ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податкiв i зборiв, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законодавчих актiв України:

     1. Частину третю статтi 170 Кримiнального процесуального кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2013 р., NN 9 - 13, ст. 88) доповнити абзацом третiм такого змiсту:

     "Забороняється накладати арешт на кошти на єдиному рахунку, вiдкритому у порядку, визначеному статтею 351 Податкового кодексу України, на кошти на рахунках платникiв у системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть, на кошти, що перебувають на поточних рахунках iз спецiальним режимом використання, вiдкритих вiдповiдно до статтi 151 Закону України "Про електроенергетику", на поточних рахунках iз спецiальним режимом використання, вiдкритих вiдповiдно до статтi 191 Закону України "Про теплопостачання", на поточних рахунках iз спецiальним режимом використання для проведення розрахункiв за iнвестицiйними програмами, на поточних рахунках iз спецiальним режимом використання для кредитних коштiв, вiдкритих вiдповiдно до статтi 261 Закону України "Про теплопостачання" i статтi 181 Закону України "Про питну воду, питне водопостачання та водовiдведення", на спецiальному рахунку експлуатуючої органiзацiї (оператора) вiдповiдно до Закону України "Про впорядкування питань, пов'язаних iз забезпеченням ядерної безпеки".

     2. У Законi України "Про збiр та облiк єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., N 2 - 3, ст. 11 iз наступними змiнами):

     у статтi 9:

     у частинi п'ятiй:

     абзац перший пiсля слiв "його зарахування" доповнити словами "або на єдиний рахунок";

     абзаци другий i третiй доповнити словами "або на єдиний рахунок";

     у частинi сьомiй:

     абзац перший доповнити словами "або на єдиний рахунок";

     абзац другий пiсля слова "рахунку" доповнити словами "або не використовують єдиний рахунок";

     у пунктi 1 частини десятої пiсля слiв "рахунки податкового органу" доповнити словами "або на єдиний рахунок", а слова "на рахунок податкового органу" замiнити словами "вказанi рахунки";

     у статтi 25:

     пункт 1 частини дванадцятої пiсля слiв "податкових органiв" доповнити словами "або на єдиний рахунок";

     друге речення абзацу другого частини чотирнадцятої пiсля слiв "для зарахування єдиного внеску" доповнити словами "або на єдиний рахунок".

     3. У Законi України "Про виконавче провадження" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2016 р., N 30, ст. 542; 2018 р., N 23, ст. 209):

     у пунктi 7 частини третьої статтi 18 слова "(крiм коштiв на рахунках платникiв у системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть" замiнити словами i цифрами "(крiм коштiв на єдиному рахунку, вiдкритому у порядку, визначеному статтею 351 Податкового кодексу України, коштiв на рахунках платникiв податкiв у системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть, коштiв на електронних рахунках платникiв акцизного податку";

     в абзацi другому частини другої статтi 48 слова "Забороняється звернення стягнення та накладення арешту на кошти на рахунках платникiв у системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть" замiнити словами i цифрами "Забороняється звернення стягнення та накладення арешту на кошти на єдиному рахунку, вiдкритому у порядку, визначеному статтею 351 Податкового кодексу України, кошти на рахунках платникiв податкiв у системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть, кошти на електронних рахунках платникiв акцизного податку".

     II. Прикiнцевi та перехiднi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування, крiм пункту 1 (в частинi накладення арешту на кошти на єдиному рахунку, вiдкритому у порядку, визначеному статтею 351 Податкового кодексу України), пункту 2, пункту 3 (в частинi коштiв на єдиному рахунку, вiдкритому в порядку, визначеному статтею 351 Податкового кодексу України) роздiлу I цього Закону, якi набирають чинностi з 1 сiчня 2021 року.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
13 квiтня 2020 року
N 559-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.