Документ скасований: Наказ Мiндоходiв № 765 від 05.12.2013

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 20 липня 2007 року N 615


Про затвердження Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 вересня 2007 р. за N 1096/14363

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 28 жовтня 2008 року N 1200,
вiд 9 листопада 2009 року N 1070,
вiд 19 жовтня 2010 року N 1243


     Вiдповiдно до частини другої статтi 305 Митного кодексу України, пунктiв 5, 6 Порядку внесення податку на додану вартiсть до бюджету пiд час ввезення (пересилання) товарiв на митну територiю України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.04.98 N 417, наказую:

     1. Затвердити Порядок ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв (додається).

     2. Департаменту митних платежiв (Джигалов С. О.) i Юридичному департаменту (Небрат Л. М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С. А.):

     3.1. У мiсячний строк спiльно з Департаментом митних платежiв (Джигалов С. О.) пiдготувати технiчне завдання на розроблення програмного забезпечення "Оперативний облiк коштiв передоплати (доплати) i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв".

     3.2. У мiсячний строк з дати визначення технiчного завдання розробити та ввести в експлуатацiю вiдповiдне програмне забезпечення.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     5. Пункт 5 втратив чиннiсть

(у зв'язку з втратою чинностi наказом Державної митної служби України вiд 28.12.99р. N 864 згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 09.11.2009р. N 1070

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Шейка О. П.

Голова Державної митної служби України О. Б. Єгоров
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко
Перший заступник Мiнiстра фiнансiв України В. А. Копилов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 20 липня 2007 р. N 615
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 вересня 2007 р. за N 1096/14363

Порядок
ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до вимог частини другої статтi 305 Митного кодексу України, пунктiв 5, 6 Порядку внесення податку на додану вартiсть до бюджету пiд час ввезення (пересилання) товарiв на митну територiю України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.04.98 N 417, наказу Мiнiстерства фiнансiв України та Державної митної служби України вiд 24.01.2006 N 25/44 "Про затвердження Порядку розрахунково-касового обслуговування через органи Державного казначейства України митних та iнших платежiв, якi вносяться до/або пiд час митного оформлення", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.01.2006 за N 64/11938, та iнших нормативно-правових актiв.

     2. У цьому Порядку термiн "передоплата" означає попереднє грошове забезпечення, а саме кошти платника, який за власним рiшенням перераховує кошти на визначенi вiдповiдно до Порядку розрахунково-касового обслуговування через органи Державного казначейства України митних та iнших платежiв, якi вносяться до/або пiд час митного оформлення, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України та Державної митної служби України вiд 24.01.2006 N 25/44, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.01.2006 за N 64/11938, рахунки для забезпечення сплати митних та iнших платежiв.

     Iншi термiни вживаються у значеннях, установлених:

     Законом України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами";

     Порядком розрахунково-касового обслуговування через органи Державного казначейства України митних та iнших платежiв, якi вносяться до/або пiд час митного оформлення, затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України та Державної митної служби України вiд 24.01.2006 N 25/44, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 25.01.2006 за N 64/11938.

     3. Цим Порядком установлюється механiзм ведення митними органами оперативного облiку руху коштiв передоплати (доплати), сум митних та iнших платежiв, векселiв i сум пiльг щодо оподаткування, наданих пiд час реалiзацiї митної справи.

     4. Облiк, контроль i складання звiтностi здiйснюються за встановленими в додатках 1 - 18 до цього Порядку формами, унiфiкованими з формами програми "Iнспектор-2006".

     5. Картка - особовий рахунок платника податкiв, журнали облiку та реєстри, зазначенi в роздiлах II - IX цього Порядку, ведуться вiддiлом митних платежiв митного органу (далi - Вiддiл) в електронному виглядi.

     6. Заповнення форм оперативного облiку здiйснюється в гривнях з двома десятковими знаками.

II. Облiк надходження передоплати (доплати)

     1. Суми коштiв передоплати (доплати), що облiковуються на депозитних рахунках, вiдкритих на iм'я митних органiв в органах Державного казначейства України за балансовим рахунком 3734 "Депозитнi рахунки органiв стягнення" (далi - депозитний рахунок 3734), або на вiдповiдному рахунку, вiдкритому митним органом у вповноваженому банку за балансовим рахунком 2603 "Розподiльчi рахунки суб'єктiв господарської дiяльностi" (далi - банкiвський рахунок 2603), пiдтверджуються випискою органу Державного казначейства України або оригiналом прибуткового касового документа, який пiдтверджує доплату готiвкою до вповноваженого банку (каси митного органу).

     2. У платiжних дорученнях на сплату митних та iнших платежiв за вантажною митною декларацiєю (далi - ВМД), унiфiкованою митною квитанцiєю МД-1 (далi - МД-1), у графi "Призначення платежiв" має бути зазначено "Передоплата (доплата) за митне оформлення".

     3. Пiдтвердження про надходження сум передоплати (доплати) Вiддiл отримує впродовж робочого дня в режимi "ON-LINE".

     За вiдсутностi вiдповiдного технiчного забезпечення Вiддiл щоденно звiряє суми надходжень з виписками з вiдповiдних рахункiв i прибутковими касовими документами, наявними в Службi фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi митного органу (далi - Служба).

     4. На пiдставi даних, зазначених у виписках з рахункiв, прибуткових касових документах, суми, дати та номери платiжних документiв, за якими здiйснено зарахування сум коштiв передоплати (доплати), заносяться до картки - особового рахунку платника податкiв (далi - Картка), форма якої наведена в додатку 1 до цього Порядку, до картки "Залишок коштiв платника податкiв на депозитному рахунку 3734 митного органу" (далi - Картка про залишок коштiв), форма якої наведена в додатку 2 до цього Порядку, до реєстру облiку надходжень коштiв передоплати (доплати), що надiйшли на депозитний рахунок 3734, форма якого наведена в додатку 3 до цього Порядку, та до реєстру облiку надходжень коштiв передоплати (доплати), що надiйшли на банкiвський рахунок 2603 вiд суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi або фiзичних осiб, якi здiйснюють митне оформлення товарiв у порядку, передбаченому для суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, за умови оформлення ВМД, форма якого наведена в додатку 4 до цього Порядку.

     5. За потреби вiдповiдна виписка з реєстру облiку платiжних доручень Державного казначейства України в електронному виглядi розсилається у пiдроздiли митного оформлення, на митнi пости.

     У разi внесення платежiв готiвкою пiдтвердженням факту зарахування коштiв на вiдповiдний рахунок митного органу є оригiнал прибуткового касового документа.

     6. При здiйсненнi операцiй зi списання сум митних та iнших платежiв, нарахованих за ВМД, спочатку списуються кошти, якi облiковуються на банкiвському рахунку 2603 i призначенi для сплати митних та iнших платежiв, а потiм списуються кошти, що перебувають на депозитному рахунку митного органу.

     Готiвка, що перебуває в касi митного органу на кiнець робочого дня, не пiзнiше наступного робочого дня здається Службою на вiдповiднi рахунки митного органу.

III. Порядок ведення особових рахункiв платникiв податкiв

     1. Картка вiдкривається Вiддiлом щороку на кожного платника податкiв за умови:

     отримання щоденної виписки з рахункiв, вiдкритих на iм'я митних органiв в органах Державного казначейства України, про надходження коштiв передоплати (доплати) на депозитний рахунок 3734 митного органу;

     наявностi в платника податкiв залишку сум коштiв пiсля проведення всiх необхiдних процедур iз закриття звiтного року за платежами, якi контролюються митними органами (вiдповiдно до виведеного вихiдного сальдо за результатами операцiй на кiнець бюджетного року за особовим рахунком платника).

     2. Графи Картки заповнюються у такому порядку:

     2.1. У графах блоку "Iнформацiя про платника податкiв" зазначається iнформацiя стосовно платника податкiв, а саме:

     найменування платника - юридичної особи або прiзвище, iм'я та по батьковi платника - фiзичної особи;

     iдентифiкацiйний код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ) платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за Державним реєстром фiзичних осiб - платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв (далi - ДРФО) (за наявностi) платника - фiзичної особи;

     реквiзити рахункiв у такому порядку: МФО, найменування фiнансової установи, номер i вид рахунку - в iноземнiй валютi чи в нацiональнiй валютi.

     2.2. У блоцi "Iнформацiя про рух коштiв на депозитному рахунку 3734" зазначаються:

     у рядку "Перiод, за який формується Картка" - дата початку та кiнця перiоду, за який формується Картка (формат: число, мiсяць, рiк);

     у рядку "Залишок коштiв передоплати (доплати) на початок перiоду" - загальна сума залишку коштiв передоплати (доплати) на початок перiоду, за який формується Картка.

     2.3. У таблицi "Надiйшло коштiв передоплати (доплати), у т. ч. повернених на депозитний рахунок 3734" на пiдставi щоденної виписки з рахункiв, вiдкритих на iм'я митних органiв в органах Державного казначейства України (у разi надходження передоплати /доплати/ у безготiвковiй формi розрахунку), або на пiдставi оригiналу прибуткового касового документа, що пiдтверджує доплату готiвкою до вповноваженого банку (каси митного органу), зазначаються:

     у графi 1 "Тип документа" - тип платiжного документа (платiжне доручення, квитанцiя банку, касовий ордер), згiдно з яким надiйшли кошти передоплати (доплати);

     у графi 2 "Номер" - номер платiжного документа, згiдно з яким надiйшли кошти передоплати (доплати);

     у графi 3 "Дата" - дата зарахування сум за платiжним дорученням на депозитний рахунок митницi або дата квитанцiї банку, касового ордера;

     у графi 4 "Сума" - сума коштiв передоплати (доплати), яка надiйшла вiд платника податкiв на вiдповiдний рахунок митному органу;

     у рядку "Усього" - загальна сума коштiв передоплати (доплати), яка надiйшла вiд платника податкiв упродовж зазначеного перiоду на вiдповiдний рахунок митного органу.

     2.4. У таблицi "Повернено коштiв передоплати (доплати)" на пiдставi щоденної виписки з рахункiв, вiдкритих на iм'я митних органiв в органах Державного казначейства України, зазначаються такi данi:

     у графi 1 "Тип документа" - тип платiжного документа (платiжне доручення), згiдно з яким повернено кошти передоплати (доплати);

     у графi 2 "Номер" - номер платiжного документа, згiдно з яким кошти передоплати (доплати) повертаються платнику податкiв;

     у графi 3 "Дата" - дата платiжного документа, згiдно з яким повернено кошти передоплати (доплати) платнику податкiв;

     у графi 4 "Сума" - сума коштiв передоплати (доплати), яка повертається платнику податкiв;

     у рядку "Усього" - загальна сума коштiв передоплати (доплати), яка повернена платнику податкiв упродовж зазначеного перiоду на вiдповiдний рахунок.

     2.5. У таблицi "Суми нарахованих митних та iнших платежiв, що пiдлягають перерахуванню до держбюджету" на пiдставi даних, що мiстяться в митних декларацiях i МД-1, прийнятих до митного оформлення упродовж зазначеного перiоду, зазначаються:

     у графi 1 "Тип документа" - тип документа (митна декларацiя, МД-1), за яким нарахованi митнi та iншi платежi;

     у графi 2 "Номер" - номер документа, згiдно з яким митнi й iншi платежi перераховуються до держбюджету;

     у графi 3 "Дата" - дата оформлення документа, згiдно з яким митнi й iншi платежi перераховуються до держбюджету;

     у графi 4 "Вид платежу" - код виду платежу вiдповiдно до Класифiкатора видiв податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) та iнших бюджетних надходжень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 07.12.2005 N 1201, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 22.12.2005 за N 1552/11832;

     у графi 5 "Сума" - сума нарахованих митних та iнших платежiв, якi пiдлягають перерахуванню до Держбюджету згiдно з документом, номер якого зазначено в графi 2;

     у рядку "Усього" - загальна сума митних та iнших платежiв, списаних з вiдповiдних рахункiв митних органiв i належних до перерахування в держбюджет згiдно з оформленими документами, номери яких зазначено в графi 2 "Номер".

     2.6. У таблицi "Суми митних та iнших платежiв, що доплачуються пiсля закiнчення митного оформлення за рахунок коштiв передоплати" на пiдставi заяви платника податкiв про доплату сум митних та iнших платежiв, донарахованих унаслiдок самостiйно виявленої помилки в митнiй декларацiї, або про оплату податкового зобов'язання за податковим повiдомленням вiдповiдно до пункту 1.4 Порядку пiдготовки та направлення митними органами податкових повiдомлень платникам податкiв, установлення й експлуатацiї дощок податкових повiдомлень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 11.05.2006 N 370, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.2006 за N 613/12487, зазначаються:

     у графi 1 "Тип документа" - податкове повiдомлення, заява платника податкiв, згiдно з якими кошти доплати перераховуються до держбюджету;

     у графi 2 "Номер" - номер документа, згiдно з яким кошти доплати перераховуються до держбюджету;

     у графi 3 "Дата" - дата документа, на пiдставi якого кошти перераховуються до держбюджету;

     у графi 4 "Вид платежу" - код виду платежу вiдповiдно до Класифiкатора видiв податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) та iнших бюджетних надходжень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 07.12.2005 N 1201, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.12.2005 за N 1552/11832;

     у графi 5 "Сума" - сума коштiв доплати, яка перераховується до держбюджету;

     у рядку "Усього" - загальна сума доплати митних та iнших платежiв, що перераховується з депозитного рахунку 3734 до держбюджету.

     2.7. У рядку "Залишок коштiв передоплати (доплати) на кiнець перiоду" зазначається загальна сума залишку коштiв передоплати (доплати) на кiнець перiоду, за який формується Картка.

     Ця сума складається iз суми, зазначеної у рядку "Залишок коштiв передоплати (доплати) на початок перiоду", з урахуванням суми, зазначеної у рядку "Усього" таблицi "Надiйшло коштiв передоплати (доплати), у т. ч. повернених на депозитний рахунок 3734" мiнус суми, зазначенi в рядках "Усього" таблиць "Повернено коштiв передоплати (доплати)", "Суми нарахованих митних та iнших платежiв, що пiдлягають перерахуванню до Держбюджету" та "Суми митних та iнших платежiв, що доплачуються пiсля закiнчення митного оформлення за рахунок коштiв передоплати".

     2.8. У блоцi "Довiдкова iнформацiя про рух коштiв на рахунку з облiку доходiв" зазначається така iнформацiя:

     2.9. У таблицi "Суми митних та iнших платежiв, доплаченi платниками податкiв пiсля закiнчення митного оформлення на рахунки з облiку доходiв, вiдкритi в Головних управлiннях Державного казначейства України" зазначаються:

     у графi 1 "Тип документа" - тип документа, який пiдтверджує зарахування коштiв до держбюджету;

     у графi 2 "Номер" - номер документа, який пiдтверджує зарахування коштiв до держбюджету;

     у графi 3 "Дата" - дата перерахування коштiв за документом до держбюджету;

     у графi 4 "Вид платежу" - код виду платежу вiдповiдно до Класифiкатора видiв податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) та iнших бюджетних надходжень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 07.12.2005 N 1201, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.12.2005 за N 1552/11832;

     у графi 5 "Сума" - сума коштiв доплати, яка перерахована до держбюджету;

     у рядку "Усього" - загальна сума доплат донарахованих митних та iнших платежiв, що сплачена платниками податкiв на рахунки з облiку доходiв, вiдкритi в Головних управлiннях Державного казначейства України.

     2.10. У таблицi "Кошти, поверненi Державним казначейством України з держбюджету на рахунок платника податкiв" зазначаються:

     у графi 1 "Документ" - документ, який пiдтверджує повернення коштiв платнику податкiв;

     у графi 2 "Номер" - номер документа, який пiдтверджує повернення коштiв платнику податкiв;

     у графi 3 "Дата" - дата перерахування коштiв за документом;

     у графi 4 "Вид платежу" - код виду платежу вiдповiдно до Класифiкатора видiв податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) та iнших бюджетних надходжень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 07.12.2005 N 1201, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.12.2005 за N 1552/11832;

     у графi 5 "Сума" - сума коштiв, що була помилково та/або надмiрно зарахована до держбюджету та повернена на рахунок платника податкiв;

     у рядку "Усього" - загальна сума коштiв, що були помилково та/або надмiрно зарахованi до держбюджету та поверненi на рахунок платника податкiв у порядку, визначеному Державною митною службою України та Державним казначейством України.

     2.11. Данi, розмiщенi в таблицях "Суми митних та iнших платежiв, доплаченi платниками податкiв пiсля закiнчення митного оформлення на рахунки з облiку доходiв, вiдкритi в Головних управлiннях Державного казначейства України" та "Кошти, поверненi Державним казначейством України з держбюджету на рахунок платника податкiв", мiстять iнформацiю, що не впливає на рух коштiв передоплати (доплати) платника податкiв. Цi данi використовуються для визначення узагальненої iнформацiї про рух коштiв.

     2.12. У рядках блоку "Узагальнена iнформацiя про рух коштiв на депозитному рахунку 3734 та на рахунку з облiку доходiв" зазначаються:

     у рядку "Сума нарахованих пiд час митного оформлення митних та iнших платежiв з урахуванням сум доплат та повернень з рахунку з облiку доходiв за перiод, за який формується картка, усього" - сума, яка складається iз суми показникiв, зазначених у рядках "Усього" таблиць "Сума нарахованих митних та iнших платежiв, що пiдлягають перерахуванню до держбюджету", "Суми митних та iнших платежiв, що доплачуються пiсля закiнчення митного оформлення за рахунок коштiв передоплати", "Суми митних та iнших платежiв, доплаченi платниками податкiв пiсля закiнчення митного оформлення на рахунки з облiку доходiв, вiдкритi в Головних управлiннях Державного казначейства України" мiнус суми, зазначенi в рядку "Усього" таблицi "Кошти, поверненi Державним казначейством України з держбюджету на рахунок платника податкiв";

     у рядку "Сума нарахованих пiд час митного оформлення митних та iнших платежiв з урахуванням сум доплат i повернень з рахунку з облiку доходiв з початку року, усього" - сума, яка формується аналогiчно сумi, зазначенiй у рядку "Сума нарахованих пiд час митного оформлення митних та iнших платежiв з урахуванням сум доплат та повернень з рахунку з облiку доходiв за перiод, за який формується картка, усього", але на пiдставi даних з початку року.

     3. Картка про залишок коштiв вiдкривається та формується Вiддiлом щорiчно на кожного платника податкiв одночасно з Карткою.

     3.1. У Картцi про залишок коштiв вiдображаються данi про платника податкiв та про операцiї, що проводяться з коштами передоплати (резервування, блокування, повернення).

     3.2. Картка формується щоденно, на визначену дату.

     3.3. Порядок заповнення граф Картки про залишок коштiв такий:

     3.4. У графах блоку "Iнформацiя про платника податкiв" зазначається iнформацiя стосовно платника податкiв, а саме:

     найменування платника - юридичної особи або прiзвище, iм'я та по батьковi платника - фiзичної особи;

     iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи;

     реквiзити рахункiв у такому порядку: МФО, найменування фiнансової установи, номер i вид рахунку - в iноземнiй валютi чи в нацiональнiй валютi.

     3.5. У таблицi "Iнформацiя про залишок коштiв передоплати (доплати)" на пiдставi щоденної виписки з рахункiв, вiдкритих на iм'я митних органiв в органах Державного казначейства України (у разi надходження передоплати /доплати/ у безготiвковiй формi), або на пiдставi оригiналу прибуткового касового документа, що пiдтверджує доплату готiвкою до вповноваженого банку (каси митного органу), та оформлених документiв:

     у рядку "Залишок коштiв передоплати (доплати)" зазначається сума залишку коштiв передоплати (доплати) платника податкiв, що облiковується на вiдповiдному рахунку митного органу за станом на час формування Картки про залишок коштiв;

     у рядку "у т. ч. у межах якого можна здiйснювати митне оформлення на визначений час" зазначається сума залишку коштiв передоплати (доплати) на вiдповiдному рахунку митного органу, яка може бути використана для сплати платежiв при митному оформленнi товарiв.

     Ця сума дорiвнює показнику, зазначеному в рядку "Залишок коштiв передоплати (доплати)" таблицi "Iнформацiя про залишок коштiв передоплати (доплати)", до якого додається показник, зазначений в рядку "Надiйшло коштiв передоплати (доплати)" цiєї самої таблицi, та вiднiмаються показники, зазначенi в рядку "Сума митних та iнших платежiв, що пiдлягає перерахуванню до держбюджету за робочий день" та в рядках "Усього" таблиць "Резервування коштiв за ВМД (IМ ПД), ПМД", "Блокування коштiв за документами, що перебувають у роботi", "Кошти, щодо яких прийнято рiшення про повернення на вимогу платника податкiв";

     у рядку "Надiйшло коштiв передоплати (доплати)" на пiдставi щоденної виписки з рахункiв, вiдкритих на iм'я митних органiв в органах Державного казначейства України (у разi надходження передоплати /доплати/ у безготiвковiй формi), або оригiналу прибуткового касового документа, що пiдтверджує доплату готiвкою до вповноваженого банку (каси митного органу), зазначається загальна сума коштiв передоплати (доплати), яка надiйшла впродовж робочого дня, на який формується Картка про залишок коштiв, на вiдповiдний рахунок митного органу.

     Загальна сума коштiв передоплати (доплати) дорiвнює сумi, зазначенiй у рядку "Усього" таблицi "Надiйшло коштiв передоплати (доплати), у т. ч. повернених на депозитний рахунок 3734" Картки, складеної за робочий день, за який формується Картка про залишок коштiв;

     у рядку "Сума митних та iнших платежiв, що пiдлягає перерахуванню до держбюджету за робочий день" на пiдставi даних, що мiстяться в митних декларацiях i МД-1, прийнятих до оформлення упродовж дня, зазначається загальна сума митних та iнших платежiв, якi перераховуються з вiдповiдного рахунку митного органу до держбюджету згiдно з митними декларацiями та МД-1.

     Ця сума дорiвнює показнику, який є сумою показникiв, зазначених у рядках "Усього" таблиць "Суми нарахованих митних та iнших платежiв, що пiдлягають перерахуванню до держбюджету" та "Суми митних та iнших платежiв, що доплачуються пiсля закiнчення митного оформлення за рахунок коштiв передоплати" Картки, складеної за робочий день, за який формується Картка про залишок коштiв.

     3.6. У таблицi "Резервування коштiв за ВМД (IМ ПД), ПМД" вiдповiдно до норм постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.03.2002 N 390 "Про ввезення на митну територiю України окремих видiв товарiв", наказу Державної митної служби України вiд 28.02.2003 N 129 "Про затвердження Положення про порядок контролю за ввезенням на митну територiю України окремих видiв товарiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 03.06.2003 за N 424/7745, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1985 "Деякi питання митного оформлення товарiв", наказу Державної митної служби України вiд 30.12.2003 N 931 "Про затвердження Порядку заповнення граф перiодичної митної декларацiї", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 30.12.2003 за N 1273/8594, зазначаються:

     у графi 1 "Тип документа" - тип митної декларацiї (ВМД, попередня декларацiя /далi - IМ ПД/, перiодична митна декларацiя /далi - ПМД/), за якою нарахованi митнi та iншi платежi, що пiдлягають резервуванню;

     у графi 2 "Номер" - номер оформленої митної декларацiї;

     у графi 3 "Дата" - дата оформлення митної декларацiї;

     у графi 4 "Вид" - код виду платежу вiдповiдно до Класифiкатора видiв податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) та iнших бюджетних надходжень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 07.12.2005 N 1201, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.12.2005 за N 1552/11832;

     у графi 5 "Сума" - сума митного та iншого платежу, нарахована за митною декларацiєю та зарезервована на депозитному рахунку 3734 митного органу.

     Якщо кошти, що резервувалися за ВМД (IМ ПД), ПМД, не були задiянi при митному оформленнi товарiв, то вони розрезервовуються i набувають статусу коштiв передоплати.

     Вiдповiднi коригування робляться в таблицi "Iнформацiя про залишок коштiв передоплати (доплати)" шляхом збiльшення коштiв, у межах яких можна здiйснювати митне оформлення.

     У разi оформлення ВМД (на пiдставi пунктiв 4.3 та 4.7 Положення про порядок контролю за ввезенням на митну територiю України окремих видiв товарiв, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 28.02.2003 N 129, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 03.06.2003 за N 424/7745, або пункту 4 Порядку та умов подання перiодичної митної декларацiї, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1985) вiдповiдна iнформацiя в таблицi "Резервування коштiв за ВМД (IМ ПД), ПМД" анулюється i переноситься в таблицю "Блокування коштiв за документами, що перебувають в роботi".

     3.7. У таблицi "Блокування коштiв за документами, якi перебувають у роботi" зазначаються документи, якi прийнятi до оформлення, але за якими ще не завершено митне оформлення товарiв, а саме:

     у графi 1 "Тип документа" - тип документа, за яким здiйснюється митне оформлення товарiв;

     у графi 2 "Номер" - номер документа, за яким здiйснюється митне оформлення товарiв;

     у графi 3 "Дата" - дата присвоєння документу порядкового номеру в журналi облiку вiдповiдно до пункту 7 Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574;

     у графi 4 "Вид" - код виду платежу вiдповiдно до Класифiкатора видiв податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) та iнших бюджетних надходжень, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 07.12.2005 N 1201, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.12.2005 за N 1552/11832;

     у графi 5 "Сума" - сума нарахованих митних платежiв, яка пiсля оформлення документа в повному обсязi пiдлягає перерахуванню з вiдповiдного рахунку митного органу до держбюджету.

     Якщо вiдповiдно до законодавства за документами, що були прийнятi в роботу, було прийнято рiшення про неможливiсть завершення митного оформлення, то кошти, якi блокувалися за цими документами, розблоковуються та залишаються як передоплата (доплата).

     Вiдповiднi коригування здiйснюються у таблицi "Iнформацiя про залишок коштiв передоплати (доплати)" - показник, зазначений у рядку "у т. ч. у межах якої можна здiйснювати митне оформлення на визначений час", збiльшується на вищезазначену суму.

     3.8. Таблиця "Кошти, щодо яких прийнято рiшення про повернення на вимогу платника податкiв" заповнюється у випадку, коли митним органом пiдготовлено висновок про повернення коштiв.

     Порядок заповнення граф таблицi такий:

     у графi 1 "Номер документа" зазначається номер висновку, на пiдставi якого прийнято рiшення про повернення коштiв передоплати (доплати);

     у графi 2 "Дата документа" зазначається дата складання висновку, на пiдставi якого прийнято рiшення про повернення коштiв передоплати (доплати);

     у графi 3 "Сума коштiв, щодо якої прийнято рiшення про повернення" зазначається сума коштiв передоплати (доплати), щодо якої прийнято рiшення про повернення коштiв платнику податкiв з вiдповiдного рахунку митного органу.

     У разi прийняття рiшення про повернення коштiв на вимогу платника податкiв вiдповiднi коригування здiйснюються у таблицi "Iнформацiя про залишок коштiв" - показник, зазначений у рядку "у т. ч. у межах якої можна здiйснювати митне оформлення на визначений час", зменшується на суму повернення.

     3.9. У Картцi та Картцi про залишок коштiв вiдображаються данi про платника податкiв, рух коштiв i перiод, за який вони формуються. Картка формується за робочий день, календарний мiсяць, бюджетний рiк. Картка про залишок коштiв формується за робочий день.

     3.10. Кожна операцiя в Картках вiдображається окремим рядком у хронологiчному порядку.

     3.11. У Картцi на дату проведення останньої облiкової операцiї пiдбиваються пiдсумки за всiма її графами з початку мiсяця та з початку року (крiм граф, що вiдображають сальдо розрахункiв з бюджетом). На кiнець мiсяця пiсля проведення останньої операцiї здiйснюється запис зазначених пiдсумкових рядкiв до особового рахунку.

     3.12. З метою облiку сум передоплати (доплати), якi не використовуються платником податкiв бiльше нiж 1095 днiв з дати здiйснення останньої операцiї за рахунком, у Вiддiлi ведеться реєстр платникiв податкiв, кошти яких перебувають на вiдповiдному рахунку без використання бiльше 1095 днiв за формою, наведеною у додатку 5 до цього Порядку.

     Порядок дiй митного органу щодо зазначених коштiв затверджується окремим нормативно-правовим актом Державної митної служби України.

IV. Облiк надходження платежiв до держбюджету

     1. З метою облiку сум митних та iнших платежiв, що пiдлягають перерахуванню до держбюджету, у Вiддiлi ведуться:

     реєстр належних до перерахування сум митних та iнших платежiв, сплачених суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi за оформленими ВМД (додаток 6 до цього Порядку);

     реєстр належних до перерахування сум митних та iнших платежiв, сплачених фiзичними особами за оформленими ВМД (додаток 7 до цього Порядку);

     реєстр належних до перерахування сум митних та iнших платежiв, сплачених за квитанцiєю МД-1, оглядовими розписами М-15, М-16 (додаток 8 до цього Порядку).

     2. Щоденно, у визначений згiдно з окремим наказом по митному органу час, пiсля отримання вiдповiдної iнформацiї з усiх пiдроздiлiв митного оформлення Вiддiл подає Службi зведену у вищезазначенi реєстри iнформацiю про належнi до перерахування в Держбюджет митнi та iншi платежi, нарахованi за оформленими в повному обсязi ВМД, МД-1, М-15, М-16.

     Реєстр належних до перерахування сум митних та iнших платежiв, сплачених за квитанцiєю МД-1, ведеться окремо для суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та фiзичних осiб.

V. Звiрення сум митних та iнших платежiв, що пiдлягали перерахуванню i фактично перерахованi до держбюджету

     1. Для забезпечення контролю розрахункiв з держбюджетом Вiддiл спiльно зi Службою щомiсяця здiйснює звiрення сум митних та iнших платежiв, що пiдлягали перерахуванню i перерахованi до держбюджету.

     2. Результати звiрки оформлюється вiдповiдним актом.

     До акта заносяться тiльки пiдсумковi данi.

     3. Форма акта про звiрення руху грошових коштiв на вiдповiдному рахунку митного органу (суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi) наведена в додатку 9 до цього Порядку, форма акта про звiрення руху грошових коштiв на вiдповiдному рахунку митного органу (фiзичнi особи) наведена в додатку 10 до цього Порядку.

     4. Для звiрення сум митних та iнших платежiв, що були нарахованi за ВМД, МД-1 i списанi в Картцi та Картцi про залишок коштiв, Вiддiл до 15 числа мiсяця, наступного за звiтним, здiйснює звiрення сум з вiддiлом iнформацiйної роботи та митної статистики митного органу.

     За результатами такого звiрення складається акт.

     Форма акта про звiрення сум митних та iнших платежiв, нарахованих за ВМД, МД-1, i сум митних та iнших платежiв, списаних у Картках - особових рахунках платникiв податкiв, наведена в додатку 11 до цього Порядку.

     5. Акти складаються у двох примiрниках. Перший примiрник акта залишається у справах Вiддiлу, другий - у Службi або у вiддiлi iнформацiйної роботи та митної статистики митного органу.

     6. У разi виявлення розбiжностей мiж даними Вiддiлу та даними Служби або вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики митного органу Вiддiлом готується доповiдна записка на iм'я керiвника (заступника керiвника) митного органу для прийняття вiдповiдного рiшення.

VI. Звiрення залишкiв коштiв передоплати (доплати)

     1. Посадовими особами сектору оформлення Вiддiлу або пiдроздiлiв митного оформлення, уповноважених на виконання функцiй Вiддiлу, за пiдсумками даних, зазначених у Картках, щороку за станом на 1 сiчня здiйснюється iнвентаризацiя взаєморозрахункiв за кожним платником податкiв вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.02.2000 N 419 "Про затвердження Порядку подання фiнансової звiтностi" та Iнструкцiї з iнвентаризацiї матерiальних цiнностей, розрахункiв та iнших статей балансу бюджетних установ, затвердженої наказом Головного управлiння Державного казначейства України вiд 30.10.98 N 90, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 16.11.98 за N 728/3168.

     2. Форма акта про звiрення залишкiв сум коштiв передоплати (доплати) на вiдповiдному рахунку митного органу (тiльки з призначенням платежу "Передоплата, доплата за митне оформлення") (далi - Акт про звiрення залишкiв) наведена в додатку 12 до цього Порядку.

     3. Акт про звiрення залишкiв складається у двох примiрниках.

     4. Перший i другий примiрники надаються платнику податкiв для узгодження зазначеної iнформацiї.

     Протягом 30 днiв з дати складання митним органом Акта про звiрення залишкiв перший примiрник, пiдписаний платником податкiв, повинен бути повернений митному органу, який його склав.

VII. Облiк векселiв i сум наданих пiльг з оподаткування

     1. З метою облiку векселiв, подання яких передбачено законодавством, у Вiддiлi ведуться журнал облiку податкових векселiв (додаток 13 до цього Порядку), журнал облiку простих векселiв (додаток 14 до цього Порядку) та реєстр податкових векселiв за формою, установленою Державною митною службою України.

     2. У графах 12 "Номер реєстру" та 13 "Дата реєстру" журналу облiку податкових векселiв зазначаються вихiдний номер i дата супровiдного листа митного органу, яким реєстр податкових векселiв надсилається до органiв державної податкової служби.

     3. Облiк сум митних та iнших платежiв, звiльнення вiд сплати яких передбачено законодавчими актами, ведеться Вiддiлом за формами, установленими Державною митною службою України.

VIII. Облiк податкових боргiв

     1. Облiк сум податкових боргiв платника податкiв, а також їх погашення або списання здiйснюються у картцi облiку боргiв платника податкiв (далi - Картка боргiв), яка ведеться Вiддiлом в електронному виглядi за формою, наведеною у додатку 15 до цього Порядку.

     2. Картка боргiв вiдкривається Вiддiлом на кожного платника податкiв, яким було порушено строк сплати узгоджених податкових зобов'язань.

     3. При заповненнi Картки боргiв кожна операцiя зазначається окремим рядком. У графах 13 - 16 "Залишок боргу" зазначається залишок податкового боргу на кiнець кожної операцiї.

     4. У перший робочий день пiсля граничної дати сплати узгодженого податкового зобов'язання, яка визначається вiдповiдно до пункту 5.3 статтi 5 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами" (далi - Закон), сума податкового боргу заноситься до Картки боргiв.

     При цьому дата такого занесення зазначається у графi 1 "Дата здiйснення операцiї". Одночасно, одним рядком iз датою, заповнюються графи 2 - 4 "Сума податкового боргу" та 13 - 15 "Залишок суми боргу" Картки боргiв.

     5. У разi виникнення податкового боргу за ще одним податковим зобов'язанням (до моменту погашення суми податкового боргу) наступним рядком заповнюються графи 1, 2 - 4. При цьому в графах 13 - 15 "Залишок суми боргу" цього рядка зазначається загальна сума податкового боргу.

     6. У разi виникнення податкового боргу за штрафними санкцiями, нарахованими за порушення граничних строкiв сплати узгоджених податкових зобов'язань, вiдповiдно до пiдпункту 17.1.7 пункту 17.1 статтi 17 Закону заповнюються графи 1, 2, 4 наступного рядка Картки боргiв. При цьому в графах 13 та 15 цього рядка сума буде збiльшена на суму цих штрафних санкцiй.

     7. При надходженнi iнформацiї щодо погашення суми податкового боргу (його частини) вiдповiднi суми заносяться до граф 6 - 9 Картки боргiв датою погашення такого боргу. При цьому в графах 13 - 16 зазначається сума боргу, зменшена на суму такого погашення.

     8. Одночасно (окремим рядком) до графи 5 Картки боргу заноситься сума пенi, нарахована на суму податкового боргу (його частини), яку було погашено.

     9. У графах 11 - 12 Картки боргiв зазначаються реквiзити платiжного доручення, за яким суми податкового боргу були перерахованi до бюджету.

     10. Для узагальнення iнформацiї стосовно сум податкових боргiв, якi облiковуються митним органом у Картках боргiв, Вiддiлом ведеться реєстр платникiв податкiв, за якими облiковується податковий борг, за формою, наведеною в додатку 16 до цього Порядку.

     11. Реєстр формується та оновлюється автоматично шляхом консолiдацiї даних, зазначених в останнiх рядках граф 13 - 16 Карток боргiв.

     12. Контроль за станом погашення податкових боргiв i дотриманням термiнiв здiйснення митним органом передбачених законодавством заходiв з погашення цих боргiв здiйснюється у порядку, визначеному Державною митною службою України.

IX. Облiк операцiй з повернення коштiв

     1. З метою облiку повернених платникам податкiв коштiв, розмiщених на вiдповiдному рахунку митного органу як передоплата, у Вiддiлi ведеться журнал реєстрацiї висновкiв про повернення платнику податкiв коштiв передоплати, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу. Форма журналу наведена в додатку 2 до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.07.2007 N 618, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.2007 за N 1097/14364 (далi - Порядок).

     2. З метою облiку висновкiв, якi надаються до органiв Державного казначейства України щодо повернення помилково та/або надмiрно сплачених митних та iнших платежiв, у Вiддiлi ведеться журнал реєстрацiї висновкiв про повернення з Державного бюджету України помилково та/або надмiрно зарахованих до бюджету митних та iнших платежiв, контроль за справлянням яких покладається на митнi органи. Форма журналу наведена в додатку 3 до Порядку.

(роздiл IX у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 28.10.2008р. N 1200)
 
Директор Департаменту митних платежiв
С. О. Джигалов

 

Додаток 1
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Картка - особовий рахунок платника податкiв

IНФОРМАЦIЯ ПРО ПЛАТНИКА ПОДАТКIВ

Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи  
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи  
Реквiзити рахункiв: МФО, найменування фiнансової установи, номер i вид рахунку - в iноземнiй валютi чи в нацiональнiй валютi  

 

IНФОРМАЦIЯ ПРО РУХ КОШТIВ НА ДЕПОЗИТНОМУ РАХУНКУ 3734

Перiод, за який формується Картка
з (число, мiсяць, рiк)  
до (число, мiсяць, рiк)  
  Сума
Залишок коштiв передоплати (доплати) на початок перiоду  

Надiйшло коштiв передоплати (доплати), у т. ч. повернених на депозитний рахунок 3734

Тип документа Номер Дата Сума
1 2 3 4
       
Усього:  

Повернено коштiв передоплати (доплати)

Тип документа Номер Дата Сума
1 2 3 4
       
Усього:  

Суми нарахованих митних та iнших платежiв, що пiдлягають перерахуванню до держбюджету

Тип документа Номер Дата Вид платежу Сума
1 2 3 4 5
         
Усього:  

Суми митних та iнших платежiв, що доплачуються пiсля закiнчення митного оформлення за рахунок коштiв передоплати

Тип документа Номер Дата Вид платежу Сума
1 2 3 4 5
         
Усього:  

 

  Сума
Залишок коштiв передоплати (доплати) на кiнець перiоду:  

ДОВIДКОВА IНФОРМАЦIЯ ПРО РУХ КОШТIВ НА РАХУНКУ З ОБЛIКУ ДОХОДIВ

Суми митних та iнших платежiв, доплаченi платниками податкiв пiсля закiнчення митного оформлення на рахунки з облiку доходiв, вiдкритi в Головних управлiннях Державного казначейства України
Тип документа Номер Дата Вид платежу Сума
1 2 3 4 5
         
Усього:  

Кошти, поверненi Державним казначейством України з держбюджету на рахунок платника податкiв

Документ Номер Дата Вид платежу Сума
1 2 3 4 5
         
Усього:  

УЗАГАЛЬНЕНА IНФОРМАЦIЯ ПРО РУХ КОШТIВ НА ДЕПОЗИТНОМУ РАХУНКУ 3734 ТА НА РАХУНКУ З ОБЛIКУ ДОХОДIВ

Сума нарахованих пiд час митного оформлення митних та iнших платежiв з урахуванням сум доплат i повернень з рахунку з облiку доходiв за перiод, за який формується картка, усього:  
Сума нарахованих пiд час митного оформлення митних та iнших платежiв з урахуванням сум доплат i повернень з рахунку з облiку доходiв з початку року, усього:  

 

Додаток 2
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Залишок коштiв платника податкiв на депозитному рахунку 3734 митного органу

за станом на ___________________

     Iнформацiя про платника податкiв

Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи  
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи  
Реквiзити рахункiв: МФО, найменування фiнансової установи, номер i вид рахунку - в iноземнiй валютi чи в нацiональнiй валютi  

     Iнформацiя про операцiї з коштами

Iнформацiя про залишок коштiв передоплати (доплати)
Перiод Сума
1 2
Залишок коштiв передоплати (доплати)  
у т. ч. у межах якого можна здiйснювати митне оформлення на визначений час  
Надiйшло коштiв передоплати (доплати)  
Сума митних та iнших платежiв, що пiдлягає перерахуванню до держбюджету за робочий день  

Резервування коштiв за ВМД (IМ ПД), ПМД

Тип документа Номер Дата Вид Сума
1 2 3 4 5
         
Усього  

Блокування коштiв за документами, що перебувають у роботi

Тип документа Номер Дата Вид Сума
1 2 3 4 5
         
Усього:  

Кошти, щодо яких прийнято рiшення про повернення на вимогу платника податкiв

Номер документа Дата документа Сума коштiв, щодо якої прийнято рiшення про повернення
1 2 3
     
Усього:  

 

Додаток 3
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Реєстр облiку надходжень коштiв передоплати (доплати), що надiйшли на депозитний рахунок 3734

за ___________________

Найменування платника - юридичної особи або
П. I. Б. платника - фiзичної особи
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи Дата платiжного доручення Номер платiжного доручення Сума, грн. Примiтки
1 2 3 4 5 6

 

Додаток 4
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Реєстр облiку надходжень коштiв передоплати (доплати), що надiйшли на банкiвський рахунок 2603 вiд суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi або фiзичних осiб, якi здiйснюють митне оформлення товарiв у порядку, передбаченому для суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, за умови оформлення ВМД

Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи Дата платiжного доручення (прибуткового касового документа) Номер платiжного доручення (прибуткового касового документа) Сума, грн. Примiтки
1 2 3 4 5 6

 

Додаток 5
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма
Начальнику Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi -
головному бухгалтеру  
(назва митницi)
 
(П. I. Б.)

РЕЄСТР
платникiв податкiв, кошти яких перебувають на вiдповiдному рахунку бiльше 1095 днiв

Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи Дата здiйснення останньої операцiї за рахунком Сума залишку, грн.
1 2 3 4

Усього: ____________________
Начальник вiддiлу митних платежiв ____________________________
дата

 

Додаток 6
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Реєстр
належних до перерахування сум митних та iнших платежiв, сплачених суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi за оформленими ВМД
____________ митницi за ____ рiк

у грн.

N з/п Вид i код податку Термiн
з _______ (перiод) з початку мiсяця
  1 2 3
  Плата за митне оформлення товарiв i транспортних засобiв поза мiсцем розташування митних органiв або поза робочим часом, установленим для митних органiв    
  071    
  Усього    
  Мито    
  О20    
  О21    
  О23    
  О24    
  О40    
  О43    
  Усього    
  Акцизний збiр    
  О80    
  О81    
  О82    
  О83    
  О84    
  О85    
  О86    
  О88    
  О89    
  О90    
  О27    
  Усього    
  ПДВ (О28)    
  Єдиний збiр (О70)    
  Штрафи за порушення митних правил (О50)    
  Усього за всiма платежами    

Начальник вiддiлу митних платежiв ___________ (П. I. Б.)

Виконавець ______________ (П. I. Б., посада)

Отримав __________________ (П. I. Б., посада)

(додаток 6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 19.10.2010р. N 1243)

 

Додаток 7
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Реєстр
належних до перерахування сум митних та iнших платежiв, сплачених фiзичними особами за оформленими ВМД
____________ митницi за ____ рiк

у грн.

N з/п Вид i код податку Термiн
за _______ (перiод) з початку мiсяця
  1 2 3
  Плата за митне оформлення товарiв i транспортних засобiв поза мiсцем розташування митних органiв або поза робочим часом, установленим для митних органiв (171)    
  171    
  Усього    
  Мито    
  120    
  121    
  123    
  124    
  140    
  143    
  Усього    
  Акцизний збiр    
  180    
  181    
  182    
  183    
  184    
  185    
  186    
  188    
  189    
  190    
  127    
  Усього    
  ПДВ (128)    
  Єдиний збiр (О70)    
  Штрафи за порушення митних правил (О50)    
  Усього за всiма платежами    

Начальник вiддiлу митних платежiв ___________ (П. I. Б.)

Виконавець ______________ (П. I. Б., посада)

Отримав __________________ (П. I. Б., посада)

(додаток 7 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 19.10.2010р. N 1243)

 

Додаток 8
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Реєстр
належних до перерахування сум митних та iнших платежiв, сплачених за квитанцiєю МД-1, оглядовими розписами М-15, М-16
____________ митницi за ____ рiк

у грн.

N з/п Вид та код податку Термiн
за _______ (перiод) з початку мiсяця
  1 2 3
  Плата за митне оформлення товарiв i транспортних засобiв поза мiсцем розташування митних органiв або поза робочим часом, установленим для митних органiв    
  071    
  171    
  Усього    
  Мито    
  120    
  121    
  123    
  124    
  140    
  143    
  Усього    
  Акцизний збiр    
  180    
  181    
  182    
  183    
  184    
  185    
  186    
  188    
  189    
  190    
  127    
  Усього    
  ПДВ (128)    
  Єдиний збiр (О70)    
  Штрафи за порушення митних правил (О50)    
  Усього за всiма платежами    

Начальник вiддiлу митних платежiв ___________ (П. I. Б.)

Виконавець ______________ (П. I. Б., посада)

Отримав __________________ (П. I. Б., посада)

(додаток 8 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 19.10.2010р. N 1243)

 

Додаток 9
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

АКТ
звiрення руху сум грошових коштiв на вiдповiдному рахунку митного органу за перiод з _______________ 200_ року до _______________ 200_ року
(суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi)

у грн.

N з/п Найменування операцiї Данi облiку Вiддiлу Данi облiку Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi
1 2 3 4
1 Надiйшла сума коштiв передоплати (доплати)    
2 Усього: Данi за Реєстрами належних до перерахування сум митних та iнших платежiв за оформленими суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi в повному обсязi ВМД, МД-1, наданими до Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi в перiод з ____ до ______ Перераховано Службою фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi за цей перiод
  у т. ч. 071    
  О20    
  О21    
  О23    
  О24    
  О40    
  О43    
  О80    
  О81    
  О82    
  О83    
  О84    
  О85    
  О86    
  О88    
  О89    
  О90    
  О27    
  О28    
  О70    
  О50    
3 Суми коштiв, поверненi платнику податкiв    
4 Iнше    
  Примiтки: Звiрено
___________
пiдпис вiдповiдальної особи Вiддiлу
Звiрено
___________
пiдпис вiдповiдальної особи Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi
(додаток 9 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 19.10.2010р. N 1243)

 

Додаток 10
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

АКТ
звiрення руху сум грошових коштiв на вiдповiдному рахунку митного органу за перiод з ______________ 200_ року до _______________ 200_ року
(фiзичнi особи)

у грн.

N з/п Найменування операцiї Данi облiку Вiддiлу Данi облiку Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi
1 2 3 4
1 Надiйшла сума коштiв передоплати (доплати)    
2 Усього: Данi за Реєстрами належних до перерахування сум митних та iнших платежiв за оформленими фiзичними особами в повному обсязi ВМД, МД-1, М-15, М-16, наданими до Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi в перiод з ____________ до ________ Перераховано Службою фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi за цей перiод
  у т. ч. 171    
  120    
  121    
  123    
  124    
  140    
  143    
  180    
  181    
  182    
  183    
  184    
  185    
  186    
  188    
  189    
  127    
  128    
  О70    
  О50    
3 Суми коштiв, поверненi платнику податкiв    
4 Iнше    
  Примiтки: Звiрено
___________
пiдпис вiдповiдальної особи Вiддiлу
Звiрено
___________
пiдпис вiдповiдальної особи Служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi
(додаток 10 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 19.10.2010р. N 1243)

 

Додаток 11
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

АКТ
про звiрення сум митних та iнших платежiв, нарахованих за ВМД, МД-1, i сум митних та iнших платежiв, списаних у Картках - особових рахунках платникiв податкiв за перiод з ______________ 20__ року до _______________ 20__ року

     1. Перелiк ВМД, за якими були здiйсненi нарахування митних та iнших платежiв, але не здiйсненi вiдповiднi списання коштiв з Картки - особового рахунку платника податкiв

N з/п Номер ВМД Дата ВМД Код платежу Сума платежу
1 2 3 4 5

     2. Перелiк МД-1, за якими були сплаченi митнi та iншi платежi, але не здiйсненi вiдповiднi списання коштiв з Картки - особового рахунку платника податкiв

N з/п Номер (МД-1) Дата (МД-1) Код платежу Сума платежу
1 2 3 4 5

     3. Перелiк ВМД, митне оформлення яких було здiйснено з нарахуванням митних платежiв i списанням коштiв з Картки - особового рахунку платника податкiв, але такi ВМД вiдсутнi в базi даних митного органу за ВМД

N з/п Номер ВМД, за якою здiйснено списання коштiв Дата списання коштiв Код платежу Сума платежу
1 2 3 4 5

     4. Перелiк МД-1, за якими вiдбулася сплата митних та iнших платежiв i списання коштiв з Картки - особового рахунку платника податкiв, але такi МД-1 вiдсутнi в базi даних митного органу за МД-1

N з/п Номер МД-1, за якою здiйснено списання коштiв Дата списання коштiв Код платежу Сума платежу
1 2 3 4 5
Звiрено   Звiрено  
пiдпис вiдповiдальної особи Вiддiлу пiдпис вiдповiдальної особи вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики

 

Додаток 12
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

АКТ
про звiрення залишкiв сум коштiв передоплати на вiдповiдному рахунку митного органу

за станом на ___________________
(дата)
Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи  
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи  

у грн.

Залишок коштiв передоплати за станом на 1 сiчня 20__ року Данi митницi Данi платника податкiв
надходження коштiв на вiдповiдний рахунок списано за ВМД, МД-1 (iншим документом) перераховано коштiв на вiдповiдний рахунок митного органу списано за ВМД, МД-1 (iншим документом)
1 2 3 4 5

 

Сума залишку коштiв передоплати за станом на 1 сiчня поточного року ____________________________
Пiдпис платника податкiв ____________________
П. I. Б. та пiдпис вiдповiдальної особи митного органу ____________________
М. П.

 

Додаток 13
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Журнал облiку податкових векселiв

Номер з/п Iнформацiя про платника податкiв Iнформацiя за ВМД Iнформацiя про податковий вексель Реквiзити реєстру, за яким вiдправлено податковий вексель до органу Державної податкової служби України
найменування iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника мiсцезнаходження номер ВМД дата ВМД номер податкового векселя назва та реквiзити банку, в якому було складено податковий вексель дата видачi податкового векселя сума ПДВ, на яку видано вексель, грн. строк погашення векселя номер реєстру дата реєстру
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Додаток 14
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Журнал облiку простих векселiв

Номер Найменування платника податкiв Мiсцезнаходження Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи Номер ВМД Дата ВМД Вид операцiї (*) Номер векселя Дата видачi векселя Дата погашення векселя Код валюти за векселем Сума платежiв за векселем
усього, у т. ч.: мито акцизний збiр ПДВ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

____________
     * Вид операцiї:

     1 - митне оформлення майна, увезеного як внесок до статутного фонду пiдприємства з iноземними iнвестицiями;

     2 - митне оформлення майна, увезеного на пiдставi договору (контракту) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть з iноземним iнвестором;

     3 - митне оформлення вантажiв у межах виробничої кооперацiї;

     4 - митне оформлення вантажiв вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.11.2004 N 1524 "Про порядок випуску, обiгу i погашення простих векселiв при ввезеннi (пересиланнi) на митну територiю України товарiв з метою ремонту";

     5 - митне оформлення давальницької сировини;

     6 - резервний;

     7 - резервний.

 

Додаток 15
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Картка облiку боргiв платника податкiв

Найменування платника - юридичної особи або П. I. Б. платника - фiзичної особи  
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи  
Поточний рахунок  
Залишок коштiв за станом на поточний перiод:  
Дата здiйснення операцiї Сума податкового боргу Погашено (списано як безнадiйний) суму боргу Залишок суми боргу, у грн.
усього у т. ч. усього у т. ч. код способу погашення податкового боргу* реквiзити документа усього у т. ч.
основний платiж штрафнi санкцiї пеня основний платiж штрафнi санкцiї пеня дата номер основний платiж штрафнi санкцiї пеня
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

____________
     * Вiдображається код способу погашення податкового боргу, зокрема:

     "1" - сума податкового боргу перераховується до бюджету митним органом з вiдповiдного рахунку на пiдставi письмової заяви платника податкiв;

     "2" - сума податкового боргу самостiйно перераховується до бюджету платником податку;

     "3" - податковий борг списується за рiшенням податкового органу як безнадiйний;

     "4" - сума податкового боргу стягнута органами державної виконавчої служби за рiшенням суду;

     "5" - списання боргу за рiшенням суду;

     "6" - резервний;

     "7" - резервний.

 

Додаток 16
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Реєстр платникiв податкiв, за якими облiковується податковий борг

за станом на ______________________

N
з/п
Найменування платника - юридичної особи або
П. I. Б. платника - фiзичної особи
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи Залишок суми податкового боргу, у грн.
усього, у т. ч. основний платiж штрафнi санкцiї пеня
1 2 3 4 5 6 7

 

Додаток 17
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Додаток 17 виключено
(згiдно з наказом Державної митної служби України
вiд 28 жовтня 2008 року N 1200)

 

Додаток 18
до Порядку ведення митними органами оперативного облiку коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митних органiв як передоплата (доплата), i сум митних та iнших платежiв, якi сплачуються платниками податкiв пiд час митного оформлення товарiв
Форма

Додаток 18 виключено
(згiдно з наказом Державної митної служби України
вiд 28 жовтня 2008 року N 1200)

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.