ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЧОРНОМОРСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Одеса

13 грудня 2002 року N 855


Про затвердження Технологiчної схеми взаємодiї пiдроздiлiв Роздiльнянської та Придунайської митниць ...

     З метою впорядкування послiдовностi дiй посадових осiб пiдроздiлiв Роздiльнянської та Придунайської митниць пiд час здiйснення митного контролю за доставкою вантажiв, що прямують залiзничним транспортом на дiлянцi залiзницi мiж ст. Кучурган Одеської залiзницi та ст. Ренi Одеської залiзницi, забезпечення ефективного контролю за доставкою таких вантажiв до мiсць призначення, -

     НАКАЗУЮ:

     1.Затвердити "Технологiчну схему взаємодiї пiдроздiлiв Роздiльнянської та Придунайської митниць пiд час здiйснення митного контролю за доставкою вантажiв, що прямують залiзничним транспортом на дiлянцi залiзницi мiж ст. Кучурган Одеської залiзницi та ст. Ренi Одеської залiзницi" (додається).

     2. Начальникам Роздiльнянської (Красiй К.В.) та Придунайської (Свєтлов В.О.) митниць органiзувати ретельне вивчення з особовим складом пiдроздiлiв положень "Технологiчної схеми..." та забезпечити неухильне виконання її вимог.

     3. Вiдповiдальнiсть за виконання вимог "Технологiчної схеми..." покласти на в.о. начальника Роздiльнянської митницi Красiя К.В. та начальника Придунайської митницi Свєтлова В.О.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника Чорноморської регiональної митницi Соколова Ю.I.

Начальник регiональної митницi О.Й.Токарчук

 

Затверджено
наказ Чорноморської регiональної митницi
вiд 13.12.02 N 855

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
ВЗАЄМОДIЇ ПIДРОЗДIЛIВ РОЗДIЛЬНЯНСЬКОЇ ТА ПРИДУНАЙСЬКОЇ МИТНИЦЬ ПIД ЧАС ЗДIЙСНЕНЯ МИТНОГО КОНТРОЛЮ ЗА ДОСТАВКОЮ ВАНТАЖIВ, ЩО ПРЯМУЮТЬ ЗАЛIЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ НА ДIЛЯНЦI ЗАЛIЗНИЦI МIЖ СТ. КУЧУРГАН ОДЕСЬКОЇ ЗАЛIЗНИЦI ТА СТ. РЕНI ОДЕСЬКОЇ ЗАЛIЗНИЦI

1. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ

     1.1. Ця технологiчна схема розроблена з метою органiзацiї спiльного ефективного митного контролю за доставкою вантажiв, що прямують залiзничним транспортом через територiю Республiки Молдова, на дiлянцi залiзницi мiж ст. Кучурган Одеської залiзницi та ст. Ренi Одеської залiзницi.

     1.2. Технологiчна схема розроблена вiдповiдно до:

     Митного кодексу України;

     "Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення", затвердженого наказом ДМСУ вiд 08.12.98 р. N 771 (в редакцiї наказу ДМСУ вiд 23.07.02 р. N 386);

     наказу ДМСУ вiд 23.03.99 р. N 179 "Про порядок введення в дiю наказу ДМСУ вiд 08.12.98 р. N 771";

     наказу ДМСУ вiд 23.03.99р. N 178 "Про деякi питання контролю за доставкою вантажiв"

     наказу ДМСУ вiд 24.04.99 р. N 240 (в редакцiї наказiв ДМСУ вiд 12.11.99 р. N 720 та вiд 28.04.00 р. N 251) "Про затвердження Порядку заповнення та використання попереднього повiдомлення";

     наказу ДМСУ вiд 12.04.00 р. N 206 "Про затвердження Порядку заповнення внутрiшнього транзитного документа для його використання при здiйсненнi контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються мiж митницями в межах митної територiї України";

     наказу ДМСУ вiд 02.07.02 р. N 345 "Про затвердження Положення про попередню вантажу митну декларацiю";

     наказу ДМСУ вiд 27.09.93 р. N 246 "Про затвердження положення про порядок митного оформлення перевезень товарiв та iнших предметiв мiж митницями";

     телетайпограми ДМСУ вiд 21.07.93 р. Т-902.

     1.3. Для цiлей цiєї технологiчної схеми поняття внутрiшнi перевезення означає перевезення товарiв та предметiв, що належать пiдприємствам - суб'єктам пiдприємницької дiяльностi України (або органiзацiям, зареєстрованим вiдповiдно до законодавства України i розташованим на територiї України), та перемiщуються залiзничним транспортом вiд одного пiдприємства (або органiзацiї), розташованої на територiї України до iншого пiдприємства (або органiзацiї), розташованого на територiї України.

2. МИТНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ДОСТАВКОЮ ВАНТАЖIВ, ЩО ВВОЗЯТЬСЯ НА МИТНУ ТЕРИТОРIЮ УКРАЇНИ ЗАЛIЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ ЧЕРЕЗ СТ. РЕНI ТА ПРЯМУЮТЬ ЧЕРЕЗ СТ. КУЧУРГАН ДО IНШИХ МИТНИЦЬ

     2.1. Контроль за доставкою товарiв, що ввозяться на митну територiю України здiйснюється вiдповiдно до наказу ДМСУ вiд 27.09.93 р. N 246 та наказу ДМСУ вiд 23.03.99 N 178.

     2.2. Iнспектор вантажного вiддiлу або вiддiлу в п/п "Ренi-Джурджулешти" (залiзничний) м/п "Ренi" Придунайської митницi здiйснює пропуск вантажiв призначених одержувачам, розташованим на митнiй територiї України, тiльки пiсля перевiрки наявностi в ЄАIС ДМСУ вiдомостей про те, що цей суб'єкт ЗЕД перебуває на облiку в митних органах. Пiсля отримання позитивної вiдповiдi за цiєю перевiркою, iнспектор, для здiйснення контролю за перемiщенням вантажу, оформлює провiзну вiдомiсть, вiдповiдно до вимог наказу ДМСУ вiд 27.09.93 N 246, та направляє вантаж до митницi призначення, в зонi дiяльностi, якої знаходиться одержувач.

     2.3. При надходженнi до Роздiльнянської митницi вантажiв, якi прямують отримувачам до iнших митниць на територiї України, по ПВ, оформленим вiдповiдними пiдроздiлами Придунайської митницi, iнспектор оперативного пiдроздiлу Роздiльнянської митницi, реєструє вiдомостi про вантаж у журналi реєстрацiї, та не вилучає примiрник ПВ, що прямує з вантажем i не проставляє вiдбитки особистої номерної печатки на залiзничнiй накладнiй.

3. МИТНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ДОСТАВКОЮ ВАНТАЖIВ, ЩО ВИВОЗЯТЬСЯ З МИТНОЮ ТЕРИТОРIЇ УКРАЇНИ ЗАЛIЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ ЧЕРЕЗ СТ. КУЧУРГАН ТА ПРЯМУЮТЬ ЧЕРЕЗ СТ. РЕНI

     3.1 Контроль за доставкою товарiв, що вивозяться з митної територiї України, здiйснюється вiдповiдно до роздiлу 3 "Положення про порядок митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що перевозяться мiж митницями на територiї України", затвердженого наказом ДМКУ вiд 27.03.93р. N 246.

     3.2. При надходженнi у Роздiльнянську митницю вантажiв за ВМД або за ПВ, в яких митниця призначення вказана Придунайська, iнспектор Роздiльнянської митницi реєструє вiдомостi про вантаж у окремому журналi реєстрацiї вантажiв, якi слiдують до Придунайської митницi та проставляє вiдбиток штампу "Пiд митним контролем" на залiзничнiй накладнiй На товаросупровiдних документах вiдмiтки особистої номерної печатки Роздiльнянської митницi не проставляються. Четвертi примiрники ВМД та примiрники провiзних вiдомостей залишаються у ТСД на вантаж для подальшої доставки у Придунайську митницю.

     3.3 У випадку надходження у Роздiльнянську митницю вантажiв за ВМД або ПВ, в яких митниця призначення вказана Роздiльнянська, iнспектор оперативного пiдроздiлу виконує дiї, передбаченi "Положенням про порядок митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що перевозяться мiж митницями на територiї України", затвердженого наказом ДМКУ вiд 27.03.93р. N 246, а саме, вилучає заповнений митницею вiдправлення екземпляр провiзної вiдомостi, робить запис про номер та дату документу контролю доставки вантажу (ВМД або ПВ) у гр.26 "Вiдмiтки митницi" залiзничної накладної та засвiдчує запис вiдбитком особистої номерної печатки.

     3.4 Щодекади, з метою звiрки з Придунайською митницею пропуску вантажiв залiзничним транспортом, формальний пропуск яких здiйснений Роздiльнянською митницею, а фактичний - Придунайською митницею, вiддiл контролю доставки вантажiв Роздiльнянської митницi надсилає реєстр документiв контролю доставки (ВМД або ПВ) на такi вантажi до сектору контролю доставки вантажiв м/п "Ренi" Придунайської митницi.

4. МИТНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ДОСТАВКОЮ ВАНТАЖIВ, ЩО ПРЯМУЮТЬ ЗАЛIЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ ТРАНЗИТОМ ЧЕРЕЗ МИТНУ ТЕРИТОРIЮ УКРАЇНИ

     4.1.Контроль за доставкою товарiв, що прямують транзитом через митну територiю України здiйснюється вiдповiдно до роздiлу 5 "Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення", затвердженого наказом ДМСУ вiд 08.12.98 р. N 771.

     4.2. При надходженнi у Роздiльнянську митницю вантажiв за ВМД, в яких митниця призначення вказана Придунайська, iнспектор Роздiльнянської митницi реєструє вiдомостi про вантаж у окремому журналi реєстрацiї вантажiв, якi слiдують до Придунайської митницi та проставляє вiдбиток штампу "Пiд митним контролем" на залiзничнiй накладнiй. На товаросупровiдних документах вiдмiтки особистої номерної печатки Роздiльнянської митницi не проставляються. Четвертi примiрники ВМД та примiрники провiзних вiдомостей залишаються у ТСД на вантаж для подальшої доставки у Придунайську митницю.

     4.3. У випадку надходження у Роздiльнянську митницю вантажiв за ВМД, в яких митниця призначення вказана Роздiльнянська митниця, iнспектор оперативного пiдроздiлу виконує дiї, передбаченi " Положенням про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення", затвердженого наказом ДМСУ вiд 08.12.98 р. N 771. Робить запис про номер та дату ВМД у гр. 26 "Вiдмiтки митницi" залiзничної накладної та засвiдчує запис вiдбитком особистої номерної печатки.

     4.4. Щодекади, з метою звiрки з Придунайською митницею пропуску вантажiв залiзничним транспортом, формальний пропуск яких здiйснений Роздiльнянською митницею, а фактичний - Придунайською митницею, вiддiл контролю доставки вантажiв Роздiльнянської митницi надсилає реєстр ВМД на такi вантажi до сектору контролю доставки вантажiв м/п "Ренi" Придунайської митницi.

5. МИТНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ВНУТРIШНIМИ ПЕРЕВЕЗЕННЯМИ, ЩО ЗДIЙСНЮЮТЬСЯ ЗАЛIЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ МIЖ СТ. РЕНI ТА СТ. КУЧУРГАН ЧЕРЕЗ ТЕРИТОРIЮ РЕСПУБЛIКИ МОЛДОВА

     5.1. Контроль за внутрiшнiми перевезеннями, що здiйснюються залiзничним транспортом вiд одного пiдприємства (або органiзацiї), розташованої на територiї України до iншого пiдприємства (або органiзацiї), розташованого на територiї України здiйснюється вiдповiдно "Положення про порядок митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що перевозяться мiж митницями на територiї України", затвердженого наказом ДМКУ вiд 27.03.93р. N 246 та телетайпограми ДМСУ вiд 21.07.93 р. Т - 902.

     5.2. Дозвiл на здiйснення внутрiшнього перевезення залiзничним транспортом через територiю Республiки Молдова надається пiдприємству (або органiзацiї чи установi) за умови пiдтвердження його державної реєстрацiї органами мiсцевого самоврядування або акредитацiї його як суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi в митницi та надання митному органу гарантiї щодо доставки вантажу до митницi призначення.

     5.3. У випадку вiдсутностi необхiдної iнформацiї митниця може запитувати додаткову iнформацiю та документи у митницях, де розташованi отримувачi вантажу або у вiдповiдних контролюючих органах (податкова адмiнiстрацiя та т.i.).

     5.4. При вiдправленi вантажу зi ст. Ренi або ст. Кучурган, iнспектор вiдповiдного оперативного пiдроздiлу Придунайської митницi або Роздiльнянської митницi здiйснює митне оформлення вантажу за ПВ вiдповiдно до вимог "Положення про порядок митного оформлення товарiв та iнших предметiв, що перевозяться мiж митницями на територiї України", затвердженого наказом ДМКУ вiд 27.03.93р. N 246 та телетайпограми ДМСУ вiд 21.07.93 р. Т - 902 для здiйснення контролю за перемiщенням вантажу по територiї Республiки Молдова. При цьому, iнспектор вiдповiдного пiдроздiлу робить запис "Внутрiшнє перевезення. Транзит по територiї Республiки Молдова", вказує номер та дату ПВ у гр. 26 "Вiдмiтки митницi" залiзничної накладної та засвiдчує запис вiдбитком особистої номерної печатки.

     5.5. При надходженнi пiд час внутрiшнiх перевезень до Роздiльнянської митницi вантажiв, якi прямують отримувачам до ст. Ренi, по ПВ, оформленим iншими митницями до Придунайської митницi, як це передбачено телетайпограмою ДМКУ вiд 21.07.93р. Т-902, iнспектор оперативного пiдроздiлу Роздiльнянської митницi не вилучає примiрник ПВ, що прямує з вантажем та не проставляє вiдбитки особистої номерної печатки на залiзничнiй накладнiй, а тiльки реєструє вiдомостi про вантаж у окремому журналi реєстрацiї вантажiв, якi слiдують до Придунайської митницi та проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем" на залiзничнiй накладнiй.

6. ЗАКЛЮЧНI ПОЛОЖЕННЯ

     6.1. Ця технологiчна схема обов'язкова для виконання всiма спiвробiтниками оперативних пiдроздiлiв, вiддiлiв контролю за доставкою вантажiв м/п "Ренi" Придунайської митницi та Роздiльнянської митницi, що здiйснюють митний контроль та оформлення товарiв та предметiв, якi прямують через митний кордон України залiзничним транспортом.

     6.2. Всi доповнення та додатки до цiєї технологiчної схеми, затвердженi начальником Чорноморської регiональної митницi, є її невiд'ємною частиною.

"УЗГОДЖЕНО"
НАЧАЛЬНИК ПРИДУНАЙСЬКОЇ МИТНИЦI В.О.СВЄТЛОВ
В.О. НАЧАЛЬНИКА РОЗДIЛЬНЯНСЬКОЇ МИТНИЦI К.В. КРАСIЙ
НАЧАЛЬНИК ВКДВ ЧРМ В.М.ЧАПЛIК
В.О. НАЧАЛЬНИКА ВОМК Г.В.ЛУПУ
ЗАСТ. НАЧАЛЬНИКА ЧРМ Ю.I.СОКОЛОВ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.