Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
м. Київ

29.10.2012 N 450


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
02 листопада 2012 р. за N 1844/22156


     Вiдповiдно до статтi 99 Конституцiї України, статей 7, 25, 30, 44 та 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", роздiлiв II та III Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1993 року N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", з урахуванням Концепцiї забезпечення нацiональної безпеки у фiнансовiй сферi, схваленої розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 серпня 2012 року N 569-р, з метою зниження рiвня доларизацiї економiки України та вдосконалення нормативно-правових актiв Нацiонального банку України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Положення про вiдкриття та функцiонування кореспондентських рахункiв банкiв - резидентiв та нерезидентiв в iноземнiй валютi та кореспондентських рахункiв банкiв-нерезидентiв у гривнях, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 26 березня 1998 року N 118, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 10 квiтня 1998 року за N 231/2671 (зi змiнами), такi змiни:

     1.1. Абзац четвертий пункту 3.6 роздiлу 3 викласти в такiй редакцiї:

     "призначенi для переказiв i взаєморозрахункiв з платiжними органiзацiями мiжнародних платiжних систем вiдповiдно до умов договорiв, зареєстрованих Нацiональним банком України".

     1.2. У роздiлi 4:

     друге речення абзацу першого преамбули виключити.

     У зв'язку з цим третє речення уважати вiдповiдно другим реченням;

     у пунктi 4.3:

     абзац другий пiсля слiв "з нерезидентами" доповнити словами "у тому числi за розрахунками з платiжними органiзацiями мiжнародних платiжних систем вiдповiдно до умов договорiв, зареєстрованих Нацiональним банком України";

     пункт пiсля абзацу десятого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "У разi здiйснення уповноваженим банком України розрахункiв з платiжними органiзацiями мiжнародних платiжних систем вiдповiдно до умов договорiв, зареєстрованих Нацiональним банком України, довiдка податкового органу не подається".

     У зв'язку з цим абзаци одинадцятий - п'ятнадцятий уважати вiдповiдно абзацами дванадцятим - шiстнадцятим.

     2. Затвердити Змiни до Положення про порядок отримання резидентами кредитiв, позик в iноземнiй валютi вiд нерезидентiв i надання резидентами позик в iноземнiй валютi нерезидентам, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 17 червня 2004 року N 270, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 15 липня 2004 року за N 885/9484 (зi змiнами), що додаються.

     3. Унести до пункту 2.1 глави 2 Положення про порядок iноземного iнвестування в Україну, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 10 серпня 2005 року N 280, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29 серпня 2005 року за N 947/11227 (зi змiнами), такi змiни:

     3.1. Абзац четвертий виключити.

     У зв'язку з цим абзаци п'ятий - восьмий уважати вiдповiдно абзацами четвертим - сьомим.

     3.2. В абзацi сьомому слова та цифри "постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 31.08.2001 N 375 "Про затвердження Положення про порядок створення i державної реєстрацiї банкiв, вiдкриття їх фiлiй, представництв, вiддiлень", зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 24.10.2001 за N 906/6097 (iз змiнами)" замiнити словами "нормативно-правового акта Нацiонального банку України, що регулює порядок створення i реєстрацiї банкiв, лiцензування їх дiяльностi, вiдкриття банками вiдокремлених пiдроздiлiв".

     4. Генеральному департаменту грошово-кредитної полiтики (Щербакова О. А.) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для використання в роботi, а банкам України - до вiдома їх клiєнтiв.

     5. Контроль за виконанням цiєї постанови залишаю за собою.

     6. Постанова набирає чинностi з дня її офiцiйного опублiкування, крiм пункту 2, який набирає чинностi одночасно з набранням чинностi пунктом 1 постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 15 червня 2012 року N 246 "Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Нацiонального банку України", зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 09 липня 2012 року за N 1138/21450.

Голова С. Г. Арбузов
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної податкової служби України О. В. Клименко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Правлiння Нацiонального банку України
29.10.2012 N 450
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
02 листопада 2012 р. за N 1844/22156

Змiни до Положення про порядок отримання резидентами кредитiв, позик в iноземнiй валютi вiд нерезидентiв i надання резидентами позик в iноземнiй валютi нерезидентам

     1. У роздiлi I:

     1.1. У главi 2:

     у пунктi 2.1:

     перше речення абзацу другого пiсля слiв "на паперовому носiї" доповнити словами "чи у виглядi електронного документа";

     абзац шостий доповнити словами "(крiм випадку переведення резидента-позичальника на обслуговування з уповноваженого банку, що приєднується до iншого уповноваженого банку, до уповноваженого банку - правонаступника банку, що приєднується)";

     в абзацi сьомому слово "переходу" замiнити словами "переведенням резидента-позичальника на обслуговування з уповноваженого банку, що приєднується до iншого уповноваженого банку, до уповноваженого банку - правонаступника банку, що приєднується, або переходом";

     у пунктi 2.2:

     абзац перший доповнити реченням такого змiсту: "У разi надходження вiд резидента-позичальника до банку повiдомлення у виглядi електронного документа замiсть повiдомлення на паперовому носiї банк використовує паперову копiю вiдповiдного електронного документа";

     у першому реченнi абзацу другого слова "на паперовому носiї" виключити;

     в абзацi другому пункту 2.6 слова "абзацом другим" замiнити словами "абзацом першим";

     в абзацi першому пункту 2.9:

     слова "на пiдставi вiдповiдного письмового обґрунтованого звернення уповноваженого банку" замiнити словами "чи переведення резидента-позичальника на обслуговування з уповноваженого банку, що приєднується до iншого уповноваженого банку, до уповноваженого банку - правонаступника банку, що приєднується, на пiдставi вiдповiдного письмового обґрунтованого звернення уповноваженого банку, що надсилається з використанням засобiв програмного забезпечення щодо реєстрацiї";

     доповнити абзац двома новими реченнями такого змiсту: "Уповноважений банк зобов'язаний звернутися до територiального управлiння в зазначеному випадку протягом п'яти робочих днiв з дати виникнення пiдстав для такого звернення. У зверненнi уповноважений банк має повiдомити про згоду на подальше обслуговування операцiй за договором, пiдстави для внесення змiн до електронного реєстру повiдомлень про договори щодо обслуговуючого банку, вiдомостi щодо обслуговуючого банку за договором (найменування, мiсцезнаходження, внутрiшньобанкiвський реєстрацiйний код)".

     1.2. У пунктi 3.6 глави 3:

     в абзацi третьому слова "реєстрацiї договору" замiнити словами "реєстрацiї договору / електронного реєстру повiдомлень про договори";

     абзац п'ятий доповнити новим реченням такого змiсту: "Подання резидентом-позичальником до обслуговуючого банку такої довiдки не вимагається, якщо змiни щодо обслуговуючого банку стосуються випадкiв, передбачених пунктом 2.9 глави 2 цього роздiлу".

     1.3. Пiдпункт 4.2.15 пункту 4.2 глави 4 викласти в такiй редакцiї:

     "4.2.15. Уповноважений банк зобов'язаний подавати статистичну звiтнiсть за всiма укладеними ним договорами".

     2. У додатку 1:

     2.1. Абзац третiй доповнити словами "(цей абзац уключається до даних, що заповнюються територiальним управлiнням Нацiонального банку України, у разi реєстрацiї договору, за яким резидент-позичальник не отримував кредит, позику або його/її частку)".

     2.2. Абзац шостий викласти в такiй редакцiї:

     "Примiтка. Данi заповнюються територiальним управлiнням Нацiонального банку України та можуть мiстити додаткову iнформацiю, що зазначається за потреби".

     2.3. Таблицю пункту 16 доповнити тематичним заголовком такого змiсту:

"(у тисячах одиниць валюти кредиту)".

     2.4. У виносцi 2 слова "фiзична особа - суб'єкт пiдприємницької дiяльностi" виключити.

Директор Генерального департаменту грошово-кредитної полiтики О. А. Щербакова
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.