Документ скасований: Наказ КРМ № 771 від 07.09.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 20.05.2004 р. N 525


Про затвердження Технологiчної схеми митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв до транспортних засобiв), що ввозяться громадянами в Україну

     З метою впорядкування митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв до транспортних засобiв), що ввозяться громадянами, якi проживають у м. Києвi та Київськiй областi, наказую:

     1. Затвердити та ввести в дiю з "___" ____________ 2004 р. Технологiчну схему митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв до транспортних засобiв), що належать фiзичним особам (додаток N 1).

     2. Начальнику вiддiлу по оформленню транспортних засобiв провести заняття iз пiдпорядкованим iнспекторським складом по вивченню вищезазначеної Технологiї.

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв забезпечити ознайомлення iнспекторського складу з даним наказом.

     4. Начальнику загального вiддiлу довести наказ до оперативних пiдроздiлiв.

     5. Вважати такими, що втратили чиннiсть: наказ Київської регiональної митницi вiд 06.05.2001 р. N 382 "Про затвердження Тимчасової технологiї митного оформлення транспортних засобiв (номерних агрегатiв до них), що належать фiзичним особам", наказ КРМ вiд 16.10.2001 р. N 822 "Про внесення змiн до наказiв КРМ щодо митного оформлення транспортних засобiв", доручення КРМ вiд 21.09.2001 р. N 763, вiд 15.10.2001 р. N 818, вiд 31.10.2001 р. N 864, вiд 23.11.2001 N 912, вiд 20.12.2001 р. N 989.

     6. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника начальника митницi Дворака Ю. М.

     7. Загальний контроль залишаю за собою.

Заступник Голови Служби - начальник Київської регiональної митницi А. Є. Гутник

 

Додаток
до наказу КРМ
вiд 20 травня 2004 р. N 525

Технологiчна схема
митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв до транспортних засобiв), що ввозяться громадянами в Україну

1. Загальнi положення

     1.1. Тимчасова технологiчна схема митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв), ввезених в Україну фiзичними особами, розроблена з метою приведення роботи вiддiлу по оформленню транспортних засобiв (далi по тексту - ВОТЗ) до єдиного порядку митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв), контролю за тимчасовим ввезенням транспортних засобiв, взаємодiї з прикордонними митницями з питань контролю за перемiщенням транспортних засобiв та облiку, зберiгання документiв, згiдно з якими здiйснено митне оформлення.

     1.2. Митне оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв), ввезених в Україну фiзичними особами, здiйснюється у вiдповiдностi з статтями 247, 249, 252 Митного кодексу України та положеннями Закону України вiд 07.12.2000 р. N 2134-III "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо регулювання ринку автомобiлiв в Українi", Закону України вiд 13.09.2001 р. N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України", Закону України вiд 15.11.2001 р. N 2779-III "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо державної пiдтримки автомобiлебудiвної промисловостi України", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31.05.94 р. N 341 "Про затвердження Правил ввезення транспортних засобiв на територiю України" (з доповненнями та змiнами), постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.01.97 р. N 65 "Про ставки митних зборiв", наказу Держстандарту України вiд 30.08.2002 р. N 498 "Про затвердження Перелiку продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi" (реєстрацiя в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.2002 р. за N 782/7070), наказу Держмитслужби України вiд 25.06.99 р. N 393 "Про затвердження Правил митного оформлення транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу Держмитслужби України вiд 27.03.2000 р. N 164 "Про затвердження Порядку нарахування митних зборiв, мита, податку на додану вартiсть та акцизного збору при митному оформленнi товарiв, транспортних засобiв та запасних частин до них, якi перемiщуються через митний кордон України i належать громадянам", наказу Держмитслужби України вiд 06.05.2001 р. N 296 "Про проведення митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться в Україну громадянами при переселеннi на постiйне мiсце проживання", наказу Держмитслужби України вiд 12.10.2001 р. N 664 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю та митного оформлення окремих транспортних засобiв, що ввозяться громадянами на митну територiю України", наказу Держмитслужби України вiд 07.12.2001 р. N 791 "Про посилення контролю за перемiщенням через митний кордон України транспортних засобiв", спiльного наказу Держприкордонслужби України та Держмитслужби України вiд 24.11.2003 р. N 297/793 "Про затвердження Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон" та листiв Держмитслужби України, якi регламентують порядок митного оформлення.

     1.3. Митне оформлення транспортних засобiв, що ввозяться в Україну вiдповiдно до Порядку здiйснення митного контролю та митного оформлення окремих транспортних засобiв, що ввозяться громадянами на митну територiю України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 12.10.2001 р. N 664, проводиться зi сплатою всiх передбачених митних та iнших обов'язкових платежiв у пунктах пропуску через митний кордон України безпосередньо при ввезеннi цих транспортних засобiв (далi по тексту - ТЗ).

     1.4. Пред'явлення митницi ТЗ для здiйснення його митного контролю та митного оформлення може здiйснюватись як власником, так i вповноваженою ним особою за наявностi належним чином оформлених документiв про надання повноважень.

     1.5. Митний контроль та митне оформлення ТЗ, що ввозиться на митну територiю України, здiйснюється в зонi митного контролю, створеної згiдно з Митним кодексом України. Не допускається перебування в зонi митного контролю ТЗ, митне оформлення яких завершено.

     1.6. При митному оформленнi можуть використовуватись експертнi висновки iнших державних органiв, якi надають додаткову iнформацiю з питань визначення вартостi даного транспортного засобу та його технiчних характеристик.

     Цi висновки носять рекомендацiйний характер, остаточнi рiшення щодо митної вартостi транспортного засобу приймаються уповноваженими iнспекторами митницi.

     1.7. Якщо при проведеннi митного оформлення транспортного засобу iнспектором виявлено порушення митних правил, то складається протокол про порушення митних правил та про факт виявлення порушення термiново доповiдається керiвництву вiддiлу для прийняття вiдповiдного рiшення згiдно з положеннями Митного кодексу України.

     1.8. Керiвництвом вiддiлу та головними iнспекторами вiддiлу проводиться перевiрка своєчасної передачi вiдпрацьованих документiв до архiву вiддiлу та правильностi митного оформлення документiв пiдлеглими iнспекторами. Перевiренi документи засвiдчуються особистим пiдписом посадової особи, яка здiйснювала перевiрку, на зворотному боцi електронної копiї Посвiдчення. Результати перевiрки, виявленi недолiки та заходи до iнспекторiв, якi здiйснили порушення пiд час митного оформлення, вiдображаються у вiдповiдностi з iснуючим порядком.

     1.9. Визначення термiнiв i понять, застосованих в данiй Технологiчнiй схемi, вказанi в статтi 1 Митного кодексу України.

2. Митне оформлення транспортних засобiв, ввезених в Україну для постiйного користування

2.1. Порядок видачi Посвiдчення на реєстрацiю ТЗ в органах ДАI МВС України для постiйного користування

     2.1.1. Для здiйснення митного оформлення транспортного засобу (номерних вузлiв та агрегатiв), ввезених на територiю України для постiйного користування, власник або уповноважена ним особа повиннi доставити транспортний засiб (номерний вузол або агрегат) до зони митного контролю вiддiлу по оформленню транспортних засобiв КРМ для проведення митного огляду.

     2.1.2. Митний огляд транспортного засобу (номерного вузла або агрегата) здiйснюється iнспектором, визначеним керiвництвом вiддiлу, з метою перевiрки вiдповiдностi фактичних даних транспортного засобу даним, зазначеним у копiї Акта про проведення митного огляду ТЗ i поданих документах.

     2.1.3. У разi неможливостi доставки транспортного засобу до зони митного контролю з дозволу керiвництва вiддiлу митний огляд може бути проведений поза зоною митного контролю. При цьому iнспектором здiйснюється запис iз зазначенням часу виходу та повернення у вiддiл в "Журналi виїзду для огляду".

     У разi збiгу даних, зазначених в копiї Акта, з даними ТЗ посадова особа вiддiлу робить запис у копiї Акта про проведення митного огляду ТЗ "Звiрення проведено, зауваження вiдсутнi", який завiряється пiдписом цiєї посадової особи та вiдбитком її особистої номерної печатки. В разi виявлення розбiжностей даних iнспектор ВОТЗ складає Акт митного огляду (додаток N 3) та направляє митницi оформлення iнформацiйне повiдомлення для проведення перевiрки та вжиття митницею оформлення вiдповiдних заходiв.

     Пiсля проведення митного огляду транспортного засобу (номерного вузла або агрегата) iнспектором здiйснюється вiдповiдний запис у "Журналi реєстрацiї митного огляду" (додаток N 15).

     2.1.4. Видача Посвiдчення (МД-6) проводиться ВОТЗ КРМ лише громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають (мають намiр проживати - для громадян нерезидентiв) у Києвi або Київськiй областi. Для отримання Посвiдчення власник ТЗ (уповноважена ним особа) подає такi документи:

     заяву на митне оформлення транспортного засобу встановленого зразка, форму якої наведено в додатку N 13 цього Порядку;

     примiрник митної декларацiї, оформленої при ввезеннi ТЗ;

     другий примiрник квитанцiї МД-1, що пiдтверджує сплату митних та iнших обов'язкових платежiв при митному оформленi ТЗ;

     реєстрацiйнi та технiчнi документи на ТЗ.

     Якщо автотранспортний засiб не знято з облiку у вiдповiдних органах iноземних держав, митне оформлення Посвiдчення на постiйне користування не проводиться;

     документи, що пiдтверджують право власностi на транспортний засiб та їх ксерокопiї.

     Документами, якi пiдтверджують право власностi на транспортний засiб є:

     на фiрмових бланках (завiренi печатками цих фiрм) рахунки, чеки, рахунки-фактури, iнвойси та iншi документи - у разi придбання транспортного засобу в торговельнiй органiзацiї, фiрмi, установi тощо;

     нотарiально засвiдченi у країнi дарування (або засвiдченi в консульських установах, посольствах України в країнi дарування) договори дарування - у разi отримання транспортного засобу вiд фiрм, установ, органiзацiй у якостi дарунка;

     нотарiально засвiдченi в країнi придбання (або засвiдченi в консульських установах чи посольствах України) договори купiвлi-продажу, обмiну чи дарування - у разi отримання (придбання) у приватних осiб;

     технiчний паспорт чи реєстрацiйне свiдоцтво - у разi отримання транспортного засобу, який був зареєстрований на громадянина в країнi придбання;

     завiрену посадовою особою митницi оформлення копiю Акта про проведення митного огляду транспортного засобу;

     довiдку про присвоєння iдентифiкацiйного коду та її ксерокопiю;

     iншi документи (у разi необхiдностi) для проведення митного оформлення транспортного засобу та їх ксерокопiї:

     закордонний паспорт (ксерокопiї аркушiв паспорта з вiдмiтками прикордонникiв про перетин кордону та перша сторiнка паспорта з фотокарткою громадянина);

     доручення на перегiн або перевезення транспортного засобу (в разi наявностi) та їх ксерокопiї;

     внутрiшнiй паспорт громадянина України (та ксерокопiї аркушiв паспорта з мiсцем прописки та першою сторiнкою з фотокарткою громадянина);

     iншi документи, необхiднi для митного оформлення.

     2.1.5. Iнспектор вiддiлу приймає документи для проведення митного оформлення та:

     перевiряє наявнiсть всiх необхiдних для митного оформлення документiв та спiвпадання їх з наданими ксерокопiями;

     перевiряє вiдмiтку про зняття транспортного засобу з облiку в країнi вивезення та наявнiсть ознак пiдробки документiв;

     наявнiсть реєстрацiї (для нерезидентiв - тимчасової реєстрацiї) в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi (м. Київ та Київська область).

     Перевiряє повноту нарахування митних та iнших обов'язкових платежiв (визначення митної вартостi, правильнiсть застосування ставок мита, акцизного збору тощо).

     2.1.6. Пiсля перевiрки документiв на ТЗ уповноважена посадова особа внутрiшньої митницi в оперативному режимi здiйснює за номером квитанцiї МД-1 запит до ЄАIС Держмитслужби, перевiряє наявнiсть у нiй електронної копiї цiєї квитанцiї та звiряє данi, зазначенi у квитанцiї МД-1, з даними, що мiстяться в її електроннiй копiї. За вiдсутностi в ЄАIС Держмитслужби електронної копiї квитанцiї МД-1 або невiдповiдностi даних, зазначених у квитанцiї МД-1, даним, що мiстяться в її електроннiй копiї, ВОТЗ КРМ здiйснює заходи для з'ясування обставин митного оформлення ТЗ. У такому разi власнику ТЗ (уповноваженiй особi) видається завiрена вiдтиском особистої номерної печатки посадової особи ВОТЗ КРМ довiдка довiльної форми про те, що зазначенi в довiдцi документи перебувають у справах митницi.

     2.1.7. У разi вiдсутностi розбiжностей та зауважень до поданих документiв iнспектор вiддiлу згiдно з чинним законодавством виписує направлення до приписної каси банку "Аваль" встановленого зразка.

     2.1.8. Пiсля сплати митних зборiв фiзичною особою iнспектор вiддiлу оформлює Посвiдчення (МД-6) у двох примiрниках.

     2.1.9. Перший примiрник разом з документами, що пiдтверджують право власностi (користування), та реєстрацiйними й технiчними документами, погашеними шляхом проставлення в них позначки "Погашено, видано Посвiдчення N ___ вiд "___" ____________ 200_ р.", яка завiряється вiдбитком особистої номерної печатки посадової особи ВОТЗ КРМ, що здiйснила митне оформлення, видається власнику для подання реєстрацiйним органам.

     Другий примiрник передається до вiддiлу фiнансiв та бухгалтерського облiку.

     Роздрукована електронна копiя Посвiдчення разом iз заявою власника ТЗ (уповноваженої ним особи), завiреною посадовою особою митницi оформлення копiєю Акта про проведення митного огляду ТЗ, другим примiрником квитанцiї МД-1 i ксерокопiями iнших документiв, зазначених у пунктi 2.1.4 цiєї Технологiї, архiвується та зберiгається в справах ВОТЗ КРМ протягом установленого термiну.

     Оформлене ВОТЗ КРМ Посвiдчення є пiдставою для реєстрацiї ТЗ в органах ДАI МВС України.

     2.1.10. Уповноважена посадова особа ВОТЗ КРМ оперативними каналами зв'язку робить вiдмiтку в електроннiй копiї квитанцiї МД-1 в ЄАIС Держмитслужби про номер та дату оформленого Посвiдчення та реєструє результат оформлення Посвiдчення в журналi (додаток N 14).

     2.1.11. Електронна копiя Посвiдчення не пiзнiше нiж протягом 4-х годин з моменту його оформлення передається вповноваженою посадовою особою ВОТЗ КРМ до ЄIАС Держмитслужби в установленому Держмитслужбою порядку.

     2.1.12. У разi подання не оформлених належним чином документiв на правомiрнiсть володiння транспортним засобом, технiчних (реєстрацiйних) документiв або у разi їх вiдсутностi до Посвiдчення (форми МД-6) в графу вносяться митнi обмеження - заборона на вiдчуження та на видачу доручення на користування транспортним засобом на протязi двох рокiв.

     2.1.13. Данi про проведене митне оформлення реєструються в електронному виглядi.

     2.1.14. У разi неможливостi видачi Посвiдчення на ввезений в Україну транспортний засiб з метою постiйного користування (не сплачено вiдповiднi платежi; квитанцiя ф. МД-1 прикордонної митницi виписана з порушенням вимог дiючого наказу Держмитслужби України; вiдсутнi необхiднi для митного оформлення документи; виявлено ознаки пiдробки номерiв шасi, кузова, двигуна, року виготовлення; наявнiсть обґрунтованих сумнiвiв щодо достовiрностi поданих документiв, порушення митних правил тощо) поданi документи реєструються в Журналi вилучених документiв у ВОТЗ (додаток N 7) i залишаються в справах вiддiлу по оформленню транспортних засобiв на контролi в окремiй тецi до вирiшення питання про видачу Посвiдчення (або зворотного вивезення, або заведення справи про ПМП тощо). Власнику транспортного засобу видається довiдка про вилучення документiв митним органом (додаток N 1), яка завiряється ОНП iнспектора, його особистим пiдписом та засвiдчується начальником вiддiлу або особою, яка його замiщує. Транспортний засiб залишається у зонi митного контролю при вiддiлi до вирiшення питання щодо даного транспортного засобу.

     2.1.15. Дозволяється вивозити за межi митної територiї України транспортний засiб, митне оформлення якого з об'єктивних причин не було здiйснено (вiдсутнiсть коштiв, пошкодження тощо) згiдно вимог дiючого законодавства.

     2.1.16. Пiсля проведеного оформлення iнспектором вiддiлу формується комплект документiв. До комплекту входять документи, якi були пiдставою для митного оформлення ТЗ, а саме:

     електронна копiя Посвiдчення з вказiвкою його номера;

     електронна копiя квитанцiї форми МД-1 про сплаченi митнi збори;

     оригiнал квитанцiї ф. МД-1 митницi оформлення про сплаченi митнi платежi;

     оригiнал митної декларацiї ф. МД-7 (в разi наявностi);

     ксерокопiї всiх супровiдних документiв, на пiдставi яких було здiйснено митне оформлення.

     Вказаний комплект прошивається та засвiдчується ОНП iнспектора вiддiлу, який проводив митне оформлення. Комплекти документiв групуються в одну справу, яка протягом трьох робочих днiв передається до архiву вiддiлу, де i зберiгається встановлений термiн.

2.2. Митне оформлення транспортних засобiв, ввезених громадянами у разi переселення на постiйне мiсце проживання

     Для здiйснення митного оформлення транспортного засобу, ввезеного на митну територiю України у разi переселення на постiйне мiсце проживання, власник повинен доставити транспортний засiб в строк, зазначений прикордонною митницею в декларацiї форми МД-7, до зони митного контролю вiддiлу по оформленню транспортних засобiв для проведення митного огляду транспортного засобу та визначення митної вартостi.

     Оригiнали документiв, якi були представленi громадянином для проведення митного оформлення при переселеннi на ПМП iнспектором вiддiлу, затримуються для контролю доставки транспортного засобу. Власнику транспортного засобу видається довiдка про те, що документи перебувають у справах митницi (додаток N 1) до вирiшення питання видачi Посвiдчення.

     Iнспектор, затримавший документи, оперативними каналами зв'язку робить вiдмiтку в електроннiй копiї декларацiї форми МД-7 в ЄАIС Держмитслужби про доставку транспортного засобу в митницю призначення.

     Подальше оформлення здiйснюється згiдно з Технологiчною схемою проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг, затвердженою наказом Київської регiональної митницi вiд 10.02.2004 N 152.

     2.2.5. Пiсля проведеного оформлення iнспектором вiддiлу оперативними каналами зв'язку робиться вiдмiтка в електроннiй копiї декларацiї форми МД-7 в ЄАIС Держмитслужби про видачу Посвiдчення та формується комплект документiв згiдно з вимогами п. 2.1.16 даної Технологiчної схеми.

2.3. Митне оформлення транспортних засобiв, що входять до складу спадщини

     При ввезеннi в Україну громадянами транспортного засобу, що входять до складу спадщини, вiдкритої за межами України на користь резидента, митне оформлення проводиться згiдно з вимогами п. 2.2.1 - 2.2.5 даної Технологiчної схеми.

2.4. Вiдчуження транспортного засобу, ввезеного на митну територiю України фiзичною особою - нерезидентом

     2.4.1. У разi ввезення в Україну громадянами-нерезидентами транспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв) для постiйного користування (з метою вiдчуження на територiї України) вони сплачують вiдповiднi платежi (крiм митного збору) на прикордоннiй митницi без оформлення Посвiдчення.

     При вiдчуженнi транспортного засобу нерезиденту необхiдно звернутися до митницi, в зонi дiяльностi якої вiн проживає або має намiр проживати.

     У разi вiдсутностi зауважень з боку митного органу громадянину надається довiдка для нотарiуса про вiдсутнiсть заперечень щодо вiдчуження транспортного засобу (додаток N 2).

     Пiсля оформлення документiв на вiдчуження новий власник транспортного засобу повинен звернутися у вiддiл по оформленню транспортних засобiв для отримання Посвiдчення.

     Iнспектор вiддiлу здiйснює заходи у вiдповiдностi з п. п. 2.1.1 - 2.1.6 даної Технологiї.

     2.4.6. Iнспектору вiддiлу новий власник транспортного засобу надає:

     - належним чином оформленi документи, що пiдтверджують право власностi та їх ксерокопiї;

     - реєстрацiйнi та технiчнi документи та їх ксерокопiї;

     - унiфiковану квитанцiю МД-1, яка пiдтверджує сплату вiдповiдних платежiв нерезидентом на митному кордонi та ксерокопiю МД-1.

     2.4.7. Пiсля перевiрки наданих документiв та їх спiвпадання з ксерокопiями у разi вiдсутностi зауважень iнспектор нараховує митнi збори за видачу посвiдчення на реєстрацiю транспортного засобу (номерного вузла чи агрегата) за квитанцiєю форми МД-1. Пiсля сплати новим власником транспортного засобу проводиться митне оформлення квитанцiї форми МД-1 та Посвiдчення.

     2.4.8. Данi про проведене митне оформлення реєструються у електронному виглядi.

     2.4.9. Пiсля проведеного оформлення iнспектором вiддiлу формується комплект документiв до вимог п. 2.1.16 даної Технологiї i передається до зберiгання у вiддiлi у встановлений строк.

3. Тимчасове ввезення транспортних засобiв на територiю України

3.1. Порядок видачi Посвiдчення на реєстрацiю ТЗ в органах ДАI МВС України, ввезених для тимчасового користування

     Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв, ввезених в Україну тимчасово, на строк бiльш нiж два мiсяцi, громадянин доставляє транспортний засiб до вiддiлу по оформленню транспортних засобiв з метою здiйснення митного огляду. При проведеннi митного огляду транспортного засобу iнспектором складається Акт про проведення митного огляду транспортного засобу, форма якого затверджена наказом ДМСУ N 664 вiд 12.10.2001 року (додаток N 3), який завiряється ОНП iнспектора, його особистим пiдписом та особистим пiдписом громадянина.

     Примiтка. Тимчасове ввезення транспортних засобiв громадянами-резидентами дозволяється тiльки пiсля сплати на прикордоннiй митницi всiх необхiдних податкiв iз ввезення зазначеного транспортного засобу.

     Для отримання Посвiдчення громадянин надає iнспектору вiддiлу такi документи:

     заяву про постановку транспортного засобу на тимчасовий облiк, заява пiдписується начальником (або особою що його замiщує) вiддiлу по оформленню транспортних засобiв;

     квитанцiя ф. МД-1 про сплату необхiдних податкiв (в разi ввезення ТЗ громадянином-резидентом);

     технiчнi та iншi реєстрацiйнi документи, їх ксерокопiї;

     документи, якi пiдтверджують право користування транспортним засобом, їх ксерокопiї;

     паспорт громадянина з вiзою, реєстрацiєю, емiграцiйною карткою та їх копiї, що пiдтверджують законнiсть перебування на територiї України;

     акт митного огляду транспортного засобу;

     довiдка про визначення митної вартостi;

     письмове зобов'язання громадянина про зворотне вивезення транспортного засобу з України в установленi законодавством строки. Зобов'язання заповнюється в двох примiрниках. В зобов'язаннi вказується адреса тимчасового або постiйного проживання та контактнi телефони (додаток N 12);

     iншi документи (у разi необхiдностi) для проведення митного оформлення транспортного засобу на вимогу iнспектора митницi.

     3.1.3. Пiсля перевiрки наданих документiв та їх вiдповiдностi наданим ксерокопiям, при вiдсутностi зауважень, iнспектор вiддiлу приймає документи для проведення митного оформлення та нараховує митнi збори за видачу Посвiдчення.

     3.1.4. Пiсля сплати митних зборiв iнспектор оформлює квитанцiю ф. МД-1.

     3.1.5. Iнспектором виписується Посвiдчення на реєстрацiю ТЗ в органах ДАI, для тимчасового користування, в якому вказується дозволений строк тимчасового ввезення. На письмовому зобов'язаннi громадянина iнспектор проводить запис про номер виданого Посвiдчення та заборону вiдчуження транспортного засобу. Один екземпляр зобов'язання повертається громадянину, другий залишається в справах вiддiлу з ксерокопiями документiв, що стали пiдставою для видачi Посвiдчення.

     3.1.6. Данi щодо проведеного митного оформлення реєструються в "Журналi контролю тимчасового ввезення ТЗ" (додаток N 12) та у електронному виглядi.

     3.1.7. Пiсля проведеного оформлення iнспектором вiддiлу формується комплект документiв, що залишається у вiддiлi на контролi. Документи щодо тимчасового ввезення зберiгаються у теках по мiсяцях зворотного вивезення до зняття з контролю операцiї тимчасового ввезення.

     3.1.8. Iнспектор, вiдповiдальний за контроль виконання громадянами своїх зобов'язань, за один мiсяць до закiнчення строку надсилає на адресу проживання громадянина лист-попередження (додаток N 4).

     3.1.9. У разi порушення громадянином строку зворотного вивезення вiдповiдальним за контроль тимчасового ввезення транспортних засобiв iнспектором вiддiлу (або iнспектором за призначенням керiвництва вiддiлу) складається протокол про порушення митних правил.

3.2. Продовження термiну зворотного вивезення транспортних засобiв

     3.2.1. Продовження термiну зворотного вивезення транспортних засобiв, ввезених на територiю України громадянами - резидентами та нерезидентами, на термiн бiльше року, здiйснюється Київською регiональною митницею згiдно з чинним законодавством (з урахуванням гуманiтарної, наукової, господарської та iнших видiв дiяльностi громадян, якi ввезли такi транспортнi засоби).

     3.2.2. Для продовження термiну тимчасового ввезення громадяни доставляють транспортний засiб до зони митного контролю для проведення митного огляду. Пiсля цього складається акт митного огляду (додаток N 3).

     3.2.3. Пiсля проведення митного огляду власник звертається з заявою на iм'я начальника митницi до начальника вiддiлу по оформленню транспортних засобiв або особи, яка його замiщує. На зворотному боцi заяви керiвництво вiддiлу вiдображає iнформацiю про можливiсть продовження або вiдмови в продовженнi строку тимчасового ввезення. У разi прийняття рiшення про вiдмову воно має мiстити iнформацiю:

     - про причини вiдмови;

     - попередження про застосування санкцiй, передбачених статтею 348 Митного кодексу України.

     До завчасно поданої обґрунтованої заяви громадянин додає такi документи:

     акт митного огляду транспортного засобу;

     документи, якi пiдтверджують мету ввезення та iншi обставини;

     дозвiл на продовження строку тимчасового ввезення (вивезення) транспортного засобу (якщо вже було продовження);

     дозволи державних органiв (у разi необхiдностi);

     iншi необхiднi документи.

     В разi прийняття позитивного рiшення щодо продовження строку тимчасового ввезення пакет документiв засвiдчується особистою номерною печаткою вiдповiдального iнспектора за тимчасове ввезення та разом з заявою громадянина подається до загального вiддiлу для реєстрацiї.

     3.2.4. Загальний вiддiл митницi передає заяву на розгляд начальнику митницi.

     3.2.5. Термiн може бути продовжено тiльки пiсля позитивного висновку керiвництва митницi.

3.3. Зворотне вивезення транспортних засобiв

     3.3.1. При зверненнi громадянина до вiддiлу з метою зворотного вивезення транспортного засобу iнспектор перевiряє наявнiсть транспортного засобу, про що складається акт митного огляду, документи особи, документи, згiдно яких транспортний засiб поставлений на тимчасовий облiк, наявнiсть факту порушення строку зворотного вивезення, пiсля чого на внутрiшнiй частинi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ або зобов'язаннi про зворотне вивезення автомобiля здiйснюється запис: "Направляється для зняття з облiку транспортного засобу в ДАI", запис завiряється особистим пiдписом та вiдтиском "ОНП". Iнспектор повiдомляє громадянина про перебування даного транспортного засобу пiд митним контролем та про необхiднiсть звернення в митницю для подальшого оформлення.

     3.3.2. Пiсля зняття транспортного засобу з облiку в органах ДАI МВС України громадянин знову звертається до вiддiлу по оформленню транспортних засобiв для оформлення митної декларацiї форми МД-7 на вивезення. Iнспектор вiддiлу проводить митне оформлення, реєструє МД-7 в Журналi реєстрацiї зворотного вивезення ТЗ (додаток N 8) та в електронному виглядi.

     3.3.3. Декларацiя ф. МД-7 на зворотне вивезення транспортних засобiв зберiгається в окремiй тецi до надходження пiдтвердження з прикордонної митницi про вивезення ТЗ за межi митної територiї України.

     3.3.4. Номер митної декларацiї форми МД-7 записується у Журналi видачi посвiдчень на право реєстрацiї (тимчасово) ТЗ в органах ДАI у графi даного транспортного засобу. Декларацiя форми МД-7 та лист-повiдомлення прикордонної митницi додаються до справи та знаходяться на зберiганнi у вiддiлi протягом встановленого термiну.

     3.3.5. Пiсля отримання iнформацiї з прикордонної митницi про факт вивезення транспортного засобу за межi України декларацiя форми МД-7 та справа щодо тимчасового ввезення даного транспортного засобу знiмається з контролю. Номер листа-повiдомлення прикордонної митницi фiксується в Журналi видачi та реєстрацiї МД-7 в графi "Примiтки".

     3.3.6. Архiвацiя знятих з контролю справ здiйснюється згiдно п. 2.1.16.

3.4. Вiдчуження транспортних засобiв, увезених тимчасово пiд зобов'язання про зворотне вивезення

     3.4.1. Громадянин, який бажає оформити договiр вiдчуження (дарування, купiвлi-продажу, мiни тощо) транспортного засобу, повинен подати митним органам документи:

     - документи, що пiдтверджують право володiння або користування (в тому числi з правом розпорядження) транспортними засобами, номерними вузлами та агрегатами;

     - реєстрацiйнi та технiчнi документи на такi транспортнi засоби, якщо вони були зареєстрованi в країнi придбання чи iншiй країнi, з вiдмiткою про зняття транспортного засобу з облiку в країнi реєстрацiї;

     - iншi документи, потрiбнi для митного оформлення, на вимогу спiвробiтника митницi (закордонний паспорт, доручення на перегiн або перевезення транспортного засобу тощо).

     3.4.2. У разi вiдчуження тимчасово ввезеного транспортного засобу митниця видає довiдку про те, що вона не заперечує проти вiдчуження транспортного засобу, iз зазначенням особи, якiй видано довiдку, даних транспортного засобу (марки, номерiв кузова, шасi, двигуна, року випуску). Довiдка пiдписується iнспектором митницi i засвiдчується його особистою номерною печаткою.

     За наявностi такої довiдки нотарiус має право приймати документи для посвiдчення договору вiдчуження тощо. У текстi договору перед посвiдчувальним написом слiд зробити такий запис: "Для одержання Посвiдчення на реєстрацiю транспортного засобу в реєстрацiйних органах потрiбно звернутися до митницi i сплатити вiдповiднi платежi". Таке Посвiдчення видається митницею на iм'я нового власника транспортного засобу лише пiсля сплати вiдповiдних платежiв.

     3.4.3. Якщо тимчасово ввезений транспортний засiб не знято з облiку у вiдповiдних органах iноземних держав або вiн належить юридичнiй особi, яка не зареєстрована в Українi як учасник зовнiшньоекономiчної дiяльностi, то його вiдчуження фiзичним особам не допускається.

4. Вiдчуження транспортних засобiв, ввезених громадянами транзитом

     4.1. Вiдчуження громадянами транспортних засобiв (номерних вузлiв чи агрегатiв), ввезених в Україну з метою транзиту, дозволяється тiльки з дозволу керiвництва митницi до закiнчення встановленого термiну транзиту.

     4.2. Переоформлення транспортного засобу у вiльне використання проводиться згiдно з п. 2.4 даної Технологiї.

     4.3. При вiдчуженнi транспортного засобу, ввезеного транзитом, митниця, що здiйснила митне оформлення, надсилає прикордонним митницям повiдомлення для зняття транспортного засобу з контролю.

5. Продовження строку транзиту транспортного засобу

     5.1. При неможливостi виконання зобов'язання, наданого митним органам на здiйснення транзиту чи доставляння до мiсця призначення у встановлений термiн з об'єктивних причин (аварiя, виведення з ладу, пошкодження транспортного засобу, викрадення, хвороба власника (користувача) транспортного засобу тощо), власник або уповноважена ним особа до закiнчення термiну виконання зобов'язання повинен звернутися з письмовою заявою про продовження термiну виконання зобов'язання iз зазначенням причин неможливостi доставки транспортного засобу у визначений термiн та подати документи, що пiдтверджують даний факт, до начальника вiддiлу по оформленню транспортних засобiв.

     5.2. У разi прийняття керiвництвом митницi або уповноваженою керiвництвом митницi особою рiшення про продовження термiну транзиту на зворотному боцi митної декларацiї форми МД-7 iнспектором вiддiлу здiйснюється запис: "Термiн, визначений у зобов'язаннi, продовжено до "___" ____________ 200_ року" й зазначаються документи, на пiдставi яких був подовжений цей термiн. Запис завiряється особистим пiдписом iнспектора вiддiлу та особистою номерною печаткою з проставленням штампа "Пiд митним контролем". Iнформацiя про продовження строку засобами електронної пошти надсилається до митницi, якiй було надано зобов'язання про транзит, та митницi призначення. До листа електронної пошти, який зберiгається у вiддiлi, додаються документи, на пiдставi яких був продовжений термiн.

6. Формування справ митного оформлення транспортних засобiв та їхнє оперативне зберiгання

     6.1. Керiвництвом вiддiлу по оформленню транспортних засобiв призначається працiвник вiддiлу, який вiдповiдає за приймання Посвiдчень разом з вiдпрацьованими документами митного оформлення транспортних засобiв, формування справ та їх зберiгання у окремому примiщеннi вiддiлу по оформленню транспортних засобiв. Вiдповiдальнiсть за виконання вищеназваних дiй вноситься до посадових обов'язкiв даного iнспектора.

     6.2. Вiдпрацьованi документи щодо митного оформлення транспортних засобiв формуються у справи згiдно вимог Iнструкцiї про формування та передачу справ до архiву Київської регiональної митницi.

     6.3. Справи митного оформлення транспортних засобiв зберiгаються в окремiй робочiй кiмнатi (архiвi), обладнанiй стелажами, яка зачиняється та пломбується. Справи розмiщуються вiдповiдно до номенклатури. Доступ до архiву документiв має керiвництво вiддiлу та iнспектор, вiдповiдальний за архiвнi документи.

     6.4. Для оперативностi розшуку документiв вiдпрацьованi справи щодо митного оформлення транспортних засобiв формуються разом з електронною копiєю Посвiдчення.

     6.5. Iнспектором вiддiлу прошиваються 2 екземпляри Посвiдчень, якi виданi йому пiд розпис, нумеруються аркушi сформованої справи. На зворотi останнього аркуша справи iнспектор проводить запис про кiлькiсть прошитих аркушiв, який завiряється ОНП iнспектора.

     6.6. Пiсля закiнчення поточного року документи зберiгаються у вiддiлi протягом наступного року, пiсля чого передаються до архiву Київської регiональної митницi у порядку, визначеному в Iнструкцiї про формування та передачу справ до архiву Київської регiональної митницi.

7. Заключнi положення

     7.1. У разi видання законодавчих або iнших нормативно-правових актiв, що змiнюють або вiдмiняють положення та норми, вiдповiдно до яких розроблено дану Технологiю, посадовi особи вiддiлу керуються цiєю Технологiєю в частинi, що не суперечить чинному законодавству на момент оформлення.

     Змiни та доповнення вносяться за потреби до даної Технологiї в установленому порядку. У випадках потреби в змiнах та доповненнях окремих положень даної Технологiї, зумовлених нормативно-правовими актами, норми яких є прямої дiї, посадовi особи вiддiлу у перiод приведення у вiдповiднiсть цiєї Технологiї керуються в роботi цими чинними нормами з обов'язковим ознайомленням пiд особистий пiдпис особового складу про змiни технологiчного процесу, вiдомостi щодо якого зберiгаються в справах вiддiлу.

Т. в. о. начальника ВОТЗ I. А. Ткачук

 

Додаток N 1

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
Вiддiл по оформленню транспортних засобiв
м. Київ, вул. Новопирогiвська, 58, тел. 201-60-26, факс 259-43-15

ДОВIДКА

N ___ "___" ____________ 2000 року

Видана громадянину   ,
(прiзвище, iм'я, iм'я по батьковi)
паспорт громадянина   ,

в тому, що документи на транспортний засiб (номерний агрегат, запасну частину до ТЗ)

  ,
державний (транзитний) номер
номер шасi (кузова)   ,
номер двигуна   ,
модель ТЗ   ,
рiк випуску   ,

затриманi Київською регiональною митницею вiддiлом по оформленню транспортних засобiв на пiдставi пункту 36 наказу Держмитслужби України N 393 вiд 25.06.99 р. (зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України за N 516/3809 вiд 29.07.99 р.) до вирiшення питання щодо подальшого митного оформлення.

Перелiк затриманих документiв:

 
 
 
 
 
 
 
Iнспектор ВОТЗ КРМ   (   )
особистий розпис та ОНП П. I. Б.
Керiвник ВОТЗ КРМ   (   )
особистий розпис П. I. Б.

 

Додаток N 2

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
Вiддiл по оформленню транспортних засобiв
м. Київ, вул. Новопирогiвська, 58, тел. 201-60-26, факс 259-43-15

ДОВIДКА

(для засвiдчення документiв вiдчуження у нотарiуса)

     N ___ "___" ____________ 2000 року 

Київська регiональна митниця не заперечує проти вiдчуження транспортного засобу, який належить громадянину: (прiзвище, iм'я, iм'я по батьковi)

Паспорт громадянина:  
Данi транспортного засобу:
модель  
рiк випуску  
номер кузова (шасi)  
номер двигуна  

До вiдома: Ця довiдка - є попереднiй документ для нотарiального оформлення договору вiдчуження та не є дозволом для реєстрацiї транспортного засобу в органах ДАI МВС України.

Iнспектор ВОТЗ КРМ   (   )
особистий розпис та ОНП П. I. Б.
Керiвник ВОТЗ КРМ   (   )
особистий розпис П. I. Б.

 

Додаток N 3

АКТ
про проведення митного огляду транспортного засобу

N ___ "___" _____________ 200_ року

Огляд проведено  
(посада, прiзвище, iнiцiали вповноваженої особи митного органу, що провела митний огляд)
 
Власник ТЗ  
(прiзвище, iнiцiали)
Тип ТЗ:  
(вантажний, пасажирський, вантажопасажирський, легковий, сiдельний тягач, iнше)
Код ТЗ за УКТЗЕД  
Марка, модель ТЗ   Рiк виготовлення  
Iдентифiкацiйний номер (кузова, шасi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
                                 
Двигун N   , об'єм   куб. см, бензин, дизель  
Показник спiдометра   км
(заповнюється цифрами та словами)
Тип кузова:
Седан   Фаетон-унiверсал  
Седан-хардтоп   Кабрiолет  
Купе   Кабрiолет-лiмузин  
Купе-хардтоп   Кабрiолет-хардтоп  
Фастбек   Родстер  
Комбi (Хетчбек)   Брогам  
Унiверсал   Ландо  
Лiмузин   Тарга  
Безкапотний кузов   Пiкап  
Фургон   Iнше  
Маркування кузова (CL, GL, GT тощо)  
Кiлькiсть дверей   Кiлькiсть мiсць для сидiння  
Наявнi пошкодження й несправностi  
 
 
Код Назва   Код Назва  
2 Антиблокувальна система (ABS)   46 Регулювання фар  
3 Каталiзатор   47 Оббивка зi штучної шкiри  
4 Зчiпний пристрiй (форкоп)   48 Оббивка з натуральної шкiри  
5 Автоматична коробка передач   49 Оббивка з велюру  
6 Бортовий комп'ютер   52 Радiоприймач  
        Магнiтола  
        CD-програвач  
7 Подушка безпеки   55 Роздiльнi заднi сидiння  
      56 Праве дзеркало заднього виду  
8 Затемненi вiкна   57 Регульоване дзеркало заднього виду  
9 Протикрадiжна сигналiзацiя   58 Обiгрiвач дзеркала заднього виду з електричним регулятором  
10 Тахометр   60 Склозмивач фар  
11 Протибуксувна система   61 Скляний люк  
13 Адаптивна пiдвiска   62 Механiчний люк даху  
15 Колiснi диски з легких сплавiв   63 Люк даху з електроприводом  
17 Електросклопiдiймачi   64 Складаний дах кузова  
19 5-ступенева коробка передач   65 Гiдропiдсилювач керма  
19 6-ступенева коробка передач   69 Пiдiгрiв сидiнь  
26 Додаткова галогенна фара   71 Блокiвний диференцiал  
27 Жорсткий знiмний дах кузова   73 Сидiння спортивного автомобiля  
28 Заднiй склоочисник   75 Опалення при непрацюючому двигунi  
32 Клiмат-контроль   82 Телефон  
33 Кондицiонер   85 Зовнiшнiй термометр  
35 Пiдголiвники   87 Протикрадiжний пристрiй  
37 Спецiальне фарбування   89 Центральний замок  

     (необхiдне закреслити - Х)

При оглядi були присутнi  
М. П.    
(iнiцiали, прiзвище iнспектора митницi) (пiдпис)
   
(iнiцiали, прiзвище власника ТЗ або вповноваженої ним особи) (пiдпис)

     Примiтка. Якщо для внесення всiх вiдомостей про ТЗ недостатньо мiсця, то вони наводяться на додатковому аркушi формату А4, про що бiля iнiцiалiв та прiзвища iнспектора, що проводив митний огляд ТЗ, робиться запис "Див. на додатковому аркушi".

 

Додаток N 4

КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
Вiддiл по оформленню транспортних засобiв
м. Київ, вул. Новопирогiвська, 58, тел. 201-60-26, факс 259-43-15

Лист-попередження

Громадянину  
Адреса проживання  
 

   Повiдомляємо, що Вами ввезено транспортний засiб _________________, який поставлено на тимчасовий облiк за Посвiдченням митницi N _______________ вiд "___" ____________ 200_ р. Термiн тимчасового знаходження зазначеного засобу на територiї України закiнчується "___" ____________ 200_ р.
   У разi порушення зобов'язання про зворотнє вивезення транспортного засобу до Вас будуть прийнятi заходи у вiдповiдностi з Митним кодексом України.
   Також, iнформацiя буде направлена до Державної податкової iнспекцiї за мiсцем Вашого проживання та органи Державної автомобiльної iнспекцiї за мiсцем реєстрацiї транспортного засобу.
   Для вирiшення даного питання Вам необхiдно звернутися до вiддiлу по оформленню транспортних засобiв Київської регiональної митницi (м. Київ, вул. Новопирогiвська, 58) з паспортом та документами на транспортний засiб.
   Головний iнспектор /пiдпис/

 

Додаток N 5

Журнал реєстрацiї видачi бланкiв Посвiдчень (МД-6)

N
п/п
Дата N Посвiдчення ф. МД-6 П. I. Б. iнспектора, що видав Посвiдчення ф. МД-6/
розпис
П. I. Б. iнспектора, що отримав Посвiдчення ф. МД-6/
розпис
П. I. Б. iнспектора, що прийняв Посвiдчення ф. МД-6/
розпис
Пiдпис уповноваженої особи вiддiлу бухоблiку i звiтностi Примiтки
               

 

Додаток N 6

Журнал реєстрацiї видачi митних декларацiй МД-1

N
п/п
Дата N квитанцiї ф. МД-1 П. I. Б. iнспектора, що видав квитанцiї ф. МД-1/
розпис
П. I. Б. iнспектора, що отримав квитанцiї ф. МД-1/
розпис
П. I. Б. iнспектора, що прийняв квитанцiї ф. МД-1/
розпис
Пiдпис уповноваженої особи вiддiлу бухоблiку i звiтностi Примiтки
               

 

Додаток N 7

Журнал вилучення документiв у ВОТЗ КРМ

N довiдки Дата Марка ТЗ, рiк випуску, N куз. П. I. Б. власника ТЗ Перелiк затриманих документiв П. I. Б. iнспектора Прийняте рiшення, дата Дата повернення документiв П. I. Б. iнспектора, що повертав документи П. I. Б. та пiдпис власника при повернення/i документiв
                 

 

Додаток N 8

Журнал реєстрацiї зворотнього вивезення ТЗ

Дата м. о. N митної декларацiї МД-7 П. I. Б. власника ТЗ П. I. Б. iнспектора N Посвiдчення на тимчасово ввезений ТЗ Примiтки (N Вх. КРМ щодо продовження строку вивезення ТЗ; N листа прикордонної митницi про вивезення ТЗ; iнше...)
           

 

Додаток N 9

Журнал продовження тимчасового ввезення ТЗ по транзитних декларацiях та зобов'язаннях про зворотне вивезення, наданих прикордонним митницям

N
п/п
Дата продовження N та дата транзитної декларацiї або зобов'язання N кузова Марка та модель ТЗ П. I. Б. громадянина Вх. N КРМ П. I. Б. iнспектора Примiтки
                 

 

Додаток N 10

Журнал видачi та реєстрацiї декларацiй форми МД-7

N п/п Дата митного оформлення N МД-7 N посвiдчення П. I. Б. власника ТЗ Марка ТЗ N кузова (шасi) ТЗ П. I. Б. iнспектора Назва прикордонної митницi
                 

 

Додаток N 11

Журнал видачi посвiдчень на право реєстрацiї (тимчасово) транспортних засобiв в органах ДАI (МД-6)

N
п/п
Дата митного оформлення N посвiдчення П. I. Б. власника ТЗ Грома-
дянство
Адреса проживання Марка ТЗ П. I. Б. iнспектора Дата зворотного вивезення Примiтки (продовження, МД-7, МД-6)
                   

 

Додаток N 12

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
ВIДДIЛ ПО ОФОРМЛЕННЮ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБIВ
м. Київ, вул. Новопирогiвська, 58, тел./факс 201-60-93

ЗОБОВ'ЯЗАННЯ

Я,   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi, адреса проживання)
зобов'язуюсь вивезти транспортний засiб:
- марка, модель:  
- кузов N  
- двигун N  
- рiк виготовлення:  

- за межi України до: ___.___.200_ р.
    Зобов'язуюся до закiнчення строку тимчасового ввезення здiйснити зворотне вивезення транспортного засобу або заявити про змiну митного режиму, з додержанням вимог Митного кодексу України та iнших нормативних актiв України, i надати митному органу передбаченi законодавством документи й вiдомостi, потрiбнi для проведення митного контролю та митного оформлення транспортного засобу.
    Про вiдповiдальнiсть згiдно ст. 330, 331, 336, 340, 348, 355 Митного кодексу України попереджений.

___.___.200_ р. ____________
дата (пiдпис)

Вiдмiтки митницi:

Ввезено безмитно тимчасово,
вiдчуження без дозволу митницi заборонено
Посвiдчення митницi вiд ___.___.200_ р. N ____________

Стаття 348. Порушення зобов'язання про зворотне вивезення чи зворотне ввезення

     Невивезення за митний кордон України товарiв, якi були тимчасово ввезенi на митну територiю України пiд зобов'язання про зворотне вивезення, або неввезення на митну територiю України товарiв, якi були тимчасово вивезенi за митний кордон України пiд зобов'язання про зворотне ввезення, у строк, зазначений у зобов'язаннi про зворотне вивезення (зворотне ввезення) таких товарiв, -
     тягне за собою накладення штрафу у розмiрi вiд п'ятисот до тисячi неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян або конфiскацiю таких товарiв.

 

Додаток N 13

 

Заступнику Голови Служби - начальнику Київської регiональної митницi
Гутнику А. Є.
громадянина(ки)  
 
 
адреса:  
 
 

ЗАЯВА

    Прошу видати Посвiдчення на право реєстрацiї в органах ДАI МВС України транспортного засобу:

Марка   модель  

    Кузов N ________________________ двигун N ___________ ____ року виготовлення, об'єм двигуна ______________ куб. см.
    Увезено через ____________________________ митницю й оформлено згiдно з митною декларацiєю N ____________ вiд "___" ____________ 200_ р. та унiфiкованою митною квитанцiєю МД-1, серiя ____ N ________

За документами:
1.  
2.  
3.  
4.  
Дата ____________ Пiдпис ____________

 

Додаток N 14

Журнал видачi посвiдчень на право реєстрацiї (постiйно) транспортних засобiв в органах ДАI (МД-6)

N
п/п
Дата митного оформлення N посвiдчення П. I. Б., адреса власника ТЗ Громадянство Мета ввезення Марка ТЗ, N кузова Наявнiсть митних обмежень Примiтки
                 

 

Додаток N 15

Журнал облiку актiв митного огляду транспортних засобiв

N
п/п
П. I. Б. власника ТЗ Час огляду Марка ТЗ Пiдпис iнспектора
         
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.