ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо оптимiзацiї видачi документiв дозвiльного характеру у сферi господарської дiяльностi

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. Внести до Перелiку документiв дозвiльного характеру у сферi господарської дiяльностi, затвердженого Законом України "Про Перелiк документiв дозвiльного характеру у сферi господарської дiяльностi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 p., N 47, ст. 532; iз змiнами, внесеними законами України вiд 8 липня 2011 року N 3677-VI, вiд 3 листопада 2011 року N 3995-VI та вiд 22 березня 2012 року N 4619-VI), такi змiни:

     1) доповнити Перелiк пунктами 1051, 1221 i 1241 такого змiсту:

1051. Погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин Закон України "Про захист рослин"
1221. Сертифiкат вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв Закон України "Про захист рослин"
1241. Сертифiкат про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв (тiльки регуляторiв росту рослин) у сiльськогосподарськiй продукцiї та сировинi рослинного походження Закон України "Про захист рослин"

     2) пункти 11 i 87 виключити.

     2. Частину третю статтi 2 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2005 р., N 48, ст. 483; 2010 р., N 13, ст. 128) доповнити абзацами третiм - п'ятим такого змiсту:

     "Видача сертифiкатiв про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв (тiльки регуляторiв росту рослин) у сiльськогосподарськiй продукцiї та сировинi рослинного походження та сертифiкатiв вiдповiдностi щодо вмiсту у сiльськогосподарськiй продукцiї та сировинi рослинного походження залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв здiйснюється вiдповiдно до цього Закону з урахуванням особливостей, визначених Законом України "Про захист рослин".

     Видача дозволiв на мiжнароднi перевезення пасажирiв i вантажiв автомобiльним транспортом та дозволiв Європейської Конференцiї Мiнiстрiв Транспорту (ЄКМТ) на перевезення вантажiв автомобiльним транспортом мiж державами - членами ЄКМТ здiйснюється вiдповiдно до цього Закону з урахуванням особливостей, визначених мiжнародними договорами України з питань мiжнародних автомобiльних перевезень та Законом України "Про автомобiльний транспорт".

     Видача дозволiв на реекспорт товарiв, що походять з iнших країн, карантинних дозволiв (на iмпорт або транзит), мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв (для країн СНД - ветеринарних свiдоцтв форми N 1, N 2 та N 3) - при перемiщеннi за межi України, ветеринарних свiдоцтв (для України - форми N 1 та N 2) - при перемiщеннi за межi територiї Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя, карантинних сертифiкатiв, сертифiкатiв щодо вiдповiдностi послуг iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки, сертифiкатiв якостi зерна та продуктiв його переробки, фiтосанiтарних сертифiкатiв, фiтосанiтарних сертифiкатiв на реекспорт здiйснюється вiдповiдно до цього Закону з урахуванням особливостей, визначених Митним кодексом України, Законом України "Про зерно та ринок зерна в Українi", Законом України "Про ветеринарну медицину" та Законом України "Про карантин рослин".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
17 травня 2012 року
N 4782-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.