МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ IНТЕГРАЦIЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 3 червня 2002 року N 165


Про внесення змiн до наказу Мiнiстерства економiки України вiд 29.06.2000 N 136

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 червня 2002 р. за N 500/6788

     На виконання Указу Президента України вiд 21 серпня 2001 року N 724 "Про перейменування Мiнiстерства економiки України", Указу Президента України вiд 5 червня 2001 року N 405 "Про Мiнiстерство промислової полiтики" та у зв'язку з уведенням у дiю Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТ ЗЕД), лiцензування деяких видiв товарiв НАКАЗУЮ:

     1. Унести до наказу Мiнекономiки вiд 29.06.2000 N 136 "Про порядок реєстрацiї та облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 17.07.2000 за N 420/4641, зi змiнами i доповненнями, такi змiни:

     1) абзац п'ятий пункту 1 викласти в такiй редакцiї:

     "Перелiк товарiв, експорт яких здiйснюється за умови реєстрацiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), що додається";

     2) абзаци шостий, сьомий, восьмий пункту 1 виключити, у зв'язку з цим абзац дев'ятий вважати шостим;

     3) пункти 7, 8, 9, 10, 11 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Мiнiстерству економiки Автономної Республiки Крим, вiдповiдним структурним пiдроздiлам обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй щомiсяця, до 5 числа мiсяця, що настає за звiтним, подавати Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України iнформацiю про здiйснення облiку (реєстрацiї) зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) у формi баз даних та у друкованому виглядi згiдно з формою, що додається.

     8. Установити, що в разi встановлення режиму лiцензування (або подвiйного контролю з видачею "експортного документа") експорту товарiв до iноземної держави, реєстрацiя зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про експорт товарiв до цiєї держави призупиняється на перiод дiї режиму лiцензування.

     9. Зовнiшньоекономiчнi договори (контракти), предметом яких є здiйснення бартерних (товарообмiнних) операцiй, пiдлягають реєстрацiї в Мiнiстерствi економiки та з питань європейської iнтеграцiї України та уповноважених ним органах, якщо предметом цих договорiв (контрактiв) є експорт товарiв, визначених у Перелiку товарiв, експорт яких здiйснюється за умови реєстрацiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв).

     10. Установити, що облiк (реєстрацiю) зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), предметом яких є операцiї з давальницькою сировиною українського замовника, здiйснює Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України та уповноваженi ним органи у разi, коли контрактом передбачено реалiзацiю готової продукцiї в країнi виконавця або вивезення її до iншої країни.

     11. Установити, що в разi порушень уповноваженими органами вимог законодавчих та iнших нормативно-правових актiв щодо реєстрацiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) або термiну звiтностi про зареєстрованi контракти, Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України може бути прийнято рiшення про позбавлення наданих повноважень";

     4) у текстi наказу слова "Мiнiстерство економiки України", "ТН ЗЕД", "Державний комiтет промислової полiтики України" у всiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України", "УКТ ЗЕД" та "Мiнiстерство промислової полiтики України" у вiдповiдних вiдмiнках.

     2. Затвердити:

     змiни, що вносяться до Порядку здiйснення облiку (реєстрацiї) зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), затвердженого наказом Мiнiстерства економiки України вiд 29.06.2000 N 136, що додаються;

     змiни, що вносяться до Iнструкцiї про порядок заповнення iнформацiйної картки зовнiшньоекономiчного договору (контракту), затвердженої наказом Мiнiстерства економiки України вiд 29.06.2000 N 136, що додаються;

     змiни, що вносяться до Iнструкцiї про порядок заповнення картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту), затвердженої наказом Мiнiстерства економiки України вiд 29.06.2000 N 136, що додаються;

     перелiк товарiв, експорт яких здiйснюється за умови реєстрацiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), що додається.

     3. Управлiнню нетарифного регулювання та контрактного облiку разом з управлiнням правового забезпечення зовнiшньоекономiчної полiтики забезпечити реєстрацiю цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї в установлений законодавством термiн.

     4. Управлiнню нетарифного регулювання та контрактного облiку разом з адмiнiстративним департаментом пiсля державної реєстрацiї цього наказу довести його до вiдома Держмитслужби, Мiнпромполiтики, Мiнiстерства економiки Автономної Республiки Крим, вiдповiдних пiдроздiлiв обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Державного секретаря Стеценка В. О.

Виконуючий обов'язки Мiнiстра економiки та з питань європейської iнтеграцiї України В. Першин
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України
вiд 3 червня 2002 р. N 165
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 червня 2002 р. за N 500/6788

Змiни,
що вносяться до Порядку здiйснення облiку (реєстрацiї) зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

     1. Пункт 1 доповнити останнiм абзацом такого змiсту:

     "лист-погодження Мiнпромполiтики (у разi експорту металобрухту)".

     2. Останнiй абзац пункту 8 викласти в такiй редакцiї:

     "експерти "Держзовнiшiнформу" готують офiцiйнi експертнi висновки щодо вiдповiдностi контрактних цiн iндикативним цiнам або кон'юнктурi ринку залежно вiд умов здiйснення контракту та вiдповiдностi кодiв УКТ ЗЕД, зазначених у реквiзитi 3 iнформацiйної картки, товару, який є предметом договору. Експерти несуть вiдповiдальнiсть за змiст та правильнiсть своїх висновкiв, а також за наслiдки їх надання".

     3. Абзац перший пункту 13 викласти в такiй редакцiї:

     "13. Картки реєстрацiї - облiку або листи з вiдмовою в реєстрацiї мають право пiдписувати перший заступник Державного секретаря, заступник Державного секретаря, яким безпосередньо пiдпорядкований департамент торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю, керiвник департаменту торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю та його заступник, начальник управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку та його заступник".

     4. Пункт 14 викласти в такiй редакцiї:

     "14. Картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) у двох примiрниках (один для митного органу, другий для заявника) та оригiнал договору (контракту) видаються заявниковi при пред'явленнi ним документа, що засвiдчує особу, та доручення на їх отримання.

     Засвiдчена копiя картки реєстрацiї - облiку надається суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi України в Торгово-промислову палату України або в регiональну Торгово-промислову палату для отримання сертифiката про походження товару".

     5. Доповнити Порядок новими пунктами 15,16, 17, 18 такого змiсту:

     "15. У разi перереєстрацiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту) заявником подаються документи згiдно з пунктом 1 цього Порядку, а також один примiрник оригiналу картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) з вiдмiтками митних органiв про фактичне вiдвантаження продукцiї i зобов'язанням про призупинення вiдвантаження продукцiї на час перереєстрацiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту).

     16. Картка реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) дiйсна для митного оформлення експортної продукцiї протягом 12 мiсяцiв з дати її оформлення.

     У разi експорту металобрухту термiн дiї картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) за бажанням суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi та вiдповiдно до коливань кон'юнктури свiтового ринку може бути скорочений, про що в нiй здiйснюється вiдповiдний запис.

     17. Картка реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) утрачає чиннiсть для митного оформлення експортної продукцiї у разi:

     закiнчення термiну дiї картки реєстрацiї - облiку;

     закiнчення термiну дiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

     перетину митного кордону експортної продукцiї в повному обсязi згiдно з умовами зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

     вiдповiдного подання Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї до Державної митної служби.

     18. Унесення змiн та доповнень до картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) не допускається.

     У разi втрати картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) вона не поновлюється".

     6. Пункти 15, 16 вважати вiдповiдно пунктами 19, 20.

     7. У текстi Порядку здiйснення облiку (реєстрацiї) зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) слова "Мiнiстерство економiки України", "ТН ЗЕД" у всiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України" та "УКТ ЗЕД" у вiдповiдних вiдмiнках.

Заступник керiвника департаменту - начальник управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку В. Богданов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України
вiд 3 червня 2002 р. N 165
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 червня 2002 р. за N 501/6789

Змiни,
що вносяться до Iнструкцiї про порядок заповнення iнформацiйної картки зовнiшньоекономiчного договору (контракту)

     1. Пункт 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. У реквiзитi 3 зазначається десятизначний код експортного товару згiдно з УКТ ЗЕД".

     2. У пунктах 19 та 33 слова "у редакцiї 1990 року" замiнити словами "у чиннiй редакцiї".

     3. Пункти 23, 24 викласти в такiй редакцiї:

     "23. У реквiзитi 17 зазначаються особливi умови щодо митного оформлення експортного товару.

     24. У реквiзитi 18 зазначається десятизначний код iмпортного товару згiдно з УКТ ЗЕД".

     4. У текстi Iнструкцiї про порядок заповнення iнформацiйної картки зовнiшньоекономiчного договору (контракту) слова "Мiнiстерство економiки України", "ТН ЗЕД" у всiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України" та "УКТ ЗЕД" у вiдповiдних вiдмiнках.

Заступник керiвника департаменту - начальник управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку В. Богданов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України
вiд 3 червня 2002 р. N 165
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 червня 2002 р. за N 502/6790

Змiни,
що вносяться до Iнструкцiї про порядок заповнення картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту)

     1. Пункт 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. У реквiзитi 3 зазначається десятизначний код експортного товару згiдно з УКТ ЗЕД".

     2. У пунктах 19 та 33 слова "у редакцiї 1990 року" замiнити словами "у чиннiй редакцiї".

     3. Пункти 23, 24, 34 викласти в такiй редакцiї:

     "23. У реквiзитi 17 зазначаються особливi умови щодо митного оформлення експортного товару та номери карток реєстрацiї - облiку, якi були оформленi в рахунок цього зовнiшньоекономiчного договору (контракту) i за якими розпочалися зовнiшньоекономiчнi операцiї.

     24. У реквiзитi 18 зазначається десятизначний код iмпортного товару згiдно з УКТ ЗЕД.

     34. Номер картки реєстрацiї - облiку має 12 знакiв i формується таким чином:

     першi 4 знаки - код Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України чи уповноваженого ним органу;

     5 знак - остання цифра року;

     6 та 7 знаки - шифр типу зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

     8 - 12 знаки - порядковий номер картки реєстрацiї - облiку".

     4. Пункти 35, 36, 37, 38 виключити.

     5. У текстi Iнструкцiї про порядок заповнення картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) слова "Мiнiстерство економiки України", "ТН ЗЕД" у всiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України" та "УКТ ЗЕД" у вiдповiдних вiдмiнках.

Заступник керiвника департаменту - начальник управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку В. Богданов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї
України вiд 3 червня 2002 р. N 165
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 червня 2002 р. за N 503/6791

Перелiк товарiв,
експорт яких здiйснюється за умови реєстрацiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

Назва товару Код згiдно з УКТ ЗЕД
Велика рогата худоба жива 0102
Вiвцi або кози живi 0104
Амiак 2814
Перманганат калiю 2841 61
Карбiд кремнiю 2849 20 00
Добрива мiнеральнi, хiмiчнi або азотнi 3102 10
3102 30
3102 80
Шкiрсировина та шкiра 4101
4104
(крiм 4104 10 10 00)
Феросилiкомарганець 7202 30 00 00
Феросилiцiй 7202 21
Вiдходи та брухт чорних металiв 7204
Напiвфабрикати iз залiза та нелегованої сталi 7207
Прокат плоский iз залiза або нелегованої сталi, завширшки 600 мм або бiльше, гарячої прокатки, неплакований, без будь-якого покриття 7208
Прокат плоский iз залiза або нелегованої сталi, завширшки 600 мм або бiльше, холодної прокатки, неплакований, без будь-якого покриття 7209
Прокат плоский iз залiза або нелегованої сталi, завширшки 600 мм або бiльше, плакований або з будь-яким iншим покриттям 7210
Прокат плоский iз залiза або нелегованої сталi, завширшки менше як 600 мм, неплакований, без будь-якого покриття 7211
Прокат плоский iз залiза або нелегованої сталi, завширшки менше як 600 мм, плакований, з будь-яким покриттям, пофарбований, лакований або покритий матерiалами з пластику 7212
Прутки та бруски гарячекатанi, вiльно укладенi в бунти, виробленi iз залiза або нелегованої сталi 7213
Iншi прутки та бруски iз залiза або нелегованої сталi, без подальшої обробки, окрiм кування, прокатки, гарячого волочiння або гарячого пресування, уключаючи тi, що були пiдданi крученню пiсля прокатки 7214
Прокат плоский з iнших легованих сталей завширшки 600 мм або бiльше 7225
Прокат плоский з iнших легованих сталей завширшки менше як 600 мм 7226
Прутки та бруски гарячекатанi, вiльно укладенi в бунти з iнших легованих сталей 7227
Iншi прутки та бруски з iнших легованих сталей 7228
Труби, трубки i профiлi порожнистi, безшовнi iз залiза або сталi (крiм чавунного литва) 7304 10 10 00
7304 10 30 00
7304 31 99 00
7304 39 91 00
7304 39 93 00
Iншi труби i трубки з круглим поперечним перерiзом, зовнiшнiй дiаметр яких понад 406,4 мм, iз залiза або сталi 7305
Труби, трубки i профiлi порожнистi iз залiза або сталi 7306 30
Кручений дрiт, троси, канати, плетенi шнури та аналогiчнi вироби iз залiза або сталi, без електричної iзоляцiї 7312 10 82 00
7312 10 84 00
7312 10 86 00
7312 10 88 00
7312 10 99 00

 

Заступник керiвника департаменту - начальник управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку В. Богданов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.