з метою визначення необхiдностi та контролю застосування обов'язкових (додаткових) форм митного контролю по вiдношенню до цих товарiв.

     2.7. До товарiв, зазначених у ВМД, занесених у реєстр ВР1, у обов'язковому порядку застосовуються окремi форми митного контролю, яким присвоюється тризначний код (згiдно з додатком 1) 103-2, 502-2, 701-2. Можливе застосування додаткових окремих форм митного контролю 110-2, 504-2, 703-2 (згiдно з додатком 1).

     2.8. Пiсля застосування обов'язкових (додаткових) окремих форм митного контролю аналiтичними групами формується звiт про ефективнiсть застосування цих форм (додаток 3).

     2.9. На пiдставi аналiзу реєстрiв ВР1 та ПР1, робочою групою Держмитслужби та посадовими особами ДАР, формується додатковий реєстр ВМД, якi пiдпали пiд критерiї ризику (далi - реєстр ВР2) та додатковий реєстр ВМД, якi не пiдпали пiд критерiї ризику (далi - реєстр ПР2) додаток 2.

     2.10 Для товарiв, зазначених у ВМД, що були занесенi до реєстру ВР2, визначаються коди обов'язкових 103-2, 502-2, 701-2 (додаткових - 110-2, 504-2, 703-2) окремих форм митного контролю (згiдно з додатком 1).

     2.11. У разi необхiдностi направляються запити для прийняття рiшень з питань, вiднесених до компетенцiї профiльних департаментiв та управлiнь Держмитслужби.

3. Порядок здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику

     3.1. Посадовi особи пiдроздiлiв митного оформлення Одеської митницi (далi - ПМО):

     - отримують вiд адмiнiстрацiї судна документи на вантаж (коносамент, сервiсний коносамент, манiфести) та їх електроннi копiї пiд час роботи комiсiї, що складається з представникiв органу охорони державного кордону, митного органу, агентської органiзацiї (морського агента) та адмiнiстрацiї порту, а в передбачених законодавством випадках - iнших контрольних органiв;

     - формують електронний реєстр товарiв за формою Журналу реєстрацiї товарiв, що надходять на митну територiю України на суднах закордонного плавання;

     - проводять, спiльно з працiвниками порту, перевiрку вiдповiдностi даних, заявлених у документах на вантаж (коносаментi, сервiсному коносаментi, манiфестах), та фактично вивантажених контейнерiв (номери контейнерiв, кiлькiсть контейнерiв, об'єм) на вантажний майданчик порту (контейнерний термiнал);

     - проводять звiрку вiдомостей, зазначених в електронному Журналi реєстрацiї товарiв, що надходять на митну територiю України на суднах закордонного плавання, та вiдомостей, отриманих пiд час розвантаження судна (номери контейнерiв, кiлькiсть контейнерiв, об'єм);

     - протягом 10 хвилин направляють сформований реєстр товарiв до аналiтичного пiдроздiлу Одеської митницi;

     - вносять iнформацiю щодо перемiщення товарiв до електронного Журналу реєстрацiї товарiв, що надходять на митну територiю України на суднах закордонного плавання, в тому числi, i за результатами перевантаження (стаферовки) з контейнерiв на iншi транспортнi засоби;

     - за допомогою АСМО виконують процедури прийняття ВМД до оформлення, передбаченi роздiлом 3 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.04.2005 N 314 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.05 за N 439/10719;

     - протягом 10 хвилин направляють електронну копiю ВМД до вiдповiдного аналiтичного пiдроздiлу Одеської митницi;

     - забезпечують надсилання електронної копiї ВМД до програмно-iнформацiйного комплексу "Реєстр ВМД, поданих до оформлення" ЄАIС у строк, що не перевищує 30 хвилин з моменту прийняття ВМД до митного оформлення;

     - у разi перемiщення окремих видiв товарiв через митний кордон України здiйснюють процедури, передбаченi для митного органу вiдправлення (прикордонної митницi) призначення Положенням про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.1998 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.1999 за N 42/3335 та Положенням про порядок контролю за ввезенням на митну територiю України окремих видiв товарiв, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 28.02.2003 N 129 i зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 03.06.2003 за N 424/7745.

     - пiсля отримання iнформацiї по реєстрам ВР1, ВР2 з використанням АСМО вводять iнформацiю про застосовану форму контролю.

     3.2. Посадовi особи ПМО митницi призначення:

     - при здiйсненнi митного контролю й митного оформлення товарiв, увезених на митну територiю України в контейнерах, митницею вiдправлення яких є Одеська митниця, здiйснюють процедури, передбаченi для митниць призначення Положенням про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.1998 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.1999 за N 42/3335, та Положенням про порядок контролю за ввезенням на митну територiю України окремих видiв товарiв, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 28.02.2003 N 129 i зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 03.06.2003 за N 424/7745;

     - за допомогою АСМО виконують процедури прийняття ВМД до оформлення, передбаченi роздiлом 3 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.04.2005 N 314 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.05 за N 439/10719;

     - протягом 10 хвилин направляють електронну копiю ВМД до аналiтичної групи внутрiшньої митницi;

     - забезпечують надсилання електронної копiї ВМД до програмно-iнформацiйного комплексу "Реєстр ВМД, поданих до митного оформлення" ЄАIС у строк, що не перевищує 30 хвилин з моменту прийняття ВМД до митного оформлення;

     - у разi перемiщення окремих видiв товарiв через митний кордон України здiйснюють процедури, передбаченi для митницi призначення Положенням про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.1998 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.1999 за N 42/3335 та Положенням про порядок контролю за ввезенням на митну територiю України окремих видiв товарiв, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 28.02.2003 N 129 i зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 03.06.2003 за N 424/7745.

     - пiсля отримання iнформацiї за реєстрами ВР1, ВР2 з використанням АСМО вводять iнформацiю про результати застосування обов'язкових (додаткових) форм митного контролю.

     3.3. Посадовi особи аналiтичних груп Одеської митницi:

     - приймають електроннi копiї ВМД вiд ПМО;

     - формують реєстри ВР1 та ПР1 з використанням АСМО та критерiїв оцiнки ризикiв;

     - визначають коди обов'язкових 103-2, 502-2, 701-2 (додаткових - 110-2, 504-2, 703-2) окремих форм митного контролю (згiдно з додатком 1), якi необхiдно застосувати до товарiв, зазначених у ВМД, що занесенi до реєстру ВР1;

     - протягом 10 хвилин засобами електронного зв'язку надсилають реєстр ВР1 до ПМО, робочої групи Держмитслужби та Департаменту аналiзу ризикiв та аудиту (далi - ДАР);

     - протягом 10 хвилин засобами електронного зв'язку надсилають реєстр ПР1 до робочої групи Держмитслужби та ДАР;

     - контролюють застосування посадовими особами ПМО обов'язкових (додаткових) форм митного контролю та беруть участь у проведеннi митного контролю за цими формами;

     - кожнi 30 хвилин протягом робочого часу, за допомогою ПIК "Реєстр ВМД, що потребують окремих форм митного контролю" ЄАIС Держмитслужби, переглядають реєстри ВР2 та ПР2, якi сформованi робочою групою Держмитслужби, та контролюють внесення iнформацiї пiдроздiлами ПМО про результати застосування обов'язкових (додаткових) форм митного контролю;

     - контролюють виконання ПМО, та приймають участь разом з ПМО у застосуваннi обов'язкових (додаткових) окремих форм митного контролю до товарiв, зазначених у ВМД, якi були занесенi у реєстри ВР2 та ПР2;

     - за встановленою формою (додаток 3) подають звiти робочiй групi Держмитслужби та ДАР про ефективнiсть застосування обов'язкових (додаткових) окремих форм митного контролю до товарiв, зазначених у ВМД, якi були занесенi у реєстри ВР1, ВР2, ПР2 до 10 години дня, наступного за звiтним.

     3.4. Посадовi особи аналiтичного групи митницi призначення:

     - приймають електроннi копiї ВМД вiд ПМО митницi призначення;

     - формують реєстри ВР1 та ПР1 з використанням АСМО та критерiїв оцiнки ризикiв;

     - визначають коди обов'язкових 103-2, 502-2, 701-2 (додаткових - 110-2, 504-2, 703-2) окремих форм митного контролю (згiдно з додатком 1), якi необхiдно застосувати до товарiв, зазначених у ВМД, що занесенi до реєстру ВР1;

     - протягом 10 хвилин засобами електронного зв'язку надсилають реєстр ВР1 до ПМО, робочої групи Держмитслужби та ДАР;

     - протягом 10 хвилин засобами електронного зв'язку надсилають реєстр ПР1 до робочої групи Держмитслужби та ДАР;

     - контролюють застосування посадовими особами ПМО обов'язкових (додаткових) форм митного контролю та беруть участь у проведеннi митного контролю за цими формами;

     - кожнi 30 хвилин протягом робочого часу, за допомогою ПIК "Реєстр ВМД, що потребують окремих форм митного контролю" ЄАIС Держмитслужби, переглядають оновлення реєстрiв ВР2 та ПР2, якi сформованi робочою групою Держмитслужби;

     - контролюють виконання ПМО та приймають участь разом з ПМО у застосуваннi обов'язкових (додаткових) окремих форм митного контролю до товарiв, зазначених у ВМД, якi були занесенi у реєстри ВР2 та ПР2;

     - контролюють внесення iнформацiї пiдроздiлами ПМО про результати застосування обов'язкових (додаткових) форм митного контролю про ефективнiсть застосування цих форм (додаток 3);

     - за встановленою формою (додаток 3) подають звiти робочiй групi Держмитслужби та ДАР про ефективнiсть застосування обов'язкових (додаткових) окремих форм митного контролю до товарiв, зазначених у ВМД, якi були занесенi у реєстри ВР1, ВР2, ПР2 до 10 години дня, наступного за звiтним.

     3.5. Посадовi особи ДАР:

     - засобами електронного зв'язку приймають реєстри ВР1 та ПР1 вiд аналiтичних пiдроздiлiв Одеської митницi;

     - за допомогою критерiїв ризику та наявної iнформацiї здiйснюють аналiз реєстрiв ВР1 та ПР1;

     - формують реєстри ВМД, до яких потрiбно застосовувати обов'язковi (додатковi) окремi форми митного контролю (далi - реєстр ВР2);

     - для товарiв, зазначених у ВМД, якi були занесенi до реєстру ВР2, зазначають коди обов'язкових (додаткових) окремих форм митного контролю (згiдно з додатком 1), якi необхiдно застосувати до цих товарiв, та протягом 10 хвилин направляють їх до робочої групи Держмитслужби;

     - у разi необхiдностi готують запити до профiльних департаментiв та управлiнь Держмитслужби, з питань, вiднесених до їх компетенцiї.

     3.6. Члени робочої групи Держмитслужби:

     - засобами електронного зв'язку приймають реєстри ВР1, ПР1 вiд аналiтичних груп Одеської митницi та митниць призначення;

     - за допомогою критерiїв ризикiв та наявної iнформацiї здiйснюють аналiз реєстрiв ВР1, ПР1;

     - у разi виявлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику формують реєстри ВМД, зазначають коди обов'язкових (додаткових) окремих форм митного контролю (згiдно з додатком 1), якi необхiдно застосувати до цих товарiв, та протягом 10 хвилин за допомогою ПIК "Реєстр ВМД, що потребують окремих форм митного контролю" розмiщують цi реєстри у ЄАIС;

     - засобами електронного зв'язку приймають реєстри ВР2 вiд ДАР;

     - щотижня подають керiвництву Держмитслужби звiт про ефективнiсть застосування окремих форм митного контролю за встановленою формою (додаток 2);

     - у разi необхiдностi готують запити до профiльних департаментiв та управлiнь Держмитслужби з питань, вiднесених до їх компетенцiї.

     3.7. Посадовi особи Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики:

     - забезпечують розробку та супроводження ПIК для здiйснення монiторингу ВМД поданих до митного оформлення, отримання iнформацiї вiд Одеської митницi та митниць призначення, доступ до ПIК та отримання необхiдної iнформацiї для посадових осiб ПМО, аналiтичних груп Одеської митницi та митниць призначення, ДАР та робочої групи Держмитслужби.

     - забезпечують своєчасне формування файлiв оновлення профiлiв ризику АСМО на основi даних, наданих посадовими особами ПМО, аналiтичними групами Одеської митницi, аналiтичними групами митниць призначення, ДАР та робочої групи Держмитслужби;

     - надання iнформацiї про файли оновлення АСМО до митних органiв шляхом розмiщення їх на вiдповiдному FTP серверi.

     3.8. Посадовi особи Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи:

     - у разi надходження вiд робочої групи Держмитслужби, ДАР, ПМО та аналiтичних пiдроздiлiв Одеської митницi та митниць призначення запитiв з питань, вiднесених до компетенцiї Управлiння, забезпечують заходи по прийняттю рiшення за цими питаннями.

     3.9. Посадовi особи Управлiння митної вартостi:

     - у разi надходження вiд робочої групи Держмитслужби, ДАР, ПМО та аналiтичних пiдроздiлiв Одеської митницi та митниць призначення запитiв з питань, вiднесених до компетенцiї Управлiння, забезпечують заходи по прийняттю рiшення за цими питаннями.

     3.10. Посадовi особи Департаменту митних платежiв:

     - у разi надходження вiд робочої групи Держмитслужби, ДАР, ПМО та аналiтичних пiдроздiлiв Одеської митницi та митниць призначення запитiв з питань, вiднесених до компетенцiї Департаменту, забезпечують заходи по прийняттю рiшення за цими питаннями.

Начальник Департаменту аналiзу ризикiв та аудиту О.I.Конєв

 

Додаток 1
до порядку проведення монiторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень в зонi дiяльностi Одеської митницi та Порядок здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику

Перелiк окремих форм митного контролю та їх кодiв

Код Форма контролю Примiтки
100 Огляд  
101 Вiзуальний огляд транспортного засобу з метою перевiрки цiлостi митного забезпечення  
101-1 Вiзуальний огляд транспортного засобу з метою перевiрки цiлостi митного забезпечення в пунктi пропуску  
101-2 Вiзуальний огляд транспортного засобу з метою перевiрки цiлостi митного забезпечення в митницi оформлення  
102 Огляд з вiдкриттям вантажного вiдсiку транспортного засобу без вивантаження товарiв  
102-1 Огляд з вiдкриттям вантажного вiдсiку транспортного засобу без вивантаження товарiв в пунктi пропуску  
102-2 Огляд з вiдкриттям вантажного вiдсiку транспортного засобу без вивантаження товарiв в митницi оформлення  
103 Повне або часткове вивантаження товарiв з перевiркою вiдповiдностi їх кiлькостi даним, зазначеним у товаро-супровiдних документах  
103-1 Повне або часткове вивантаження товарiв з перевiркою вiдповiдностi їх кiлькостi даним, зазначеним у товаро-супровiдних документах в пунктi пропуску  
103-2 Повне або часткове вивантаження товарiв з перевiркою вiдповiдностi їх кiлькостi даним, зазначеним у товаро-супровiдних документах в митницi оформлення  
104 Поглиблений огляд iз залученням спiльних спецiальних оглядових груп (ССОГ) з представникiв органу охорони державного кордону, митного органу та iнших контрольних служб i (при потребi) з розвантаженням товарiв, повним або частковим демонтажем вузлiв та агрегатiв транспортного засобу  
104-1 Поглиблений огляд iз залученням спiльних спецiальних оглядових груп (ССОГ) з представникiв органу охорони державного кордону, митного органу та iнших контрольних служб i (при потребi) з розвантаженням товарiв, повним або частковим демонтажем вузлiв та агрегатiв транспортного засобу в пунктi пропуску  
104-2 Поглиблений огляд iз залученням спiльних спецiальних оглядових груп (ССОГ) з представникiв органу охорони державного кордону, митного органу та iнших контрольних служб i (при потребi) з розвантаженням товарiв, повним або частковим демонтажем вузлiв та агрегатiв транспортного засобу в митницi оформлення  
105 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням технiчних засобiв контролю  
105-1 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням технiчних засобiв контролю в пунктi пропуску  
105-2 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням технiчних засобiв контролю в митницi оформлення  
106 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням ваговимiрювальних пристроїв  
106-1 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням ваговимiрювальних пристроїв в пунктi пропуску  
106-2 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням ваговимiрювальних пристроїв в митницi оформлення  
107 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням рентгенапаратури  
107-1 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням рентгенапаратури в пунктi пропуску  
107-2 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням рентгенапаратури в митницi оформлення  
108 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вiзуально-оптичних приладiв  
108-1 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вiзуально-оптичних приладiв в пунктi пропуску  
108-2 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вiзуально-оптичних приладiв в митницi оформлення  
109 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вимiрювача довжини  
109-1 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вимiрювача довжини в пунктi пропуску  
109-2 Огляд товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вимiрювача довжини в митницi оформлення  
110 Поглиблений огляд iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи  
110-1 Поглиблений огляд iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в пунктi пропуску  
110-2 Поглиблений огляд iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в митницi призначення  
200 Переогляд  
201 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням представникiв iнших органiв державної влади, що здiйснюють контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України  
201-1 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням представникiв iнших органiв державної влади, що здiйснюють контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України в пунктi пропуску  
201-2 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням представникiв iнших органiв державної влади, що здiйснюють контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України в митницi оформлення  
202 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням представникiв правоохоронних органiв  
202-1 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням представникiв правоохоронних органiв в пунктi пропуску  
202-2 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням представникiв правоохоронних органiв в митницi оформлення  
203 Силами пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з митними правопорушеннями  
203-1 Силами пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з митними правопорушеннями в пунктi пропуску  
203-2 Силами пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з митними правопорушеннями в митницi оформлення  
204 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки  
204-1 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки в пунктi пропуску  
204-2 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки в митницi оформлення  
205 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи  
205-1 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в пунктi пропуску  
205-2 Силами пiдроздiлу митного органу iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в митницi оформлення  
206 Силами пiдроздiлiв митної варти  
206-1 Силами пiдроздiлiв митної варти в пунктi пропуску  
206-2 Силами пiдроздiлiв митної варти в митницi оформлення  
207 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням посадових осiб iнших структурних пiдроздiлiв митних органiв  
207-1 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням посадових осiб iнших структурних пiдроздiлiв митних органiв в пунктi пропуску  
207-2 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням посадових осiб iнших структурних пiдроздiлiв митних органiв в митницi оформлення  
208 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням представникiв правоохоронних органiв  
208-1 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням представникiв правоохоронних органiв в пунктi пропуску  
208-2 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням представникiв правоохоронних органiв в митницi оформлення  
209 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням представникiв iнших органiв державної влади, що здiйснюють контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України  
209-1 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням представникiв iнших органiв державної влади, що здiйснюють контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України в пунктi пропуску  
209-2 Силами пiдроздiлiв митної варти iз залученням представникiв iнших органiв державної влади, що здiйснюють контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України в митницi оформлення  
300 Перевiрка системи звiтностi та облiку товарiв  
301 Облiк товарiв i транспортних засобiв за окремими ознаками  
301-1 Облiк товарiв i транспортних засобiв за окремими ознаками в пунктi пропуску  
301-2 Облiк товарiв i транспортних засобiв за окремими ознаками в митницi оформлення  
302 Перевiрка системи звiтностi та облiку товарiв на пiдприємствах - учасниках ЗЕД посадовими особами пiдроздiлiв контролю митної вартостi та номенклатури  
303 Перевiрка системи звiтностi та облiку товарiв на пiдприємствах - учасниках ЗЕД посадовими особами пiдроздiлiв митних платежiв  
304 Перевiрка системи звiтностi та облiку товарiв на пiдприємствах - учасниках ЗЕД iз залученням представникiв податкових органiв  
305 Перевiрка системи звiтностi та облiку товарiв на пiдприємствах - учасниках ЗЕД iз залученням представникiв ГоловКРУ  
306 Перевiрка системи звiтностi та облiку товарiв на пiдприємствах - учасниках ЗЕД iз залученням посадових осiб вiддiлу контролю службової дiяльностi митних органiв та аудиту ЦБАР  
400 Огляд територiй i примiщень, де перебувають або можуть перебувати товари й транспортнi засоби, що пiдлягають митному контролю, чи провадиться дiяльнiсть, контроль за якою покладено на митнi органи  
401 Складiв тимчасового зберiгання  
402 Митних лiцензiйних складiв  
403 Спецiальних митних зон  
405 Магазинiв безмитної торгiвлi  
406 Окремих зон митного контролю  
406-1 Окремих зон митного контролю в пунктi пропуску  
406-2 Окремих зон митного контролю в митницi оформлення  
500 Комiсiйний огляд  
501 Посадовими особами вантажних вiддiлiв за участю начальникiв структурних пiдроздiлiв  
501-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв за участю начальникiв структурних пiдроздiлiв в пунктi пропуску  
501-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв за участю начальникiв структурних пiдроздiлiв в митницi оформлення  
502 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури  
502-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури в пунктi пропуску  
502-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури в митницi оформлення  
503 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв митних платежiв  
503-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв митних платежiв в пунктi пропуску  
503-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв митних платежiв в митницi оформлення  
504 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з порушеннями митних правил  
504-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з порушеннями митних правил в пунктi пропуску  
504-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з порушеннями митних правил в митницi оформлення  
505 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки  
505-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки в пунктi пропуску  
505-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки в митницi оформлення  
506 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням представникiв ДПА  
506-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням представникiв ДПА в пунктi пропуску  
506-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням представникiв ДПА в митницi оформлення  
507 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням незалежних експертiв  
507-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням незалежних експертiв в пунктi пропуску  
507-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням незалежних експертiв в митницi оформлення  
508 Посадовими особами вантажних вiддiлiв з обов'язковим залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи  
508-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв з обов'язковим залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в пунктi пропуску  
508-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв з обов'язковим залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в митницi оформлення  
509 Посадовими особами вантажних вiддiлiв з обов'язковим проведенням експертизи НДЕКЦ УМВС  
509-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв з обов'язковим проведенням експертизи НДЕКЦ УМВС в пунктi пропуску  
509-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв з обов'язковим проведенням експертизи НДЕКЦ УМВС в митницi оформлення  
600 Митнi забезпечення та iншi засоби iдентифiкацiї  
601 Митне забезпечення типу 3 (три)  
602 Додатковi запiрно-пломбувальнi пристрої *
602-1 Додатковi запiрно-пломбувальнi пристрої в пунктi пропуску  
602-2 Додатковi запiрно-пломбувальнi пристрої в митницi оформлення  
603 Забезпечення вiдправника  
604 Забезпечення перевiзника  
604-1 Забезпечення перевiзника в пунктi пропуску  
604-2 Забезпечення перевiзника в митницi оформлення  
605 Захиснi номернi пакети одноразового використання *
605-1 Захиснi номернi пакети одноразового використання в пунктi пропуску  
605-2 Захиснi номернi пакети одноразового використання в митницi оформлення  
606 Захиснi номернi пакети багаторазового використання з системою пломбування *
606-1 Захиснi номернi пакети багаторазового використання з системою пломбування в пунктi пропуску  
606-2 Захиснi номернi пакети багаторазового використання з системою пломбування в митницi оформлення  
607 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами унiфiкованого адмiнiстративного документу форми МД-2 *
608 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами книжки МДП (мiжнароднi дорожнi перевезення) *
609 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами посвiдчення на реєстрацiю транспортного засобу (номерних агрегатiв) в органах ДАI МВС України (МД-6) *
610 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами декларацiї на ввезення/вивезення транспортного засобу iндивiдуального користування, вузла, агрегату форми МД-7 *
611 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами iнвойсiв *
611-1 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами iнвойсiв в пунктi пропуску  
611-2 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами iнвойсiв в митницi оформлення  
612 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами документiв контролю доставки вантажiв *
612-1 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами документiв контролю доставки вантажiв в пунктi пропуску  
612-2 Захист спецiальними голографiчними захисними елементами документiв контролю доставки вантажiв в митницi оформлення  
700 Перевiрка документiв та вiдомостей  
701 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури  
701-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури в пунктi пропуску  
701-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури в митницi оформлення  
702 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв митних платежiв  
702-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв митних платежiв в пунктi пропуску  
702-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв митних платежiв в митницi оформлення  
703 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з порушеннями митних правил  
703-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з порушеннями митних правил в пунктi пропуску  
703-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв вiддiлень, служб боротьби з порушеннями митних правил в митницi оформлення  
704 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки  
704-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки в пунктi пропуску  
704-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки в митницi оформлення  
705 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи  
705-1 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в пунктi пропуску  
705-2 Посадовими особами вантажних вiддiлiв iз залученням для проведення експертизи фахiвцiв експертних пiдроздiлiв Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи в митницi оформлення  
800 Усне опитування  
900 Запит до митних органiв iнших країн  
901 Щодо вiдповiдностi вартостi (фактурної чи контрактної) товару, заявленiй декларантом  
902 Щодо пiдтвердження факту перемiщення товарiв та транспортних засобiв через кордон сумiжної країни  
903 Iнформацiї про суб'єктiв ЗЕД  
904 Щодо вiдповiдностi виду товару (код, вага тощо)  
905 Щодо пiдтвердження країни походження  

     * - використання зазначених форм митного контролю здiйснюється при наявностi на складах Управлiння матерiально-технiчного забезпечення вiдповiдних забезпечень.

 

Додаток 2
до Порядку проведення монiторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень в зонi дiяльностi Одеської митницi та Порядок здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику
Форма
Начальнику регiональної митницi (митницi)

Про необхiднiсть застосування окремих форм митного контролю товарiв i транспортних засобiв

     На виконання наказу Держмитслужби України вiд "___" ________ 200__ р. N _____ застосувати у зонi дiяльностi _____________ митницi (митного поста, пункту пропуску) окремi форми митного контролю (коди _____) товарiв, що перемiщуються за ВМД N ____________ вiд "___" __________ 200_ р.

     Звiти про ефективнiсть застосування окремих форм митного контролю товарiв i транспортних засобiв надсилати за формою, наведеною в додатку 3 до Тимчасового порядку проведення експерименту iз застосування окремих форм митного контролю товарiв i транспортних засобiв, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд "___" __________ 200__ р. N____, до 1800 "___" __________ 200__ р. до Департаменту iнформацiйного забезпечення та митної статистики на поштову скриньку "Robocha gruppa".

Керiвник робочої групи    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 3
до порядку проведення монiторингу ВМД, поданих до митного оформлення на товари, що ввозяться на митну територiю України iз застосуванням контейнерних перевезень в зонi дiяльностi Одеської митницi та Порядок здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, якi пiдпадають пiд критерiї ризику

Форма звiту про ефективнiсть застосування окремих форм митного контролю товарiв i транспортних засобiв

N з/п N
ВМД
Дата оформ лення ВМД Код товару за
УКТЗЕД
Код окремої форми
митного контролю
Код результатiв проведення
митного огляду товарiв
Ефективнiсть застосування
окремої форми митного контролю:
0 - результат не досягнуто;
1 - результат досягнуто
1 3 2 4 5 6 7

     Примiтки:
     1. Якщо митний огляд не проводився, то до графи 6 вiдомостi не вносяться.
     2. Пiд термiном "результат досягнуто" слiд розумiти:
     - збiльшення митної вартостi товару;
     - донарахування сум податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв);
     - виявлення факту порушення митного законодавства;
     - тощо.

Начальник
  митницi    
(пiдпис, дата) (iнiцiали, прiзвище)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.