КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 2 грудня 2015 р. N 1153


Про затвердження Порядку ввезення, постачання i цiльового використання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 квiтня 2020 року N 282,
вiд 12 сiчня 2022 року N 5,
вiд 16 березня 2022 року N 291,
вiд 30 березня 2023 року N 278

     Вiдповiдно до пунктiв 38, 381 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

(вступна частина у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     1. Затвердити Порядок ввезення, постачання i цiльового використання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть, що додається.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     2. Мiнiстерству охорони здоров'я, Мiнiстерству фiнансiв привести у мiсячний строк власнi нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цiєю постановою.

Прем'єр-мiнiстр України А. ЯЦЕНЮК

Iнд. 73

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 2 грудня 2015 р. N 1153

ПОРЯДОК
ввезення, постачання i цiльового використання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть

(назва Порядку iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

(Текст Порядку пiсля слiв "медичних виробiв" доповнено словами "та допомiжних засобiв до них" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 квiтня 2020 року N 282)

(У текстi Порядку слова "та/або" замiнено словом "або" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 сiчня 2022 року N 5)

     1. Цей Порядок визначає особливостi ввезення, постачання i цiльового використання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть, якi закуповуються особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, або закуповуються на пiдставi угод (договорiв) iз спецiалiзованими органiзацiями, якi здiйснюють закупiвлi та якi визначенi вiдповiдно до Закону України "Про публiчнi закупiвлi" (далi - спецiалiзована органiзацiя), укладених мiж МОЗ та вiдповiдною спецiалiзованою органiзацiєю, у межах виконання програм та здiйснення централiзованих заходiв з охорони здоров'я.

     Термiн "особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я" вживається у значеннi, наведеному в Основах законодавства України про охорону здоров'я.

(пункт 1 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     Перелiк осiб, уповноважених на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, якi здiйснюють закупiвлi у вiдповiдному бюджетному роцi, публiкується МОЗ на своєму веб-сайтi.

(пункт 1 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     2. Ввезення на митну територiю України у митному режимi iмпорту лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них здiйснюється пiдприємствами, установами, органiзацiями в порядку та на умовах, установлених Митним кодексом України, iншими законодавчими актами, а також на виконання вiдповiдних угод (договорiв), укладених особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, або укладених мiж МОЗ i спецiалiзованими органiзацiями (далi - угоди (договори).

(пункт 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     3. Iмпортери лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них (далi - iмпортери) подають МОЗ або особi, уповноваженiй на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, не пiзнiше нiж протягом 10 робочих днiв до дня ввезення на митну територiю України такi документи:

     заяву про видачу довiдки, що пiдтверджує ввезення лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на митну територiю України вiдповiдно до угод (договорiв) мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я (далi - заява), за формою згiдно з додатком 1;

     лист-зобов'язання щодо ввезення таких лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них виключно для їх постачання на митнiй територiї України в рамках виконання угоди (договору) мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я;

     засвiдчену в установленому порядку копiю зовнiшньоекономiчного договору (контракту), однiєю iз сторiн якого є спецiалiзована органiзацiя або переможець процедури закупiвлi, що проведена особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, укладеного на виконання угод (договорiв) мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, вiдповiдно до якого планується таке ввезення;

     засвiдчену в установленому порядку копiю рахунка-фактури (iнвойсу);

     засвiдчену в установленому порядку копiю реєстрацiйного посвiдчення на лiкарський засiб або рiшення МОЗ, яке дозволяє введення в обiг лiкарського засобу, або документи щодо введення в обiг в Українi медичних виробiв;

     засвiдченi в установленому порядку копiї сертифiкатiв якостi (сертифiкатiв аналiзу, протоколiв аналiзу тощо), виданих виробником на серiї лiкарських засобiв, що пропонуються до ввезення.

(пункт 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     4. Протягом п'яти робочих днiв з дати отримання документiв, зазначених у пунктi 3 цього Порядку, МОЗ або особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, видає iмпортеру довiдку, що пiдтверджує ввезення лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на митну територiю України вiдповiдно до угод (договорiв), укладених мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я (далi - довiдка), за формою згiдно з додатком 2 або надає обґрунтовану вiдмову в письмовiй формi.

     МОЗ опрацьовує документи для оформлення довiдки, якi подають iмпортери, обранi спецiалiзованими органiзацiями, що здiйснюють закупiвлi.

     Особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, опрацьовує документи для оформлення довiдки, якi подають iмпортери, що визначенi переможцями за результатами проведення процедур закупiвель особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я.

(пункт 4 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     5. Довiдка оформлюється у трьох примiрниках, пiдписується уповноваженою особою МОЗ або особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, та скрiплюється гербовою печаткою (у разi її використання). Один примiрник довiдки залишається в МОЗ або особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, два примiрники видаються iмпортеру, один з яких подається митному органовi пiд час митного оформлення лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, другий - залишається в iмпортера.

     Пiдставою для вiдмови у видачi довiдки є:

     подання iмпортером неповного пакета документiв, зазначених у пунктi 3 цього Порядку;

     виявлення в документах, зазначених у пунктi 3 цього Порядку, недостовiрних вiдомостей.

(пункт 5 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     6. У разi змiни даних, зазначених у довiдцi, iмпортер звертається iз заявою до МОЗ або особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, для видачi нової довiдки. При цьому ранiше видана довiдка пiдлягає анулюванню, про що МОЗ або особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, невiдкладно iнформує митнi органи.

(абзац перший пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     У заявi зазначається, що iмпортер звертається у зв'язку iз змiною даних, а також номер i дата виданої довiдки.

     7. Постачання на митнiй територiї України лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них здiйснюється пiдприємствами, установами, органiзацiями (далi - постачальники) на виконання вiдповiдних угод (договорiв).

     8. У вiдповiднiй угодi (договорi) обов'язково зазначається дата її укладення i номер, найменування державної програми, з метою виконання якої здiйснюється постачання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, напрям використання бюджетних коштiв у вiдповiдному роцi, та у разi подальшого постачання таких лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них закладам охорони здоров'я iншим постачальником - його реквiзити.

(пункт 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     9. Постачальник для пiдтвердження звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй iз постачання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на митнiй територiї України, проведених вiдповiдно до угод (договорiв), не пiзнiше нiж протягом п'яти робочих днiв, що настають за останнiм календарним днем звiтного (податкового) перiоду, в якому проводилися такi операцiї, подає МОЗ або особi, уповноваженiй на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я:

     1) заяву про видачу довiдки-пiдтвердження щодо оплати лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них вiдповiдно до угод (договорiв) за формою згiдно з додатком 3;

     2) засвiдченi в установленому порядку копiї:

     договору, укладеного мiж постачальником i особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, або спецiалiзованою органiзацiєю;

     сертифiкатiв якостi (сертифiкатiв аналiзу, протоколiв аналiзу тощо), виданих виробником на серiї лiкарських засобiв, що пропонуються до постачання.

(пункт 9 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     10. МОЗ або особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, протягом п'яти робочих днiв з дати отримання документiв, зазначених у пунктi 9 цього Порядку, видає довiдку-пiдтвердження оплати лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на пiдставi угод (договорiв) за формою згiдно з додатком 4 (далi - довiдка-пiдтвердження) або надсилає обґрунтовану вiдмову у письмовiй формi.

(пункт 10 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     11. Довiдка-пiдтвердження оформлюється у трьох примiрниках, пiдписується уповноваженою особою МОЗ або особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, та скрiплюється гербовою печаткою (у разi її використання). Один примiрник довiдки-пiдтвердження залишається в МОЗ або у особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, два примiрники видаються постачальниковi, один з яких подається податковим органам, другий - залишається у постачальника.

(пункт 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282, вiд 12.01.2022р. N 5)

     12. Пiдставою для вiдмови у видачi довiдки-пiдтвердження є:

     подання постачальником неповного пакета документiв, зазначених у пунктi 9 цього Порядку;

     виявлення в таких документах недостовiрних вiдомостей.

     13. Постачальник подає довiдку-пiдтвердження податковому органу, в якому перебуває на облiку як платник податкiв, не пiзнiше нiж через десять робочих днiв пiсля настання останнього дня строку подання податкової декларацiї з податку на додану вартiсть за вiдповiдний звiтний (податковий) перiод.

(пункт 13 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.01.2022р. N 5)

     14. Пiсля усунення причин, що стали пiдставою для прийняття рiшення про вiдмову у видачi довiдки-пiдтвердження, постачальник має право повторно звернутися до МОЗ або особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, для отримання такої довiдки.

(пункт 14 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     15. МОЗ та особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, ведуть журнали видачi довiдок-пiдтверджень.

(пункт 15 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     16. Цiльове використання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть у рамках виконання угод (договорiв), здiйснюється вiдповiдно до законодавства.

     Керiвники закладiв охорони здоров'я забезпечують цiльове використання поставлених лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що були закупленi вiдповiдно до угод (договорiв).

(пункт 16 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282)

     17. На перiод дiї воєнного стану звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з ввезення на митну територiю України у митному режимi iмпорту та/або операцiй з постачання на митнiй територiї України в рамках виконання угод (договорiв) лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, включених до перелiкiв, затверджених постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 березня 2019р. N 255 "Про затвердження перелiку лiкарських засобiв та медичних виробiв, якi закуповуються на пiдставi угод щодо закупiвлi iз спецiалiзованими органiзацiями, якi здiйснюють закупiвлi за напрямами використання бюджетних коштiв у 2019 роцi за програмою "Забезпечення медичних заходiв окремих державних програм та комплексних заходiв програмного характеру"(Офiцiйний вiсник України, 2019р., N 28, ст. 987), вiд 6 травня 2020р. N 350 "Деякi питання закупiвлi лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що закуповуються у 2020 роцi" (Офiцiйний вiсник України, 2020р., N 41, ст. 1319), вiд 17 лютого 2021р. N 132 "Деякi питання закупiвлi лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них, що закуповуються у 2021 роцi" (Офiцiйний вiсник України, 2021р., N 18, ст. 709) та вiд 7 березня 2022р. N 216 "Деякi питання закупiвлi лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них", здiйснюється автоматично без необхiдностi отримання довiдки вiд МОЗ або особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, та вiдповiдно вимоги пунктiв 3 - 15 цього Порядку не застосовуються.

(Порядок доповнено пунктом 17 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.03.2022р. N 291, пункт 17 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.03.2023р. N 278)

 

Додаток 1
до Порядку
(в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 сiчня 2022 р. N 5)
МОЗ або особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я
 
(найменування, мiсцезнаходження, код згiдно з ЄДРПОУ
 
пiдприємства, установи, органiзацiї, що планує ввезення на
 
митну територiю України в митному режимi iмпорту
 
лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них)

ЗАЯВА
про видачу довiдки, що пiдтверджує ввезення лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на митну територiю України вiдповiдно до угод (договорiв) мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я

Просимо видати довiдку, що пiдтверджує ввезення лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на митну територiю України вiдповiдно до угод (договорiв), укладених мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, що здiйснює закупiвлю в межах виконання бюджетних програм та здiйснення централiзованих заходiв з охорони здоров'я, для звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть згiдно з пунктом 38 або пунктом 381 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України.
Повiдомляємо, що планується ввезення на митну територiю України в митному режимi iмпорту лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них вiдповiдно до угод (договорiв) вiд ___ ____________ 20__ р. N ___________, укладених мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, що здiйснює закупiвлю в межах виконання

бюджетних програм  
(найменування бюджетної програми)
за напрямом   .
(напрям лiкування)
Найменування пiдприємства - отримувача товару Код згiдно з ЄДРПОУ пiдпри-
ємства - отримувача товару
Iндивi-
дуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть (за наявностi)
Номер та дата договору (зовнiшньо-
економiч-
ного контракту)
Номер та дата iнвойсу Найменування товару Мiжнародне непатентоване найменування (загальноприйняте) для лiкарських засобiв Номер та дата реєстрацiйного посвiдчення на лiкарський засiб або iнформацiя про введення в обiг в Українi медичних виробiв* Строк придатностi лiкарського засобу, медичного виробу, допомiжного засобу Кiлькiсть лiкарських засобiв, медичних виробiв, допомiжних засобiв Вартiсть, гривень Iнформацiя про мову пакування/
маркування лiкарського засобу, медичного виробу, допомiжного засобу
Усього на суму   гривень.
(прописом)
Додаток: на _______ арк. у ____ прим.
     
(найменування посади керiвника пiдприємства, установи, органiзацiї, що планує ввезення на митну територiю України в митному режимi iмпорту лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
М. П. (у разi її використання)
___ ____________ 20__ р.

____________
     * Зазначається номер свiдоцтва про державну реєстрацiю медичного виробу чи рiшення МОЗ, яке дозволяє введення в обiг лiкарського засобу, або номер документа про вiдповiднiсть медичного виробу (декларацiя (у тому числi декларацiя про вiдповiднiсть), звiт, висновок, свiдоцтво, сертифiкат (у тому числi сертифiкат вiдповiдностi), або будь-який iнший документ, що пiдтверджує виконання вимог, якi стосуються об'єкта оцiнки вiдповiдностi.

(додаток 1 у редакцiї постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282, вiд 12.01.2022р. N 5)

 

Додаток 2
до Порядку
(в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 сiчня 2022 р. N 5)

ДОВIДКА N _____,
що пiдтверджує ввезення лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на митну територiю України вiдповiдно до угод (договорiв), укладених мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я

МОЗ або особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, пiдтверджує, що

 
(найменування
 
пiдприємства, установи, органiзацiї, мiсцезнаходження, код згiдно з ЄДРПОУ)

планує ввезення на митну територiю України лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них вiдповiдно до угод (договорiв) вiд ___ ____________ 20__ р. N ___________, укладених мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, що здiйснює закупiвлю в межах виконання бюджетних програм та здiйснення централiзованих заходiв з охорони здоров'я, для звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть згiдно з пунктом 38 або пунктом 381 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України.

Найменування пiдприємства - отримувача товару Код згiдно з ЄДРПОУ пiдприємства - отримувача товару Iндивiдуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть (за наявностi) Номер та дата договору (зовнiшньо-
економiч-
ного контракту)
Номер та дата iнвойсу Наймену-
вання товару
Мiжнародне непатентоване найменування (загально-
прийняте) для лiкарських засобiв
Номер та дата реєстрацiйного посвiдчення на лiкарський засiб або iнформацiя про введення в обiг в Українi медичних виробiв* Кiлькiсть лiкарських засобiв, медичних виробiв, допомiжних засобiв Вартiсть, гривень Iнформацiя про мову пакування/ маркування лiкарського засобу, медичного виробу, допомiжного засобу
Усього на суму   гривень.
(прописом)
Додаток: на _______ арк. у ____ прим.
     
(найменування посади уповноваженої особи МОЗ або особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
М. П. (у разi її використання)
___ ____________ 20__ р.

____________
     * Зазначається номер свiдоцтва про державну реєстрацiю медичного виробу чи рiшення МОЗ, яке дозволяє введення в обiг лiкарського засобу, або номер документа про вiдповiднiсть медичного виробу (декларацiя (у тому числi декларацiя про вiдповiднiсть), звiт, висновок, свiдоцтво, сертифiкат (у тому числi сертифiкат вiдповiдностi), або будь-який iнший документ, що пiдтверджує виконання вимог, якi стосуються об'єкта оцiнки вiдповiдностi.

(додаток 2 у редакцiї постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282, вiд 12.01.2022р. N 5)

 

Додаток 3
(в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 сiчня 2022 р. N 5)
МОЗ або особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я
 
(найменування пiдприємства, установи,
 
органiзацiї-постачальника)

ЗАЯВА

Просимо видати довiдку-пiдтвердження щодо оплати лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на пiдставi угод (договорiв), укладених мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, що здiйснює закупiвлю в межах виконання бюджетних програм та здiйснення централiзованих заходiв з охорони здоров'я, для пiдтвердження звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть згiдно з пунктом 38 або пунктом 381 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України.

Повiдомляємо, що  
(найменування пiдприємства, установи, органiзацiї-постачальника,
 
податкова адреса, код згiдно з ЄДРПОУ (реєстрацiйний номер облiкової картки платника
 
податкiв, iндивiдуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть (за наявностi)

вiдповiдно до угоди (договору) вiд ___ ____________ 20__ р. N _________ проведено операцiї з постачання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них.

Податковi накладнi:   .
(дата та номер, сума без урахування податку на додану вартiсть)

Загальна сума, що пiдлягає звiльненню вiд оподаткування податком на додану вартiсть, становить

  гривень.
(прописом)

Постачання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них здiйснено вiдповiдно до умов угоди (договору), укладеної мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я

 
(найменування установи, податкова адреса, код згiдно з ЄДРПОУ (реєстрацiйний номер облiкової
 
картки платника податкiв,
  .
iндивiдуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть (за наявностi)

За iнформацiєю МОЗ або особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, постачання лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них здiйснюється вiдповiдно до угоди (договору) вiд ___ _______ 20__ р. N _______________, укладеної

 
(мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я)
та в межах виконання бюджетних програм  
(найменування бюджетної програми)
за напрямом   .
(напрям лiкування)
Додаток: на ______ арк. у ____ прим.
     
(найменування посади керiвника пiдприємства, установи, органiзацiї-постачальника) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
М. П. (у разi її використання)
___ ____________ 20__ р.
(додаток 3 у редакцiї постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282, вiд 12.01.2022р. N 5)

 

Додаток 4
до Порядку
(в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 сiчня 2022 р. N 5)

ДОВIДКА-ПIДТВЕРДЖЕННЯ
оплати лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них на пiдставi угод (договорiв), укладених мiж МОЗ та спецiалiзованою органiзацiєю або з особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, що здiйснює закупiвлю
вiд ___ ____________ 20__ р. N ___________

МОЗ або особа, уповноважена на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я пiдтверджує, що операцiї з постачання на митнiй територiї України лiкарських засобiв, медичних виробiв та допомiжних засобiв до них здiйсненi

 
(найменування пiдприємства, установи, органiзацiї-постачальника,
 
податкова адреса, код згiдно з ЄДРПОУ (реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв),
 
iндивiдуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть)

вiдповiдно до угоди (договору) вiд ___ ___________ 20__ р. N ___________, укладеної мiж постачальником та спецiалiзованою органiзацiєю або особою, уповноваженою на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я, що здiйснює закупiвлю

 
(найменування, податкова адреса,
 
код згiдно з ЄДРПОУ (реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв),
  ,
iндивiдуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть)
згiдно з податковими накладними   .
(дата та номер, сума без урахування податку на додану вартiсть)

Загальна сума, що пiдлягає звiльненню вiд оподаткування податком на додану вартiсть вiдповiдно до пункту 38 або пункту 381 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України, становить

  гривень.
(прописом)
     
(найменування посади уповноваженої особи МОЗ або особи, уповноваженої на здiйснення закупiвель у сферi охорони здоров'я) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
М. П. (у разi її використання)
___ ____________ 20__ р.
(додаток 4 у редакцiї постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.04.2020р. N 282, вiд 12.01.2022р. N 5)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.