Документ скасований: Наказ Мінфіну № 643 від 18.07.2017

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

вiд 28 жовтня 2008 року N 1200


Про затвердження Змiн до деяких наказiв Державної митної служби України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 листопада 2008 р. за N 1115/15806


     Вiдповiдно до частини другої статтi 50 Бюджетного кодексу України, пункту 15.3 статтi 15 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами", Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 (зi змiнами), наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.07.2007 N 618, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.2007 за N 1097/14364, що додаються.

     2. Затвердити Змiни до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.07.2007 N 615, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.2007 за N 1096/14363, що додаються.

     3. Департаменту митних платежiв (Джигалов С. О.) i Юридичному департаменту (Бабюк В. Л.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома юридичних i фiзичних осiб.

     5. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Державної митної служби України Гутника А. Є.

Голова Державної митної служби України В. I. Хорошковський
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України В. М. Пинзеник
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 28 жовтня 2008 р. N 1200
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 листопада 2008 р. за N 1115/15806

Змiни до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами

     1. У роздiлi II:

     1.1. Пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Керiвник (заступник керiвника) митного органу розглядає заяву, зареєстровану в загальному вiддiлi митного органу (далi - Загальний вiддiл), i дає доручення керiвнику (заступнику керiвника) вiддiлу митних платежiв митного органу (далi - Вiддiл) щодо подальшого розгляду заяви".

     1.2. У пунктi 4:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "4. Вiддiл упродовж 10 днiв:";

     абзац четвертий викласти в такiй редакцiї:

     "готує висновок про повернення платнику податкiв коштiв передоплати, що облiковуються на вiдповiдному рахунку митного органу (далi - Висновок про повернення коштiв передоплати), за формою, наведеною в додатку 1 до цього Порядку".

     1.3. Пункт 5 викласти в такiй редакцiї:

     "5. Оригiнал заяви, Висновок про повернення коштiв передоплати, пiдписаний керiвником (заступником керiвника) Вiддiлу, Акт звiрення разом зi службовою запискою, пiдписаною керiвником (заступником керiвника) Вiддiлу (далi - пакет документiв), подаються керiвнику (заступнику керiвника) митного органу для прийняття остаточного рiшення. Протягом трьох робочих днiв керiвник (заступник керiвника) митного органу повинен прийняти рiшення про повернення коштiв передоплати шляхом накладення резолюцiї "До повернення" на службовiй записцi та пiдписати Висновок про повернення коштiв передоплати".

     1.4. Абзац перший пункту 6 замiнити двома абзацами такого змiсту:

     "6. У разi прийняття керiвником (заступником керiвника) митного органу рiшення про повернення коштiв передоплати, Висновок про повернення коштiв передоплати реєструється посадовою особою Вiддiлу в журналi реєстрацiї висновкiв про повернення платнику податкiв коштiв передоплати, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу (далi - Журнал реєстрацiї висновкiв про повернення коштiв передоплати), форма якого наведена в додатку 2 до цього Порядку.

     Пакет документiв передається до Загального вiддiлу для реєстрацiї службової записки та передачi її разом з оригiналом Висновку про повернення коштiв передоплати до Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi митного органу (далi - Служба) для повернення коштiв.

     Копiї службової записки та Висновку про повернення коштiв передоплати разом з оригiналами Акта звiрення i заяви платника податкiв залишаються у Вiддiлi".

     У зв'язку з цим абзац другий вважати вiдповiдно абзацом третiм.

     1.5. Пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Повернення платникам податкiв коштiв здiйснюється Службою впродовж п'яти робочих днiв з дня реєстрацiї Висновку про повернення коштiв передоплати згiдно з Порядком розрахунково-касового обслуговування через органи Державного казначейства України митних та iнших платежiв, якi вносяться до/або пiд час митного оформлення, затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України та Державної митної служби України вiд 24.01.2006 N 25/44, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 25.01.2006 за N 64/11938.

     Реквiзити платiжного документа, згiдно з яким повертаються кошти Службою, посадова особа Вiддiлу заносить до граф 7 - 9 Журналу реєстрацiї висновкiв про повернення коштiв передоплати".

     2. У роздiлi III:

     2.1. У пунктi 1:

     другий абзац викласти в такiй редакцiї:

     "Заява може бути подана не пiзнiше 1095-го дня, наступного за днем зарахування коштiв до Державного бюджету України ";

     абзаци дев'ятий - одинадцятий викласти в такiй редакцiї:

     "До заяви додаються:

     аркушi з позначенням "3/8" комплектiв бланкiв митних декларацiй форм МД-2 i МД-3 i доповнення (у разi їх оформлення) або другий аркуш оформленої посадовою особою митного органу унiфiкованої митної квитанцiї МД-1, за якою помилково та/або надмiрно сплачено митнi та iншi платежi;

     документи, що пiдтверджують суму помилково та/або надмiрно сплачених митних та iнших платежiв";

     дванадцятий абзац виключити.

     2.2. Пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Вiддiл перевiряє факт перерахування митних та iнших платежiв з вiдповiдного рахунку до Державного бюджету України та наявнiсть переплати".

     2.3. Два останнi речення пункту 4 виключити.

     2.4. Пункти 5, 6 викласти в такiй редакцiї:

     "5. Супровiдний лист, адресований органу Державного казначейства України, Реєстр висновкiв про повернення з Державного бюджету України помилково та/або надмiрно зарахованих до бюджету митних та iнших платежiв, контроль за справлянням яких покладається на митнi органи, пiдготовлений вiдповiдно до пункту 5 Порядку взаємодiї митних органiв з органами Державного казначейства України в процесi повернення з Державного бюджету України помилково та/або надмiрно зарахованих до бюджету митних та iнших платежiв, контроль за справлянням яких покладається на митнi органи, затвердженого наказом Державної митної служби України та Державного казначейства України вiд 20.07.2007 N 611/147, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.2007 за N 1095/14362 (далi - Реєстр висновкiв про повернення), Висновок про повернення з оригiналом заяви платника податкiв про повернення коштiв з Державного бюджету України, пiдписаний начальником (заступником начальника) Вiддiлу та зареєстрований у журналi реєстрацiї висновкiв про повернення з Державного бюджету України помилково та/або надмiрно зарахованих до бюджету митних та iнших платежiв, контроль за справлянням яких покладається на митнi органи (далi - Журнал реєстрацiї висновкiв про повернення коштiв з Держбюджету), форма якого наведена в додатку 3 до цього Порядку, разом з документом, у якому вiдображаються результати перевiрки, подаються керiвнику (заступнику керiвника) митного органу для прийняття остаточного рiшення про повернення коштiв.

     6. Керiвник (заступник керiвника) митного органу на пiдставi результатiв перевiрки (у разi її проведення) пiдписує Висновок про повернення, Реєстр висновкiв про повернення та супровiдний лист, адресований органу Державного казначейства України (далi - пакет документiв на повернення коштiв).

     Пакет документiв на повернення коштiв передається до Загального вiддiлу для реєстрацiї та вiдправки до органу Державного казначейства України.

     Копiя Висновку про повернення, оригiнал заяви платника податкiв про повернення коштiв з Державного бюджету України та документ, у якому вiдображаються результати перевiрки заяви платника, залишаються у Вiддiлi для контролю".

     2.5. Пункт 7 виключити.

     У зв'язку з цим пункти 8 - 13 вважати вiдповiдно пунктами 7 - 12.

     2.6. Пункт 10 викласти в такiй редакцiї:

     "10. Вiдомостi про повернення сум помилково та/або надмiрно сплачених митних та iнших платежiв уносяться до митної декларацiї або до унiфiкованої митної квитанцiї МД-1 (залежно вiд того, на пiдставi якого документа такi митнi та iншi платежi були перерахованi до Державного бюджету України) та її електронної копiї в порядку, установленому Державною митною службою України.

     Протягом трьох робочих днiв з моменту внесення вищезазначених вiдомостей аркушi з позначенням "3/8" комплектiв бланкiв митних декларацiй форм МД-2, МД-3 i доповнення (у разi їх оформлення) або другий аркуш унiфiкованої митної квитанцiї МД-1 повертаються декларанту пiд пiдпис або надсилаються платнику податкiв листом за пiдписом керiвника (заступника керiвника) митного органу з повiдомленням про вручення.

     Пiсля повернення платнику податкiв коштiв, помилково та/або надмiрно сплачених до Державного бюджету України, до Журналу реєстрацiї висновкiв про повернення коштiв з Держбюджету посадовою особою Вiддiлу заносяться данi про дату електронного реєстру, що формується органом Державного казначейства України, який повертає кошти, а також зазначається назва органу Державного казначейства України, що здiйснив повернення".

     3. Додаток до Порядку вважати додатком 1.

     4. Доповнити Порядок додатками 2 та 3 у редакцiї, що додається.

Директор Департаменту митних платежiв Державної митної служби України С. О. Джигалов

 

Додаток 2
до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами
Форма

Журнал реєстрацiї висновкiв про повернення платнику податкiв коштiв передоплати, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу

Дата Номер Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи Реквiзити заяви платника податкiв про повернення коштiв передоплати в загальному вiддiлi митного органу Реквiзити платiжного документа, згiдно з яким повертаються кошти Службою фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi
дата номер номер платiжного документа дата сума
(у грн.)
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Додаток 3
до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами
Форма

Журнал реєстрацiї висновкiв про повернення з Державного бюджету України помилково та/або надмiрно зарахованих до бюджету митних та iнших платежiв, контроль за справлянням яких покладається на митнi органи

Дата Номер Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи Iдентифi-
кацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифi-
кацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи
Реквiзити заяви платника податкiв про повернення коштiв у загальному вiддiлi митного органу Код бюджетної класифiкацiї доходiв i назва платежу, що повертається Сума до повер-
нення (у грн.)
Напрям повернення Дата електронного реєстру, що формується органом Державного казначейства України, який повертає кошти Назва органу Державного казначейства України, що здiйснив повернення коштiв
N дата код вид пла-
тежу
на банкiв-
ський рахунок платника податкiв
на банкiв-
ський рахунок 2603
на депозит-
ний рахунок 3734
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 28 жовтня 2008 р. N 1200
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 листопада 2008 р. за N 1116/15807

Змiни до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв

     1. Роздiл IX викласти в такiй редакцiї:

"IX. Облiк операцiй з повернення коштiв

     1. З метою облiку повернених платникам податкiв коштiв, розмiщених на вiдповiдному рахунку митного органу як передоплата, у Вiддiлi ведеться журнал реєстрацiї висновкiв про повернення платнику податкiв коштiв передоплати, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу. Форма журналу наведена в додатку 2 до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.07.2007 N 618, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.2007 за N 1097/14364 (далi - Порядок).

     2. З метою облiку висновкiв, якi надаються до органiв Державного казначейства України щодо повернення помилково та/або надмiрно сплачених митних та iнших платежiв, у Вiддiлi ведеться журнал реєстрацiї висновкiв про повернення з Державного бюджету України помилково та/або надмiрно зарахованих до бюджету митних та iнших платежiв, контроль за справлянням яких покладається на митнi органи. Форма журналу наведена в додатку 3 до Порядку".

     2. Додатки 17 та 18 до цього Порядку виключити.

Директор Департаменту митних платежiв Державної митної служби України С. О. Джигалов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.